🌴 Survivor US/UK/AU 🌴

• 40 300
  • 705
  •   1
Отговори
# 675
Така е, но една Сири например успява да се адаптира към обстоятелствата, обикновено достига доста напред и ако я гонят, то е предимно защото името и на опасен играч върви пред нея.
Докато Бостън Роб си кара по неговата "buddy system" и това е. Като легендарен играч би трябвало да осъзнава, че ако една стратегия е проработила в един сезон, в друг може да е напълно безполезна. Да не говорим, че и Предателите ги игра като Сървайвър - "каза ми името, значи е враг". Не че и Даниел нямаше същия подход, но е абсурдно играч от неговия ранг да играе толкова нелепо.

# 676
Старите пушки са изпята песен. Роб и Парвати вече са жертви на собствения си легендарен статус в играта и за да го запазят е по-добре да не влизат в повече сезони, което и двамата в крайна сметка осъзнават.

Не съм много впечатлена от каста, но аз и като цяло последните няколко години вече позагубих интерес. Прекалено много сезони. Предаването според мен се нуждае от почивка и да се завърне с нови сили, но явно правят достатъчно пари, за да оправдаят пускането на нови епизоди. Все пак вероятно ще гледам, заради Майк Уайт, който вместо да прави нов сезон на моя любим Бял Лотус, явно ще се изявява в Сървайвър. Много луд човек.

# 677
Хайде и аз да се запиша по темата за каста. Поствам снимка (линк), за който не го е видял, за да не пиша всички имена едно под друго. Ще ги разделя в няколко категории, спрямо личните ми впечатления за играчите:

https://wp.theringer.com/wp-content/uploads/2025/05/Survivor50Ca … CBS_v2-scaled.jpg

Играчи, за които съм много доволен, че са избрани: Коуч, Сири, Криси, Чарли, Анджелина, Обри, Емили и Дженевив.

Играчи, с които съм ок че сам там, без да са ми любимци: Джена Люис, Ози, Стефани, Крисчън, Дий,Рик Девънс, Кайл и хайде Майк Уайт, макар и за него с лек компромис.

Играчи, които според мен нямат място в подобен сезон: Колби, Джонатан, Тифани, Q, Джо и Камила. Тук добавям и хората от С49, просто защото е мега кофти хора без никакъв хайп сред феновете да са там.

Цялостно, има огромни попадения, за които много се радвам, че са там. Примерно не очаквах Криси от С35 да се върне изобщо, а ми е любимка. Някои от топ имената като Бостън Роб и Парв са им отказали, което според мен е нормално, предвид че американската версия в този си вид, няма какво да им предложи, за да ги изкуши. Ако им се играе, има далеч по-готини опции да спечелят пари, или за приключението (например Сървайвър Австралия). Четох, че сами са се отказали от Роб Сестернино, което за мен е абсолютно безумие. Друга моя огромна любимка Аманда Кимъл е била близо до завръщане, но там има спекулации, че може да се е отказала, поради участието на Ози. Най-големият минус на каста е, че има прекалено много хора от Новата ера. Не е нормално от сезони 45-49 да има 11 души. Да не говорим, че дори да искат повече хора от сезоните след 40, са пренебрегнали култови фигури като Джеси, Коуди, Шан, Рикард, Омар, Карсън, че дори и Сам от 47, за сметка на хора като Q, Тифани, Джонатан, Джо, Камила и Кайл, които просто не са интересни. Отделно, има само двама/потенциално трима, ако спечелилият С49 участва, победители, което е малко и ги поставя в лоша позиция. Или трябваше да са поне 7-8, или да няма.

Другото странно е, как има 24 играчи, колкото в Сървайвър Австралия, но за половината време от 26 дни. Те буквално трябва да имат съвети всеки ден, или ще има някакви безумни правила, за да ги махат по-бързо, което ще ядоса зрителите. Да не говорим, че аз лично очаквам продукцията/Джеф да бутат хората от Новата Ера, за да избиват комплекси и да покажат колко е супер тя. Представете си, ако някой олд скуул играч ги закрие, колко ще им стане кофти.

Като цяло ще имам по-високи очаквания, спрямо регулярните им сезони, но един Австралия срещу Света вероятно ще ги смаже, откъм качество и трудно биха го повторили.

# 678
Малко да съживим темата с новини.

За съжаление, JLP е бил махнат като водещ от новите продуценти на Сървайвър и ще бъде заменен от 2026 от "Златния Бог" Дейвид. Аз много харесвам Дейвид, но това е безумен ход, с който ядосаха феновете и си спечелиха негативи, преди да са започнали. Дано все пак JLP бъде изпратен с брутален сезон Австралия срещу Света. Друг негатив е, че след тази новина, едва ли Дейвид ще играе отново, та и за него се очертава бенефис в тази роля. Лошо е и че ще настроиха част от общността срещу него, без да е виновен.

Много по-позитивно е, че тази неделя започва Австралия срещу Света. Няма да крия, че съм зверски надъхан и ми е най-очакваното ТВ събитие до края на годината. Не се съмнявам, че ще има култови моменти и много се надявам сезона да е хит, за да има и втори подобен в бъдеще.

# 679
Коментар на премиерата на Австралия срещу Света:

Скрит текст:
Още от интрото нещата бяха топ. Да, според мен умишлено на моменти беше с шеговит тон, но въпреки това беше епично. Само с легендите, които гледаме в двете племена и потенциалните коалиции и ходове, според мен ще надминат убедително С50.

В племето на Австралия Джордж изглежда като аутсайдер, който търси мястото си и другите не го приемат насериозно. Въпреки това, аз смятам, че няма да си тръгне веднага, ако отидат на съвет. В другата крайност е Дейвид, който има доста хора, с които е играл, макар да е мишена. Загатна се за съюз между Шони и Кърби, като аз не изключвам да опитат да дръпнат и Сара към тях. За мен именно профил като Кърби, Джанин и Сара, както и Лиза от другото племе, са в силна позиция да спечелят. Очевидно са адекватни, а нямат подобна мишена като големите звезди. Шанса на топ таргетите е да се обединят и играят заедно.

В племето на света, видяхме потенциално разделение САЩ срещу другите. Доста съм разочарован от играта на Роб Бентеле, за който бях чувал взерски суперлативи, макар и да не съм гледал сезона му. Бидейки победител и видима физическа заплаха, много по-логично беше да играе с големите имена от САЩ, вместо с по-неизвестните и незаплашителни хора от света. Особено след като Парв инвестира време и усилия да работят заедно. Ок, не и вярваш дългосрочно, но поне засега трябваше да работи с тях и да махнат Томи или Кас.

Сири отново много впечатлява със социалната си игра. Начина по който спечели Лиза, само с репутацията си, е невероятен. Както и споменах, Лиза изглежда доста адекватна и е фаворит да стигне напред. Много беше неловка сцената във водата, където Роб беше събрал уж неговата коалиция и караше Парв да предлага име. Не знам как очакваше тя да даде име от позиция на малцинството, или да иска да махне Сири.

На самия съвет, Роб си циментира отпадането. За съжаление издавайки поверената му от Парвати тайна, вероятно допрецака нейната игра и тази на Дейвид, което е безумно, но и сам се закопа. Реално той искаше да играе като Бостън Роб и да държи коалицията си в подчинение и без право на глас. Отсвири потенциално силен съюз с Парв, Сири и евентуално Дейвид, за да играе с малките мишени, което просто е лош стратегически избор. За капак, издавайки Парвати се показа и като някой, на когото не можеш да имаш доверие да опази тайните ти.

Последно отбелязвам почти нулевия едит в епизод 1 на Томи, Кас, Джанин и за мое съжаление Сара. Тони също не се набиваше грам на очи, но според мен той опитва стратегията от С40 и ще изчака известно време преди да се хвърли в атака.

# 680
Коментар за епизоди 2 и 3:

Скрит текст:
Нивото продължава да е брутално, но леко се притеснявам да не изгърмят всички топ имена до епизод 5-6 и после да останат по-неизвестните.

В епизод 2 Дейвид се самоизгони донякъде. Виждайки как Кърби/Сара/Шони са срещу него, трябваше да играе с Джордж. Дори да му няма доверие, нямаше друг ход. Ако той, Джанин и Люк бяха гласували Шони, вместо него, имаха шанс на прегласуването той да отиде с тях. Вместо това, те се самонаиграха.

Джордж изненадващо не показа добър инстинкт в епизод 3. Може да не го харесват много хора, но винаги поне е усещал какво става, докато сега се държа адски арогантно, без да има позицията за това. Ако беше по-умерен, имаше шанс да махнат Шони и той да се спаси.

