Да приготвим с Président храната, която събира семейството заедно!

• 12 636
  • 539
  •   1
Отговори
# 135
  • Другата България
Пържени картофки с масло, и отгоре сиренце....вкусно!

# 136
  • София
Тутманикът на баба и мекичките с мед и сирене. Днес обичаме попара с малкия ми син, със сирене, масло и мед.

# 137
  • Варна
Понеже аз нагъвам овесени трици поне веднъж на ден, най-хубави стават на попара с масло и сирене. Препоръчвам много силно всеки да пробва!

# 138
Ние сме си традиционалисти,харесваме българската кухня.Любимите ни рецепти,които се правят всяка седмица са баница със сирене,мекици,миш маш,попара,гювечета,картофи във всякакви вариации-с месо,със сирене,на пюре и още много други.Обичаме прясно приготвената храна,хладилникът ни никога не остава без сирене и масло,слагам ги в почти всичко.

# 139
Домашна юфка със сирене. Но бабчето да е разточила листите❤️

# 140
Любимо от детството ми е принцеса с доматено пюре, сиренце и риган като намазвам филийките от едната страна със зехтин/олио. Също любима и лесна рецепта - киселек с яйца и червен пипер.

# 141
  • София
Любимо от детството и до сега си остава тутманика. А също така обожавам филия с масло и сладко
и отгоре сирене.

# 142
От детството си спомням вкуса на тутманика със сирене на мама...мммм, после през студентството като посвършеха парите, карахме на сирена каша Blush ....

# 143
Вкусни спомени от детството- сурови пиперки пълнени със сирене ; " пликчета" със сирене: хлебно тесто или такова за мекици- разточват се питки, в средата им натрошено сирене, сгъват се като плик за писма и се пържат  или се запичат на сух тиган. Любими "бабини" ястия.

# 144
Едни от най-милите ни детски спомени са тези, свързани с гозбите на баба. Често се случва да се търсят рецептите на бабите ни, които ние не сме запомнили, а в спомените ни е останал само един чудесен вкус. Дали защото сме били деца, дали защото сме живели в други времена, дали защото в един момент човек се чувства много защитен в уюта на детството...  Жалко е, че когато сме имали възможността да черпим знание с пълна сила от извора, не сме си давали сметка, че един ден ще ни бъде важно. Но... явно това е животът...
Любими - баница със сирене, чушки бюрек и много, много други, включващи или не бяло саламурено сирене.

# 145
В къщи всички обичаме да хапваме баница със сирине, чушки бюрек, пълнени с яйце и сиране и не на последно място препечени филийки със сиренце Président.

# 146
Моята най-любима семейна рецепта е за боб с кисело зеле. Няма друга манджа на света, която да ме зарадва повече Simple Smile

Детството си свързвам с гозбите на бабите ми - милинки, царевична попара, свинско с кисело зеле, печени цели картофи и с емоциите от приготвянето на зимнина (лютеница, туршии, компоти и т.н.).

Любимо семейно ястие със сирене е суловра (или суловар) - начупен на малки хапки стар или препечен хляб, натрошено сирене и запръжка. Heart Eyes

# 147
Споделете кои са любимите традиционни рецепти на вашето семейство! Кои са ястията, които свързвате със спомените от детството ви?
Любимите традиционни рецепти са боб, баница, мекици, бухти, сладка пита и много други.

А имате ли семейни рецепти с бяло саламурено сирене?
Сиренето присъства винаги на трапезата ни, независимо дали е в ястие или е нарязано за мезе.

# 148
Традиционни за моето семейство ястия са: зеленчуков гювеч, пилешка супа, пиле с ориз, баница с яйца и сирене. Лично аз много обичам краве сирене и то ежедневно присъства на трапезата, като често го комбинирам с всякакви храни /включително плодове, бисквити, вафли и др./.

# 149
  • Варна
Питка със сирене и филийка с лютеница и сирене. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт