Паническо разстройство - 57

• 41 941
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Аз не искам да ходя при него, защото сестрите му са такива клюкарки, а града ми е малък. Притеснявам се от това.
Какъв е проблема?Защо смяташ,че ще бъдеш център на внимание,за обсъждане на лечение.Да не мислиш,че някой го интересува дали пиеш вит.Ц или нещо друго.Ти самата трябва да се освободиш от важността на това.Приеми го като нещо нормално.
А и самата нагласа за това "Какво ще кажат хората" води до немалко проблеми.Бъди по- смела в действията си.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 06:49 от dt

# 151
Аз не искам да ходя при него, защото сестрите му са такива клюкарки, а града ми е малък. Притеснявам се от това.
Какъв е проблема?Защо смяташ,че ще бъдеш център на внимание,за обсъждане на лечение.Да не мислиш,че някой го интересува дали пиеш вит.Ц или нещо друго.Ти самата трябва да се освободиш от важността на това.Приеми го като нещо нормално.
А и самата нагласа за това "Какво ще кажат хората" води до немалко проблеми.Бъди по- смела в действията си.
Технически има значение! В малките градове извън София информация за някой, че приема редовно този тип медикаменти вреди доста в личен и професионален план. Проблем е не толкова данъка чуждо мнение, а обективната информация, че човека е ненадежден. Особено в частната дейност наемане на служители, за които има такава информация за прием на медикаменти, не се наемат. Но това е извън темата.

Лиана, а защо просто не спреш ксанакса, стига толкова!

# 152
Аз също съм от малък град в дълбоката провинция и смятам,че това са градски легенди.И при нас трудно се намира работа и всеки познава всеки.Не съм съгласна с това твърдение,че видиш ли някой би те игнорирал поради тази причина.

# 153
  • София
Лиана, да ти кажа аз също бях с такава нагласа за личния лекар,смисъл не откъм клюки и обсъждане, а че ще ме навика, ще ме напъди и т.н, защото тя си е на моменти много чепата,но един ден се реших да пробвам. Отидох, обясних й, че от доста години пия АД, че съм в обострена фаза и предстои да тръгвам по лекари, но ако може да ми изпише някаква минимална доза, за да имам, ако се наложи и тя се съгласи, само каза ох все повече млади страдате от тези състояния и това беше. Идеята е и да се нагласиш, че ксанакс няма да ти трябва постоянно, по-скоро да си имаш под ръка за моменти на криза. Аз като знам, че имам, съм спокойна , но ако нямам...тогава психическата нагласа е страшна. Започни да го намаляваш и се опитай да не се хващаш за мисълта, че без него е различно и няма да можеш без него. Можеш, просто трябва време на АД да подейства.
Да ти кажа, поне за мен и характера ми е така - изключително ми е трудно да се отърся от това "какво ще кажат хората", обаче, сега си признавам на всички и че не съм ок, че пия АД, че имам физически проблем и ми действа освобождаващо, пък те нека ме коментират. Достигат до мен коментари,засягам се, изживявам го,но съм решила да не го крия както правех преди.

# 154
Вчера ходи при пси.
Новата промяна е, че увеличава сутрешната доза серопрам на 1 хапче, на обед оставам с 1/2. Ксанакс ми маха обедната доза от 1/2 0.25мг. Оставам сутрин на 1/2 от 0.25мг и вечер 1 от 0.5мг. Флуанксол по 1 на обяд.
Каза ми, че това е последната зелена рецепта, която ми изписва за ксанакса, а тя всъщност е втората. И трябвало вече личния лекар да ми изписва. Аз не искам да ходя при него, защото сестрите му са такива клюкарки, а града ми е малък. Притеснявам се от това. Кой друг може да ми изписва със зелена рецепта?
След 2 седмици отново ме вика да видим след промяната на серопрам и махането на чст от ксанакса, как ми се отразява. Само 2 седмици пих по 2 пъти  1/2 от серопрама, това да не е рязко вдигане сега на 1?

Лиана, от кога пиеш серопрам ? Много бързо ти качват дозите. Възможно е и с две половинки да си добре, просто трябва време да подейства хапчето. Аз осезаемо подобрение получих едва на втория месец.