Интересна е историята около Сара. Аз много я харесвам, но играта и до този момент е странна. Решила е да играе лоялна игра и си хареса Кърби. След това гласува един от най-близките си хора, без да иска, само за да не "предаде" коалицията си. В епизод 3 отново не се получи на нейното. Уж Кърби се съгласи да махне Шони, но после удобно използва другите и поведението на Джордж като мотив, защо да не го направи. Не е лошо да има близък човек, но самата Кърби е много властен играч, който иска да контролира всичко и не съм убеден, доколко е добре да играеш с нея. Отделно, въпреки че е адски силна и комплексна, никога не успях да я харесам и бях много щастлив че Фераз я би. Та в тази връзка, или Сара ще е пионка в играта, която ще се провали от лоялност, или ако закара Кърби напред и я махне, това би било супер история за финал.

При Света жените уж градят коалиция и скриха ключа от Тони. Аз не виждам с какво негово излизане би помогнало на Сири и Парв. Вече ги няма Роб, Дейвид и Джордж и ако той също замине, те са следващите. Много по-логично би било да го ползват за щит и да целят някой от по-анонимните играчи в племето си. Кас имаше почти нулев едит засега, но намери идол и ми се струва като играч, който може да стигне напред, макар че Лиза ми изглежда най-опасна от тяхната група.

# 681
Епизод 4:

Скрит текст:
Интересен епизод се получи. Даже бих казал, че динамиката при австралийците беше по-забавна за гледане. Колкото и да ми симпатична Сара, играта и е супер разхвърляна. Хем иска да играе някаква лоялна игра, хем постоянно има колебания. Логично Джанин и Люк и поставиха мишена.

При света, мъжете бяха застрашени и логично имаше битка в женската коалиция, кой да отпадне. Двете двойки имат различен интерес, което е нормално. Единственото странно ми е как Сири беше ок да изгони Тони. То хубаво, че искаш да запазиш отношения с Лиза и Кас, но накрая като останеш единственото голямо име, просто си пътник. За нея е не по-малко важно да има големи имена към края, за да има шанс. Като цяло нещата не изглеждат добре за Парв и Сири, докато Кас и Лиза са в силна позиция.

Играта за имунитет беше много интересна. Аз много обичам да гледам подобни, а американците ги махнаха за сметка на много по-скучни изпитания. Очаквах Шони да спечели в австралийската група. Сякаш изпусна кубчето рано и и стана трудно да държи. При света битката беше брутална. Парв показа че е невероятна класа в подобни игри. Лошото е, че така си вдигна още мишената, ако има накъде повече. Тук Кас за мен направи много груба грешка, държейки толкова много. Другите видяха колко е силна, ако играта с торбите не ги е убедила, която ще я превърне в таргет, предвид, че едва ли някой би искал да иде на финална игра с нея. Ако иска да има шанс, трябва да закара Сири или Парв на Ф4 като щит.

Обратът на съвета не ми хареса. Не е готино факторът късмет да определя кой ще ходи на съвет. Отделно, след като рекламираха епизода като големия ход на Тони, малко или много спойлнаха кой отива на съвет. Странно ми е, че Сара не загуби умишлено, с цел да махне Шони. Сега, във всеки един момент могат да я разкарат, защото няма стойност за хората от племето си.

Тони правилно отгатна какво става, но според мен подхода му не беше ок. Трябваше да иде при Парв и Сири и да опита да ги убеди, че имат нужда от щит. Освен това, можеше да има каже как тримата неизвестни играчи ще се пазят и в удобен момент, ще ги махнат.

Култово беше, как Парв даде на Джонатан да и държа факлата, докато търси идола. Все пак, по-добър шанс нямаше да има и трябваше да действа. Каквото и да стане, тя е 5/5 на стигане на журито, освен ако не е първа изгонена и няма обрат да не е там. Да, при С40 това е малко под условие, заради EOE, но все пак.

# 682
Епизод 5:

Скрит текст:
Брутален епизод. Случиха се толкова много неща, че чак се чудя откъде да започна.

Интересни twis-ове имаше на търга. Това, за което наддаваха Люк и Томи беше голяма греда. Реално двамата си дадоха всичките пари, без да получат нищо, само за да махнат някой друг от там. Още по-кофтито е, че така губиш доверие с този, който върнеш в лагера. Освен това, ако бях на Люк, никога не бих избрал Парвати. Дори да не искаш да играеш с нея, няма никаква логика да я предизвикваш и да и го показваш. Много добре се получи за Парв, че от цялото нещо, намаза много интересно предимство. Ако някак разбере, че Кас или Люк има идол, може да стане забавно.

Играта за имунитет е класика, макар и да не ми е любима. Може би се случи прецедент, защото поне аз не съм виждал да се прекратява игра за имунитет по подобна причина. При последвалото теглене, Томи намаза, но едва ли би бил мишена.

В лагера динамиката беше адски интересна. Имаше тройно надлъгване. От една страна бяха тройката на света, от друга Люк/Джанин и Сара и от трета гласувалата заедно потенциална коалиция между Сири/Парв/Шони и Кърби. Със сигурност феновете биха искали тази група да се задържи повече време и да доминира. Аз съм скептичен, че ще стане, но ми се иска да махнат някой от Лиза/Кас/Томи, за да не останат точно те накрая, с някой като Джанин. Между другото, Кас е брутална като качества. Машина в игрите, добре социално, а има и идол, за който никой не знае. Фаворит е да стигне напред, а даже и да бие. Казвайки това, изкара късмет на тоя съвет, защото Кърби и Шони можеха да я махнат, ако бяха се доверили на Люк. 4-3-3 е наистина топ първо гласуване.

Именно поради действието на Кърби, Люк може да иде при тримата от свят, което е опция да сформират мнозинство.

# 683
Епизод 6:

Скрит текст:
Изключителен епизод. Случиха се толкова много неща, че чак се чудя, откъде да почна.

Люк и Джанин опитаха да разделят останалите и на пръв поглед се получи. Особено тя пробва да манипулира Парв и едита показа, че имаше някакъв успех, макар че аз леко се съмнявам. Просто за Парвати идеята да махнат Кас не би била лоша, предвид колко е силна тя.

Интересно е, че Шони се насочи да играе с Люк и двамата решиха да целят Сири. Предвид силните и връзки в племето, това не изглеждаше обещаващо начинание на този етап, което се потвърди.

В играта за имунитет пак останаха Кас и Парвати, които определено доминират този тип битки. Едва ли беше така, но Парв може да каже че е върнала жеста на Кас. Самата Кас е брутален играч. Машина в игрите, добре социално и достатъчно адекватна като стратег. Ако идваше от по-известна версия на шоуто, щеше да е топ звезда. Има много стабилни шансове да спечели сезона, предвид че има и наистина скрит идол.

Дискусията преди съвета беше адски интересна. Логично беше другите да искат да разделят Парв и Кърби. Двете са много силни и видимо искаха да играят заедно. Нормално беше и Парвати да не иска да я гони. За съжаление опциите пред нея все не изглеждаха обещаващи. Едната беше да спаси Кърби с идола. За да се получи този план, трябваше да кажат на Сири и с 3 гласа да махнат някого. Проблем в случая е, че Сири едва ли би била ок с Лиза. Ако пък тя не беше с тях и идола беше игран, можеше Сири да отпадне като косвена жертва, което щеше да е брутално. В този случай, Парв заминаваше на следващ съвет, дори хода с идола да беше сработил. Лошото е, че губейки Кърби, тя е зависима от коалицията си в племето на света, както и от собствените си умения в игрите. Плюсът на избора и е, че стигна Ф8 с идол, плюс предимство, което може да се трансформира в идол. Ако успее да изблъфира другите и има късмет, може да стигне Ф5, откъдето вече ще трябва да печели.

# 684
Епизод 7:

Скрит текст:
Няма празно в този сезон. Даже не знам как в 70 минути вместиха толкова неща. Изборът на Кас за спа наградата беше логичен, макар че можеше да вземе някой от австралийците, вместо Томи, за да не ги настройва срещу себе си.

