С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 272
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • France
Ха де?
Аз много се смях на бившата свеки и си мислех, че само тя е способна на подобен бисер.
Вижте, мили пораснали момичета, това че сме с детилетие-две по-млади от вас, не означава автоматично, че вие имате някаква власт над нашите решения. Приемете го. Дори и да сте ни сменяли памперсите.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 21:12 от Philomena

# 241
А аз не проумявам изцяло защо толкова гняв , че свекърът предложил контакт за евентуално решаване на проблема. Тук цял форум знае и ум дарява , 2 дни свекъра обсъжда , така, че вече сте квит. Той все пак само с майка ти е говорил и със сина си - хората, които те обичат и мислят най-много на този свят. Не мога да проумея , какъв грях толкова е извършил, че така гневна Лютиче долетя в темата. Той  ще се смае, ако изчете тук какво бистрене и заклеймяване е , че си е предложил помощта , защото искрено се притеснява за разлика от непознатите във форума.
  Аз имам близки с такива проблеми и си говорят спокойно и търсят помощ , ако някой може да им окаже такава.  
Да е живо и здраво бебето, което все пак е напът. Да  е отглеждано с любов и спокойствие ! Много хора да среща, които  го обичат.

# 242
Предложението за помощ или съвет не означава автоматично търсене на власт над нечии решения!
Нали същото при нужда предлагаме и на братята/сестрите си, на приятелите си и никой насреща не се сърди и обижда. Често дори напротив, благодарни са и се вслушват или ползват.
Та варират нещата. Зависи от нагласата на всяка една от двете страни. По презумпция 😉

# 243
Защото е грозно и темата е деликатна. Чак и майката на лютиче да замесва. Доколкото разбирам лютичето дори не е в БГ, че конкретно някакви лекари или познати да се уреждат с връзки.

Свекър ми да тръгне да се обажда на майка ми, защото много искал да ми помогне, бич плийс. Аре нЕма нужда. Ако искам да обсъждам нещо с някого, ще го инициирам. Особено подобни лични теми.

# 244
Друго е да го изпляскаш във форума, без да знаеш дори кой е насреща и  ум дарява . И навярно грам присърце не са му твоите проблеми,а сеирджийства просто по деликатната тема.

# 245
Свекърът абсолютно никаква работа няма да намесва и майката на Лютиче. Ама никаква. Не е ли логично, ако Лютиче иска помощ/съвет/подкрепа, сама да потърси майка си?

# 246
  • France
Във форума отговаряме на запитване
Наистина ли не схващате разликата?

# 247
Не разбирате защото не сте минали през това, и дай Боже никога да не минете. Само човек, който го изживява знае за какво става дума. Другото са празни приказки- ама какво толкова, те са ти най-близки и т.н

# 248
Аз лично споделям, за да видя мнения на хора, които са трети лица и ми е интересно как биха реагирали в дадена ситуация, обаче тук ми прави впечатление, че по-често са защитавани свекървите/роднините или оправдавани за действията си. Може би коментиращите са такива или просто са в отлични отношения с тях, не знам каква е причината, но при явно вмешателство в отношенията между двама души да казваш на черното бяло си е твърде много и за мен.

# 249
  • France
Дори и да не сме минали през това, дори и да не ставаше дума за точно този проблем, свекърът се е проявил като простак, защото е тръгнал да говори със сватята "да натиснели" младите.

# 250
Аз ще кажа за себе си. Не сме имали проблеми, но бебето не стана веднага. Правихме опити близо година, но без успех. Усет или интуиция, не знам, но бях убедена, че нямаме проблеми, а просто нещата не се случват. Все пак за наше успокоение решихме да отидем на преглед (мъжът ми нямаше нищо против да направи всичко, което е нужно, за да изключи проблем при него). Е, малко след моя преглед се оказа, че съм бременна, така че си спестихме ходене по мъките. Но макар и да не бяхме притеснени, ако нечий родител се беше намесил - да дава акъл, да предлага помощ, и двамата с мъжа ми щяхме да се изнервим или дори ядосаме. Просто защото такова нещо си е само наша работа. Но това сме ние и давам мнение на база своите усещания и разбирания.

# 251
  • София
Във форума отговаряме на запитване
Наистина ли не схващате разликата?
Точно.

# 252
  • София
Следя последните няколко страници и си мисля - за да реагираш остро по даден въпрос, разискващ се зад гърба ти, предполага несигурност, слабо място ... С други думи, конкретно към Лютиче-то - с годините трябва да разбереш и приемеш едно - хората винаги говорят; дето има една приказка - иди обяснявай, че нямаш сестра! ... От теб зависи, доколко ще се засягаш от думите на, да кажем външни хора и не толкова външни Simple Smile Ето Как Сийка дори се е възползвала и в случая спечелила ...
С най-добри чувства го казвам; аз минах през доста сурова школа още в младите ми години и към днешно време хич не ме засяга кой какво говори и обсъжда зад гърба ми, дори и с най-добри според него намерения. Използвай енергията си за това, което те очаква и не я губи да се ядосваш за такива неща ...
п.п. Имам въпрос към Шерилин - обичаш ли да гледаш добри анимации, блокбъстъри, такива неща?
Искам да си обясня нещо, което ми направи впечатление в постовете ти.

# 253

п.п. Имам въпрос към Шерилин - обичаш ли да гледаш добри анимации, блокбъстъри, такива неща?
Искам да си обясня нещо, което ми направи впечатление в постовете ти.

От анимациите - да. Даже миналата седмица гледахме Puss in Boots, който е мега як. Иначе обичам европейско кино, масовото не ми е по вкуса.

# 254
  • София
Ох, успокоих се Simple Smile Та да обясня защо те попитах това - беше ти направило да кажем неприятно впечатление, че свекърва ти говори на умалително име на сина си - твоят мъж, даже и теб. А ти не си свикнала така, че и не го намираш за удачно.
Ситуацията е сходна при нас по отношение на имената - в случая аз съм проекто свеката, която си позволява да нарича сина си с някакви инфантилни имена. А приятелката му в противовес - го нарича със цялото му име, а аз го употребявам, когато го навиквам за нещо си /не ми дава възможност вече, порасна Simple Smile/. Искам да кажа, че лично за мен в това няма нищо лошо, то не подценява отсрещната страна и се ползва с мярка Simple Smile Просто е друг израз на любов в нашето си семейство - като държа да отбележа, че самата аз съм израснала по различен начин. А, и също така, за да няма озадачени погледи съм го обяснила на девойката - слава богу, разбрано момиче е Simple Smile
И като цяло гледам да сме откровени помежду си и да ги изговаряме нещата - никой не може да чете мисли все пак ... Не става, когато имаш срещу себе си индивиди с ниска емоционална интелигентност, за които четем в тази тема ...

Общи условия

Активация на акаунт