Любители на котки - Тема 181

• 34 468
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Лежим си с моята сениорка и изведнъж става и почва да души стените около леглото и всичко около мен. Отваря-затваря ноздри и се оглежда. Питам я какво става, на какво ѝ мирише. Аз не усещам никаква миризма и си давам сметка, че носът ми е леко запушен. Детето заспало на леглото си. Пуснали сме печката, че имаше преди час буря и захладня. Души тя, души, показва ми, че мирише на нещо и идва и ме побутва с глава. Минават 20 минути и изведнъж в стаята ми замирисва силно на изгоряло. Ставам веднага в паника да проверя от вън ли идва миризмата. Отварям прозореца - мирише на въглища, не е същата миризма. Отивам към печката и надушвам, че мирише от нея. Разтопен кабел няма, но нещо на опърлено пиле мирише отвътре, съответно веднага я изключих. Благодарих на моята душичка и на Господ, че е създал такива умни същества.

# 661
За пореден път и аз се убеждавам....
Браво!

# 662
Браво на сеньорката!
Което ми напомни за непукизма и липсата на реакция от предишната ми супер интелигентна котка, която си отваряше всички врати в къщи.
Една есенна вечер съм сложила в бокса (целият в дървения) да варя кестени и съм се оттеглила през нясчколко затворени врати в другия край на апартамента при компютъра. Лъки в дневната, вратата към бокса си стои отворена. След доста време почвам да усещам миризма на изгоряло... В хола вече има дим, в дневната не се диша и едвам се вижда, а котката си седи и не ѝ пука!
Веднаха махам тенджера та от котлона (неръждавейката леко червенее), изключвам котлона и в момента, в който вдигам капака, започнат да летят въгленчета. Добре че не подпалих кооперацията.
До сега не мога да си обясня как котката изобщо не реагира. Как не се е задушила. Е, цяла нощ всички тракахме зъби, отворени прозорци и течение навсякъде.

# 663
  • София
Ще пусна инфо от фейса за д-р Додовски и от страницата на клиниката

# 664
В момента има репортаж по Нова за клиниката.

# 665
  • София
Навън времето е кофти, аз съм почивка и ей тъй ще ни мине деня 😍 😻

Скрит текст:
На мама бандюгата ❤️

# 666
Нашето момче е болничко, даже го оставиха тази нощ в клиниката. Уринарни проблеми. А абисинците принципно като порода, са предразположени точно към такива проблеми. По обяд каката ще му ходи на свиждане / аз съм извън нашето градче целия ден /.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 16:26 от cardhu

# 667
Душица, бързо възстановяване.

# 668
  • София
Нашето момче е болничко, даже го оставиха тази нощ в клиниката. Уринарни проблеми. А абисинците принципно като порода, са предразположени точно към такива проблеми. По обяд каката ще му ходи на свикване / аз съм извън нашето градче целия ден /.

Ох, прекрасника той. 😻
Знам колко е мъчително за момченцата, имах кот с такива проблеми, но преди 25- 30 години само ги отпушваха, не ги лекуваха.
Бързо да се оправя момчето! 🤗

# 669
Здравейте,

Вчера моето малко момче почина едва на 6 години в дома ми пред очите ми. Получи инфаркт. А днес беше рождения му ден.
Историята със здравето му започна преди месец и половина, когато изведнъж получи сърдечен пристъп. Закарах го във Централна Ветеринарна Клиника, приеха го със застойна сърдечан недостатъчност, белодробна едема, едвам го спасиха. Поседя наколко дни докато се стабилизира и ми го върнаха.Оказа се хипертрофична кардиомиопатия явно в напраднала фаза. Предписаха му Исемид, атенололол, а след първия контролен преглед и клопидогрел. В началото нямах проблем с даването на лекарствата. Клопидогрела го пи първите 4-5 дни след което явно му попадна върху езика и цялата уста се напени, котето се стресира много. Усещаше миризмата на хапчето в момента в който го изваждах. Реших да не му давам клопидогрел повече. Така мина един месец. Дишането в по-голямата част от дните беше добре, но имаше моменти в които дишаше учестено и тежко. Тази седмица трябваше да бъде следващия контролен преглед и да се проверят бъбреците, но... Вчера се прибрах от работа, всичко беше нормалн, посрещна ме, хапна, изходи се няколко пъти до тоалетна, игра си, мяукаше и така до един момент в който го оставих да поседи малок на балкона. Когато отидох да го видя видях че клечеше и се опитваше да  да се изпикае, но не можеше, посети тоалетната 2-3 пъти в рамките на 2-3 мнути и там не можа. Веднага разбрах че нещо не е наред. Грабнах го и го занесох в другата стая, докато се облека да го водя на ветеринар. Той се качи на любимото си място, легна за 10 секунди след което се опита да се изправи, залитна, падна и си отиде за 20 секунди. Получи инфаркт, най-вероятно от тромб в сърцето. Пиша всичко това, защото просто имам нужда да споделя на някого. Много ме боли от загубата му. Живея сам, той беше моя приятел и си отиде едва на 6 години за месец и нещо,  ден преди рождения му ден. Не знам как да се справя с загубата му, не знам как да се справя с гледката на смъртта му пред мен, не зам как да забравя изплезения език и широко отворените му очи след като си отиде, не знам как да се справя с тишината и с това, че вече съм сам. Почивай в мир Анди!

# 670
# 671
Съболезнования за болката Ви! Heart Decoration

# 672
# 673
Ох , горкия Анди 😭
поне вече не се мъчи душко.
Прекрасно те разбирам и моята кукла преди 2г и 2 м.. само за 20 дни  си отиде от ФИП. Мъката е голяма и поне 6-8месеца все се оглеждахме и я търсехме из нас.

# 674
Много съжалявам....Cry
Не се мъчи вече, разбирам болката ви, всички сме я изпитали...
На по-добро място е.

Общи условия

Активация на акаунт