🌴 Survivor US/UK/AU 🌴

• 40 325
  • 706
  •   2
Отговори
# 660
Предишният им сезон Titans vs Rebels на мен ми е любимия от австралийския франчайз и топ 3 изобщо, така че трудно биха могли да го доближат.

Коментар за финалната седмица:

Скрит текст:
Зара се самоизгони на Ф5. Да, ако Майлс не беше спечелил имунитет на Ф4, щеше да стигне финал, макар че нямаше да го спечели. След като "Плъха от джунглата" се спаси, някак беше ясно че тя отпада. Кейлън и Ей Джей нямаше логика да тръгнат един срещу друг, а Майлс правилно реши, че ако гласува за Ей Джей и направи равенство, най-много да му даде шанс да бие Зара на огън и още повече да натрупа позитиви пред журито.

В интерес на истината, очаквах Майлс да спечели играта на Ф3 и да избере Кейлън. Когато това не се случи, бях изненадан, тъй като едита категорично показваше, че Майлс ще спечели. Ей Джей определено показа супер много качества в тази игра, изкара над 3 часа и беше близо да я спечели. След това решението на Кейлън не ми хареса. Съгласен съм с горното мнение, че той нямаше шанс да бие нито един от двамата. В тази връзка, трябваше да вземе най-близкия си човек Ей Джей и най-добрия играч да победи. Вместо това, той реши да играе стратегически, да го прецака и всичко това за да падне 7-1, с един глас по милост за него. Ако бях на мястото на Ей Джей, щях да съм много ядосан, защото беше ясно че Кейлън няма да бие и просто избра да падне от друг. Ако вместо Майлс, в топ 3 беше Зара или Морган, да тогава бих разбрал, защото Кейлън би ги победил.

Общо взето сезона тръгна доста зле, но след обединението определено живна. Не достигна някакви върхове, но изпревари няколко от предишните сезони и бих го поставил към 6-7 място от 10-те австралийски. Плюс беше, че категорично тримата най-добри стигнаха Ф3, което се случва много рядко. И тук критиката е към Channel 10 за едита им. Ако бяха ги представили равностойно, на финала щеше да е огромна драма кой ще спечели и как ще се развият нещата. Вместо това, още след отпадането на Карин, Майлс изглеждаше като огромен фаворит. Кейлън имаше супер мижав едит, което за човек спечелил 7 имунитета, играл добре социално и стигнал Ф2, е скандално. Ей Джей пък имаше едит тип Джордж, а именно на злодея на сезона, който стига напред, но не печели. При положение че двамата с Майлс имаха сходни игри, а даже Ей Джей беше по-добре социално, трябваше едита да е много по-балансиран.

Като цяло Ей Джей за мен беше най-добрия играч. Да, преди обединението правеше някакви странни глупости и имаше късмет, че не го махнаха. След това стабилизира нещата и контролираше цялата игра, като даже до Ф3 стигна с хората, с които искаше да стигне и ако не беше решението на Кейлън, печелеше. Майлс бих го наредил втори за сезона. Освен на идоли, доста пъти се спаси с късмет и благодарение на грешки на другите. Играта му беше интересна за гледане, но не много логична на моменти. От 10-те победители, бих го поставил 6-ти след Дейвид, Хейли, Фераз, Марк и Пия. На сезона му давам 6.5/10.

Излезе и първо промо на Австралия срещу Света. В един сезон ще гледаме Тони, Парв, Сири, Роб от Южна Африка, Джордж, Шони, Дейвид, Люк, Сара, Джанин и Кърби. Очаквам го с огромно нетърпение и съм по-надъхан за него отколкото за С50, при това с разлика:

https://www.reddit.com/r/survivorau/comments/1jy4dei/first_look_ … alia_v_the_world/

# 661
Предишният сезон на Survivor AU беше култов отвсякъде. Ако се не лъжа, успя да влезе отново, за втори пореден път за формата, в топ 10 класацията на Ню Йорк Таймс за успешен сериал/риалити, което за сезон с новобранци хич не е малко постижение.

Да се разпиша и аз за този, след като си трайках - ами не ме вдъхнови особено, заради каста, но си го изгледах, все пак любимо шоу е. Благодаря на списващите с коментари по седмици, интересно ми беше да чета адекватни разбори на събитията.

Към гледащите американската версия - какви впечатления имате досега? Simple Smile Заслужава ли си да го подхващам, докато стане време за Австралия срещу Света, което абсолютно задължително ще се гледа?

# 662
Аз го следя С48, макар и да гледам епизодите с дни закъснение, когато ми остане време. Без да спойлвам ще опитам да синтезирам. Стратегията е по-подредена от първата фаза на австралийския сезон. Не казвам, дали това е плюс или минус, защото всеки харесва различен тип динамика на играта. Харесва ми, че са кастнали хора, които виждат играта доста по-старомодно и искат да играят с повече чест и достойнство, което в друга версия би ме ядосало, но тук е добър контрапункт на еднотипните суперфенове, които по принцип селектират.

