Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 985
  • 787
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Все си мисля, че телевизорите в днешно време са толкова евтини, че едва ли някой ще тръгне да краде. По-скоро могат да бъдат счупени по невнимание.

# 211
Не, без черна техника.

# 212
Аз да питам нещо свързано с телевизорите, бихте ли позволили да се сложи стойка на телевизор на някоя стена?

# 213
  • Sofia
Без телевизия ще им направите голяма услуга. Ако толкова са зарибени да гледат реклами и риалити шоута, да си купят сами телевизор.
Само прекарайте нужните кабели както трябва за да не се налага да пробиват и разбиват.

# 214
Аз да питам нещо свързано с телевизорите, бихте ли позволили да се сложи стойка на телевизор на някоя стена?

Не. Могат да си сложат телевизора на някакво шкафче, без да дупчат стената.

# 215
Не бих позволила да се монтира стойка, по-скоро аз бих монтирала. Аз съм направила така, че да има възможност да се поставят телевизори във всички стаи, като в моя случай в спалнята например има скрин за телевизора. Ако нямаше, бих пробила стената за стойка, без да я монтирам, а който иска да си я монтира и да си слага тв.

# 216
В случая ние сме наематели, телевизора ни е огромен, използваме го за спортни събития и нетфликс. В спалнята няма как да се сложи скрин и тв отгоре, защото няма да може да се минава от едната страна, нямаме претенции да ни слагат те стойка или да купуват, но ако не ни позволят телевизора ни става непотребен, а струва повече от наема ни.
В холо кухнята те са поставили 24 инча, което за човек без уреди е чудесно.

# 217
В случая ние сме наематели, телевизора ни е огромен, използваме го за спортни събития и нетфликс. В спалнята няма как да се сложи скрин и тв отгоре, защото няма да може да се минава от едната страна, нямаме претенции да ни слагат те стойка или да купуват, но ако не ни позволят телевизора ни става непотребен, а струва повече от наема ни.
В холо кухнята те са поставили 24 инча, което за човек без уреди е чудесно.

А говорили ли сте с наемодателя си? Ние каквото и да пишем, ако той не позволи, няма да сме полезни Simple Smile

# 218
Тепърва ще се нанесем и говорим по въпроса, просто исках да видя нагласите на наемодатели.

# 219
  • София
Аз бих сложила стойка за телевизор. За да съм сигурна, че ще се направи като хората, че няма да ударят кабел, докато пробиват и т.н.

# 220
Ние с наемодателя ми, когато живеех на квартира, се бяхме разбрали, ако искам да пробивам за нещо, първо говоря с него, коментираме и ако го направя, когато се изнасям си оправям дупките, за моя сметка. Така че без значение какви са нагласите на другите, е най-добре да говорите с наемодателя.

# 221
Не, ако има комуникации на тази стена и те ги прекъснат, кой ще поправя после? Забранено е да се дупчи и лепи по стените. Стойката е монтирана от нас на едната стена и това е опцията.

# 222
  • София
Тепърва ще се нанесем и говорим по въпроса, просто исках да видя нагласите на наемодатели.

Разговора би трябвало да проведете преди подписване на договора.
Сега, ако сте дали и депозит, а той не разреши  става проблем.
Затова все казвам - да се пита, да се говори докато няма подписи.

# 223
  • София
Много полезна тема и аз се включвам. Засега пу-пу попадам на добри наематели, дано така и да продължава. Ползвам моя позната брокерка от Адрес и досега винаги ми е намирала точните хора. Никога не пускам собственоръчно обяви, с цел да спестя 50% комисион. Всъщност само веднъж доста отдавна, но оттогава твърдо нье.
Как бихте процедирали, ако имате наематели в апартамент, който не е актуализиран като наем от няколко години и в момента е под пазарната наемна цена, но в същото време е за един основен ремонт.. ? Т.е., ако актуализирам цената има вероятност да се изнесат, но пък след това ще трябва да се филмирам със сериозен ремонт, за който в момента нямам нито време, нито средства поради друга инвестиция...

# 224
Винаги съм се чудела как се справят наемодателите, когато дойде време за ремонт?! Не могат да карат наемателите да правят ремонт... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт