Сестрата се изнася при мъжа си. Братът остава с майка си в семейното жилище, защото така му е по-лесно. Води си и мома там, и две деца си правят. Намеци и разговори от страна на сестрата за делба се отхвърлят. Тя се свива заради племенничките и набиването на вина - как тя има къде да живее, пък иска да изгони децата им на улицата. След смъртта на майката семейството отказва да плати половината дял, защото няма тази сума. При продажба няма да им стигнат парите за достатъчно голям ап, пък вложили прекалено много пари за на дъщерите стаите. И мотаене и разправии. Вероятно по съдебен път си е изискала дела сестрата(загубих връзка с тях и не знам как са си решили проблема). Но това са много разправии, караници, единият се оказва лош, че си иска своето.
В случая на Шери, може би, точно така ще стане - ще се разправят след това, братът ще заяви, че няма пари, за да и изплати дела и, че е меркантилна и иска да продаде дома му, ще я мотае, пък може и сметки да натрупа, които ще трябва и тя поравно да плаща, без да е живяла там.
И аз съм виждала такъв случай и както и в този от сметката се изваждат годините в които едното дете - със семейството си в случая - е живяло заедно с родителя до неговия край. А това никак не е лесно.
И на Шери го казвам същото - ще дойдат години, в които ще си доволна, че майка ти не живее сама, а с брат ти, защото това ще е неописуемо облекчение за тебе, да знаеш, че не е сама. А времето върви бързо.
След това ще си разделите всичко наполовина, както е редно и така.