Минусите са същите като предните сезони. Просто всичко в Новата Ера е адски схематично и лиспва изненадата. Отделно, някои продукционни решения за мен са абсурдни, но и това не е новина.

Който харесва малко по-класическия геймплей, този сезон ще му допадне. На мен ми е просто ок, но е имало далеч по-лоши сезони след 40, така че този все пак е стабилен за гледане.

# 663
Коментар за епизода на С48, както и по-генерални мисли за сезона:

Скрит текст:
Както казах и в предния ми коментар, стратегията е сравнително подредена, но адски скучна. И докато преди обединението имаше някой по-интересни съвети, като тези в които отпаднаха Томас и Бианка, след като събраха играчите на един плаж, гледаме пасивни ходове и с едно изключение, което ще спомена след малко, не се случва нищо. Имаме Джо, Ева, Кайл и Шахин, които диктуват нещата и другите, които просто са там. Дори махането на Дейвид през миналия епизод, отново беше защото Кайл инициира то да се случи, а не защото другите са се събудили.

И след като това стана, имаше всички предпоставки в този епизод да видим нов голям ход. Мич, Камила, Мери и Стар трябваше да се обединят, да дръпнат Кайл и да изгонят някого от тройката. И дори след като Джо се спаси, опцията да се изгони Шахин или дори Ева, изглеждаше не просто налична, а задължителна. И вместо това, Мич реши, че е ок да е 5-ти или да стигне финал без да вземе гласове и саботира останалите. Даже малко ме е яд за Мери и Камила, които видимо са адекватни, но няма с кого да играят.

Кайл изглежда най-подготвен комплексно от останалите, но ако иска да спечели, трябва да махне Джо и Ева, защото особено тя има история, с която е трудно да се бориш. И тук идва огромен проблем, който е породен от продукцията и който се засилва с всеки следващ сезон на новата ера. Ева е много готина, силна в игрите и т.н. Но, за мен е безумно да се каства човек страдащ от ментално заболяване, макар и в по-лека форма на аутизъм. Просто това е нечестно спрямо останалите. Ако я излъжат и махнат, ще излязат като най-големите изроди, които използват болестта и. Ако не го направят, трябва да и подарят победата, което срива състезателния елемент и правръща формата в това кой има най-сълзлива история. Лошото е, че това е проблем за доста зрители, но за продукцията и телевизията зад гърба им, е търсен ефект на псевдо толерантност и равнопоставеност. Псевдо, защото Сървайвър е тежко изпитание и е редно това да е фактор при кастването на участниците.

# 664
Наскоро попаднах на австралийския сървайвър и мога да кажа че е в пъти по-интересен от американския. Последният сезон на австралийския сървайвър е един от най-интересните сезони на предаването като цяло. Американският изпъква само когато има интересни персонажи, като например Ям-ям и Каролин от С44. Очевидната критика от новата ера е че много от аспектите на играта са свързани просто с късмет. Например, shot in the dark е чист шанс, както и така наречените journeys където отново играч хвърля монета дали ще си загуби правото на глас или ще спечели advantage. Тези интеракции не добавят нищо към играта и не тестват играчите по никакъв начин, освен да разкрият какъв им е апетитът да поемат риск. Австралийският сървайвър се придържа по-близо до оригиналните правила на играта от нейните ранни дни, и единственото което добавя е че понякога вместо играч да бъде изгонен бива изпратен в другото племе. Това понякога добавя елемент на изненада ако се случи преди сливането на двете племена. Единственото нещо според мен което австралийският сървайвър би могъл да взаимства от американският е да има 3 финалиста. Тъй като в повечето случай, когато са двама, е сравнително ясно кой ще спечели.

# 665
С повечето неща от горния пост съм съгласен напълно. Единственото, с което не съм и това е по-скоро лично предпочитание е, че Ф3 е по-интересно от Ф2. За мен финалната двойка дава една допълнителна дълбочина на играта, особено ако е направена както в Австралия. Тя прави съвета на Ф4 да е адски интересен, защото играчите са поставени пред избор. Ако ти си втората най-голяма заплаха, дали да махнеш основния си конкурент на Ф4, или да го оставиш за Ф3. Кара всеки да се замисли, кой може да победи в игра за издържливост и кой евентуално би те взел на финал. При Ф3 всичко това отпада и директно се маха най-опасния играч, ако говорим за нормални правила, а не за безумното задължително палене на огън, което отнема способността на играчите да гласуват и да вземат решение.

Относно С48 и последния епизод:
Скрит текст:
Историята на Джо как е загубил сестра си, заради домашно насилие, наистина беше тежка за слушане и трогателна. Ако не прекаляваха с такива моменти, те щяха да удрят много по-силно емоциите на зрителя.

