Паническо разстройство - 57

• 41 919
  • 741
  •   2
Отговори
# 510
Ксанакса е доста силно лекарство, не те съветвам да го пиеш продължително време дори и по схема щом искаш бебе, после пак има ефект на отнемане. Ти се притесняваш, че не можеш без лекарства, и този страх, че не можеш да и държиш без тях, още повече подбужда симптомите и предизвиква но страх. Опитай се да намали деанксита но не от раз, а както ти обясних, а понякога замества и с валидол, стига да не ти е ниско кръвното. Когато забременееш, ще мислиш че трябва да износиш здраво бебе. Опитай с капките на Др Бах, с мента глог и валериан в дните бе дианксит. Да има с какво да заместиш. Намери си поне две хобита и един не натоварва спорт, ходи на разходки. Не казвам че ще стане от раз. И при мен симптомите се връща ха, на момента силни, на момента слаби, при мен и бременността беше зле, лошо ми беше 9 месеца. По цял ден стоях на терасата с бутилка вода, ядях насила, 3 пъти влиза в болница, накрая като си видях детето, струвало си е да търпя. И бременността си има край. Сега се тревожи за детето си и постоянно си имам проблеми. Научих се да живея така, гадно е, но си жив. Някои нямат тази привилегия. Целият живот е борба, имаш и близки, някои нямат. Ако трябва посети и храм и просто тихо се помоли за здраве, моли се. Бог чува молитвите. Животът е подарък, и си струва всеки ден на земята. Прегръщам всички и съм до вас.

# 511
Както дебелите западни книги казват - SSRIs are generally considered an option during pregnancy, including citalopram (Celexa) and sertraline (Zoloft).

Та, приема на АД не е нещо нечувано с бременност. По преценка на лекаря се действа, като се търси ползата да е повече от вредата. Имайте предвид, че интензивни ПА , придружени с липса на сън и силна физическа симптоматика на периферната нервна система по време на бременност са доста опасни за плода. Много по опасни от приема на АД.

# 512
Съгласна съм с теб, но само за Ад, в краен случай да. За ксанакса, ривотеила, диазепама и лексотан не съм съгласна. Но ако може да се избегне по време на бременност най-добре, понеже тогава се разбъркват и всички други хормони. В краен случай щом ползата е по-голяма от вредата ще и предпишат. На мен лично не ми разрешиха да пия Ад.

# 513
Съгласна съм с теб, но само за Ад, в краен случай да. За ксанакса, ривотеила, диазепама и лексотан не съм съгласна. Но ако може да се избегне по време на бременност най-добре, понеже тогава се разбъркват и всички други хормони. В краен случай щом ползата е по-голяма от вредата ще и предпишат. На мен лично не ми разрешиха да пия Ад.
За бензо и дума не отварям. Аз съм против като цяло. Единствената страна, в която мисля, че бензо с бременност се толерира е САЩ. И то резултата го виждаме какъв е де...

