Да приготвим с Président храната, която събира семейството заедно!

• 12 676
  • 539
  •   1
Отговори
# 435
За цялото семейство е традиционна баницата със сирене. Обичам и милинки със сирене, филия с лютеница и сирене и диня със сирене.

# 436
Сиренето често присъства на трапезата ни. За мен класиката домат от градината със сирене и хляб ми е най-вкусна. Харесвам запечено сирене във фолио : олиото се намазва с олио слага се резен сирене, резен домат и червен пипер, завива се и се пече.

# 437
  • София
Споделете кои са любимите традиционни рецепти на вашето семейство! Кои са ястията, които свързвате със спомените от детството ви?
Любими са ни сирене по шопски,диня със сирене,принцеси с яйце и сирене,баница,сиренки, сирена във фолио. Баницата свързвам със спомени от детството

# 438
  • Бургас
Сирене по шопски е любимо на цялото ни семейство от време Оно.

# 439
Мнооого са... примерно,  миш-маш. Simple Smile

Почистете чушките от семки и дръжки, изпечете ги, задушете и ги обелете. Попарете доматите във вряла вода за малко и ги обелете след това.
Нарежете кромида на филийки и го задушете в сгорещено олио, след 10-15 минути добавете нарязаните по-едро чушки, а след още 5-10 минути сипете и нарязаните едро домати.
Когато ястието остане само на мазнина, добавете разбитите яйца. Объркайте и поръсете с натрошено сирене. Финално овкусете миш-маша с нарязан магданоз.

# 440
  • Ямбол
Любими семейни рецепти са: баница със сирене, миш-маш, тутманик със сирене, мекици със сирене и др.

# 441
Любимото ни семейно ястие е баница със сирене. Когато ходя на гости на баба тя винаги ми прави мекици.

# 442
Баница със сирене, филийка хляб с лютеница и сирене, мекички със сирене, принцеси с яйце и сирене, огретен със сирене

# 443
Сирене по Врачански.

# 444
Отговорите са свързани с емблематичните за всички ни филийки с домашна лютеница и сирене. Другите са с мед и отново сирене. Други рецепти са - попара със сирене и захар, баница, сирене в гювече, панирано сирене, катък и още много други.

# 445
  • Бургас
В нашето семейство сиренето винаги е било на почит.
Любими са ми от детските години - миш-маша, чушки бюрек, чушки с доматен сос и плочка сирене.

# 446
Любими храни на семейството и от детството ми : баница, качамак, тутманик със сирене, картофи на фурна, пилешка супичка.

# 447
Миш - наш с много сирене, баница със сирене, тутманик, шопска салата, за печено сиречне с мед и орехи,яйца по панагюрски с много много сирене и във всяка крем супа слагаме сирене. 👨‍👩‍👧‍👦☺️

# 448
Любими от детството тутманик със сирене, мекици със сирене и филийки с лютеница и сирене.

# 449
  • Елхово
Като дете обожавах пържените картофи на баба със сиренце, до сега не мога така да ги правя! Задължително баница и  тутманик със сирене!

Общи условия

Активация на акаунт