С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 274
  • 741
  •   1
Отговори
# 255

Хаха, благодаря ти, на мен също ми стана интересно защо питаш.

ММ е с много кратко име, което реално ако се умали става по-дълго. Никой не му казва на цяло име, дори приятелите. Моето пък е дълго, никой не ме нарича на цяло име. Аз мм си го наричам с умалително на животно. Да не мислите, че не му се лигавя? Напротив, даже като сме сами по цял ден в нас, постоянно го мачкам, стискам, гушкам и така. Ама нали съм жена му, всичко ми е позволено.

А тя го гледа с едно такова чувство на възхищение като почне "Никинце, маме" (името е друго, сменям го, понеже не споделям истинските ни имена тук). И отстрани 60 годишна жена да лигави 40 годишен 100 килограмов мъж е наистина странно. Мен майка ми ме нарича с галеното ми име, което ползват всички - приятели, колеги, семейство. То и като цяло името ми няма много опции за галено, май само 1 има и това е. Иначе и тя посяга към мен да ме прегръща, свекър ми също, разбира се, такова възхищение в очите си има само тя като види сина си.

# 256
И ти така ще гледаш своя син,колкото и да не ти се вярва сега.
Не се дразнете от дреболии.Никой не е идеален.

# 257
  • София
Е, вашият случай е особен, така да се каже .. Ако нещата като цяло са наред, мисля, че едва ли щеше да ти прави впечатление, но в случая е още един детайл от цялото й отношение ...
Мей, дреболия е, но когато е поредна дреболия, то се трупа ... Въпрос на устойчивост е и да го пропускаш между ушите. Това се придобива с времето, опита ..

# 258
Нали и аз това казвам,че още са млади.С годините ще си подбират битките.Но те пречи да се оплачат тук и да им олекне.

# 259
Philoena  и Sherilyn , не знам с какво толкова ви втрещих и ядосах. Става дума за прекалено независими и самостоятелни. Може би не съм се изказала правилно.
  Имам предвид, че когато се отделите от бащиното гнездо и създадете свое такова, ставате независими от грижите на мама и тати. В общия случай /има и такива, които и тогава ги обгрижват/. И самостоятелни. Кое е толкова неразбираемо? И когато това се случи, родителите вече не са наясно с всичко, което се случва в живота на порасналото дете. И така е редно. И ако виждаме , че нещо ви тревожи , ние се тревожим.
   Аз не гледам на вас като на хлапачки, а и не съм съвсем остаряла, на 49 г съм. Опитах се да разбера родителската настройка, защото и аз съм родител. И за кой ли път казвам,че не оправдавам свекъра, разбирам го до частта с разговора със сина си. До тук. Защо да не може един баща да попита сина си има ли проблем. Да, явно недодялано и нетактично е подходил. За намесването и на другите родители - не е редно , не е етично, не е възпитано и каквото щете.
  Шери, свекърва ми като се видим, винаги ни нарича "на мама котенцата" и много ни се радва.Седи срещу нас усмихната и щастлива, че сме заедно/виждаме се рядко/ , обгрижва ни - какво ви се яде, хайде да отидем на пазар в МОЛ , все иска да ми купи нещо , да ме заведе в заведение , което ѝ харесва , а не съм ходила . Мило е , оценявам го. Имам златна свекърва, имали сме трудни моменти  , но сме ги преодоляли. В началото се дразнех яко на котенцата , после ми беше смешно, сега ми е мило.

# 260
Вижте сега, сигурно някои остават с впечатление, че като пиша често тук, мисля постоянно за свекърва ми. Не е така. Ама нали това е темата. Тук споделям и никъде другаде. С приятелките ми рядко се оплакваме, ползваме времето за по-градивни неща. Имам и аз доста задачи, не ми е само тя в главата. Но тук като ме четете така звучи. Не я и мразя, защото това е много долно чувство, което аз лично не изпитвам към никого. Мен тия неща биха ме тровили ако не ги споделям. А аз тук изливам и после не го мисля. Затова ползвам темата.

Иначе съм съгласна, че не е най-лошата жена и че реален проблем няма. В моментите, в които се виждаме, не сме се нагрубявали, старая се да създам позитивна обстановка и това е. Знаете, погребах баща си и се радвам, че мм има живи родители.
Иначе вмешателство няма, защото никой от нас не го позволява. От ничия страна.

# 261
Шери, не звучиш като да я мразиш, поне на мен. Други достигат тези висоти. Аз писах за моята свекърва, щото е в тон с твоето "Никенце". Май ще трябва да си променям обръщението към сина , че и аз го назовавам На майка златния, На майка хубавеца- само в нас де.Пред други хора никога.

# 262
Ама не можеш да очакваш от някой да ти изземе задълженията относно гледането на дете, чистене ,готвене , в твоя дом. Ако имаш нужда от помощ, кажи. На колко е детето? Звучиш ми като доста изнервена майка, която наистина има нужда от глътка въздх.
Абе, не е баш така. Свекито идва със заявка да помага. Хайде да дадем подобен пример:
Имаш къща с двор и голяма градина. Обажда ти се свеки и ти казва "Ще дойдем да ти помогнем да обърнеш двора и да насадиш градината". Ти се радваш, защото работата е много и си пускаш една седмица отпуска. Идва и се опъва на верандата с книжка, после отива да си поспи, излиза и те пита какво има за вечеря и ти прави забележка, че банята ти е мръсна или пък мебелите са  прашни. Също така да й смениш спалното бельо. И така цяла седмица. Ти през това време, покрай обслужването на гостенката, си копаш градината, щото си е твое задължение, нали така беше? Айде, сега си представи и че след усилената работа лягаш на неудобния диван, защото удобната спалня е за "помагачката".

