Любители на котки - Тема 181

• 34 478
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Отново получи гърч Тути в 1:27 днес.
Направо се обезверих вече...

Лисе, 🤗
Аз мисля, че епилепсията не се лекува, но се овладява. Лекарствата се пият цял живот.
Пристъпите трябва да се разредят във времето или да намалее интензитетът им.
Това е май трети пристъп при Тути...
Защо не се консултираш с невролог дали може да пие някакъв детски препарат  (от барбитуратите) и естествено да се уточни дозировката.
Само не се отчайвай! Тути си има само теб!
Ще се справите! 😘

# 646
Може би изобщо не е същото, но и на мен по едно време ми идваше много тежко писан всеки месец да се запушва, да напишква навсякъде от мъки, да има кърваво пишу, или да го водя по нощите за спешна катетатизация... И това след като вече му бяха направили операция ретростомия, при която се чудихме дали ще оцелее, беше 50:50. А слушах докторите. Но после явно с времето се нагоди към киселите гранулки, и най-много веднъж годишно правеше сезонен цистит, просто защото момченцата след ретростомия са по-уязвими на уроинфекции. 🐈🍀💜

# 647
Август и Декември 2022 - 2 гърча ,
февруари 12-ти и днес - 2 , общо -4.

Просто ми е жал като изпадне в това състояние , аз я държа по време на гърча и след това е много неадекватна и мяучи сякаш не ме вижда.
Ще звънна на доктора днес да видим какво ще каже,но последно ми казаха да си караме с това лекарство.

Спи душичката ми :

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 10:57 от малката лисичка

# 648
Горката Тути!
Лисичке, за съжаление тази гадория не се лекува, само се поддържа с лекарства.
Имам близка, която от над 20 години е с епилепсия. Поддържа се с лекарства, но понякога има проблеми. Сама разбра от какво се получават, но това не помага - изригванията на Слънцето и последвалите магнитни бури влошават състоянието ѝ. Но въпреки това продължава да живее нормален живот.

# 649
  • София
Милата Тути! Hug

Koментарът на Spring Blossom ме подсети, че Рижко много отдавна не е правил цистит. Явно лечението с Цистон наистина има ефект! През 2020/2021 година го бях давала през цялата зима, след като прочетохме по руските форуми, че приемането му в продължение на 6 месеца решава проблема трайно.

Госпожица Дейзи си е намерила удобно легълце Joy

# 650
Танче, от къде взехте Цистон? Как се дава, колко време, дозировки? 🙏🙏🙏

# 651

И Сина е с цистит. Сега давам каквото дадоха от клиниката. Но ще вземем цистон и ние.

# 652
  • София
Танче, от къде взехте Цистон? Как се дава, колко време, дозировки? 🙏🙏🙏
Най-вероятно става дума за Цистон на Хималая. Може да се купи от почти всяка аптека.
https://bg.animalefans.com/kotki/10132-moga-li-da-dam-ciston-na-kotka.html
Цитат
Дозировката на Cyston за котки се определя единствено от ветеринарния лекар.
Ключовите фактори тук са: котешка маса, нейното състояние, вид заболяване.
По правило котките трябва да приемат лекарството в такива пропорции: 1/4 или половин таблетка.
Честота на приемане - 2 пъти на ден.

Госпожица Дейзи си е намерила удобно легълце Joy
Торо обожаваше да спи в количката на сина ми. Даже един ден го изкарах навън, заврещя се в асансьора. Чак тогава разбрах, че имам гости в количката. Проспал е цялото приготовление за излизане.

# 653
  • София
Цистон на Хималая се продава по аптеките. Билков препарат е. Миналата година нямаше внос, но сега са заредили. На Рижко (7кг) давахме по 1/2 таблетка на ден. По едно време за по-лесно криене в храната давахме по 1/4 сутрин и вечер, а в края на зимата намалихме по 1/4 дневно. Някъде по това време спряхме (когато стана по-топло в края на март-началото на април). Вече две зими не е правил цистит. А е с опериран пикочен мехур и е податлив на инфекции.

Допълвам - започнали сме, когато есента се е застудило и е получил първия за сезона цистит. До тогава все давахме по 2-3 седмици, но след време се появяваше отново. Този път решихме да послушаме рускините и да даваме дълго. Не са съвсем 6 месеца, но може би бяха около 5.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 14:29 от Тaня67

# 654
  • София
Скрит текст:
Аз съм доволна от Цистон, за себе си. Мисля че и Пайлекс бях пила, но не помня какъв беше ефекта.
В момента ползвам паста за зъби и съм доволна.

# 655
Хималая имат много свестни неща на съвсем смислени цени. Дано да са внесли и другите неща, че през януари се скъсах да търся крема Румалая, но безуспешно. А ми е незаменим за скапаната ръка и тендовагенита.

# 656
Виж в Ремедиум, струва ми се добре зареден. А иначе сз и онлайн съм поръчвала от техния сайт, сигурно там всичко ще има. И аз се зарадвах на техния Нийм, който беше изчезнал по едно време и заменен с бая скъпарски алтернативи.

# 657
  • София
Да допълня още веднъж. Wink Разпитах дъщеря ми. В началото, когато Рижко е бил с цистит, сме давали по 1/2 хапче сутрин и вечер. След като му е минало, сме намалили дозата на 1/4 сутрин и 1/4 вечер. А вече накрая се случваше да е 1/4 сутрин или вечер. Беше започнал да се усеща и много да се инати. То и на нас ни беше писнало. Wink

# 658
Мерси за информацията 🙏 ще му взема малко профилактично, той обикновено напролет и наесен му се обажда циститчето.
Ето го поспаланът днес - все до мен

# 659
Да се погалим.

При мен се гали, като ми хване ръката ме ближе, леко захапва, като кажа "не" пак ме ближе. С дъщеря ми играе по грубо, ама и тя не се пази.

Общи условия

Активация на акаунт