# 155
dt, точно поради причините, които е изброил Георгиѝ.
Георгиѝ, започнахме намаля е на ксанакса. Тя ми махна следобедната доза от 1/2 от 0.25мг. Остави ме на 1/2 от 0.25мг сутрин и 1 от 0.5 мг вечер преди сън. След 2 седмици пак съм на преглед. И тогава вероятно ще ми намали още. Нали при ксанакса трябва плавно да се спира? Пия го от 3 седмици, вече 4-та седмица.
vencho имам спирачки и аз на тема "какво ще кажат хората". Това ми е "набито" от родителите и все още се опитват така.
evigg, точно от месец го пия Серопрам. Не знам, защо ми вдигна дозата от 2 пъти по 1/2 на 1 сутрин и 1/2 обед. 🤔 При все, че ѝ се похвалих, че от 1 седмица насам вече не усещам неразположения. Дори един ден имах при повдигнато настроение.
Като ѝ казах, че спа 4-5 часа максимум вечерта, каза че ми е малко този сън, но за сега така ще карам.

# 156
Ти си знаеш положението,но смятам че си предубедена.По тази логика всеки,който има  здравословен проблем би бил ненадежден- ще вземе някой да получи инфаркт или инсулт, или на друг ще му стане нещо друго.А ако е млада жена пак не е надеждна-ще вземе да роди и ще е проблем за фирмата.А какво ли правят раково болните?
Винаги съм казвала,че съм била при психиатър и съм пила съответните медикаменти.Никога никой не е правил това на въпрос.Смятам дори,че това е по-добрия вариант,защото показва грижа към собственото здраве.Взети са мерки за подобряване на живота,а от там и на трудоспособността.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 13:15 от dt

# 157
Георгиѝ, започнахме намаля е на ксанакса. Тя ми махна следобедната доза от 1/2 от 0.25мг. Остави ме на 1/2 от 0.25мг сутрин и 1 от 0.5 мг вечер преди сън. След 2 седмици пак съм на преглед. И тогава вероятно ще ми намали още. Нали при ксанакса трябва плавно да се спира? Пия го от 3 седмици, вече 4-та седмица.
vencho имам спирачки и аз на тема "какво ще кажат хората". Това ми е "набито" от родителите и все още се опитват така.
evigg, точно от месец го пия Серопрам. Не знам, защо ми вдигна дозата от 2 пъти по 1/2 на 1 сутрин и 1/2 обед. 🤔 При все, че ѝ се похвалих, че от 1 седмица насам вече не усещам неразположения. Дори един ден имах при повдигнато настроение.
Като ѝ казах, че спа 4-5 часа максимум вечерта, каза че ми е малко този сън, но за сега така ще карам.
Лиана, и аз съм на серопрам. Започнах го в началото на декември. В предходни постове съм описала дозите. Сега съм на 1/2 сутрин и обяд. И според мен тази доза засега ми е достатъчна. Подобрението настъпва плавно. Интересно защо така ударно ги вдигат дозата. За кнасакса, ако усещаш подобрение го спирай постепенно. Аз 4 месеца пих лорапам и успешно го спирам.

# 158
Понякога устата ми пресъхва езика ми става по-малко подвижен. От какво може да в? Пак тревожността? Някои с нещо подобно?

# 159
Понякога устата ми пресъхва езика ми става по-малко подвижен. От какво може да в? Пак тревожността? Някои с нещо подобно?
Да и аз го имам това ,моята лекарка ми обясни ,че е от тревожността.

# 160
  • София
На мен понякога ми пресъхва устата и езика ми става като обложен, но за себе си освен на тревожност, го свързвам и с проблеми със стомаха, също и какво съм яла или яла ли съм изобщо нещо.

# 161

Какво е това плавно намаляне с по половинка на 3 седмици? Препоръчвам по-бързо преустановяване на приема му! С това темпо ще пиеш ксанакс още два месеца, като гледам… знаейки колко бързо се пристрастих аз(всички сме различни, разбира се), бих го спряла по-скоро…

# 162
Аз бях така. Месец и половина, световъртеж, замаяност, липса на конкентрация и трудност при изговаряне на някои съгласни букви. Неврологът ми обясни, че е от тревожността, а аз се бях паникьосала, че може да е МС.

# 163
Да и аз го имам това ,моята лекарка ми обясни ,че е от тревожността.
Сякаш
речта ми става по-бавна. Ти само пресъхване ли имаш или и артикулацията понякога? След какво време минава, при мен се появи преди месеци…

# 164
Хора, имам болки м/у рамото и началото на гърдата, високо вляво. Може ли да е сърце? Умирам от страх. Да тичам ли в Спешното? ПА ли е?

Общи условия

Активация на акаунт