Аборт

 • 1 435
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте в 8г с съм престой ми аборт но съм с повръщане 4 седмици дори и вода не мога да пия дали има някаква опасност и съм слаба 40кг ???

# 1
 • Варна
 • Мнения: 259
Ще говорите с анестезиолога преди процедурата за ваше спокойствие, те по принцип питат за килограми, за да съобразят упойката. Всичко минава за 15 минути, за повръщането аз повръщах до момента на самата процедура докато чаках анестезиолога в залата, не е имало проблем от това.

# 2
 • Мнения: 2
След това имаше ли проблем,може ли да се забременява?

# 3
 • Варна
 • Мнения: 259
След това имаше ли проблем,може ли да се забременява?
По на там ще трябва да обсъдите с доктора си, ако искате пак да забременявате, да проверите дали всичко е наред след аборта.

# 4
 • София/Севлиево
 • Мнения: 11 017
Имам три аборта по медицински причини и след последния имах огромни проблеми със забременяването, защото се оказах с множество сраствания, които пречеха,освен това от самия кюртаж ми бяха засегнали слой на ендометиума,който ,за да забременея трябва да стане дебел,а моят не можеше.Когато решите да имате деца е добре да ви направят една диагностична хистероскопия,за да се отхвърлят евентуални проблеми.

# 5
 • Мнения: X
Здравейте, във 2 гс съм, но се налага да направя аборт, само на 21 години съм. Според вас как е най-добре и безболезнено да се направи процедурата. И остава ли се в болницата

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 5 933
Здравейте, във 2 гс съм, но се налага да направя аборт, само на 21 години съм. Според вас как е най-добре и безболезнено да се направи процедурата. И остава ли се в болницата
2 г.с.? Това как е изчислено? По принцип във 2 г.с. е овулацията. На коя дата ти е бил първия ден от последната М?

По принцип казват, че в много ранна бременност може да се приложи медикаментозен аборт и че той е по-щадящ - не се изстъргва лигавицата и се случва в домашна обстановка. За болките, не знам, не съм минавала през този тип аборт.

Аз предпочетох кюртаж пред медикаментозен аборт, защото
*се случва в болнична обстановка (тоест под наблюдение си),
*по-бързо е (приспиват те, манипулацията трае по-малко от половин час, можеш да си тръгнеш още същия ден след като се свестиш от упойката). За мен беше важно да е бързо, защото от една страна ме беше страх от продължителни болки и силно кървене, а от друга психически го намирам за по-щадящ.
*болките след манипулацията бяха абсолютно поносими, като при леко болезнен цикъл, кървенето - слабо.

Но кюртажът се води по-рисков от медикаментозния аборт.
Консултирай се с АГ ти да каже какво би препоръчал/а за твоя случай.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 20:35 от Brin de muguet

# 7
 • Мнения: 1 847
Тя има закъснение от 5 дена с отрицателен тест, това от постовете и днес, не е бременна, може би просто си пита ако е. Каква е идеята да лъжеш? Питай директно каквото те интересува и ще ти отговорят.

# 8
 • Мнения: 17
Здравейте имах кюртаж на 23.02 и почти нямах болки и кървене след това, но после на 26.02 започна леко кървене и болки като при цикъл. Свързах се с лекаря и той ми каза че било нормално. Вървя ми някъде 5-6 дни като при цикъла ми и уж беше спряло ама на 7мия ден пак леко прокървих и ме боли кръста. Гледам да не се претоварвам не вдигам тежко и ходя на работа, тъй като се чувствам физически добре, температура не съм вдигала, но това кървене ме притеснява макар че ми каза лекаря че било нормално. При вас как е било?

# 9
 • София/Севлиево
 • Мнения: 11 017
Нормално е.За болките ако не са ти казали може да вземеш но шпа.

# 10
 • Мнения: 17
Нормално е.За болките ако не са ти казали може да вземеш но шпа.
Благодаря Ви много, просто толкова се бях паникьосала с това кървене, че не знаех какво да мисля тъй като за първи път ми се наложи такъв вид манипулация и съм много притеснена.

# 11
 • Мнения: 35
И аз да се включа по темата с едно питане. Та кюретираха ме в 9г.с. но 10.02 след манипулацията силно течение нямах(нещо от сорта на 3-4 дни леки капчици), след това имах кафеникаво течение още 5-6 дни, след което обаче се появи и някакво жълтеникаво течение….
На 28ден след манипулацията ми дойде, но първите 3 дни беше много слабо и розово без ПМС, а следващите 5дни бяха с доста изобилно течение и болки, ден след това беше чисто и днес отново се появи чувство за придърпване с отделяне на малки части розова кръв(колкото бобено зърно, забележими само по тоалетната хартия)….
Според вас нормално ли е бях си запазила час за преди. 3-4 дни, но тъй като не ми свърши го преместих за след 3дни….
Нещо друго в периода от манипулацията насам се сдобих с болки в ръцете колената и глезените( Пуснах си ПКК, но сякаш нямаше нищо притеснително, анемията се беше обадила и С-реактивния протеин беше леко завишен, но пък точно тогава ми дойде и бях понастинала) …..

# 12
 • Мнения: 3
Здравейте! Направих грешка ! На 18тия ден след вакуум аборт допуснах да правя секс с презерватив ,нямах болки ,но преди това позволих на приятеля ми да ме "усети" и проникна в мен без презерватив няколко пъти. Много се вайках след това... след като получих оргазъм започнаха някакви болки в яйчниците и понякога спират ..на моменти се появяват отново..но са такива все едно ще ми идва,но няма как да съм сигурна..дали толкова лесно може да се забременее от няколко прониквания ? Да проникне без презерватив няколко пъти без отделяне на еякулационна течност или от тази възбудимата ..и недай се Боже някоя ифекция...Следя си температурата всеки ден и чакам цикъла като топъл хляб ..на 12ти май ще стане точно месец от аборта..Стискайте палци.... чувствам се глупаво ..тази ситуация се случи след като бях подпийнала доста след един рожден ден на който бяхме с моя приятел....че и на другия ден като се събудихме пак ..

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 11:41 от Shushi_90

# 13
 • Мнения: 25
Здравейте,обръщам се за помощ ,не ми позволяват да направя аборт,тъй като съм почти в 14та седмица,било нелегално,но всъщност,никой не се интересува това дете може ли да бъде гледано, социалните и финансовите ми проблеми , здравословни,като тежки мигрени ,докарващи ме до инвалидност и неадекватност ,това не била медицинска причина ,моля за съдействие,ако някой знае къде може да се извърши аборт,след 12та гестационна седмица да се свърже с мен.
Сърдечно благодаря!

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 5 933
В България аборт по желание е незаконен след 12 гс.
Съжалявам, че ще попитам, но защо не го направихте в по-ранна седмица?
... всъщност,никой не се интересува това дете може ли да бъде гледано, социалните и финансовите ми проблеми...
Напротив. Именно затова се дава възможност за аборт по желание - но до 12гс.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 16:01 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт