Козунаци 2023

  • 65 583
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Много ми се иска да занеса на колегите ми козунак, но не цял, както обичайно правя, а като мъфини. Обаче никога досега не съм правила по този начин. И се чудя колко трябва да слагам във формите, за да може и да втаса, и да се опече добре, и добре да изглежда.

# 421
  • Мнения: 10 876
Правих миналата година пак по рецептата на Морена, но в хартиени формички. Слагах 1/3. Много се харесаха. В готов вид бяха колкото ябълка.

# 422
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Много ми се иска да занеса на колегите ми козунак, но не цял, както обичайно правя, а като мъфини. Обаче никога досега не съм правила по този начин. И се чудя колко трябва да слагам във формите, за да може и да втаса, и да се опече добре, и добре да изглежда.
По-добре да ползваш чаши, мъфини формите са много плитки.  В чашата слагаш възелчета до половината най много.

# 423
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Благодаря! Точно от този тип нямам, обикновени капсули имам. Но мога да си направя и такива (тук ги водят "лале").

Морена, имам форма с гнезда, доста по-дълбоки и големи от обичайните. Но мога и да взема алуминиеви чашки (еднократни).

Благодаря, момичета!

# 424
  • Мнения: 10 876
Моите са от хартия за печене, не са ''оригинални''.

# 425
  • София
  • Мнения: 12 750
Morena, не показа снимки на козунака с квас, получи ли се?

# 426
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Не съм правила все още, Ваня, имах гости и не стигнах до това, ще тествам за Великден, пък каквото - такова. Simple Smile

# 427
  • Мнения: 1 016
Здравейте. Ще правя козунак по тази рецепта


Само че взех такъв подсладител и не знам колко да сложа. Тези 3 с.л. ми се струват много. Според вас колко да сложа?

# 428
  • София
  • Мнения: 12 750
Според мен не повече от 1 с.л..

# 429
  • Мнения: 805
Дами,
моля за рецепта за Великденски сладки или курабии със снимка.
Благодаря !

# 430
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Дами,
моля за рецепта за Великденски сладки или курабии със снимка.
Благодаря !
Както заглавието показва, тук нищим само Козунаците и производните им - кифли, бухти, мъфини - все козуначени.
Сладки и бисквитки виж тук, не е много активна темата, ама то според мен е,  щото слакдите са едни и същи като коледните и прочие, украсата ги прави тематични, та снимки има няколко - https://www.bg-mamma.com/?topic=171950

# 431
  • In transit
  • Мнения: 14 331
Бисерка, благодаря ти! Hug Никога не ми е хрумвало да правя козунак свободностоящ в тавичка. Все във форми. Grinning

emy_emy, ще ти се получи, с повече тренировки и опит. Само не се отказвай. Hug А за да не ти се разтича и да заема формата на тавата, тестото трябва да не твърде меко.

YanaBG, ако ще ги слагаш във форма за мъфини, тестото трябва да е около 50-60г. за всяко гнездо, без плънката.

Каква е идеята на този течен подсладител в тестото? Нещо, като мед и инвертна захар или?

# 432
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
... Никога не ми е хрумвало да правя козунак свободностоящ в тавичка.
Аз,аз.. Simple Smile  
Някои...


















# 433
  • Мнения: 614
Много ми се иска да занеса на колегите ми козунак, но не цял, както обичайно правя, а като мъфини. Обаче никога досега не съм правила по този начин. И се чудя колко трябва да слагам във формите, за да може и да втаса, и да се опече добре, и добре да изглежда.
Тази година за първи път направих във формата за мъфини, е, не ми хареса резултата! Отдолу заеха формата,отгоре се издуха и изляха и заприличаха на гъби.На вкус чудесни, но на вид-хич! Слагам снимка и на изпечен в стандартна,правоъгълна форма.От осветлението изглеждат по-препечени,отколкото са в действителност.

# 434
  • In transit
  • Мнения: 14 331
Морена, може би защото имам достатъчно форми. Като ги подредя в правоъгълни, например, мога да събера поне 3 във фурната. Иначе ще трябва да ги пека поотделно.

Общи условия

Активация на акаунт