Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 959
  • 418
  •   1
Отговори
# 180
Никой тук не отбеляза факта, че авторката на няколко пъти спомена, как майка й била сама и щяла да има нужда от грижи. Мъжът й като си премести живота в големия град, а после го започнат да го врънкат да го премести и в България, пак ли ще е виновен, че “патриотката” се лашка като яхта по вълните? То нокти, то българско училище, български майки и култура, пък мама и дядо в България, които ще имат нужда от помощ…Явно си я познава, затова и не й играе по свирката на иди си, доди си.
И спрете с тая мантра как бебето е само нейно и как само тя има право да решава. Да се връща в България, ще цъфне и ще върже на един гол патриотизъм.

# 181
БадКарма, мисля, че сме на изначално съвпадащи позиции. Просто някои неща намирам за излишни да ги зачеквам - първо, че станалото - станало, второ, че чете бременна.
Безотговорно ли е постъпила - несъмнено, и голяма доза щедро доверие и наивност има в отношението към гаджето. Ама да и обясним колко далече е от начина, по който оптимално се стичат нещата, е наистина непродуктивно в случая. Търси се как да влязат нещата в релси.  Елора го е написала.

# 182
Сега се прибра от работа и ми казва, че вече било всичко изговорено, никой от двамата не искал да е с другия, трябвало да видим какво да правим (това го разбирам в смисъл за аборт). Това ли го било очаквало цял живот да ме заварва в това състояние, аз не разбирам в какво състояние очаква да съм в момента след като ми говори тези неща. Мислех, че поне малко може да е помислил и да обсъдим различни варианти. Явно няма смисъл.

# 183
Да, не помага да ѝ се набива канчето и станалото, станало. Но аз нямам чувството да осъзнава как и защо се е докарала, докъдето се е докарала. Малко все едно нищо не е в нейния контрол и тя не знае накъде да поеме. Баш защото е бременна не трябва да бъде освобождавана от отговорност.

Тъй като тя ако задържи бебето няма как да работи и спестяванията ѝ няма да стигнат да се оправя сама, вариантите са два - вкъщи при мама в България или си остава при мъжа си. Аз залагам, че нищо няма да направи точно както нищо не е направила през цялото време като е задминавала червените светофари докато са правели бебе.

Или аборт, разбира се.

ПП: и както очаквахме, той бебе не желае, тя не е подготвена и не знае откъде ѝ е дошло. Значи остава да се разделят и тя да се прибере бременна при семейството си или да направи аборт и да вземе решение дали иска да живее в България, Испания или някъде си другаде.

# 184
  • Сф

Елунария, не е грешно желанието, грешен е мъжът.

Грешни са предварителните сметки.
+1 за Seahorse
след последното включване на авторката.
П.п.жената си е направила сметка без кръчмаря , съжалявам.

# 185
  • USA
Толкова те обича...ако в началото на бременността ти не може да те гледа като те тряснат хормоните докрая на 9 месец вече ще те е пратил в  България.

# 186
Е, може да е за добро. Както и да е, макар че едва ли моя съвет  е релевантен, бих казал засега да остане там където е и да се опита да изкара бременноста и да роди, пък после ще се види. Междувременно да не се отказва от всичко. Мачът не е свършил.

# 187
Не прочетох всичко, но съвсем невъзможно ли е авторката да се приспособи към живота в тоя град и да си намери работа и приятели. Чак пък да си махне детето, защото не може да живее там. Може да се премести, или заедно да се преместят и на по-късен етап, макар че сега ме са съгласни по въпроса. Сигурната работа поне на един от двамата не е за пренебрегване, при положение, че чакат дете.

# 188
  • СИ
...
Иначе благогдаря, че признаваш как на мъжете никакво доверие не може да се има.
Или викаш мъжът е в правото да лъже, последствията са за жените.

Не знам къде точно видя признания или да се чувствам виновен.       Smile
Последствията са за тия които не могат да мислят и да си правят сметката.       Smile 
Баз значение дали са мъже или жени.        Smile

# 189

след последното включване на авторката.
П.п.жената си е направила сметка без кръчмаря , съжалявам.

Защо да е без кръчмаря? След като и двамата са обсъдили да имат дете и да спре хапчетата. Но като идват двете чертички, той рязко обръща нещата.

Сега се прибра от работа и ми казва, че вече било всичко изговорено, никой от двамата не искал да е с другия, трябвало да видим какво да правим (това го разбирам в смисъл за аборт). Това ли го било очаквало цял живот да ме заварва в това състояние, аз не разбирам в какво състояние очаква да съм в момента след като ми говори тези неща. Мислех, че поне малко може да е помислил и да обсъдим различни варианти. Явно няма смисъл.

А ти попита ли го как така първо е бил съгласен за бебе, а сега не иска бебе? Не ти ли хрумна да попиташ този важен въпрос?

# 190
  • СИ

Ясно е, че и на тебе не ти е леко... То няма и как в това положение.
Каквото и решение да вземеш ще е трудно и няма да е най-правилното.

# 191

Не знам къде точно видя признания или да се чувствам виновен.       Smile
Последствията са за тия които не могат да мислят и да си правят сметката.       Smile 
Баз значение дали са мъже или жени.        Smile

Ами много удобно избягваш и даже подкрепяш очевидната лъжа на приятелят и.
Предвид, че и двамата са били съгласни за бебе и като се е появило - изведнъж не искал.
И за теб това е нормално поведение. Ами това говори, че и ти си такъв.
Последствията са от неговата лъжа. Така че не е много коректно да обвиняваш за всичко авторката.
А нейното финансово състояние и незрялост е съвсем друга тема.

# 192
Не става въпрос за обвинения, става въпрос, че за съжаление такава е реалността, че ако една жена забременее и мъжът реши да си бие шута, трябва да се оправя сама. И това трябва да е ясно на абсолютно всеки.

# 193
Каква очевидна лъжа? Примрял някакъв испанец за безработна българка, да я храни, пои и облича! Очевидно не е излъгал, ами по-скоро авторката не е говорила ясно какво, кога и как, а в момента го описва в инцидентни караници и внушава, че едва ли не вместо добро утро и лека нощ той говори за аборт.
Според мене тя изначално грешно тръгва да разсъждава. Въпрос номер едно не е дали иска да живее в това градче. Първо трябва да реши дали иска това дете. Не дали в бъдеще, не дали аборт ще пречи, а сега точно това бебе ще ли го. И около това решение да завърти живота си.

# 194
Не става въпрос за обвинения, става въпрос, че за съжаление такава е реалността, че ако една жена забременее и мъжът реши да си бие шута, трябва да се оправя сама. И това трябва да е ясно на абсолютно всеки.

Да, винаги е било така. Мунчо първо иска, после бяга. Отговорността е на жената. Тя сърба попарата.
На мъжете не им дреме особено, че лъжат.
Но вина си има авторката. Без работа в малък град с мухльо и да тръгва да бременее е безумие.

Нарцùса, коментирам постовете на авторката, която ясно пише, че първо пише, че искал, после се отказал.
Интерпретации и разни сценарии рядко правя и не мисля, че са коректни.
И е  ясно, че детето го иска, но няма капацитета. Просто е още непораснала.

Общи условия

Активация на акаунт