🌴 Survivor US/UK/AU 🌴

• 40 290
  • 705
  •   1
Отговори
# 690
А, къде мога да гледам свободно онлайн?

# 691
Линк за Сървайвър Австралия:

https://sh.video/2024/12/08/australian-survivor/

# 692
С леко закъснение, успях да изгледам премиерата на С49.

В интерес на истината, отчитайки лимитациите на Новата ера, този епизод беше ок. Най-малкото фокусът не беше върху предимствата и никой не си загуби гласа. И това е повод за положителни оценки.

Има някой откровено емоционално нестабилни хора, но и някои образи, които ще следя с интерес. Червеното племе ми допадат най-много, като Савана ми е фаворит от епизод едно. Шанън, Ризо и Нейт също ми изглеждат адекватни.

От жълтото племе Стивън изглежда подготвен, а Мат ми е любопитно как ще се справи.

От сините Софи, Джейк и Алекс са ок, като тя леко изпъква.

Нещо, което не ми хареса е как при 2 часа епизод, едва отделиха 7-8 минути на съвета, отчитайки и самото гласуване. Много е малко, но то при 6 човека няма и какво толкова да говорят. Логично изгониха Никол, която видимо не беше за там и няма да липсва.

# 693
И аз изгледах премиерата на С49 с леко закъснение поради липса на интерес. Много обикновен първи епизод с няколко интересни участници. Вече наистина става много скучно с един и същи формат и подобни по типаж участници за 9ти пореден път.

Ще го следя само с цел отброяване към С50

# 694
Малко съдържание след сезона Австралия срещу Света. Два съкратени дийп дайв-а на Шанън с Люк и Парв, както и интервю с JLP. Това ми беше плейлиста за пътуването през уикенда Laughing. Люк сподели интересни неща за играта си и за съжаление разказа как в последната година, дъщеря му се бори с тежки здравословни проблеми Disappointed Relieved.

https://www.youtube.com/watch?v=PUXOmvLio9A

Парв, няма да изненадам никого, като кажа че разказа за цялата си игра по адски увлекателен начин и тези 80 минути минават като пъти по-малко:

https://www.youtube.com/watch?v=SOQ0zW1AtCk

Все пак, ако трябва да отлича едно интервю, със сигурност е това с JLP. Брутален епизод, в който коментираха супер честно силните и слабите страни на австралийската версия, американския формат, разликите и това, което той смята, че може да се подобри, както и отношението му с продукцията. Към края с Шанън дебатираха, доколко добра е концепцията финалната игра винаги да е за издържливост и Ф2 или Ф3 е по-добрата опция генерално. Абсолютно топ интервю, което много горещо препоръчвам.

https://www.youtube.com/watch?v=_E1i3Y-y42U

# 695
Изгледах епизод 2 на С49 и отново бих казал, че беше ок.

Хареса ми, че поне "пътуването" беше малко по-разнообразно и никой директно не загуби глас. Още по-добре беше, че все пак победителят беше определен с игра, а не на късмет. Джауан логично избра отборното предимство. На този етап, ако си в негативна позиция 2:4, допълнителния глас не ти носи много. Освен това, ако прецакаш някой от другите и им вземеш гласа, това не е добра основа на съвместна работа, при потенциално обединение. Вместо това, той умно избра отбора и може да спечели малко бонус точки.

Четворката в неговото племе ми допада и съм ок да стигнат напред. Особено Савана ми е симпатична и виждам потенциал за добър играч.

Сините пак паднаха, даже и след като едно от другите племена имаше две допълнителни пречки в играта, което даже беше комично. Още по-култова беше поредица от събития при тях, покрай намирането на идола.

Логично изгониха Ани, която просто грам не знаеше къде се намира и не прочете другите. Ако идат пак на съвет, ще е много интересно. Алекс би имал контрола и решението за вземане. Може да остане тройка с Джейк и Софи, с която виждаме как взаимно се следят и се борят кой да е номер 1 на Джейк. Може и да ползва идола и махне Софи, но с това рискува да ядоса Джейк и нещата да ескалират.

