Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 19

• 47 777
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Момичета здравейте,20 дни след операцията съм и ми са много чувствителни зърната на допир и гърдите отдолу и около разрезите.Въпросът ми е кога ще отшуми това,че е много некомфортно?Също и кога ще омекнат?

Много е индвидуално, но до 1 година всичко би трябвало да отшуми.
Ако една година го имам този дискомфорт,ще откача...🤦‍♀️
Надявам се по-бързо да изчезне.

# 76
  • София
Nin4e аз по наблюдения и при разговори с д-р Стоянов ,съм останала с впечатление ,че той не обича да слага големи и неестествени.
Аз харесвам резултатите качени от д-р Цветомир Димитров,но незнам дали качва всичко наред или подбира само хубавите.( както се чудя и за другите доктори)
Госпожа Стоянова ,аз съм на 4месеца и все още са твърди , с чувстителни зърна и безчувствени от долу,но гледам да не му се впрягам много.

# 77
Аз 12г вече си търпя чувствителните зърна.
Кое очаквате да омекне?  Като естествени няма да станат за съжаление... и когато легнете ще си стърчат нагоре, като пластмасови.
Антонина, вярно, не схванах сарказма, ама сложи една ухилена емотка да се сетя😆

# 78
  • София
Здравейте, момичета!
От известно време ви следя и най-накрая реших да се включа по темата.

След 2 раждания в рамките на 3 години взех решение да сложа импланти.

Нямам почти никакви гърди след кърменето. Много съм слаба в горната част/кожа и кокал/ и всичко е изсмукано от децата.

Искам да имам някакви гърди.Smile

Преди две седмици се обадих в клиниката на д-р. Ильо Стоянов, за да запиша час за консултация и първо казаха, че няма скоро, а след това се оказа, че някой се е отказал и така запазих час за 27.02. Не очаквах толкова скоро да стане.

Днес бях при д-р Стоянов и имам прекрасни впечатления. Държеше се мило, джентълменски, през цялото време ми говореше на Вие и  отговори на всичките ми въпроси. Не ме претупа, беше внимателен и подробен във всичко. Просто страхотен човек!

Уговорихме дата за операция през декември.

Понеже съм много слаба ми препоръча 430 кубика или 380, като нещата клонят към 430. Висок профил, анатомични.

Притеснявам се обаче да не са много големи, тъй като искам естествена визия, а не да си личи от километри, че съм с импланти.
Висока съм 177 см.

Моля, ако има някоя от вас с такива размери импланти, да сподели колко й е гръдната обиколка след операцията.

Също така ме интересува дали можехте да се грижите за децата си/имам 2 , едното на 4 , другото на 1г./ след операцията и колко време ви отне възстановяването при наличие на деца. Simple Smile

Добре е да има някой до Вас за малкото дете, за да го вдига. То декември месец ще по-голямо и тежко

# 79
Здравейте, момичета!
От известно време ви следя и най-накрая реших да се включа по темата.

След 2 раждания в рамките на 3 години взех решение да сложа импланти.

Нямам почти никакви гърди след кърменето. Много съм слаба в горната част/кожа и кокал/ и всичко е изсмукано от децата.

Искам да имам някакви гърди.Smile

Преди две седмици се обадих в клиниката на д-р. Ильо Стоянов, за да запиша час за консултация и първо казаха, че няма скоро, а след това се оказа, че някой се е отказал и така запазих час за 27.02. Не очаквах толкова скоро да стане.

Днес бях при д-р Стоянов и имам прекрасни впечатления. Държеше се мило, джентълменски, през цялото време ми говореше на Вие и  отговори на всичките ми въпроси. Не ме претупа, беше внимателен и подробен във всичко. Просто страхотен човек!

Уговорихме дата за операция през декември.

Понеже съм много слаба ми препоръча 430 кубика или 380, като нещата клонят към 430. Висок профил, анатомични.

