Отговори
# 150
  • София
Любима храна от векове.
Лекарство за много болести. Имуностомулатор.

# 151
Чай с мед, палачинки с мед, като имуностимулант смесвам с пчелен прашец.

# 152
Любимото ми приложение на меда е като подсладител.
Една от любимите ми рецепти е за постни медени бисквити.

# 153
Обичам мед, подслаждам си кафето сутрин, филийка с масло и мед, а лятото вода с мед и лимон е супер утоляващо жаждата. А мед вземам само от пчелари.

# 154
Обожавам мед вкъщи-в чай,с палачинки,при приготвянето на медения и разни сладкиши.

# 155
Всяка вечер пия чай с мед и лимон, обичам и палачинките с мед. Honey Pot

# 156
Семейството ми обожава мед, особено с палачинки, орехи и сметана, също и за лечение. Използвам мед в най-любимата ми рецепта за козунак, в нея се слага по-малко захар сладостта се постига с мед (малък трик), така тестото бухва и козунакът не е степан.

# 157
Плодова салата с мед - круша, ябълка, банан, боровинка, овесени ядки, мед.

# 158
  • Пловдив
Палачинки или пържени филийки с мед и сирене.
През грипните сезони - мед+лимони е перфектно лекарство за възпалено гърло.

# 159
Мед приемам всяка вечер , по здравословни причини 3 супени лъжици..вече много години.
Мед се ползва вместо захар в къщи така че рецептите са всички в които има захар са замества с мед.
Салатния дресинг в нас на повечето кореноплодни е мед, лимон и зехтин.

# 160
  • до най-прекрасния мъж
Обожавам мед под всякаква форма. На мекичка, палачинка или просто на филийка с масло или тахан, винаги е любима закуска.
Правя си мед с джинджифил за студените дни и е отличен имуностимулатор и лекарство при болно гърло.
Винаги имаме бурканчета с мед вкъщи, който вземаме от медари. Чистият мед е много полезен.

# 161
Меденки , а пък понякога просто загребвам с лъжицата от буркана!

# 162
Мед използвам в рецептата за домашен сироп от бъз и за маска за лице - кожата става страхотно гладка!

# 163
Мед намазан на филийка, палачинки с мед и кисело мляко с овесени ядки и мед.

# 164
  • София
У дома се консумира средно по един буркан на 10-12 дни. Медът присъства както върху сутрешното мюсли или овееена закуска или върху препечена филийка с масло ! Не оставаме без мед у дома. Тъй като медът не обича термична обработка, не го влагам в никакви печени сладкиши!

Общи условия

Активация на акаунт