Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 613
  • 787
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Между другото, моята последна наемателка (съседката), точно от кварталната маникюристка беше разбрала, че апартаментът се освобождава, аз даже не бях го обявила Simple Smile

# 61
Дами, благодаря за милите думи и пожелания.  Не помня да съм качвала снимки (но напоследък много неща ми се губят в паметта 😁😊). Ако някой иска снимки, пращам на лични. Просто за ориентир. 😊
Беше ми пратила снимки юли 2021 г. Simple Smile
Много ми хареса!

# 62
  • София
Дами, да дам обратна връзка- два апартамента се освободиха и двата се отдадоха бързо- единият за два дни, другият две седмици, но бях на ски едната. И двата се дадоха на 650 единия, другия на 700 Евро, в единият, в който досега бяха само чужденци, вече с удоволствие настаних две момиченца 2001 набор от Разград, работещи студентки, приятелки от деца. В другия - украинка с двегодишна котка под 30, която ще работи в логистична компания.
Котката малко ме тревожи, но в договора има клауза за професионално почистване. Надявам се да се разминем само с косми за почистването и да не си точи ноктите по мебелите. Дайте мнение, все още не съм подписала, каца в неделя.

# 63
Имах три години наемателка с котка, нямаше никакви следи и щети от нея. Но, си зависи от котката. Моята котка е на 15 вече, и никога не е повредила мебел. Говори с нея, ако няма, да ѝ вземе драскалка, за всеки случай. И клауза в договора, за повредени мебели е хубаво да имаш в този случай, по спомен ти е хубаво обзавеждането.

Иначе и моята сегашна наемателка от година е украинка. Притеснявам се обаче да ѝ вдигна наема, хем мисля за 100 лв в повече /не знам и това дали не е малко/, хем не знам как, пфф. Дайте съвет. Ако трябва ще дам повече подробности.

# 64
  • София
Къде и какъв е апартамента и колко и е наема?

# 65
Лозенец, горен, на много хубаво място. Ателие 36м2, с тераса, обзавеждане обаче Виденов, и има още какво да се желае. Наема е 550 лева.
Може пък и това да му е цената, не мога да се ориентирам, признавам си.

# 66
  • София
Е, не. Поне 700 лв.

# 67
Здравейте, нова съм в групата Simple Smile

vaychka, мисля, че наемът е нисък. Аз бих искала минимум 650 лв., но зависи и какви минуси има, все пак.
Да попитам - къде да потърся хубава картина за декорация, да не е много скъпа? Не знам точно каква да е.

Благодаря предварително Simple Smile

# 68
Бих вдигнала наема в тази ситуация.
Не споделям тукашните теории "на влязъл наемател не му се вдига наема, после няма да намерите друг". Вдигам на някакви интервали, досега никой не е напуснал по тази причина.

# 69
  • София
Двегодишна котка има отдавна изградени навици, не драска мебели. Аз имам семейство наематели украинци с котка и куче, над 2 г. възраст са животинките, на апартамента изобщо не му личи, няма никъде одраскано.

# 70
  • Бургас
Не знам какво да кажа за котката. Нашите си деряха диваните, такива навици си бяха изградили, въпреки драскалките. Майка ми и дъщеря ми имат котки, диваните са надрани. Не е зле да се сложи калъф на дивана, превантивно.
Ох, аз съм от тези, дето не вдигат наема на стари наематели... Трябва да се променям.

# 71
  • София
Благодаря, дами, ще я приема, надявам се всичко да е наред.

Не е само дивана, спалнята е тапицирана цялата, трапезните столове също. Ще поема този риск, все пак.

# 72
  • София
Зависи от котката - имах отдавна, никога нищо не е деряла, само на един Бенджамин фикус видя сметката.
Имам украинци в една гарсониера в Банишора, 45 кв.м., много старо обзавеждане, плащаха 300 лв. няколко години, отскоро 400. Но наистина там няма място за вдигане повече според мен - не съм пипала нищо освен боядисване от 25 години. А пък са и много свестни и не виждам смисъл да вдигам и да ги гоня, принципно този апартамент ще е за детето, като порасне, сред основен ремонт, разбира се.

# 73
Дами, да дам обратна връзка- два апартамента се освободиха и двата се отдадоха бързо- единият за два дни, другият две седмици, но бях на ски едната. ......

Ако е удобно да споделиш апартаментите тристайни ли са - 2 спални с холокухня? Горе долу колко големи?

# 74
  • София
Този на 650 Евро е тристаен, около 80 м2- но беше с огромен хол, разделен с портал и едното помещение стана спалня, другото хол, отделна спалня, отделна кухня, баня с тоалетна и тераса.
Цената беше 700, но както казах двете момиченца толкова ми харесаха, че го дадох на 650.
Другия е двустаен, дневна с кухненски бокс, спалня, тераса, баня с тоалетна и антре- около 55 м2.

Общи условия

Активация на акаунт