Самото ниво на геймплей просто е много ниско. Кайл най-вече и донякъде Камила са добри играчи. Те, обаче, изпъкват адски много, просто защото повечето хора стигнали обединението, са адски зле. Пример е този епизод, в който те отново водеха Джо и Ива, които имат идол и имунитет, за носа и постигнаха това което искаха. Историята как Шахин имал идол и го показал на Камила звучеше нелепо. Ако наистина той имаше такъв, няма логика да го споменава пред човек, с който уж не е близък. Дори да искаше да маха Джо или Ива, щеше да го направи играейки идола, а не обяснявайки на други хора, които да му издънят плана. Още по-нелепо е как при положение че Джо спечели, наистина се говореше за гонене на Ива, която има идол. Явно тези хора съвсем ги подценяват, може би логично.

Оттук насетне единствения вариант, при който Кайл не печели е, ако Камила тръгне срещу него на Ф5 и му прецака играта, разказвайки истината за плана им. Това не ми се вижда реалистично, предвид връзката им. По-вероятно е тя да отпадне и той да отиде на финал с Джо и Ива, който убедително да спечели с нейна помощ.

# 666
Обявиха, че на 28-ми трябва да представят каста за Сезон 50. Появиха се някакви потенциални спойлъри по темата, но ще изчакам да излезе официално и тогава може да коментираме.

Иначе, най-после изгледах финала на С48:

Скрит текст:
Доста слаб финал на един скучен сезон. Дори в последния епизод не се случи нищо запомнящо се и тези хора буквално подариха победата на Кайл. Камила спечели имунитет на Ф5, правилно взе Ева на наградата и вместо да и разкрие тайната си коалиция с Кайл, тя почна да обяснява как така можело да останат 4-ти и 5-ти и никой от тях да не стигне финал. С една дума си призна, че си жертва шанса за победа, за да бие той, което просто е безумно и това не е Сървайвър. Ако беше решила да го маха, имаше реален шанс да бие. Джо и Ева дори не ги коментирам. Те не показаха грам желание да играят стратегически и факта, че махнаха най-слабия играч от петицата, в лицето на Мич, вместо Кайл, е доказателство. Трябваше Бо от Скрития идол да им обясни, че не играят Мис и Мистър морал игра.

След груповия подарък на петицата, догледах набързичко и малко като по задължение остатъка от финала. Логично Кайл взе финалния имунитет и не даде на Джо шанс да спечели на огън, знаейки, че ще го направи. Когато Камила падна от Ева и малкото останала интрига отпадна. Ако Кайл и Камила бяха заедно на финала, можеше да разделят гласове и да има интрига, докато сега това лиспваше. Дори паленето на огън беше комично. Ева, която изглежда като много стойностен млад човек, просто не е за Сървайвър и това отново се видя. Не е ок хора с аутизъм да играят и се видя че отново беше пред криза, а другите не са длъжни да са бавачки. Камила, пък, изглеждаше така сякаш до финалния съвет на другата вечер, пак няма да запали огън.

Единствената изненада за мен на финалния съвет беше, че Ева взе цели 2 гласа и остана втора. Добре, че не и дадоха и да бие. Кайл спечели заслужено и е от по-добрите победители от Новата ера, но се възползва от много слабото ниво на другите. Давам 4/10 на сезона и даже съм щедър с тази оценка.

# 667
Каста за С50 вече е официално обявен!
Специално на мен каста не ми харесва по една съвсем проста причина, няма нищо общо с първоначалната идея за този сезон,както и да е. Само 6 човека от старата школа... Другите няма ги коментирам, не им знам имената даже.
Слаба работа за мен, имам чувството, че го правят просто защото трябва да го направят, а и май точно заради това се дължи отлива на зрители.

# 668
Погледнах каста за 50-ти сезон, ами не ми е много ок. Дано все пак се получи интересен сезон.
Реално аз спрях да гледам сървайвър преди 2 сезона, до тогава не изпусках епизод. Но изведнъж рязко ми стана безинтересен.

# 669
  • София
Не ми допада каста, някои участници наистина не знам, как може да са поканени отново.
Последните сезони повече ги слушам, гледам само игрите.

# 670
С тия квоти за "дайвърсити " ще е така . Калпав каст. Дано ме опровергаят.

# 671
  • София
Бостън Роб отказал да участва в новия сезон.

# 672
Бостън Роб отказал да участва в новия сезон.
Добре че е отказал, този ми е един от най антипатичните образи от всички сезони

# 673
Може би е за добро. Бостън Роб игра катастрофално в Предателите, а и в последния му Сървайвър не се представи добре и нямам предвид, че рано-рано го изгониха. Просто човекът си кара по методите отпреди 15 години и не успява да се адаптира в новата ера. Според мен има по-големи шансове да опази легендарния си статус, ако не участва.
Виж, Сири е като дялан камък и където да я сложиш, все ще си намери мястото. Предвиждам, че ще е под прицел от самото начало, защото е много, много, много опасен играч.

# 674
  • София
Аз мисля, че старата школа отдавна нямат големи шансове.
И Роб го е осъзнал.

Общи условия

Активация на акаунт