С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 628
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
На мен няма вече кой да ми носи,всички си отидоха.Но аз не съм се ядосвала,приемала съм го като грижа,пък после ,както си реша.
Сега,като ми остане храна,я пакетирам в пластмасови кутийки и я оставям на място,където събират храна за нуждаещи се.
Някой добър човек закачи на едно дърво голяма дървена кутия  с надпис "За храна".И аз и други съседи оставяме там.
Направете си кутия,и въпроса с нежеланите храни е решен.

# 601
Аз банички, питки, кренвирши и прочие нося в службата. Те са добри прасета и само се облизват. И питат за още даже

# 602
Сега ми се дояде баничкас кренвирш , като чета колко е вредна.

# 603
  • София
Стига с това вредно, кренвиршите не са точно като онези от едно време. Все си мисля, че за 10 лв. килото са нещо по-читаво.
Който не го мързи, ще си прави домашни колбаси, но и това си е врътня.
А кренвирш или наденичка в тесто си е...ммм.

# 604
Сега ми се дояде баничкас кренвирш , като чета колко е вредна.

Ее, нямам в момента. Само купчина сладка!

Сега, не мислете, че толкова се паля. Просто ползвам темата. Дори не коментирам такива неща с приятелките си, защото гледаме да прекарваме времето пълноценно, не да хейтим свекървите.

Ама тука как да се сдържа, че да не споделя и аз. Иначе съм сигурна, че има неща, за които и тя много ми се дразни, но си трае. Особено като бях по-млада.

# 605
Ама,дайте рецепта на тази баничка с кренвирш.Аз понякога правя с бутер тесто,като просто завивам кренвирра и нарязвам.

# 606

Ее, нямам в момента. Само купчина сладка!

В Германия съм, няма, как да ми ги пратиш. Ние обичаме сладко и можем да си го ядем.

# 607
  • София
Ама,дайте рецепта на тази баничка с кренвирш.Аз понякога правя с бутер тесто,като просто завивам кренвирра и нарязвам.
Същото става и с обикновени кори, но трябва да са повече пластове.
Иначе е пълно с рецепти за кренвиршки. Аз съм намислила да направя с тесто за памук пита.

# 608
  • при късмета
Еми това е рецептата. Просто в корите вместо яйца и сирене слагаш кренвирши. И бутер става. Става и друго тесто, като кренвиршките по пекарните. Аз за почти всичко ползвам тестото за памук погача, защото вече нямам хлебопекарна, а с тестото сме скарани, това ми се получава всеки път. Спанак обичам, ама не и в баница. Майка ми умираше от кеф с мъжа ми, защото яде почти всичко. На пръсти се броят нещата, които не яде, даже е по-правилно да кажа, че яде всичко. И от там му препълваше чинията всеки път или, ако вземе, че сипе нормално, задължително го караше да яде втора порция.
Бях я отучила с това пращане и даване на храна, но покрай детето започна пак. Намериха си занимание да готвят заедно като е при нея и като го взимаме, обичайно е с кутии от това, което са готвили, но детето го е поискало. От някъде му донесе едно тесте с над 400 рецепти, всяка на различно картонче. Със снимки, инструкции и продукти. Разделил си ги е и част от тях са специално с баба си да ги готви, други вкъщи с моя помощ. На мъжа ми праща шкембе или люти чушки, защото знае, че аз няма да се сетя дори готово да взема, камо ли да правя. Вече не го правя на въпрос, защото сега се праща това, което ще се изяде или някой го поискал. Преди беше досадно и дразнещо, защото носеше каквото ѝ хрумне на нея

# 609
  • София
Така де, като си намери жена, подкована от тукашния форум, трябва да може сам да се справя.
Тук вече се майтапя донякъде, защото всеки мъж трябва да може да се оправя сам в кухнята.

# 610
  • при късмета
Никой не го кара, сам се насочи натам. Даже в тоха (то вече не се казва така де) ще кандидатства тази година и за друго не иска да чуе. Винаги ми е помагал вкъщи, както и мъжа ми.
Казваме му Шефа, защото като беше малък, от едно детско се беше научил "уволнен си" и  ме уволняваше всеки ден. Особено, ако не сготвя. Joy До ден днешен готвя по негова поръчка, т.е. каквото поиска. Обаче сега не само, че ми казва какво да готвя, а и как да го готвя. Не е лесен свекървенския живот, а още няма снаха Joy

# 611
Дени, ще разделим доставката. Няма страшно.

Покрай тия кренвирши и работи така ми се доядоха спагетите на баба - спагети, запържен в масло кренвирш и кетчуп. Та си купих кренвирши и утре на обяд ще пържа Joy

# 612
Аз редовно ям кренвирши с кашкавал на фурна! То си е човещинка..

# 613
  • при късмета
Покрай тия кренвирши и работи така ми се доядоха спагетите на баба - спагети, запържен в масло кренвирш и кетчуп. Та си купих кренвирши и утре на обяд ще пържа Joy
Леле бях ги забравила. Майка ми ги правеше така. До ден днешен, нещо което не се научи да прави е спагети. Ни болонезе, а детето яде веднъж седмично, много ги обича, ни карбонара. А аз и китайски се научих да правя

# 614
Баницата, описана тук, не ме вдъхнови особено, но вредните кренвиршки от баничарницата, мням-мням!
Мисля утре да си взема една. Дърпах се-дърпах се, устисквах-устисквах, еми не издържам вече 🥴
Това снахите сте много вредни 🤣

Общи условия

Активация на акаунт