Самият Томи спечели имунитет, този път заслужено, и нещата станаха интересни. Аз разбирам идеята му, че искаше да направи голям ход. За него, това е правилното решение. Проблемът е, че както мисля че отбелязах, той просто не положи никакви усилия да изгради контакти, извън Кас и Лиса и това му коства. Даже гласейки плана, не отиде при Люк, Джанин и Шони, директно предлагайки им да играят заедно. Освен това, Лиса също беше много ненадеждна. Каза на Люк и Шони да гласуват за Парв и че уж имат гласовете, но тя нямало да гласува с тях. Това просто не звучеше като сигурно предложение и логично тази поредица от събития постави тримата чуждестранни играчи на прицел. Според мен правилно Парв смени вота, просто защото Кас е много по-силна физически и ако беше стигнала Ф6, можеше да вземе имунитет, което не е добре, ако няма да играете заедно. Без съмнение най-ключовият момент беше, когато Парв избра да си покаже предимството, с което може да открадне идол, но да не го ползва. Тук според мен има две страни. Тя можеше да играе много офанзивно и да вземе идола. Така щеше да е с два на Ф7, което е позиция, която да спре другите да се целят в нея. От тази гледна точка, първоначално ми беше странно, че реши да си покаже картите, без да действа. Има го момента, че това предимство може да се ползва и дефанзивно, просто защото сега всеки който има идол, няма да може да го играе, от страх тя да не го открадне. Още повече, ако това може да стане, когато някой извади идол и го покаже.

Нещото, което не ми хареса в епизода, беше че имаше веднага второ гласуване. Ако искаха двойна елиминация, епизода, в който Сара и Сири палеха огън, беше опцията. Двете племена бяха там, имаше по един играч с имунитет и можеше да го направят. Дори можеше да вземат от ЮС версията това, че останалият най-дълго да спечели правото на племето си да отиде втори на съвет, а Тони да влезе в журито. Сега Томи беше ощетен. Той опита голям ход, знаейки че има имунитет, а накрая си замина, без да има никакво време да се спаси, което не е ок.

Аз очаквах тримата австралийци, Томи и Лиса да играят заедно от необходимост и да разделят гласовете между Парв и Сири, но се радвам че не се случи. Самата Лиса според мен вече няма шанс да спечели. Изглежда супер нерешителна пред журито, а дори беше готова да се откаже, което едва ли ще се приеме добре.

Люк изглежда като фаворит за победата. Има много контакти в журито и може да разкаже добра история. Да, не мисля че играе най-силно, но може да сподели как константно е бил на дъното, борил се е със зъби и нокти и накрая е там. Аз бих се целил в него, но проблема  е, че има идол. За Парв е много важно да запази идола си и по възможност Сири на следващия вот. Ако това стане, има голям шанс и двете да са в топ 4, което би значело една от тях да е на финал.

Като ги споменах двете, те поставиха топ рекорд, при това заедно. Превърнаха се в първите играчи в историята на англоезичните версии, достигайки Ф6 четири пъти. Това е епохално постижение, което заслужава само адмирации и поклон.

# 685
Епизоди 8 и 9:

Скрит текст:
На пръв поглед нямаше нещо уау в двете серии. Отпаднаха очакваните играчи всеки път- Лиса и Шони. Въпреки това, грам не мога да кажа, че е било скучно.

Надиграването на Люк и Парв покрай предимството и беше доста занимателно. На пръв поглед той я блъфира и даже леко изнуди, но според мен и за нея развоя беше ок. Спечели информация, която може да използва срещу него, ако се наложи, а отделно изгради доверие, надявайки си че ще стигнат до Ф3 заедно. Освен това, както видяхме, Люк спечели имунитетите на Ф6 и Ф5 и ако му беше откраднала идола, нямаше да го изгони, а само мотивира и настрои срещу нея.

Интересно беше как Сири искаше да запази Лиса, което е добре за нея, но нямаше бройките, с които да го направи и трябваше да се съгласи с останалите. Рядко може да видим точно тя да няма цифрите за ход, но Люк и Джанин логично искаха това действие, за да си гарантират Ф4.

Шони стигна Ф5, но сякаш през целия сезон не показа много. Не изглеждаше като на всяка цена да се бори за победа. Искаше да махне Джордж и май до там стигаха целите и. Вече на Ф5 с два идола и имунитет просто нямаше много избор, тъй като никой от другите нямаше причина да рискува.

С оглед на отпадането на Роб, Дейвид, Джордж и Тони преди обединението, факта че в топ 4 са Люк, Парв и Сири е феноменален. Това е може би четворка близка по сила, а защо не и по-добра, от тази в оригиналния HvV сезон. Общото в двата е, че Парв е там, като двете със Сири стигат поне Ф4 за трети път, което е епохално постижение.