# 514
Ксанакса е доста силно лекарство, не те съветвам да го пиеш продължително време дори и по схема щом искаш бебе, после пак има ефект на отнемане. Ти се притесняваш, че не можеш без лекарства, и този страх, че не можеш да и държиш без тях, още повече подбужда симптомите и предизвиква но страх. Опитай се да намали деанксита но не от раз, а както ти обясних, а понякога замества и с валидол, стига да не ти е ниско кръвното. Когато забременееш, ще мислиш че трябва да износиш здраво бебе. Опитай с капките на Др Бах, с мента глог и валериан в дните бе дианксит. Да има с какво да заместиш. Намери си поне две хобита и един не натоварва спорт, ходи на разходки. Не казвам че ще стане от раз. И при мен симптомите се връща ха, на момента силни, на момента слаби, при мен и бременността беше зле, лошо ми беше 9 месеца. По цял ден стоях на терасата с бутилка вода, ядях насила, 3 пъти влиза в болница, накрая като си видях детето, струвало си е да търпя. И бременността си има край. Сега се тревожи за детето си и постоянно си имам проблеми. Научих се да живея така, гадно е, но си жив. Някои нямат тази привилегия. Целият живот е борба, имаш и близки, някои нямат. Ако трябва посети и храм и просто тихо се помоли за здраве, моли се. Бог чува молитвите. Животът е подарък, и си струва всеки ден на земята. Прегръщам всички и съм до вас.
Аз от няколко години пиех деанксит, без да ходя на психиатър. Видях че с него съм добре и си го пиех, понякога по 1, ако съм стресирана в някой ден пиех 2. Случвало се е няколко дена въобще да не го пия. Толкова бях спокойна с него, усещах че нищо неможе да ми стане на нервната система. Моя проблем че изпитвам тревожност, най вече на зъболекар, лекар, при започване на работа, и че понякога повече се тревожа, дали ще сме финансово добре. При сблъсък на някоя от тези ситуации получавам силно сърцебиене и разтреперване. Но трае няколко минути и после изчезва тревогата. И всеки път  е тъй.Единствените симптоми, които имах от тея стресови за мен ситуации, че от едно известно време получих мускулни потрепвания и много рядко, сякаш неможех добре да си поема въздух. Заради това пиех деанксит.
Деанксит вече неискам да пия, защото много време съм го пила, а пък антипсихотик и четох, че може мниго да навреди. Психиатъра ми каза, че деанксит не се пие по време на бременност. Засега реших няколко месеца да отложа бременноста. 1 месец ще пия ксанакс, защото незнам защо, така се разбунтува нервната ми система, след спиране на деанксита, че да получа симптоми, които никога не съм имала. Едновременно с ксанакс, който ми го изписаха за 1 месец, пия и золофт от 4 дена. Психиатъра ми каза, че негови бременни пациенти го пиели.
Но аз неискам да пия никакви антидепресанти докат съм бременна, неискам с нещо да навредят на бебето ми. Сега искам просто да се стабилизирам, от тез симптоми, които получих от спиране на деанксит.
Никога не съм вярвала, че след рязкото му спиране, ще ме връхлетят толкова симптоми. Мъчно ми е че хората около мен вече си имат деца. Едната ми най добра приятелка роди преди 2дена, брат ми й той ще има дете след няколко дена. А аз се занимавам с таз тревожност и с тез тъпи хапчета. Те немогат да ме разберат за това ми състояние. Даже едната ми приятелка вика, всеки има в живота си стрес, но тоз който не го е изпитал неможе да разбере. От скоро почнах и психолог, дано ми помогне.

# 515
Карай сега както ти е казал лекаря, виж 1 месец и постепенно го спри, не се притеснявай, може и от смяна на сезоните сега докато се затопли да имаш по-силни симптоми. Лятото с натрупване на серотонин ще се стабилизираш. Само не се панирай, че не можеш без лекарства. Просто първо трябва да се отървеш от натрапчивите мисли. И при мен е така, вкарам ли нещо в главата, все едно ми се върти постоянно на запис, ужасно е, затова всички те разбираме, но ще мине! Първо ми идва гадна та мисъл, после страх, че ще се случи и че нямам изход, после физическите симптоми. Това със безсъниние няколко дни също съм го преживяла, място не можех да си намеря.

# 516
  • София
По принцип бременност и АД са съвместими понятия, вече с кърменето би било проблем. Но деанксид не е подходящ. Описаните симптоми приличат на магнезиев дефицит + синдром на отнемането. Ендокринолог да каже, като обаче не му споменавайте, че сте приемали деанксид или имате проблем в този спектър. Чисто и сухо внезапно са се появили липса на сън и т.н. симптоми. Че най много обичат като пациента им каже за АД и от там вече се изменя картинката, че е неврогенна основата. Един познат наскоро с руптурирала язва така за малко да му го припишат от паника. Добре че звъняхме телефони!
Абсолютно съм съгласна...слушат те внимателно лекарите,до момента в който споменеш,че си пил АД...от там
Нататък въобще не те чуват какво казваш...за тях е на нервна почва ..
Георги ти какво мислиш за болките по цялото тяло...във всички стави и мускули на нервна почва...Имам Ямр на цял гръбнак ..там изкочиха 11 кисти на Тарлов пръснати и в трите отдела,започване на ошипяване в торакален отдел и две протрузий в сакрален и торакален отдел...а да...и дясноконвексна сколиоза в торакален отдел...болките са в двата крака и двете ръце + гърба...рамене ...китки...колене...глезени...стъпала...ребра...всичко е двустранно...общо взето се чувствам,като прегазена от влак ..където и да ме натиснат ме боли...или е от кистите,които никой не признава,че е от тях или е от нерви ..всеки ми вика от нерви ..8 месеца вече...всеки ден...всяка кост,става,мускул, сухожилие...ужасно е...имам два пъти Ана скрининг отрицателен...мисля,че щом е отрицателен не трябва да се пуска и разширен Ана профил .. Waaler rose отрицателен...суе и црп многократно отрицателни...чак и за лаймска и хламидия кръвен и секрет ми пускаха и те отрицателни..аст отрицателни...и казват на нерви...продължавам да се чудя възможно ли е...не изпадам в паника...просто ме боли и съм скована...
Надежда, аз съм в подобна ситуация с гръбнака и периферната нервна система, като възпалена се чувствам постоянно, с полиневропатия съм на краката с целия набор от гадни усещания.Комбинацията с постоянните болки, принудителното залежаване, тревожното разстройство и продължителната депресия направо ме сринаха. Надявам се Аритави-то да ме вдигне