Редактирам се да допълня по казуса на Лютиче: Не е прав свекърът да се бърка, но пред очите ми се разви случай, в който двойката бяха избрали много некадърен лекар, който ги обърка страшно много, направи доста поразии (включително отворена коремна операция вместо лапароскопска и съответно в доста дълъг период не можеше изобщо да се мисли за забременяване). Смениха го много късно, защото били почнали при него и му дали много пари вече, а и не даваха са им се бъркат и в крайна сметка годините минаха и останаха без деца. Та понякога намесата на близките не е чак толкова черна.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 14:52 от kati_v

# 263
Жената на брат ми така се дразнеше от всякакви прояви на близост към него. От обръщения , прегръдка , целувка за добре дошъл. Живееха извън България и си идваха един път в годината за броени дни. Но и за толкова малко не и понасяше. Започнахме да се държим по-студено с него , за да не я смущаваме.

# 264
Марулета, нищо не е нужно да сменяш, ако отсрещната страна също е ок. Аз си признавам, че като го видя това и ми става смешно, особено, че мм е с един мъжествен вид, едър и голям, с много сериозна физиономия. И почвам да се смея. На него съм му казвала, че много го лигави майка му и той вика, че е вярно. Иначе съм подхвърляла на майтап, като му каже “писанче”, че аз друга котка сто кила не съм виждала. 😆

Иначе в темата за снахите ме нападнаха, че мразя свекърва си и единственото нещо в живота ми е да я плюя. Не е така. Но реално от написаното така изглежда, понеже това е темата тук.

# 265
И тук има случай ,жена не позволява на мъжа си контакт с роднини, научават от други, че е болен и от сериозно и пак няма връзка ,не знаят какво е  положението ,не могат да се намесят. Брат има, неговата жена е споделила ,че се тревожат за него.
 Почина си човекът.

# 266
Здравейте! Няма как да подмина тази тема Joy
С какво ме дразни свекървата ?
Първо с моята половинка живеехме около 3 год . при родителите му ,защото за господина беше най хубаво там където му плащат сметките ,но на мен това не ми беше окей и не се чувствах длъжна да търпя крайно не тактичната му майка . Жена която не ни оставаше дори да си сготвим без да дойде и да ми каже "какви са тези глупости, никой в нейната къща не ядял това .. тя сготвила Еди какво си " . Друг случай е когато с моят господин се върнахме от три дневна почивка и майка му просто влезе в нашата стая без да чука с думите : " идвам да ви се скарам ! " Когато сме били на почивката ,тя решила да ни чисти стаята .. и гардероба ни бил толкова разхвърлен .. цитирам следващите и думи " взимайте се в ръце и си подредете гардероба"
 На нея каква и беше работата да ми рови в гардероба ? И как смее да ми говори така , аз не съм на 10год?? И до ден днешен не го разбирам ....
Имам много много такива истории ,че и по зле . В крайна сметка казах на господина ,че си отивам в моята къща и да си помисли къде и с кого иска да живее да създава семейство и т.н ( естествено обясних му ,че една от причините да си тръгна е именно майка му ! )
Какво е мислил все още не знам .. ремонтира една наследническа къща с обещанията ,че никога повече майка му или който и да е било няма да ни се меси!
Щях да умра от радост ,че най накрая сме самостоятелни и вече ние ще решаваме какво и защо . Уви майка му няма спирачки и дори тук в друга къща ,особено ако времето е топло тя е всеки ден в двора или се самопоканва в къщи и отново се меси ,защо това седи тук а не тук и т..н . Веднъж умишлено се направихме ,че отиваме до магазина и не знаем кога ще се върнем с идеята да схване намека и да си тръгва . След половин час в " магазина" се прибираме и тя седеше на пейката вънка . Не искала да се прибира още защото и било скучно...
Говоря ви за жена която работи всеки ден ,има жив и здрав съпруг и цяла къща за която да се грижи...
Вече идея си нямам какво да правя .. определено не ме устройва това,че тя пак идва и се меси ,защото ако ме устройваше все още щях да седя в нейната къща и да и търпя глупостите

# 267
  • France
Philoena  и Sherilyn , не знам с какво толкова ви втрещих и ядосах. Става дума за прекалено независими и самостоятелни. Може би не съм се изказала правилно.
Марулета, говорим си най-добронамерено. Просто прекалено независими не съществува. Има не особено самостоятелни и достатъчно независими. Няма как да си "прекалено". И като независим и самостоятелен индивид имаш право да взимаш решения изцяло по свое усмотрение.

# 268
  • при късмета
Жабче.М, припомни на мъжа ти защо сте отделно. Ако не проработи директно ти изгони свекървата, като ѝ обясниш, че там където живееш ти казваш къде и кака ще ти стоят вещите

# 269
Жабче.М, припомни на мъжа ти защо сте отделно. Ако не проработи директно ти изгони свекървата, като ѝ обясниш, че там където живееш ти казваш къде и кака ще ти стоят вещите

Подкрепям с две ръце

Общи условия

Активация на акаунт