🌴 Survivor US/UK/AU 🌴

• 42 076
  • 729
  •   1
Отговори
# 720
Софчето много се изложи, толкова приказки и накрая нищо..голяма грешка от нейна страна

# 721
Доста скандален епизод от стратегическа гледна точка. Общо взето през целия ден историята беше как Соф ще си ползва предимството. Това беше нейния ход, с който да се псстави в позиция да спечели сезона. Още след като сподели с Ризо и Савана на наградата, че го има, ми стана ясно че едва ли ще се обърне срещу тях. Все пак, дори при положение че Савана взе имунитет, най-малкото беше задължена да вземе идола, с което да се отдели от другите двама в нейната коалиция и да натрупа точки пред журито. Освен това, подобен ход би и позволил да махне със сигурност един от тях на Ф5, дори да искаше Стивън да си тръгне сега. Вместо това, се изложи зверски пред журито, приключи си шансовете за победа и ще е гоут на финалния съвет.

Кристина и Сейдж, бяха не по-малко скандални. Ок, не могат да бият Стивън и не искат да са с него на Ф3. Но, махайки го сега, на практика дадоха цялата инициатива на Савана и Ризо, като Сейдж просто е пътник на следващия съвет. Реално, трябваше да целят Ризо, позлвайки предимството на Стивън и накрая да опитат да го махнат на огън. Решението да се обърнат срещу него, след като им даде шанс за Ф3, е ужасно. Да не говорим, че с неговото отпадане, аз не виждам кой ще вземе игра на Савана, която за моя радост, просто ще спечели.

Ризо нямаше особен избор и социалната му игра, както и глупостта на другите, му гарантира Ф4. Лошото е, че не виждам как ще махне Савана, а и как би я победил, ако двамата са заедно на финален съвет. Лошото за него е, че понеже не е силен в игрите, той нямаше и как да я гони по-рано, защото щеше да е следващия.

Накрая Стивън си отиде, правейки силен епизод. Успя да си използва предимството, да надиграе Савана/Ризо/Соф, само за да бъде махнат от собствените си хора.

Много слаб каст генерално, с изключение на Савана, Ризо и Стивън. Хора, които просто не знаят какво правят, което се доказва от факта че от предимство 7-3, загубиха сезона. Доволен съм, че Савана вероятно ще бие. Един от любимите ми образи в Новата Ера е, защото е надънаха, директна, играе за победа и е препратка към предишни сезони. Даже ми напомня в някои отношения на Парв. Много добра в игрите, лоялна към своите хора, на моменти леко арогантна към другите, бореща се за победа и добър ТВ образ. Липсва и харизмата и социалната игра, но тя ако ги имаше, щеше да е топ 5 победител.

Ризо също ме радва много и чисто игрово, може би стои най-добре. Има по-добра социална игра от нея и успя да използва идола си вече 6-7 съвета, което е впечатляващо. Негова победа не изглежда много вероятна, но също бих бил ок с нея.

# 722
Аз като че ли съм една идея повече за Ризо. Той нямаше комфорта на имунитета и все пак намери начин да оцелее. Това е адски силен аргумент на финалния съвет.

# 723
Ако трябва да съм обективен, макар да съм за Савана, поради това че е топ образ и ми допада като поведение, според мен Ризо изигра по-силна игра. Въпросът е, че след като толкова пъти искаха да я махнат, ако спечели 4-5 имунитета, според мен журито ще избере нея.

# 724
Като цяло бях за София, но с тази си издънка се изложи и няма шанс. Трябваше да вземе идола на Ризо и да си гарантира топ 4.
Савана ми е антипатична, Ризо също. То реално сега в топ 5 само Софи ми беше симпатична, но не умее да играе играта.

# 725
Аз така и не разбрах какво се случи с предимството на Стивън? Той го използва преди съвета ли? Кога точно, не става ясно - след битката за имунитет, докато са в лагера, непосредствено преди съвета? Как и кога се отлъчва от групата?