# 517
Карай сега както ти е казал лекаря, виж 1 месец и постепенно го спри, не се притеснявай, може и от смяна на сезоните сега докато се затопли да имаш по-силни симптоми. Лятото с натрупване на серотонин ще се стабилизираш. Само не се панирай, че не можеш без лекарства. Просто първо трябва да се отървеш от натрапчивите мисли. И при мен е така, вкарам ли нещо в главата, все едно ми се върти постоянно на запис, ужасно е, затова всички те разбираме, но ще мине! Първо ми идва гадна та мисъл, после страх, че ще се случи и че нямам изход, после физическите симптоми. Това със безсъниние няколко дни също съм го преживяла, място не можех да си намеря.
  Някак си много се сринах психически, че неможах повече от 20 дена да издържа без деанксит или друго лекарство. Просто не очаквах, чак толкова физически симптоми да получа. Мислех си че ще го спра много лесно, не очаквах едно хапче тъй да ми повлияе. Сега по цял ден мисля, как ще се отърва от хапчетата и това много ме депресира. На всички около мен вече им писна, все затова да говоря.

# 518
Ето ме и мен с оплаквания. Не се бях разписвала с такива от доста време.
Преди 3 дни спрях ксанакса. Намалях, стигнах до 1/2 табл. от 0.25мг. Пих една седмица и реших да го спра. 2 нощи спах прекрасно, но ето че тази нощ се върнаха симптомите. Отпускам се да заспя, спи ми се и сякаш нещо ме стряска, подксачам и се започват вълни по тялото... Тази нощ ще е без сънна, то е ясно. 🙄😔
Възможно ли е да е синдрома на отнемането? Започнах плавно да спирам. Останах на вечерна доза 1 табл. от 0, 5 мг. После преминаха една седмица на 1 табл. от 0.25.После една седмица по 1/2 табл. от 0.25мг. После започнах да прескачам през вечер. И ето 3 - та вечер не го пия и се получи това... През деня нямах нищо натоварващо, което би ме довело да тази тревожност и стрес в областта на гърдите. Много се притеснявам, защото наистина се чуватвах добре последния месец. Моля ви да ми стискате палци... 🤗 Сега пих 1/2 от 0.25 и дано малко се отпусна.
Да добавя, че миналата седмица спрях и флуанксола. Него го пих последната седмица през ден и го спрях, така ми каза психиатъра.
Редактирам. Вече е 1:45, а аз не мога грам да се отпусна, въпреки, че ми се спи зверски. В момента, в който затворя очи и започвам да се отпускам, тялото ми се стряска, сърцето ще изкопи. Започнали дюи гадене, присвиване на стомаха, усещам че и разстройство може да избие. Как се нарича това състояние на тялото, в което подскача по време на заспиванв?
Отново нахлуха страховете да не полудея....

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 01:46 от Лиана

# 519
  Някак си много се сринах психически, че неможах повече от 20 дена да издържа без деанксит или друго лекарство. Просто не очаквах, чак толкова физически симптоми да получа. Мислех си че ще го спра много лесно, не очаквах едно хапче тъй да ми повлияе. Сега по цял ден мисля, как ще се отърва от хапчетата и това много ме депресира. На всички около мен вече им писна, все затова да говоря.
Незнам защо се очудваш,че имаш симптоми на отнемане?Това все пак не е парацетамол....пила си ги години наред и искаш да ги спреш от раз и да нямаш проблеми....Еми няма как да стане това..аз нямалях моите хапчета супер бавно...по схема...както ми казваше психиатъра...намалях ги в продължение на месеци....и пак имах симптоми на отнемане...а какво остава от раз да ги спреш...