Струва ми се, че Люк е фаворит за победа. Не съм убеден, че е играл най-добрата игра, но има история, три имунитета досега, плюс идол. Според мен, дори да е на финал със Сири и Парв би спечелил, защото те ще си размият гласовете. По тази причина, най-добрия вариант за Парв е, да докопа някак Ф3 и Сири да загуби на огън и да иде в журито. Така, ако тя е срещу двамата австралийци, може да вземе Сири, Кърби и надявам се двама от тримата международни участници. Бих поставил шансовете за победа така:

1. Люк 55%
2. Парв 20%
2. Сири 20%
4. Джанин 5% от уважение към играта и.

# 686
  • София
Сири и Джанин нямат никакъв шанс срещу Люк и Парв.
Люк, ако не спечели имунитет в следващата игра ще се размине с финалната 3-ка.
Парв остава с най- голям шанс за победа като процентът е доста висок.

# 687
За Джанин и аз така смятам, понеже беше невидима половин сезон. Интересен играч, но не беше показана.

При Сири случаят е много интересен. Ако теоретично е на Ф3 с Люк и Джанин, аз мисля че ще спечели убедително. Би взела Парв, Лиса, Томи и Кас, плюс евентуално Кърби. Шансовете и не ги дадох по-високи, защото си мисля, че ако печелеше историческа победа, щеше да е много по-показвана и да е център на историята и едита. Има вариант да падне пак на огън.

# 688
Епизод 10 - финал:

Скрит текст:
Признавам си, че никога не съм бил толкова надъхан и не съм чакал с нетърпение епизод на ТВ предаване, колкото този финал. И аз като част от каста ще почна малко по-отдалеч Laughing. Бях хващал епизоди на американската версия по AXN, но никога цял сезон. И така след завръщането на Сървайвър България през 2014, реших да почна да наваксвам, понеже много ми хвалеха ЮС версията. И така, отново по препоръка, първите два сезона, които гледах, бяха 16 и 20, а именно двата сезона, в които Парв доминираше. Спечели единия, а в другия беше ограбена. Излишно е да казвам, че тя е основната причина да искам да гледам още и още. След това почнах да следя сезоните в реално време, тръгвайки от С30, докато паралелно и постепенно наваксвах предишните. Казвам всичко това, понеже си признавам, че никога не съм очаквал, че е възможно тя да има шанс да спечели сезон. Предвид репутацията и, нещата които е показвала и комплексността и, изглеждаше безумно. Когато излезе каста за Австралия срещу Света, бях супер щастлив, че ще мога да я гледам още веднъж, при това в племе със Сири.

Ако някой ми беше казал, че двете ще стигнат заедно Ф4, а Парв ще достигне трети финал, няма да получи нито един глас срещу себе си по пътя и ще е на един глас от перфектната победа (без нито един глас срещу нея и 100% гласове от журито), бих помислил че нещо не е наред Laughing.

През целия сезон тя изнесе лекция как се играе тази игра, особено от позиция на огромна мишена. Успяваше да държи контрола над нещата, имайки опции през повечето време. Дори, когато беше притисната, съумя да оцелее, а в повечето моменти и да контролира нещата. Правеше агресивни ходове, изгради лоялен алианс от хора, които искаха да са с нея на финал, беше достатъчно харесвана, а дори физически направи най-силния си сезон. Лекотата, с която спечели финалната игра за имунитет, просто беше еманацията на всичко. Единственото, в което не успя, бе да доведе Сири с нея на финал, но тя просто не успя да запали огън. Дори и да имаше женска Ф3 със Сири, Парв пак щеше да спечели, защото направи една от най-силните игри, срещу звезден каст, в петото си участие.

Понеже обичам числата и мисля, че те могат да донесат доста информация, споделям следното. Парв се превърна в първия играч в англоезичните версии, достигал до три финала. За 5-те си сезона, от 172 максимално възможни дни, тя е играла 165. Да, в тях влизат и дните на Edge of Extinction, което е условно, но все пак след като имаш шанс да се върнеш в играта и не си отпаднал, се броят. Това прави феноменалните 96% от максимума за пет сезона. И двата показателя съм убеден, че никога няма да бъдат надминати. Друго нещо, което едва ли ще се постигне е това, че тя се превръща в първия играч спечелил двете големи версии - САЩ и Австралия. Да не говорим, че каталога и от сезони е класика до класика и буквално слаб сезон няма.