Не мисля и че Софи чак толкова се компрометира с хода си. Поне докрая може да пледира  освен с личната си история с лоялност и най-трудно оцеляване - мина през най-много съвети, влезе в обединението с племе от двама. Който и от тяхната тройка да спечели ще съм доволен - тя със социана игра, Ризо - стратегическа и социална, Савана - физическа и стратегическа

# 726
Относно горния коментар, блокирането на глас се играе преди съвета. Целта е продукцията да знаят, чий глас блокираш, за да са подготвени. Затова и опита за краденето му, беше неуспешен.

# 727
Предположих, че така е станало ама е странно. И изглежда не само за мен, тримата  Софи, Ризо, Сав обсъждаха хода и на никой не му хрумна, че на съвета предимството (мислеха че е откраднат вот, но процедурата вероятно е същата) вече ще е изиграно и не може да бъде откраднато. Явно и там играчите не са запознати с правилата или те са същите плаващи като по нашите риалита.

Мисля си, че в следващия епизод Софи може наистина да се обърне, след като Ризо не я защити с идола си след неуспешната кражба и като стана ясно, че е блокиран вотът на Савана, едва ли бяха сигурни че всички са гласували за Стивън, Софи можеше да е пътник

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 00:08 от spidrer

# 728
Изгледах финала, добър сезон се получи. Няма да спойлвам за сега.
Само ще кажа, че в следващият 50-ти сезон ще участват и Савана и Ризо.
И ми се стори, че Джеф също ще участва, или поне в едно от състезанията.

# 729
Коментар за финала:

Скрит текст:
Супер много се радвам, че Савана спечели. Като игра не съм сигурен, но като образ категорично е най-силния победител в новата ера. Адски директна, откровена, надъхана, лоялна към хората си и играеща за да бие на всяка цена. Не за да се открива, да прави приятели, да се покаже по телевизията или просто за преживяването, а за да спечели. Скандално е, че с кастването което правят, това е рядкост, но много искам да я похваля. Дори на самия финал имаше няколко култови момента. Докато тичаха за предимството, обясняваше как е в много по-добра форма от другите, после директно каза на Пробст, че не и пука че е изравнила рекорда за най-много имунитети от жена, защото е дошла за победа и ако не я постигне, другото е без значение. Даже на финалния съвет, когато я питаха за кого играе, супер се израдвах, че каза за самата себе си, без да търси сълзливи истории.

Иначе, очаквано успя да спечели на Ф5, което я доближи до победата. Тук ще отбележа грешката на Соф и най-вече на Ризо. Ок, нямаше как да я махнат, но трябваше да изгонят Сейдж. Така хем правеха ход косвено срещу нея, отслабвайки позицията и, хем запазваха Кристина, която можеше да я бие на огън и същевременно нямаше как да спечели сезона. Особено за Ризо, това беше голяма греда. Цял сезон пази идола и когато можеше да направи голям ход и да се покаже като топ стратег, той не направи нищо и игра за Сав. Да, вярно е че ако беше махнал Сейдж зад гърба и, играейки идола за Кристина, можеше на Ф4, ако Савана бие, да го пусне на огън с Кристина и там той да отпадне, но той така или иначе загуби огън. Трябваше да рискува и както Соф взе играта на Ф4, щеше да е с добър шанс за победа.

Вече след това, логично поиска да играе срещу Сав на огън и ако я беше бил, щеше да е в добра позиция за победа и да се бори със Соф.

На самия финален съвет, Кристина провокира Савана и откровено опита да я злепостави и да и коства играта. Част от правилата е и беше интересен въпрос, но мотива беше ясен. Тук Сав се измъкна доста добре, предвид че не можеше да отговори. Каза им, че извън близкия им кръг, не е имала толкова контакти и не правеше опит да изтъкне социалната си игра. Искам да похваля и мнозинството от журито, че гласуваха за най-добрия играч. Не за най-харесвания, милия, добрия, или човека с най-драматична история, а най-добрия. Дано повече журита последват примера им.

Като цяло сезона не беше особено добър и всички извън Сав, Ризо и Стивън, разочароваха като игра. Добрият победител донякъде замаскира нещата, но не изцяло. На мен Савана ми напомня на Парв в доста отношения - силна физически, лоялна, супер надъхана за победа и топ телевизия. Липсва и естествено харизмата, чара и социалната игра, но ако ги имаше, тя щеше да е топ 3-5 победител.

Общи условия

Активация на акаунт