Козунаци 2023

• 65 493
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Euskal Herria
Честит Великден!

# 586
Христос Воскресе!
Бъдете благословени и здрави.
Според мен втасванията са задължителни, за да се запази формата накрая. Никога не съм имала провал с рецепта/ рецептите на Морена, за което и благодаря от сърце, тя си знае - вълшебница.
Ето и разрез на рулото с шипка и орехи

и масата ни с домашни вкусотии

# 587
  • München, Deutschland
Ето и големия козунак. Сама не знам кка събрах толкова плънка вътре и как се опече въпреки това.

За задоволяване на естетичните щения Joy направих и мини-козуначета във форми за мъфини.

# 588
Козунак по рецепта на Морена с трите втасвания, месих ръчно. Доволна съм от резултата.

# 589
Много сух стана шоколадовия. Не става за ядене. Рони се много. С кондензирано мляко и масло ще станат ли скалички? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 590
  • München, Deutschland
Зайче, скалички се правят с блатове за торта. По-скоро или нарежи на тънки филийки и изсуши леко като бейк ролс, така могат да се хапват като хрупкави гризинки, или направи от тези десерти тип козунак с крем карамел. Според мен на скалички ще е гадно, това е маяно тесто, не бакпулверно.

# 591
Не може и да се реже, толкова е зле...

# 592
  • Sofia
Много сух стана шоколадовия. Не става за ядене. Рони се много. С кондензирано мляко и масло ще станат ли скалички? Stuck Out Tongue Winking Eye
Заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post_27.html

# 593
Благодаря! Нямам яйца обаче.

# 594
Ползвай го като блат за торта с някакъв крем, маскарпоне, нишесте дори.
В хубава чаша, малко крем, пресни плодове и готово.

# 595
Дано не прозвучи грубо че не ми е цел, но като чета той няма опасност тепърва да изсъхне от тук нататък... Дай си време да си харесаш на какво ще стане, спокойно може да почака до следващото ти пазаруване ако все пак се окаже че нещо нямаш.
Според мен и от сух козунак може да стане нещо като скалички, естествено с по-различен аромат. Обаче щом не може да се нареже, как ще го вкараш в нещо да го смелиш за тях? Или той просто се рони, а не че е толкова твърд?

# 596
  • München, Deutschland
Нищо, то утре-другиден ще отворят магазините (не помня на кои дни затваряха в България) и ще си вземеш. Оттам нататък имаш опции.

На Г&Б идеята е много добра също.

# 597
Добавката на маскарпоне към рецептата на Морена е успешен експеримент. Хареса ми много.

Зайче, направи го на торта с ванилов крем. Ако не се реже, просто накъсай на хапки и объркай с крема. Може да добавиш сладко от ягоди или боровинки.

# 598
  • Mostly in my mind
Воистина Воскресе!

# 599
  • Sofia
Нищо, то утре-другиден ще отворят магазините (не помня на кои дни затваряха в България) и ще си вземеш. Оттам нататък имаш опции.
Maй само Лидл и Кауфланд почиват само днес.

Общи условия

Активация на акаунт