Козунаци 2023

  • 65 493
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Честит Великден!

# 586
  • Мнения: 1 325
Христос Воскресе!
Бъдете благословени и здрави.
Според мен втасванията са задължителни, за да се запази формата накрая. Никога не съм имала провал с рецепта/ рецептите на Морена, за което и благодаря от сърце, тя си знае - вълшебница.
Ето и разрез на рулото с шипка и орехи

и масата ни с домашни вкусотии

# 587
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ето и големия козунак. Сама не знам кка събрах толкова плънка вътре и как се опече въпреки това.



За задоволяване на естетичните щения Joy направих и мини-козуначета във форми за мъфини.

# 588
  • Мнения: 8 489
Козунак по рецепта на Морена с трите втасвания, месих ръчно. Доволна съм от резултата.


# 589
  • Мнения: 1 344
Много сух стана шоколадовия. Не става за ядене. Рони се много. С кондензирано мляко и масло ще станат ли скалички? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 590
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Зайче, скалички се правят с блатове за торта. По-скоро или нарежи на тънки филийки и изсуши леко като бейк ролс, така могат да се хапват като хрупкави гризинки, или направи от тези десерти тип козунак с крем карамел. Според мен на скалички ще е гадно, това е маяно тесто, не бакпулверно.

# 591
  • Мнения: 1 344
Не може и да се реже, толкова е зле...

# 592
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Много сух стана шоколадовия. Не става за ядене. Рони се много. С кондензирано мляко и масло ще станат ли скалички? Stuck Out Tongue Winking Eye
Много сух стана шоколадовия. Не става за ядене. Рони се много. С кондензирано мляко и масло ще станат ли скалички? Stuck Out Tongue Winking Eye
Заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post_27.html

# 593
  • Мнения: 1 344
Благодаря! Нямам яйца обаче.

# 594
  • Мнения: 10 876
Ползвай го като блат за торта с някакъв крем, маскарпоне, нишесте дори.
В хубава чаша, малко крем, пресни плодове и готово.

# 595
  • Мнения: 24 761
Дано не прозвучи грубо че не ми е цел, но като чета той няма опасност тепърва да изсъхне от тук нататък... Дай си време да си харесаш на какво ще стане, спокойно може да почака до следващото ти пазаруване ако все пак се окаже че нещо нямаш.
Според мен и от сух козунак може да стане нещо като скалички, естествено с по-различен аромат. Обаче щом не може да се нареже, как ще го вкараш в нещо да го смелиш за тях? Или той просто се рони, а не че е толкова твърд?

# 596
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Благодаря! Нямам яйца обаче.
Нищо, то утре-другиден ще отворят магазините (не помня на кои дни затваряха в България) и ще си вземеш. Оттам нататък имаш опции.

На Г&Б идеята е много добра също.

# 597
  • Мнения: 15 071
Добавката на маскарпоне към рецептата на Морена е успешен експеримент. Хареса ми много.

Зайче, направи го на торта с ванилов крем. Ако не се реже, просто накъсай на хапки и объркай с крема. Може да добавиш сладко от ягоди или боровинки.

# 598
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 956
Воистина Воскресе!

# 599
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Благодаря! Нямам яйца обаче.
Нищо, то утре-другиден ще отворят магазините (не помня на кои дни затваряха в България) и ще си вземеш. Оттам нататък имаш опции.
Maй само Лидл и Кауфланд почиват само днес.

Общи условия

Активация на акаунт