Паническо разстройство - 57

• 41 988
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Sea483, нещо снимка правиха ли ти, да не би да не си се доизлекувала, ако си карала някой вирус? Такива хрипове остатъчни съм имала след дълга хрема като слиза надолу тип задна хрема и също от препушване ми се е случвало да ме стяга и като прерязване,спазъм и все едно поемам въздух , но някак ме спира нещо.
Анонимен, стискам палци бързо да подейства и психотерапията, сподели като посетиш и психиатър какво ти е казал и изписал
Вчера правих снимка на бял дроб и излиза чист.Иначе миналата година карах ковид и от тогава го имам този проблем.Но появяваше се, изчезваше.Дълго време го нямаше. И на мен не знам задна хрема или какво е, но ми се стичат храчки от носа в гърлото от една година и никой лекар не открива причина. То не е и като да се опитват да я открият де.
Така тези храчки ги имах и аз в продължение на месеци...стичат се в гърлото и така...пих какво ли не...накрая първи гърлен секрет чист ..проблема продължава...отивам да настоявам за втори...без храна сутринта,без пиене на вода и много важно без измити зъби...взимат ми гърлен секрет и секрет от носа...е в гърлото излезе хемофилус инфлуенца...пих панцеф излезе ми на антибиограмата.. другия беше левокса у подобни ..но тези антибиотици ме е страх да ги пия,че имам колежка едва не се гътна от левокса и до ден днешен има поражения...та пих панцеф 10 дни...ще изчакам да минат две седмици и пак ще давам секрет...
Моя съвет не яжте от испанските меса,които са на промоция в големите вериги магазини...работя в такава...месото идва на парчета по 10 кг и нагоре...разфасоваме го...уж всички сме с ръкавици...а правим ужасни алергии...не ми се мисли какво слагат вътре ..ама като дойде е във вакуум размразено и ние го държим на около 3 градуса и има срок на годност 20 дни Dizzy Face

# 196
Може ли от тревожнист сякаш по-бавна артикулация на езика понякога?

# 197
[/quote
От тревожност ми се е случвало да завалвам думите...да ги оплитам...да не мога да се изкажа и даже и да фъфля...

# 198
Както и да е, съвета ми е да не ядете луканка от магазина и соеви продукти на първо място.

Може ли още жокери какво да не ядем, сериозно.
В луканката знам че слагат кръв и затова не я кусвам, соята е гмо, както и царевицата,  а последните години и картофите.
Като почнат да слагат и насекоми където има падне ( ако не са почнали вече) доста трудно ще се намира истинска храна.

# 199
Искрено се забавлявам. Много ме кефи как си мислите, че като не ядете луканка (щото имало кръв е нея 😂), и магически ще се разрешат проблеми, трупани с години.
Ама дано, дано пък, като не ядете луканка се оправите. 🌻

# 200
Ами правете си луканка и слагайте каквото вие прецените.Кръвта,която евентуално слагат е най- малкия проблем.Относно качеството на храната,сигурно е че не е това което е било преди години.Аз за себе си съм преценила,кое от къде да купувам,какво да консумираме аз и семейството ми,какво да приготвям сама,какво да избягваме,заради здравословни проблеми от.н.Ясно е че всичко е със забележки-и храната,и водата и въздуха, но изборът е по- малкото зло.Вечно никой не живее,но поне живота да е по- качествен.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 01:44 от dt

# 201
[/quote
От тревожност ми се е случвало да завалвам думите...да ги оплитам...да не мога да се изкажа и даже и да фъфля...
как отмина?

# 202
Мен яко ме налегна хипохондрията или не знам и аз какво отново. Преди няколко дни изглежда ме е ухапало някакво насекомо на крака над глезена. Първоначално не му обърнах внимание, но в последствие почна да ме боли и видях че посредата има нещо черно и реших че е кърлеж. Отидох да го извадят, но казаха че категорично не е кърлеж, а това черното всъщност е като коричка от ухапването, така или иначе я махнаха и казаха да правя компреси с риванол 2 дни. На вечерта обаче много ме болеше мястото и като стъпвах. Отидох на другия ден в същия кабинет и им казах че много е боляло да няма някаква инфекция, но казаха че няма абсолютно нищо и как може да ходя за такова нещо. Но аз си на бих в главата че може да съм хванал тетанус. Възможно ли е от такова ухапване изобщо? Вече не ме боли почти, не е възпалено нито нищо.  Но тези дни направо не съм на себе си да се тревожа, четох какви ли не неща, че и след кърлеж биели тетанус и направо полудявам...

# 203
Не е тетанус,спокойно.Купи си Ериус и пий няколко дни,ако толкова те е страх,при условие,че те боли и е подуто  и се успокой.По- големия проблем би бил лаймска болест,но и това е малко вероятно.Може да се наблюдаваш за реакции.Не се умира от това.На мен ми се подуха преди време и двата крака след ухапване,но след кортико всичко беше наред.

# 204
На мен Септември ми махнаха за целия месец 8 кърлежа , ама гъзарски, от Слънчев Бряг. Единия се оказа и с лаймска. Пих антибиотик, оправиха се нещата и всичко е точно. Нито паника, нито нищо. Не се плашете от неща, които са тривиални и медицината ги лекува. Няма смисъл да се изпада в страхове, така не се решава нищо.

# 205
Ам то всъщност моето дори не беше кърлеж, а някакво неизвестно насекомо, но си набих тази мисъл за тетанус и това е. Реално вече нито е подуто, почти не боли, така че няма вероятност да има каквато и да е инфекция надявам се. Да не говорим че по цяло лято ме хапят какви ли не насекоми, никога не съм си мислел такива неща досега

# 206
  • София
b555, разбирам напълно тревогата ти. Но наистина няма риск от тетанус от такъв вид ухапване. Лятото съпругът ми беше ухапан от кърлеж. Извадиха му го и след няколко дни също се уплаши като прочете за тетанус. Направи си веднага час при специалист инфекциозни болести и докторът му каза, че щом като дете е бил ваксиниран организмът има защита дори и без реимунизация. Заплаха е ако никога не си бил ваксиниран. Предложи му да го реимунизира по свой избор. Нищо, че са минали вече към 5 дни от ухапването. Каза, че в България случаите на тетанус са много редки и даже цитира някакъв случай за цигане без ваксинация.
Ох, снощи имах ужасна нощ. Мислех, че 3 месеца на АД са достатъчни.

# 207
Днес поради незнайна причина засичам страшно много народ, който се оплаква от много висока тревожност, паник атаки и общо взето големи неразположения.

# 208
Днес поради незнайна причина засичам страшно много народ, който се оплаква от много висока тревожност, паник атаки и общо взето големи неразположения.

Аз от няколко дни съм така, кажи речи от както се развали времето. Отдавам го на притесненията, за които писах по-горе, но явно има нещо, щото и това чувство на задух ми се завърна. Вчера и бях на път, шофирах дълго, кажи речи цял ден, и аз получих някаква паника по пътя, много гадно беше.. Едва запазих самообладание.

# 209
  • София
Георгий, при мен има конкретен повод . Пак заради здравето на близък човек. Зная, че трябва да съм силна и не се справям. И се закачат веднага и други неща, които само ме побъркват докрай.

Общи условия

Активация на акаунт