Коментар за финалната седмица:
В интерес на истината, очаквах Майлс да спечели играта на Ф3 и да избере Кейлън. Когато това не се случи, бях изненадан, тъй като едита категорично показваше, че Майлс ще спечели. Ей Джей определено показа супер много качества в тази игра, изкара над 3 часа и беше близо да я спечели. След това решението на Кейлън не ми хареса. Съгласен съм с горното мнение, че той нямаше шанс да бие нито един от двамата. В тази връзка, трябваше да вземе най-близкия си човек Ей Джей и най-добрия играч да победи. Вместо това, той реши да играе стратегически, да го прецака и всичко това за да падне 7-1, с един глас по милост за него. Ако бях на мястото на Ей Джей, щях да съм много ядосан, защото беше ясно че Кейлън няма да бие и просто избра да падне от друг. Ако вместо Майлс, в топ 3 беше Зара или Морган, да тогава бих разбрал, защото Кейлън би ги победил.
Общо взето сезона тръгна доста зле, но след обединението определено живна. Не достигна някакви върхове, но изпревари няколко от предишните сезони и бих го поставил към 6-7 място от 10-те австралийски. Плюс беше, че категорично тримата най-добри стигнаха Ф3, което се случва много рядко. И тук критиката е към Channel 10 за едита им. Ако бяха ги представили равностойно, на финала щеше да е огромна драма кой ще спечели и как ще се развият нещата. Вместо това, още след отпадането на Карин, Майлс изглеждаше като огромен фаворит. Кейлън имаше супер мижав едит, което за човек спечелил 7 имунитета, играл добре социално и стигнал Ф2, е скандално. Ей Джей пък имаше едит тип Джордж, а именно на злодея на сезона, който стига напред, но не печели. При положение че двамата с Майлс имаха сходни игри, а даже Ей Джей беше по-добре социално, трябваше едита да е много по-балансиран.
Като цяло Ей Джей за мен беше най-добрия играч. Да, преди обединението правеше някакви странни глупости и имаше късмет, че не го махнаха. След това стабилизира нещата и контролираше цялата игра, като даже до Ф3 стигна с хората, с които искаше да стигне и ако не беше решението на Кейлън, печелеше. Майлс бих го наредил втори за сезона. Освен на идоли, доста пъти се спаси с късмет и благодарение на грешки на другите. Играта му беше интересна за гледане, но не много логична на моменти. От 10-те победители, бих го поставил 6-ти след Дейвид, Хейли, Фераз, Марк и Пия. На сезона му давам 6.5/10.
Излезе и първо промо на Австралия срещу Света. В един сезон ще гледаме Тони, Парв, Сири, Роб от Южна Африка, Джордж, Шони, Дейвид, Люк, Сара, Джанин и Кърби. Очаквам го с огромно нетърпение и съм по-надъхан за него отколкото за С50, при това с разлика:
https://www.reddit.com/r/survivorau/comments/1jy4dei/first_look_ … alia_v_the_world/
Заслужава ли си да го подхващам, докато стане време за Австралия срещу Света, което абсолютно задължително ще се гледа?