Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 373
  • 787
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Айде, айде да не се оплакват. Масово маникюристките изкупуват луксозните жилища. Купуват 3то, 4то, 5то жилище. Същото с педикюристките и фризиорките. Винаги ще имат хората пръсти, крака и коса!

# 631
Точно днес четох в една група коментари за чистата заплата на маникюристките. Като максимум се споменаваше 2-3 хиляди. Колко имоти да купят с тия пари?!

# 632
  • София
Те и брутна ли имат?

# 633
За статистиката - довършихме апартамент в голяма близост до Мол България и го пуснахме на 600Е, гаражът отделно на 100Е. Ще видим за колко време ще намерим наемател и какъв. Апартаментът е двустаен , прилично обзаведен, но не някакъв лукс. Ще кажа успяли ли сме на тези пари. Според мен доста са се вдигнали наемите, поне от обявите, които гледам, не знам колко са реални. Ще кажа как е протекло всичко.

# 634
  • София
Довършихте от ново строителство или довършихте освежителен ремонт?

# 635
Ново строителство е, акт 16 от 2022г

# 636
Да попитам, ако някой ви се изнася към последно число на месеца, задържате ли депозита до излизане на всички сметки? (Ест за неотчетените дни от месеца се смята ръчно вода и ел)

# 637
  • София
Да, задържам. В договора е описано кога може да се получи или не депозита.

# 638
Споделих с наемателя, че договорът му изтича и бих искала да знам, има ли желание да остане в имота. Казах, че цената е от времето на Ковида, но съм коректна и не съм я вдигала докато не изтече срока на договора.
Насреща получих усмивка и коментар, че цените били паднали вече значително и искал да остане.

# 639
Май няма да се отървеш лесно от този наемател.

# 640
Май няма да се отървеш лесно от този наемател.
Ако е съгласен на нормална пазарна цена съм съгласна, да остане, но процесът на преговори не го виждам ясно. В момента е 1200 лв.за 120 кв.м. на добър етаж, южен и с асансьор, добър ремонт и уреди, обзаведен в наистина идеален център.
Онзи ден клиенти  ( по други въпроси ги обслужвам ) наеха холокухня с отделна спалня в Ман.ливади за 550 евро.
Гледам, споделят за отдадени за 950 лв. двустайни по кварталите.

# 641
Исках да кажа, че звучи като проблемен наемател. Но може и аз да греша и да се разберете. Успех ти пожелавам Simple Smile

# 642
  • София
Казваш твърдо, че ако иска да остане, единственият вариант е да плаща от следващия месец увеличения  наем, ако не, да го смята за едномесечно предизвестие.

# 643
Абсолютно мисля като Sharky. Когато се опитват да ми извиват ръцете винаги го обръщам срещу извиващия.

# 644
Цените на кое по-точно са паднали? Че уредите ми, купени преди 2-4 години в магазина сега са на същите цени същите вече стари модели. Детската градина при сключен договор януари, от септември се вдига с 12%. Майсторите работят на безбожни цени. Топлофикация вдигат цените. Кои по-точно цени са паднали?
Аз само на олиото видях, че вече има по 3 лв вместо по 5 лв, защото чистят спекулативни презапасени количества с изтичащ срок на годност. Ама от това да спестиш 10тина лева на месец, всичко друго ти е с 15+% увеличение на годишна база.
Че дори диваните Виденов втора употреба ги продават на цена като нов отпреди няколко години (пазя си документите). Хайде да каже кои цени са паднали.
Може би на имотите? Ще дава 1200 лв вноска за двустаен в Дружба вместо за тристаен в центъра. Супер. Ама колко наематели могат да си позволят за месец да решат и да си купят ново жилище, че да им излезе сметката? Едва ли са много.

Общи условия

Активация на акаунт