# 696
В сряда започна Celebrity Traitors UK. Участват 19 известни играчи, като по това което четох, ще са 9 епизода. По 2 епизода три седмици и три в последната. Кратък коментар на първата седмица, като слагам в спойлър, понеже препоръчвам да се гледа сезона:

Скрит текст:
Първото, което искам да отлича, е феноменалното заснемане и атмосфера, която ББС създават. Има усещане, че гледаш нещо епично. Може да почувстваш драмата, грандиозността, както и мистериозността и леко зловещата атмосфера.

Клаудиа за мен е еталон, как трябва да се води този формат. Носи усещането за мистичност, драма, авторитет, съчувствие към играчите и топ чувство за хумор. Върши си нещата прекрасно, без да взема водеща роля, както е в ЮС версията.

Според мен, добре подбраха и предателите. Алан може да го усетят по-рано, но е ок. Джонатан и особено Кат, изглеждат много резонни и интересни играчи. Ако не се скарат, може да си партнират добре, особено Джонатан и Кат.

Убийството през всички беше интересно, най-вече защото беше направено в началото. Алан леко се панира, но намери кой да убие. Любопитно е дали това ще му донесе мишена в бъдеще.

Мисията със забавената отрова и ковчезите беше брутално заснета и много ме впечатли. Стратегически, просто няма смисъл предател да се набива на очи толкова рано, както и Нико логично изтъкна на кръглата маса. Той ми изглежда сред топ играчите и искам да остане. Надявам се Кейт да си ходи.

Единствената ми критика е ,че нямаше смисъл да не обявят кой отпада на кръглата маса, при положение че със сигурност е праведен, а и е супер рано.

В обобщение топ премиера и с удоволствие ще следя.

# 697
Сървайвър 49 епизоди 3 и 4:

Келе наистина бяха с ужасен късмет. Ситуацията с отпадането на Джейк, беше много неприятна, но е хубаво че не беше по-сериозно наранен. Нормално е продукцията да не поема рискове с него. На съвета логично Джеремая си тръгна, просто защото Софи изигра по-добре отношенията си с Алекс. Като цяло, този епизод демонстирира безумието на трите малки племена, особено когато загубилото племе няма огън и съответно храна. Те постоянно губят и се стигна до абсурден племенен съвет от трима души, един от които има идол. Ако някой от другите беше играл shot in the dark успешно, щеше да има служебно отпаднал. Не е сериозно това.

Позитивното е, че най-после минаха на две племена, нямаше пътуване и играта за имунитет не завърши с пъзел. Логично, епизод 4 беше доста по-забавен. Да, племената се подредиха 4-2-1, което предразполага доминацията на бившите Ули в Хина и на бившите Хина в Келе. Интересно, в тази връзка беше, че никой не опита да загуби умишлено, с цел да запази своите хора. Да не говорим, че загуба даваше шанс на Ризо и М Си да си вземат идола, нещо което той направи.

От новата Хина, Савана, Софи и Ризо изпъкват. Двете жени могат да са много опасни, ако се съберат с Шанън. Софи за мен има топ история и ако я пуснат напред, ще съжалят. В другото племе Стивън, М Си и донякъде Шанън са ми по-интересни. Особено последната супер много натъртва на духовното и е интересно, дали ще и донесе успех или останалите ще я видят като опасен манипулатор.

Мат и Джейсън имаха ужасен епизод. Вярно, че бяха в реално обречена позиция, но и двамата не дадоха доводи да се спасят. Аз бих махнал Джейсън като една идея по-комбинативен. Леко съм изненадан, че Савана и Ризо искаха същото и предвид силната им позиция, не го получиха. Може би искаха да дадат привидна власт на другите във вот без голямо значение, което е ок. Махането на Мат по никакъв начин не им пречи.

# 698
Celebrity Traitors UK епизоди 3 и 4:

Скрит текст:
Изключителна седмица. Просто всичко беше адски интересно. Повтарям се, но заснемането, монтажа, дори вкарването на "страшните" моменти в мисиите са на топ ниво.

Предателите засега играят като отбор и това веднага допринася за това да доминират. Джонатан е най-застрашен, но благодарение на убедителността си и на грешки и от праведните, се спасява. Алан и Кат изглеждат в супер позиция да стигнат много напред, тъй като освен него, имат поне още 2-3 щита за кръглите маси и ако убиват умно, са вероятни за топ 6-8 като минимум.

Единствено ме е яд, че Нико и Том отпаднаха много рано, понеже изглеждаха като потенциални топ играчи, но кредит за предателите, че успяха да ги махнат в началото, преди да са набрали скорост.

# 699
Смениха датата на последния епизод на Celebrity Traitors, ще се излъчи на 6-ти ноември. Доколкото разбрах ще е с продължителност час и половина. Не съм започнал все още сезона, вероятно ще го изгледам след като приключи нашият.

Друго интересно нещо, на което попаднах, беше, че разработват мобилна игра по предаването, която би трябвало да излезе следващата година. Също така видях, че имат и бордова игра (https://www.thetraitorscardgame.co.uk/).

# 700
Celebrity Traitors UK епизоди 5 и 6:

Скрит текст:
Поредна брутална седмица. Всеки епизод е по-интересен от предишните.  Предателите засега играят много силно и най-важното, дават леки знаци, че се подозират, но и се пазят същевременно.

Кръглата маса в епизод 5, беше епична. Да, двама праведни се бореха за оцеляване, но факта че се стигна до две равенства и се стигна до еквивалента на теглене на камъни в Сървайвър, е топ. Единственото по-забавно, щеше да е ако напълно бяха взели Сървайвър правилата и Марк и Дейвид бяха спасени, а другите избираха кутии.

Джо продължава да цели по Джонатан без успех, което е забавно за гледане. Освен да знаеш кои са предателите, трябва да имаш социалната игра другите да те последват и стратегията кога да атакуваш.

В тази връзка, Ник има правилната идея. Разкри двама от тримата предатели и ги пази. Проблем за него е, че са трима от 8 и скоро биха били математически трудни за елиминиране. Даже, ако бях на негово място, бих ползвал Джонатан да махна Кат, за която по-трудно би убедил останалите, че е предател.

Споменавайки Ник, той все пак направи груба грешка в епизода. Давайки победата на другата група, не само се изложи на 1/3 шанс да бъде убит, но изложи и Кейт и Лиса на риск. Логично е те да са му бесни, а и това само по себе си е подозрително поведение, което би паснало на предател.

За Джонатан не е оптимално, че Стивън си тръгна, защото му беше щит. Ако беше успях да махне Джо, щеше да е супер за него.

Нямам един явен фаворит, но бих се израдвал предател да победи, защото играят силно и показват, че задружната им и умна работа, дава резултат.

# 701
Не бях гледал последните 2-3 сезона на US Survivor, беше ми дотегнал нещо. Сега гледам 49-ти. Става, не са лоши играчите.

Софи от синия отбор в началото ме дразнеше, но започна да ми харесва. Май се очервата сливане следващият епизод, така че ще хапне най накрая нещо съществено след 10 дена глад, а може и да не им дадат храна.

Савана от симпатична ми става все по-противна.
От мъжете ми харвсваха и Джейк и Мат, жалко че Джейк го ухапа змията макар и сухо, но тъпо е че не рискуваха да го пуснат обратно.

Още си нямам фаворит за спечелването.

# 702
В интерес на истината епизода не беше лош. Да, изхода на съвета беше предвидим, но се случиха някои завръзки, чието развитие да следим в бъдеще.

Историята между Сейдж и Шанън, която се движи бавно от няколко епизода, набира скорост. Шанън наистина играе доста агресивно и в един скорошен момент, очаквам да я махнат. Сейдж, пък, е доста странна, но не е заплаха и както може да е изгонена малко след обединението, може и да стигне до финалните етапи. Интересно беше и че Сейдж издаде, че Ризо има идола. От една страна това е негатив за него. От друга, това може и да значи че на потенциални съвети, няма да го целят известно време и хората около него, ще поемат ударите. Ако Хина издадат Сейдж, това може да наклони нещата към опцията да си ходи по-рано.

Отношенията между Савана и Джауан също продължиха. Тя му се дразни от известно време и според мен при първи удобен случай, ще бъде жертван. Имаше момент да се случи и сега, но логиката надделя.

Много добър епизод за Нейт. Изигра перфектно нещата с МС. Знаеше, че не може да се мери физически с нея, убеди я да пренесат торбите, за да не си загуби гласа и накрая успя да направи така че тя да не вземе предимството. Да, възможно е тя да се усети, като видя колко време остава, но все пак правилен ход за него. Тук Джауан заслужава кредит, защото нагласи жребия и не допусна Джейсън да отиде.

