Паническо разстройство - 57

• 41 943
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Jein531, за първи път ми я откриха 2017.
Бях качила страшно мн килограми, напълняване особено в областта на корема и правих много често хипогликемии
Пуснаха ми кр захар и инсулин на гладно и то лъсна.

# 136
Значи пак да попитам някой има ли от тревожността усещане за пърхане между гърдите и особено като лежи наляво усещане на пулса на сърцето? Ходих на кардио и казаха, че имам екстрасистоли, взимам Амаритон 50 мг. Но усещането да лежиш наляво и да усещаш как тупти сърцето постоянно ме кара да лежа на другата страна.
Jein , аз изпитвам това чувство, когато изпадна в състояние на тревожност. Само , че при мен после преминава по цялото тяло, стомаха ми се свива , гади ми се, повръща ми се, избива ми разстройство и получавам тремор на краката и така цяла нощ без капка сън. Бях стигнала до 5 поредни такива нощи и смених пси , та сега вече се овлаадява положението.
Кардиолога ми каза, че имам 2 основни проблема - в главата и ниското желязо. Но аз отидох в момент на спокойствие при него и е нормално нищо да не отчете на кардиограмата.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 10:18 от Лиана

# 137
  • София
Някой случайно да е приемал или да приема Едронакс (ребоксетин)? Повишава само нивата на норадреналина. Излязъл е преди време от лекарствените списъци на психофармака, неясно защо. Почти нищо не намирам из нета за него като мнения...

# 138
Някой случайно да е приемал или да приема Едронакс (ребоксетин)? Повишава само нивата на норадреналина. Излязъл е преди време от лекарствените списъци на психофармака, неясно защо. Почти нищо не намирам из нета за него като мнения...
Причините са че причинява трайна еректилна дисфункция, причинява болки в тестиси/яйчници, мощен вазоконстриктор е и на всичкото отгоре е причина за инсулт в няколко случая (това говорим в САЩ тия ефекти). Като стимулант най много усилва суицидните мисли.

# 139
Бях качила страшно мн килограми, напълняване особено в областта на корема и правих много често хипогликемии
А как се взима инсулина веднъж на гладно, пи ли гльокоза или три пъти дневно.

# 140

Венчо, колко ти беше кръвната захар на гладно при ИР? Аз си мисля да нямам такова, защото страшно рязко огладнявам и веднага трябва да хапна нещо, не зная дали е от симптомите на ир изобщо, но все си мисля да нямам нещо свързано с кръвната захар.

# 141
При такива съмнения е добре да си изследвате кръвна захар и инсулин на гладно,ако не трикратен профил.Много е вероятно инсулина да е завишен и от там да пада кръвната захар.

# 142
  • София
Аз съм с такива симптоми. Прилошава ми от глад и правя хипогликемии. Та изследвах се последно преди 3 години и лъсна инсулинова резистентност. Интересно инсулина ми на гладно беше 13 после над 100, на обременяване на 60 минута. А кръвна захар около 5,5 на гладно. Две години и нещо пия золофт и ми подобри тези показатели- кръвна захар на гладно 4,8 и инсулин 8. Като го пия като цяло не огладнявам така рязко, макар че пак. Аз не пия нищо за ир , преди не ядях сладко, сега и сладко ям, но трябва да се взема в ръце, защото напълнях около 10 кг за две години и искам поне 5 да смъкна до лятото. Иначе ми бяха изписали метформин , но от него не се чувствах добре

# 143
  • София
А как се взима инсулина веднъж на гладно, пи ли гльокоза или три пъти дневно.
При мен тогава не се наложи обременяване, защото лъсна високия инсулин на гладно. Иначе най-точно за цялостната картина е с обременяване с глюкоза.
При кр захар под 5 на гладно, инсулина ми беше 18 на гладно

# 144
Някой пил ли е тритико може ли мнения.

# 145
  • Пловдив
Здравейте,
предстои ми стоматологична интервенция днес, ще ми поставят имплант с местна упойка. Тъй като ми е доста притеснено, дали мога да пия половинка ривотрил преди това предвид, упойката ,която ще ми слагат? Някой дали е наясно?

# 146
  • София
Аз пия тритико от това обикновеното, не с удължено освобождаване тритико XR. Пия го за сън. Като странични ефекти първите 2 дни съвсем леко главоболие, после нищо.

# 147
Аз пия тритико от това обикновеното, не с удължено освобождаване тритико XR. Пия го за сън. Като странични ефекти първите 2 дни съвсем леко главоболие, после нищо.

И аз пия тритико за сън, от обикновеното 2/3. При мен нямаше странични.

# 148
Здравейте,
предстои ми стоматологична интервенция днес, ще ми поставят имплант с местна упойка. Тъй като ми е доста притеснено, дали мога да пия половинка ривотрил преди това предвид, упойката ,която ще ми слагат? Някой дали е наясно?

Можеш.

# 149
Вчера ходи при пси.
Новата промяна е, че увеличава сутрешната доза серопрам на 1 хапче, на обед оставам с 1/2. Ксанакс ми маха обедната доза от 1/2 0.25мг. Оставам сутрин на 1/2 от 0.25мг и вечер 1 от 0.5мг. Флуанксол по 1 на обяд.
Каза ми, че това е последната зелена рецепта, която ми изписва за ксанакса, а тя всъщност е втората. И трябвало вече личния лекар да ми изписва. Аз не искам да ходя при него, защото сестрите му са такива клюкарки, а града ми е малък. Притеснявам се от това. Кой друг може да ми изписва със зелена рецепта?
След 2 седмици отново ме вика да видим след промяната на серопрам и махането на чст от ксанакса, как ми се отразява. Само 2 седмици пих по 2 пъти  1/2 от серопрама, това да не е рязко вдигане сега на 1?

Общи условия

Активация на акаунт