Накратко и за другите играчи. Люк ми е сред любимците в австралийската версия. Бори се докрай за имунитета, спечели на огън, макар и трудно, и даде всичко от себе си. Според мен срещу всеки друг, освен Парв и евентуално Сири (макар че там би имал по-добър шанс), щеше да спечели. На финалния съвет се справи ок. Да, не беше на нивото на Парв, но тя и там не им даде шанс, но се опита. Най-голямата му грешка беше, че не опита да се цели в гласовете на Томи, Кас и Лиса, а индиректно ги обвини, че не са искали да играят заедно. Можеше да изтъкне как при само двама мъже в топ 10 и при изоставане 3-5 за австралийците, стигна финал, при това със своя човек номер 1.

Джанин загуби всякакъв шанс за победа, в момента в който остави Люк. Логиката беше да стигне в женски топ 3 и да се надявам Сири и Парв да си разделят гласовете. След решението и да форсира огън, тя показа че не играе за победа. Отделно, имаше ужасен финален съвет. Тя е умна и успяла жена, която игра в оригиналния си сезон много агресивно и си заслужи прякора The Godmother. Да, тук беше повече време в малцинство, но успяваше да вкарва мисли в главите на хората и успешно да манипулира. Пример е разделянето на Сара и Кърби, както и съвета на Ф8. Вместо това, взе да обяснява как била играла честно и морално, което просто не се получи.

За Сири какво да кажа. Може би най-добрия социален играч в риалити телевизията. Фактът, че има 6 влизания в топ 6 на различни формати, говори достатъчно. Проблемът е, че сякаш не може, или не желае, да подобри слабите си елементи и съответно няма как да спечели сезон. Да, трябва да признаем, че беше в по-добра форма физически и имаше някои добри игри. Да паднеш толкова пъти на огън, обаче, не е допустимо, ако си такава легенда. Хората се присмиват на Ръсел как не можел да спечели журито или на Ози, че играе основно физически, но тя също е от хората с очевадна слабост.

Като цяло супер интересен и забавен сезон, макар и с малко дни. Бих го наредил в топ 10 със сигурност на най-силните, които съм гледал, а играта на Парв може да съперничи на тази на Тони от С40, предвид доминацията и, нивото на заплаха, с което влезе и силата на съперниците.  Спокойно бих могъл да кажа, че и за мен това беше нещо като кулминация на гледането ми на Сървайвър, тъй като не съм си представял, че ще видя победа на Парв, при това по този начин и в чужда версия. Това наистина е приказен край на участието и. Освен ако не излезе нещо нечувано като сезон, не виждам какво повече може да постигне. Няма как да има по-добър завършек и всеки следващ път, дори тя не би могла да извади повече козове от ръкава.

# 689
Вече мина време, така че пиша без спойлъри Laughing някои неща, които забравих да спомена/допълня.

Тъжно е, че това е последния епизод на JLP като водещ. Категорично беше страхотен в ролята си и ключова част от шоуто. Едва ли хонорарът му е бил такъв, че да не може да остане, така че много лошо решение на екипа. Все пак, той направи брутално резюме от сезони за тези близо 10 години, а не мисля че е възможно да имаш по-силен край от този. Последната му загасена факла беше на Сири, а последния обявен победител - Парв.

Не съм сред хейтърите на Дейвид, даже напротив, и ми е интересно как ще се справи и дали ще получи шанс от зрителите, защото не мисля че той има вина за ситуацията. Мисля, че има достатъчно опит и присъствие, както пред камера, така и със Сървайвър, за да се справи.

Като споменах JLP, попаднаха ми клипове как е бил на watch party-то на Парв в ЛА за финала, понеже и той живее там. Култовi клипове (в линковете долу), в които празнува с Парв, обявява я за най-великата и загатва за скорошен бъдещ проект.

https://www.reddit.com/r/survivorau/comments/1ncoj4o/jlp_hints_t … _being_on_a_show/
https://www.reddit.com/r/survivorau/comments/1ncahh0/jlp_at_a_watch_party/

Макар и кратък, ще ми липсва сезона и нямам търпение за февруари, или когато точно се завърне Сървайвър Австралия. На 24.09. почва С49, но там съм със занижение очаквания.

Общи условия

Активация на акаунт