Опитаха да вкарат драма, но логично Джейсън замина. Нямаше логика да махат един от своите, така косвено да покажат и на Сейдж, че не е с тях и да пуснат още някой от Хина до обединението. Дори групата Савана/Ризо/Нейт/Софи +евентуално Шанън/Джауан и Алекс, изглежда достатъчно да доминира. От Хина, МС и Стивън са ми интересни и особено той, има шанс да стигне напред. Генерално, Савана, Ризо и Стивън са ми топ 3 фаворитите досега, като Софи, Нейт и МС

# 703
Честит празник първо на всички в темата!

Celebrity Traitors UK епизоди 7 и 8:

Скрит текст:
Поредните силни епизоди тази седмица. Предателите убиха Люси, с което вкараха смут в групата. Сякаш, можеше да убият Ник, който е най-адекватния праведен и видимо има топ стратегията да се държи близо до предателите и накрая да ги махне. Вече след това, Джонатан сякаш нямаше аргументи да остане. Да, можеше да каже как нарочно са убили Люси, за да го натопят, но прекалено много хора бяха срещу него.

Сякаш малко прекалява пеодукцията този сезон и второто убийство пред всички, дойде в повече. Особено след като трябваше да се каже конкретна фраза. Алан го изигра максимално ок, но пак беше тегаво. Правилен избор на двамата да убият Селия. Просто на този етап трябва да махнеш сигурен праведен, който никога няма да бъде гласуван на масата и би бил сигурен финалист. Това разклати групата и им позволи да минат без проблеми елиминацията. Лошото е, че Джо и Ник ги разкриха и това вещае тежък финал за Алан и Кат. В тази връзка, май трябваше да махнат Дейвид. Първо, сега Кат остана последната жена и това я прави почти сигурен предател. Отделно, Кейт би била много по-подозрителна от Дейвид, а и много по-вероятно би било да изманипулират нея, с цел да махнат Ник, примерно.

Най-вероятния сценарий за финала, изглежда победа за праведните, в лицето на Джо и Ник. Дейвид е в интересна позиция и може да се окаже, че неговия избор ще реши кой ще спечели, без самия той да има реален шанс. Дори да играе с Ник и Джо и да стигнат до Ф3, има солидна вероятност просто да го махнат, уж за да не рискуват и да делят наградата, само между техните каузи. Опцията да не стане така е, той да се съюзи с един предател, да цели Ник или Джо и да принуди другия да го вземе до Ф2.

# 704
Survivor 49 ep. 6:

Не съм фен на обсесията, която имат с трите племена. Реално, опции там почти няма и ако имаш лош късмет, просто си пътник. Нейт, който играе супер силно до този момент, едва се спаси, след като неговото племе измъкна имунитет.

Племето на Савана, Софи, Ризо и МС, пък, беше събрало почти всички фаворити, като само Нейт и Стивън липсваха. Интересното там беше, че именно в племето с 2 идола, се сложи Knowledge is power, което очевидно е умишлено. Да не говорим, че когато първите идоли са супер трудни за намиране, с голям риск и няколко стъпки, да сложиш KIP заровено като класически идол, просто не е честно. Самото предимство по принцип е прекалено силно, а когато има голям шанс да знаеш у кого е идола, вече е прекалено. Софи не каза на никого, което е показателно, че играе много силно и другите трябва да са луди да я пуснат в топ 5-6, предвид историята и. Засега е в помощ на Ули, но в един момент трябва да я целят. Ако все пак бяха паднали, вероятно Софи щеше да ползва предимството и МС да замине, което нямаше да е ок по този начин.

Шанън продължи да не показва, че знае каква е позицията и, особено спрямо Сейдж. Като цяло беше интересен образ, който в очите на доста хора е злодей, понеже наистина прекаляваше с представянето си за много религиозна и наистина изглеждаше фалшиво. Ако беше казала на Джауан, че трябва да махнат Стивън, според мен щеше да остане. След махането и и предвид, че МС каза на Ризо, как Сейдж е издала идола му, Сейдж според мен е скорошен пътник.

Като цяло има още няколко играчи, които не изглеждат фактор и е възможно да има още епизоди, преди големите имена да се целят едно в друго.

Общи условия

Активация на акаунт