Паническо разстройство - 57

• 41 885
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте! Пред полудяване съм. Синът ми на 17г от един месец е с ежедневни оплаквания. Сърцебиене, точкова болка/натиск в главата, на няколко пъти вдигна кръвно. Има задух на моменти, като стане прав от седнало положение и му се ускорява пулса и му прималява леко. Викахме няколко пъти бърза помощ, но казаха, че най-вероятно са ПА. Това обаче е нон стоп дори като не е уплашен. Посетихме 2ма кардиолози, има малък пролапс на клапата, но казаха, че не е проблем. Педиатри го гледаха. ЯМР ще правим след седмица заради главоболието. Нон стоп казва, че му е зле и, че му има нещо. Пращат ни на психиатър.
Възможно ли е всичко това да е от тревожност, всички тия симптоми? Не знам какво да правя? Има и алергия, на моменти се проявява с кашлица и рефлукс.
Ендокринолог? Да му пусне изследвания за хормони, витамини, щитовидна жлеза и каквото още е необходимо, за да се види дали нещо там не се е размърдало

# 571
Първо проверете дали има наистина нещо...както Венчо е писала ендокринолог да пусне хормони,кардиолог сте минали..невролог..и да напълно е възможно да има такива симптоми от ПР,че даже тези са китка...могат да стават и все повече и по зле...
Редактирам се за да добавя...интересно ми е...аз съм с доказан базед от 19 годишна,като имах рязко сваляне на килограми и подуване на шията година преди това...и така тсх ми беше 0.00005...незнам колко нули бяха,ама много,трак 20,тат и мат хиляди...те и до ден днешен си стоят около 1000...аз с тези хормони никога не съм имала дискомфорт...пушех, спортувах...въобще не се пазех дори и като ми поставиха диагнозата...кафета пиех...не спях...отклоних се ,но мисълта ми беше,че с Тея разбъркани хормони аз нямах никакви симптоми ..паники ,сърцебиене,тревожност,треперене.. не нямах...всеки ендокринолог ме проверяваше и разпитваше...години наред хормоните не влизаха в норма,въпреки лечението ..за 7 дни от хиперфункция минавах на хипо и обратната...налагало ми се е да пускам хормони през 5 дни...всеки човек е толкова индивидуален.
Можете ли да кажете хубав селен  и фолиева киселина...мисля да ги започна,заедно с рибено масло

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 21:01 от Надежда Х

# 572
Селенометионин и метилирана фолиева киселина.
Не прекалявай със Селена,прави почивки,че ако понатрупаш почва косопад и д-р екстри😁

# 573
  • до морето
Благодаря ви за бързото включване. Ендо го гледа, хормони на щитовидната са отлични в идеалните граници. Витамин Д е по към долна, но в референтни. Б12 също. Купих липозомна форма и на двата витамина, да ги подсилиме. Невролог го гледа и имаме ЯМР другата седмица. От ПКК само желязото му е над норма и еритроцитите, хемоглобина на горна граница. Ходихме при хематолог, чуди се и каза да го следиме. Пак пуснах и пак е така. Втори хематолог…… след ковид било това и ще се оправел. Беше болен декември, но с отрицателен тест за Ковид. Не знам полудяваме ли или нещо друго е, но вече и на училище не иска да стои, лошо му е.

# 574
Селенометионин и метилирана фолиева киселина.
Не прекалявай със Селена,прави почивки,че ако понатрупаш почва косопад и д-р екстри😁
А направо ме стресна...хич да не го почвам тогава 😂скоро пусках тат и мат и бяха около 1000 и ендото каза пий си малко селен ,ако искаш та затова ..не че ми е тумнал...
Next ако при Ямр всичко е наред  идете при психиатър...нещо съвсем нормално е при ПР постоянно да ти е зле,а от там да нямаш желание за нищо и да не искаш да ходиш никъде

# 575
  • София
Асентра и аспирин може ли да се пият заедно?

# 576
Благодаря ви за бързото включване. Ендо го гледа, хормони на щитовидната са отлични в идеалните граници. Витамин Д е по към долна, но в референтни. Б12 също. Купих липозомна форма и на двата витамина, да ги подсилиме. Невролог го гледа и имаме ЯМР другата седмица. От ПКК само желязото му е над норма и еритроцитите, хемоглобина на горна граница. Ходихме при хематолог, чуди се и каза да го следиме. Пак пуснах и пак е така. Втори хематолог…… след ковид било това и ще се оправел. Беше болен декември, но с отрицателен тест за Ковид. Не знам полудяваме ли или нещо друго е, но вече и на училище не иска да стои, лошо му е.
Я му направете един широк тест домашен за наркотици. На мен ми прилича на това като следствие от синтетика. Ама без предупреждение. Не казвам че е така, ама и това е редно да се изключи. Добри деца всички имаме, до доказване на противното. И никое не прави такива неща. Болки има ли в стъпалата?

