Козунаци 2023

  • 65 575
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 15 713
И тук да се похваля:


Разгледах си всички рецепти,които съм преписала в тефтера и сглобих микс от всички. 😃 Увеличих маята,сложих цяло пакетче 7 г. суха от Лидл,за 10 мин напълни каничката,в която я разтворих. В събота пак. 🥰
Благодаря на Микки за подкрепата и че не ме остави да се откажа.

# 451
  • In transit
  • Мнения: 14 330
Ени, супер е станал. Браво! Kissing Heart

Ваня, бгроза, благодаря ви. Точно защото тези подсладители придават един изкуствен и супер сладък вкус попитах. Реших да нямат някаква специална роля. Не разбирам колко пък да не е сладък един козунак, с всичката захар, че да трябва и подсладител? Като добавим плънката, която също е сладка и поръската... Ама вкусове разни.

# 452
  • Мнения: 13
Може ли малко помощ? Момичета имам детски спомен за плънка с орехи, която се вареше като крем. Може ли пропорциите и приготвянето? Благодаря!

# 453
  • Мнения: 4 353
Аз приключих с козунакоправенето за тази година, малко се поотплеснах и сложих лимоновите и портокалови корички от началото, вместо както го правя 10на минути преди да изключа фурната. Нищо де, пак станаха разкошни и от четири вече са три Smiley , докато снимам Satisfied

Скрит текст:

# 454
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Може ли малко помощ? Момичета имам детски спомен за плънка с орехи, която се вареше като крем. Може ли пропорциите и приготвянето? Благодаря!
1 ви пост на темата - Плънки.

# 455
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 959
Морена, имам яйца М. 4 ли трябва да сложа? Thinking

# 456
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Морена, имам яйца М. 4 ли трябва да сложа? Thinking
Сложи 4 да, нали ще отсипеш за мазането, пък и можеш малко млякото да намалиш или брашно да добавиш.

# 457
  • София
  • Мнения: 12 750
Алуминиевите форми за еднократна употреба мажете ли ги с мазнина?

# 458
  • София
  • Мнения: 3 370
По рецептата на Морена.
Два козунака са със захаросани портокалови корички и шоколадови капки. Третия с течен шоколад. Нямат конци,но за мен е по-важен вкуса. А аз съм сигурна,че ще са вкусни.Може би трябваше тестото да разделя за два козунака, а не за три,да имам един голям и един малък.

# 459
  • София
  • Мнения: 12 238
Може ли съвет може ли и как да направя козунак  с плънка от сушени плодове. Или просто да нарежа различни видове плодове на ситно и да ги объркам с тестото. В този случай трябва ли да накисвам плодовете в нещо предварително.
Моренка ти е казала, но ще допълня, сложи плодовете нарязани на парченца в ром за 12 часа, след това ги отцеди и задължително ги подсуши в домакинска хартия, действай както си трябва по нататък
Алуминиевите форми за еднократна употреба мажете ли ги с мазнина?
Да
Момичета, как съхранявате козунаците? Пека сега, а ми трябват за неделя-понеделник.
Ако ги изчакам да изстинат добре и ги увия в стреч фолио, ще се запазят ли меки?
Охлаждаш ги и ги опаковаш в стреч фолио, отгоре и алумн. фолио и в найлонов плик, това е начина, ако не ги замразиш, но аз, примерно ,място във фризера нямам никакво и така ще се действа. Една част се оказа ,че днес довечера ще завъртя, а другата, ако мога в събота.

# 460
  • София
  • Мнения: 12 238
От високата температура в печката кувертюра се разтича, нали? Не запазва форма като шок. капки, ако е нарязан на парчета и сложен в печивото или отгоре.
Ще се разтече, затова си купих шоколад за печене ама ти не си знаела. Нищо, нарежи го на малки парченца и печи.

# 461
  • Мнения: 5 530
Като си видях снимките от миналата година и се сетих, че не купих шоколадови капки.Имам много кувертюр и мислих него да ползвам. Имам и още едни подобни на шоколадови капки, но и те се разтичат. Нищо няма да слагам или само малко вътре.
Утре не е хубаво да се правят козунаци и сладки, нали?

# 462
  • София
  • Мнения: 12 750
marchеva14, благодаря! Замесих 1 доза със закваска, та сега ще се пече по нощите...

# 463
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Утре не е хубаво да се правят козунаци и сладки, нали?
Така е.  Аз вечерта към 22.30ч. започвам - забърквам и оставям в хладилника/навън да втасва.
Утре обаче ще се пробвам с квас (тъкмо пак го нахраних),  сутринта само ще забъркам стартер, та да пека по някое време в събота.
Вечерта все пак ще заредя и маяно тесто, за родата,  
Имам домашно мляко - прясно и кисело, свободни яйца (кокошките де) и мас и съм готова. Утре ще си ползвам и купона за маята в Лидл. Simple Smile

# 464
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 959
И аз си мислех дали е хубаво утре да се правят, понеже утре ще ми е най-свободно.

Общи условия

Активация на акаунт