# 520
Незнам защо се очудваш,че имаш симптоми на отнемане?Това все пак не е парацетамол....пила си ги години наред и искаш да ги спреш от раз и да нямаш проблеми....Еми няма как да стане това..аз нямалях моите хапчета супер бавно...по схема...както ми казваше психиатъра...намалях ги в продължение на месеци....и пак имах симптоми на отнемане...а какво остава от раз да ги спреш...
[/quote Да, голяма грешка направих че спрях деанксит рязко. Уж можел да се спре лесно, но после разбрах, че не е така. И наистина не очаквах, чак толкова нетърпими симптоми да получа.

# 521
[/quote Да, голяма грешка направих че спрях деанксит рязко. Уж можел да се спре лесно, но после разбрах, че не е така. И наистина не очаквах, чак толкова нетърпими симптоми да получа.
Да тези лекарства не се спират така от раз...ще отмине всичко,но се иска търпение...и не си внушавай,че неможеш без лекарства...и мен много ме беше страх как ще спра хапчетата и как ще карам без тях.. защото докато ги пиех се чувствах перфектно...но ето че вече близо 9 месеца се справям...
Георги,казваш бензо и бременност абсурд...но ако знаеш колко момичета познавам изкарали бременността на клонарекс...дори една невроложка преди 2 години ми казваше пий си клонарекс и ако забременееш не пречи...та той се дава и на бебета...

# 522
Днес се събудих много депресирана, отчаяна. От това, че неможах да се справя с спирането на деанксит. От тези симптоми, които получих след спирането му, това ме срина психически. Все едно сега се разболях и сякаш всичко почва отначало. Тъжно ми е, че отново пия хапчета. Искам да ги спра, да съм здрава. Много ме тормози това, че искам бебе. А пак се върнах на лекарствата.Много ме боли и съм разтревожена, как ще се  справя. Моето семейство не разбира, нито болката ми, нито тревогата ми. Все викат, че всичко ми е в главата.

# 523
Не знам, дали някой ми прочете поста от снощи.Disappointed Relieved
Но тъй като днес психиатъра ме отряза, пътувала и ще е тук след празниците, не пожела дори да ме чуе, за какво става въпрос. Изпадам в патова ситуация.
В момента съм на Серопрам 1 сутрин и 1/2 на обед. В събота последно пих флуанксол, който намалях 10 дни като го пих през ден. В събота последно пих и ксанакс, който също намалях - след като го пих по 1 от 0.5, 2 месеца.
 1 седмица по 1 от 0.25,
1 седмица 1/2 от 0.25 и
1 седмица през вече 1/2 от 0.25. При него също в събота пих последно, но поради трагичен случай в родата бяхме на погребение и аз изпих 1 от 0,25 още през деня. Вечерта не съм пила. В неделя и понеделник също не пих. И снощи ме хвана криза. Мъждене, треперене на сърцето в гърдите, гадене, позиви за повръщане и ходене до тоалетна. Само нямах характерното треперене в крайниците. Но цяла нощ не мигнах от сърцето, защото в момента, в който се отпусна да заспя и подскачах като стресната. Кошмар!
Сега се чудя, какво да правя. Да се връщам пак на ксанакса или да пия атаракс до след празниците, защото чак тогава ще е тук психиатъра. Толкова ми допадна, но след тази постъпка, че дори не ме изслуша ме разочарова. А идват празници..
Възможно ли е да е реакция на отнемане?
Моля се някой да ме обнадежди ....Hands Pray

# 524
  • София
Днес се събудих много депресирана, отчаяна. От това, че неможах да се справя с спирането на деанксит. От тези симптоми, които получих след спирането му, това ме срина психически. Все едно сега се разболях и сякаш всичко почва отначало. Тъжно ми е, че отново пия хапчета. Искам да ги спра, да съм здрава. Много ме тормози това, че искам бебе. А пак се върнах на лекарствата.Много ме боли и съм разтревожена, как ще се  справя. Моето семейство не разбира, нито болката ми, нито тревогата ми. Все викат, че всичко ми е в главата.
Не се притеснявай за хапчетата, дай им малко време да се стабилизираш, опитай да не се обвиняваш. Важно е първо да се стабилизираш и успокоиш и после ще дойде ред и на бебето. Чела съм, че бременност и золофт са съвместими, а и моята психиатърка ми е казвала същото. За съжаление е така, че много от близките хора не ни разбират през какво преминаваме, но и тях не можем да виним. Сами сме си във физическото и психическото страдание. Аз вече спрях да се обяснявам - не съм ок и това е, страдам си сама мълчаливо и се моля да има скоро подобрение. Правим каквото можем,да става каквото ще.

Общи условия

Активация на акаунт