Войната на буквите - Тема 3

• 31 734
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Пропуснала съм, че Теофилакт ги е чул. Не видях никой в двореца, освен Т/Дара, Сурсувул и Мариам.

# 107
Освен Мариам да е станала съмнителна с това искане да говори с византийския човек в двореца?

и с изключително рязкото "всички ли са тук, къде е мостич?" в началото на съвета

# 108
  • Другата България
Аз го видях това, но не направих връзката.
За Теофилакт.

# 109
  • София
В imbd и уики пише, че се казва Дара слугинята.

Значи аз или не съм дочула, или съм си я навързала, понеже нали каза, че е от витязите (викингите) и затова съм я прекръстила на любимата ми Таря Турунен. Wink

Точно Мара и Гошо видя. Нали отиде да взима някакво омайно биле за мъжа, който я иска, но не и сърцето й (май така се изказа). И искаше да му го даде, пък го видя с Марчето и затова после от ревност му каза за уговорката с Тарах.

# 110
Това е къщето, което Пепи предлага на Мими - да си го обзавежда както и е кеф ...
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/13857940

А от Сурсувалите май няма скоро да ни отърват.
Доста са се бръкнали от БНТ, за да участват тези двамата в специално създадените за тях  образи .
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Zahari-Baharov-poluchi … a-bukvite-1540653

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 10:20 от Ели-ТАЛ

# 111
Това е къщето, което Пепи предлага на Мими - да си го обзавежда както и е кеф ...
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/13857940

Joy Joy Joy Joy То защото Мими до сега е живяла в колиба и ще се впечатли от тая оферта

# 112
  • Галифрей
Добре бебе Роман на кого е и от къде се взе?  😂 Попринцип това е синът на Петър и Мария и после Цар Самуил му става наследник.
Аз прескачам сцени и няколко  епизоди не съм гледала. Обърках се.

# 113
няма никакво значение това бебе чие е и дали реално е съществувало
искането му за заложник беше знак, че петър е умен и предвидлив владетел

# 114
  • София
Роман II (споменатото бебе) е син на Елена Лакапина (дъщеря на Роман I) и Константин VII Багренородни. Това е престолонаследникът. Била е честа практика да се отправя подобна "покана" - реално си е било вземане на заложници като гаранция за определен повод.

# 115
Сега накрая майката на цар Петър ще се окаже някаква самозванка нимфоманка, домъкнала любовника си, който уж и е брат. Дано поне синовете и са деца на Симеон...Ама адски много се оляха с тази история с арменците! Rage
Излезе, че някакви прошляци са управлявали най-силното българско царство на 3 морета известно време. И всичко това от мерак да докараме интрига стил Игра на тронове
Ако искаха силен сериал, можеше досега за тези 7 епизода да сме разбрали всичко за буквите, Баян да е поел ролята си на магесник, Петър и Мария да са съпрузи и да покажат нещо от бунтовете на братята. Все едно не е достатъчно интересно.

# 116
  • Галифрей
Роман II (споменатото бебе) е син на Елена Лакапина (дъщеря на Роман I) и Константин VII Багренородни. Това е престолонаследникът. Била е честа практика да се отправя подобна "покана" - реално си е било вземане на заложници като гаранция за определен повод.

Аа разбрах , благодаря ❤

# 117
А Сурсувул титла или фамилия е? "Брат и сестра Сурсувули" ми прозвуча
 странно снощи и така и не разбрах какво са искали да кажат сценаристите.

# 118
  • София
Фамилия е. Сурсувул или Сурсубил, както е срещан в някои източници.

# 119
Фамилия е. Сурсувул или Сурсубил, както е срещан в някои източници.
Тук е фамилия, но според някои източници е титла на гръцки ичиргу боил.

Общи условия

Активация на акаунт