С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 261
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Защо като ви дразни нещо не си кажете в прав текст."Не ми изпращай постоянно рецепти,не мога само това да правя"

# 421
Или просто сийнваш без отговор.

Моята свекърва ми носи брошури с рецепти на хартия от някакъв магазин. И аз й казвам “ще ги видя в интернет” и тя “не, не, вземи ги, аз за теб ги взех”.

# 422
Яденето и пиенето са секса на третата възраст .
Явно е така. Иначе, казвала съм безброй пъти, че не ям това или онова, но пак ми се праща, сякаш нарочно. Например казвам аз тесто не ям и в същия момент се праща рецепта за питка да речем.😀 Пък като се видим е вечното “ама ти пак ли си на някаква диета”, при положение, че отказвам хляб. Никога през живота си не съм спазвала диети, просто спортувам и не ми се е налагало, но тя се чувства длъжна все да го каже.

# 423
Иска леко да ти намекне, че не можеш да готвииш.

# 424
Свекърва ми се оплаква от мен, че не й харесвам снимките в социалните мрежи. Ами, не ми харесват, какво да направя. 😃
Абе, сложи на жената едно лайкче да се радва.
Шегувам се, слагам й лайк, нищо не ми коства, но се случва да не видя някоя и голяма драма.
На мен пък през ден ми се пращат рецепти или снимки със сготвени неща, друга тема сякаш няма на света, освен готвенето. Аз също обичам нови рецепти, ама това да чета и да готвя по три ястия на ден ми е в повече вече.
На мен също ми се изпращат рецепти, а на мъжа ми "чудодейни отвари как да свалиш 20 кг за 10 дни".

# 425
Много несъобразителни свекърви имате.

# 426
Не мисля, просто иска да си наложи нейния начин на готвене и рецепти и всички да ядем като едно време с един тон олио и още толкова брашно, задължително препържено и колкото по-мазно и солено, толкова по-вкусно. 😀

# 427
  • София
На сина си да намекне, като й е толкова зор Simple Smile Ако някой има претенции какво да й яде детенцето, да си го научи да готви и да си му праща рецепти по няколко пъти на ден Simple Smile

# 428
Бърди, вярваш ли го това за "по няколко пъти на ден", както и "непрекъснато" 😉

Ромина, ти като не ядеш хляб, и мъжът ти ли не яде!?
Честно, не виждам разлика между теб и свекървата. Тя иска всички около нея да ядат солено, ти искаш всички около теб да не ядат хляб...
Не му завиждам на горкия син/мъж.
Да диша може ли? Разрешено ли му е 🤣

# 429
Мъжът ми не обича баница, да, какъвто беше случаят. 😁
Аз пък виждам разлика - не я карам да яде безсолно, понеже като съм била на гости един път не съм казала колко ми е солено, докато тя всеки път казва, че й е безсолно. 😀
Явно пиша с някоя свекърва и затова отношението е така предубедено.

# 430
Майка ми с годините взе да готви по-мазно. Преди не е готвила така. Даже все мърмореше на баба /нейната майка/, че са й мазни манджите.
Аз също не ям хляб, но ММ и детето да. Майка специално за тях прави най-различни хлябове. Не ме кара да ям, но винаги носи. Въобще, който ми носи храна, да заповяда. Тъкмо ще си спестя едно готвене. На свекървата постните манджи само аз ги ям. Другите двама у нас са вълци, търсят си месото.

# 431
Свекър ми един ден нещо се обади, че на следващия ден има работа в близост до нас и пита дали да мине. Ние сме на работа от вкъщи, казахме му да мине ако иска за бързо кафе. Свекърва ми си е на работа тоя ден, няма как да дойде и тя. Обаче вечерта решила да направи банички с кренвирш. Аз такова чудо не бях виждала, ни яла ( а и двамата ми родители са хлебари).

От години кренвирш не е влизал вкъщи, колбаси не ядем. Казвали сме го сто пъти, колбаси у нас не се ядат и за гости не сервирам. Въобще у нас колбас не са яли, редовно коментираме ниското качество на всякакви наденици и други колбаси. И тя решила точно с кренвирш да направи. И ми казва “Шери, аз от скъпите съм купила, те са си хубави!” Аха.. идеални са!

После да го хвърлиш ли тва нещо, да го ядеш ли?!

# 432
Да взема да ти дам адреса ми? Grinning

# 433
Да взема да ти дам адреса ми? Grinning

Хаха, пращам банички с кренвирш, хляб, месен без грам сол, както и бурканите сладко, които вече коментирах, че само складирам. Ракията не я давам, обаче! 😂

# 434
Ракия не ми трябва. Другото ще го взема.

Иначе и аз повтарям по 100 пъти, че нищо не искам от България, че тук си имаме български магазин и че даже цените са по-сносни от тези в България, но всеки път се носи по нещо. Не го разбирам аз това.
Майка ми и тя - последния път си донесла подправки от България, защото тук не били същите. Ей Богу!

Общи условия

Активация на акаунт