Притеснявам се обаче да не са много големи, тъй като искам естествена визия, а не да си личи от километри, че съм с импланти.
Висока съм 177 см.

Моля, ако има някоя от вас с такива размери импланти, да сподели колко й е гръдната обиколка след операцията.

Също така ме интересува дали можехте да се грижите за децата си/имам 2 , едното на 4 , другото на 1г./ след операцията и колко време ви отне възстановяването при наличие на деца. Simple Smile

Здравей ! Аз съм с 380 кубика, анатомични, висок профил. Подгръдната ми е 75 см, също след кърмене, съвсем ми бяха изчезнали гърдите. Сега гръдната ми обиколка е 90, може и малко повече.
Не се подвеждай по това, че среден профил стои по-естествено. Слага висок профил, заради отпуснатата кожа след кърменето.
Имплантите стоят изпъкнали в горната си част, по-забележими са заради тази изпъкналост, но зависи с какво си облечена.

# 80
Момичета,вие кога започнахте да чистите в къщи(прахосмукачка,миене на пода....такива работи).Аз вече си чистя ама гледам по-внимателно,да не направя някоя беля😅.С кое трябва повече да внимавам?Днес е 21 ден от операцията ми.

# 81
След 20-тия ден започнах с чистенето и то по-внимателно. До тогава ми помагаха и с децата.

# 82
  • Бургас
nin4eee ,
Ментор ли са имплантите? Моите са Ментор, 430 сс, анатомични и също бях с празни след кърмене гърди.
Според мен няма да са ти големи, ти си доста висока.

# 83
Да, за височината и аз мисля, че 430 кубика ще са ок. Аз съм доста по-ниска с моите 380. Колко ти е подгръдната и основата на гърдата ?
Но щом докторът е казал, че може да се слижат 430, значи е така.

# 84
nin4eee след една седмица ми предстои консултация при др Стоянов. Интересува ме как протича самата консултация,дава ли да видите импланти от които да изберете или да се видите как ще ви стоят и какви въпроси се сетихте да му зададете?Изчела съм всички страници тук, но от притеснение съм почти сигурна, че ще забравя какво искам да питам 😂

# 85
  • София
Моята консултация с него е чааак ноември, но като слушам колко е напред и с операциите щом записват за декември... горе долу след две години може и да се случат нещата Grinning

И на мен ми е интересно как протича.

# 86
nin4eee, и аз съм за високия профил. Но все пак зависи от степента на увисване след кърменето. Аз бях малко преди първа степен увисване и с помощта на висок профил имплант избегнах оперативно повдигане. Моите импланти са 450 СС и съм малко по-ниска от теб. И мен ме изплаши кубикът в началото, но сега изобщо не съжалявам. Даже мисля, че още малко, ако бях сложила..... но женското око насита няма Laughing
С толкова малки дечица, ще е хубаво да имаш помощ първата седмица поне. В началото можеш да вдигаш до 3 кг и то с лакти, прелепени до тялото.

# 87
Здравейте ! От коя естетична клиника в Пловдив сте доволни за поставяне на импланти в гърдите?Споделете положителни и отрицателни мнения. Ориентировъчно цени и тн ..

# 88
Здравейте ! От коя естетична клиника в Пловдив сте доволни за поставяне на импланти в гърдите?Споделете положителни и отрицателни мнения. Ориентировъчно цени и тн ..
По принцип така задени въпроси, почти винаги остават без отговор.
Ориентирайте се в проучването на конкретни хирурзи, а не клиники.
Тази тема, а и предишните са точно затова - споделят се всякакви мнения и опит. Старите теми си стоят за да са полезни за  търсещите информация.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 21:49 от Чи лу

# 89
Здравейте,
Благодаря на всички , които ми отговориха на въпросите.

В клиниката ми казаха, че работят само с Ментор.