# 577
Я му направете един широк тест домашен за наркотици. На мен ми прилича на това като следствие от синтетика. Ама без предупреждение. Не казвам че е така, ама и това е редно да се изключи. Добри деца всички имаме, до доказване на противното. И никое не прави такива неща. Болки има ли в стъпалата?
Ти ме уби 😁 че е така ...така е,ама аз имам ужасни болки в стъпалата и със сигурност не взимам наркотици...не съм кусвала такова нещо...освен Тея легалните от пси 😁

# 578
Тоя пропранолол и на мен ми го бяха пробутали преди 3 години...изписа ми го ендото...първо по половин на ден...нямаше никакъв ефект . После по 1т...пак ефект никакъв.. и накрая ми каза 2х1...аз лично не усещах никакво подобрение от него ..нито за сърцебиенето...нито за тревожноста...спрях го и го хвърлих ..трябва да знаеш,че Тея лекарства не се спират от раз...а постепенно....с намаляне на дозата...
Мерси за мнението:) важно е да се знае как им действа и на другите хора. Аз досега съм до вземала 3 пъти сутрин и веднъж преди колата, дали ми помага или не, не мога да кажа, но наистина си го пазя за когато ми е много притеснено и усещам, че сърцето ще ми изскочи, и като цяло не искам да разчитам на него или на диазепама, а да се изправям сама, когато трябва да съм силна. Днес се качих на предната седалка и мъжа ми кара, взехме детето от градината и отидохме на по-далечен магазин и казах: хайде, да се случва сега, предизвиках се, не се случи нищо, та изкарах една добра вечер вкъщи, но вие знаете, че когато най-малко го искаш и очакваш може да се случи... Благодаря!

# 579
Не съм никакъв специалист но пропранолола е бетаблокер и неможе да се пие при нужда...а постоянно по схема и също не се спира изведнъж,а по схема.не съм чувала да го пият при нужда.Георги ти кажи така ли е...да не объркам нещо

# 580
Здравейте, аз все съм така. 1месец стана от както спрях рязко деанксит. Който пих няколко години. Всеки ден най вече сутрин пристъпи на гадене. Липса на апетит. Отслабнах няколко кг. Едно изтощение от това, че й съня ми се развали. Преди спях по 8,9 часа. А сега една нощ спя, на другата немога добре да спя. Мускулни потрепвания, които се увеличиха, но ги получих при пиенето на деанксит. Вибрации по краката и понякога парене. От 13 дена пия ксанакс и золофт. Но кой знае каква промяна не усещам. След спирането на деанксит, психически се чувствам лабилна, много променливо настроение, най вече сутрин съм зле. По цял ден все това ми е в главата, немога да се разсеян. Чувствам и по силна тревожност. Писах на психиатъра, вика ми ще се справиш с страховете си. Май и той незнае какво ми има. В началото кат го питах, тез симптоми от рязкото спиране на деанксит ли са. Ми каза труден въпрос. Можело от него, но можело й мои симптоми да са.

# 581
Ами привечер започва да ми става едно такова пияно в главата леко стяга все едно на две чаши бира без да пия. От шиповете във врата ли е, дереализация ли е, от стрес най-вероятно и тревожност. Чак езика нещо почва да заваля.
?

# 582
Не съм никакъв специалист но пропранолола е бетаблокер и неможе да се пие при нужда...а постоянно по схема и също не се спира изведнъж,а по схема.не съм чувала да го пият при нужда.Георги ти кажи така ли е...да не объркам нещо
Конкретно за тази генерация бета блокери не мога да кажа добро. Говорим за системен прием. Понеже са доста неселективни, стават за прием при нужда. Но за редовен прием спирането им се прави под контрол. Най-безопасен в това отношение е метопролол. Но пък той при редовен прием директно чупи захарния профил.

Ами привечер започва да ми става едно такова пияно в главата леко стяга все едно на две чаши бира без да пия. От шиповете във врата ли е, дереализация ли е, от стрес най-вероятно и тревожност. Чак езика нещо почва да заваля.
?

Само ти знаеш защо ти става така. Но щом нищо друго не се случва, значи е неврогенно.

# 583
Конкретно за тази генерация бета блокери не мога да кажа добро. Говорим за системен прием. Понеже са доста неселективни, стават за прием при нужда. Но за редовен прием спирането им се прави под контрол. Най-безопасен в това отношение е метопролол. Но пък той при редовен прием директно чупи захарния профил.

Мерси за мнението, Надежда Х и Георгий! Човек като е отчаян и все го мисли и иска да се оправи, търси всякакви начини поне малко да се успокои и да си даде надежда. И аз съм така, и затова се доверявам на джи пито ми за хапчета, изследвания и каквото кажат. Има и разлика в докторите при нас и в Бг - тук е много по-бавно, понякога не те взимат насериозно, просто има милиони хора, които чакат с много по -спешни проблеми, изнервяш се, чакаш, притесняваш се дали ще се вземат днес, кога ли ще се ти кажат какво се случва....Аз преди години си носих една бактерия с месеци, изследвах се тук много пъти и най-накрая в бг се установи какво е....така че сега се радвам, че толкова бързо ме взеха и ми изписаха и лекарства дори и утре съм на ЕКГ, изцяло се обнадеждих.... мерси!

# 584
Да добавя, че въпроса ми за болката в стъпалата няма общо с питането за тест за наркотици. Просто нещо ми се върти на ума при млади мъже под 20 като се почнат такива симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт