Козунаци 2023

• 65 463
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря! Нямам яйца обаче.
Нищо, то утре-другиден ще отворят магазините (не помня на кои дни затваряха в България) и ще си вземеш. Оттам нататък имаш опции.
Maй само Лидл и Кауфланд почиват само днес.
Кварталното също. Не ми се излиза специално. Исках с наличното да направя нещо...

# 601
  • София
Христос Воскресе, бъдете здрави, щастливи и благословени!
Последният козунак. Правих го по рецептата на Морена, но тази в която има и кисело мляко. Разпукнаха ми се фитилите, но не се отказвам от  печенето в плоска тава.
Тази година правих козунаците по рецептите на Морена и Мики. Благодаря, момичета!

# 602
  • In transit
Во истина воскресе, момичета! Бъдете здрави и благословени! Чудесни козунаци видях! Heart Eyes

Част от продукцията. Традиционен с дълго втасване, шоколадов с капки, шоколадов с лешници и с течна плънка от какао, белтъци и орехи. Всички са с различни плънки и поръски, защото правих за родителите ми, за родата, за колежките на сина ми... Това, което установих, че шоколадовите са по-вкусни на втория ден. Остана един традиционен с течна плънка от какао и орехи, който забравих да снимам а и почти го няма. Grinning

зайче, по моята рецепта ли прави шоколадовия и не ти се получи? Много съжалявам, ако е така. Вече трети път правя това тесто и супер много ми харесва. Даже последния път и него оставих в хладилника за през нощта, а на сутринта студени ги оформих само.

# 603
  • Балчик
Христос Воскресе!Чудесни са козунаците на всички! Ние разрязахме панетонето Пистачио с квас, искам да Ви кажа, че е уникален. Много ми хареса, ще запиша утре рецептата, докато не съм забравила какво и как направих.
https://

# 604
  • Sofia
Джема, този Пистачио е същински шреков. Simple Smile

# 605
  • София
Христос Воскресе!Чудесни са козунаците на всички! Ние разрязахме панетонето Пистачио с квас, искам да Ви кажа, че е уникален. Много ми хареса, ще запиша утре рецептата, докато не съм забравила какво и как направих.
..............
Воистина Воскресе!
С удоволствие бих го пробвала, страхотно изглежда, много интересен,  ще прочета рецептата, когато я качиш, ще чакам да кажеш, но ми кажи, каква е възможността да е с мая, не се разбирам с този квас, не ми харесва, не го ползвам, не мога да го направя, нямам търпение да го наглеждам, да му бая, благодаря!
.....и да допълня още нещо, малкото ни съкровище не харесва плънки, по принцип тя се храни добре, но все още е малка , три години и половина е, и не разбира и стафидите ги вади от устата си една по една и заради нея бях принудена да завъртя набързо вчера следобяд, то е малко брашното, не е проблем,  този Великденси бриош, страхотен е и  е по идея на http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2018/04/brioche-di-pasqua.html

пак е вид козуначено тесто, но по -леко и много въздушно
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search?q=%D0%B2%D0%B5%D0%B … D0%BE%D1%88%D0%B8

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 23:29 от marchеva14

# 606
marcheva14,
Скрит текст:
10 гр. прясна мая на колко суха се равнява за рецептата на бриошите? Благодаря

# 607
  • Sofia
marcheva14,
Скрит текст:
Пише го в 1ви пост.

# 608
Во истина воскресе, момичета! Бъдете здрави и благословени! Чудесни козунаци видях! Heart Eyes

Част от продукцията. Традиционен с дълго втасване, шоколадов с капки, шоколадов с лешници и с течна плънка от какао, белтъци и орехи. Всички са с различни плънки и поръски, защото правих за родителите ми, за родата, за колежките на сина ми... Това, което установих, че шоколадовите са по-вкусни на втория ден. Остана един традиционен с течна плънка от какао и орехи, който забравих да снимам а и почти го няма. Grinning

зайче, по моята рецепта ли прави шоколадовия и не ти се получи? Много съжалявам, ако е така. Вече трети път правя това тесто и супер много ми харесва. Даже последния път и него оставих в хладилника за през нощта, а на сутринта студени ги оформих само.
https://www.mycookingcreations.com/2023/03/brioche-allo-yogurt-e … occolato.html?m=1
Това е сайта, не помня на кой е рецептата.

# 609
Светли празници на всички! Благодаря на споделящите опит в темата! Заради вас къщата ми ухаеше, празникът за сетивата беше пълен.
Пускам две снимки , извинявам се за качеството.

Козунак на Морена с три вписванията и много стафиди. Конци, структура, а тестото е пухкава и е удоволствие да се меси на ръка.

Марчева с бял шоколад и сушени боровинки. Вкусът е ммм. Влезе във постоянния списък за Великден. Единствената ми забележка към мене си е, че трябваше шоколада да го нарежда на една идея по-големи парченца.
Весели и споделени празници,  дами!

# 610
  • София
marcheva14,
Скрит текст:
Слагам 1/4 ч.л суха мая, около 2  до 3 грама

# 611
  • Sofia

https://www.mycookingcreations.com/2023/03/brioche-allo-yogurt-e … occolato.html?m=1
Това е сайта, не помня на кой е рецептата.
Баш на Мики си е сайтът. Simple Smile

# 612
Леле,Джемма,какво показа ти? Напоследък се събуждам и си лягам с твоя сайт.
Този зелен цвят няма как да е само от шам фъстък,има ли боя? Чакам и аз за рецепта 🙏

# 613
  • Sofia
С боя е та, то шам фъстъкът е в плънката. Simple Smile
Аз съм правила със спанак. Simple Smile

# 614
  • София
Със спанак и аз съм правила и е много гаден, хвърлих го и никога повече не съм пробвала, усеща се зеленията много неприятно, също и не дотам добър аромат.

Общи условия

Активация на акаунт