Когато Стоянов ми каза 430 сс се стреснах и си представих нещо огромно. Цялата работа е в това, че
1. аз съм само ребра горе в центъра на деколтето и кожа върху тях, нямам никаква тъкан, която да уплътни и да направи плавно преливане от кожата към гърдата.
2 страничният диаметър на гърдата ми е 12,5 см. а имплантите са 11,5 см за 380 сс и 12 см за 430 сс Той ми обясни, че и двата биха стояли добре , но по-широкият ще седи по-добре, иначе се получава гръден кош и изведнъж в средата две цици, а отстрани с малко разстояние. Прилагам снимка.

Иначе разстоянието между долната част на гърдата и зърното е 8 см., а нагоре от зърното кум брадичката  е 19 или 19,5 см.

Идеята на по-високия имплант е да запълни празнината нагоре.

Понеже ме притесни размерът и дали няма да ми се качат на врата тия цици директно го попитах да не са ми на ушите и му казах, че не искам да си личи, че имам импланти. Той каза, че ще си бъдат на мястото и да не се притеснявам, но първите месеци, че са по-високо докато слегнат. Каза ми че за една година ще улегнат ище станат такива каквито трябва да са.

Той директно ми каза, че е привърженик на естествено изглеждащи гърди, а не на големи и изкусвено стоящи, но все пак решенията ги взимат пациентите.

Anita0808 ето и въпросите, които аз му зададох и отговорите му:

1. Имплантите фактор ли са за поява на рак на гърдата/аз имам фамилна обремененост/? - Не, няма доказана връзка между двете, дори изследванията показват, че жените с импланти страдат 3 пъти по-малко от рак от другите. Аз се изненадах на този отговор и го попитах защо? - Защото трябва да се преглеждате 2 пъти годишно, а другите 1 път и ако има нещо се хваща навреме.

2. Може ли тялото ми да го отхвърли? - Може, но трябва ти или твои близки да са болни от ... (някакво нещо което не мога да пресъзнам) или да имаш някаква форма артрит. Аз - как да разбера дали съм болна от тези неща ? - Има признаци по които се диагностицира/не е скрито заболяването/ и щеше да знаеш досега.

3. Има ли опасност да се смъкне надолу през дупката под мускула? Не, няма защото аз го закрепвам.

4. Как се пука? - Катастрофа или ритане от кон/толкова силен удар/.

5. ако се спука ще изтече ли в тялото ми? - Не няма и да разбереш, че е спукан. То си остава и не изтича, защото тялото капсулова около импланта и не дава да излиза.

6. колко време са годни? - Доживот, но е хубаво на 10-12 години да се сменят, защото гелът променя срруктурата си

7. ако започна от по-големи 430 сс трябва ли после да сложа повече когато ги сменям? - Не , не е казано, че трябва да слагаш по-големи.

8. Ще мога ли да си вдигам ръцете и да си мия косата, да се обличам? - странен поглед ... Разбира се! Даже трябва да правиш това за да се раздвижиш и  възстановиш бързо. Просто плавни движения,  колкото ти позволява.

9. Ще мога ли да вдигам тежко?- Няма да можеш да вдигаш мъжа си Satisfied След 3 седмици ще можеш да вдигаш децата, но не и да ги носиш на ръце през цялото време.

10. Кога ще мога да спортувам ? - След месец и половина можеш да започнеш, но леко

Не се сещам за друго.
Разговорът беше много приятелски и  приятен. Той е страхотен, така, че питайте го каквото Ви интересува.

Не ми даде импланти и сутиен с който да пробвам как стоят и да се видя. Просто не се сетих да го попитам за това и  сега ме е малко яд.... ама карай.

Петенце  аз записах час за декември защото само тогава мъжът ми може да си вземе отпуск и да ме гледа. Иначе когато секретарката разлистваше тефтера с часовете видях, че има празни страници поне 3 месеца преди декември.

Аз все още съм в дилема дали да са 380 или 430 .... не искам да съм като дойна крава.. ще разгледам имплантите и ще го мисля...

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 23:06 от nin4eee

Общи условия

Активация на акаунт