Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 70

• 46 787
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Ами брокера му е добър.. Нямал е пропуск досега..

# 406
Ами брокера му е добър.. Нямал е пропуск досега..

Аха, добър е. Предварително се наговарят с продавача колко отстъпка да си сметне онзи...
И аз някога съм имала клиенти, за които да има отстъпка е по-важно отколкото точната сума. И тогава вместо 100 000 лева оферта аз пращам 110 000, после давам 10 000 отстъпка и подписваме за 100 000. Всички доволни.

# 407
Ако замълчиш без да се пазариш ще си вземат  110 както са обявили ,така че, има смисъл от пазарлък.

# 408
Е, не им броя парите... Ама иска си човека и си получава отстъпката. Най - голямата досега е 12 000 Евро на апартамент с цена 50 000 Евро. Много добре му се получи. Беше отдавна обаче, 2020 та.

# 409
Да, ако всичко не е отработено и играно вече много пъти Wink

# 410
Тези като чичото, които купуват без да им е зор, лесно ще преживеят, ако попаднат на непреговарящ, който да ги изреже рязко. Другите - дето хем харесват имота, хем им е важен, - по-трудно.

# 411
Тези като чичото, които купуват без да им е зор, лесно ще преживеят, ако попаднат на непреговарящ, който да ги изреже рязко. Другите - дето хем харесват имота, хем им е важен, - по-трудно.

Е, да така е.. той купува едностайни и ги дава за нощувки. Има такава фирма.. Ако му кажат "не" са му казали "не" и не го преживява изобщо.. То наистина е така обаче, хората с пари искат по на оферта да купят, отколкото онези без. Вярно е наистина..

# 412
И аз това казвам.
Докато този, който търси за живеене и това е сделката на живота му, а жена му вече мисли за цветовете в детската стая, по друг начин приема не или невърнат отговор на офертата му за по-ниска цена.

# 413
  • София
Продавате си вашия, разбирате се със съседите да свалят цената и да ви изчакат, теглите кредит за разликата, вдигате леко наема на другия, за да си помагате с вноската.
Или продавате другия и давате под наем вашия, хем ще сте в един вход и ще наглеждате по-лесно наемателите.
2000 евро са много, да, но ще се намери кой да го купи, щом е толкова добра сградата и ниски сметките.
Няма да паднат цените драстично. Не ги чакайте. Ще паднат на непривлекателните жилища в крайните квартали, но това не е вашият случай. Няма как да сравнявате Дружба и вашия район. Едно е колко вие искате за това жилище, защото така сте си направили сметката, друго е колко е готов някой да ги даде.

Здравейте. Мерси. В Дружба не е с ипотека, но не искаме да живеем в този район и не е мн подходящ за наем. Скоро ще се наложи и ремонт, защоъо лека полека се амортизира. Искаме да го продадем и върнем след 1 година пи-голямата част от кредита, който ще теглим сега за новото. Първо ще купим новото и след това продадем старото. Вече ни намалиха. Няма да плащаме брокер инв двата случая. Само ще имаме такса по прехвърляне за новото. Мен ме притесняват високите цени сега и дали не грешим. Дали няма да паднат и да се набутаме. Въпреки, че ние също ще продадем на висока цена. Само ще остане рзликта между двата имота.

# 414
  • Бургас
Има една хубава приказка: "И да се ожениш, и да не се ожениш, след 10 години еднакво ще съжаляваш" Simple Smile Няма какво да го мислите. Щом ви трябва по-голямо жилище, щом сте намерили такова, в хубава сграда, добър район, няма какво да чакате.
Може и да паднат цените. Но вие ще изтървете добър имот, а не се знае какъв ще намерите и дали ще намерите. През това време ще живеете на тясно и ще се питате дали не сте сгрешили, щом не сте го купили, докато чакате цените да паднат?
Трудно се намира читаво жилище, още повече в район, който познавате и ви е близък. Сама казвате, че в района нови жилища се продават за 2000-2100. И с 10% да паднат, това е пренебрежимо малко, щом имотът ви харесва и ви е необходим.

По отношение на пазаренето - има си го в българския манталитет. Много хора формират цена с идеята "да има накъде да намалям". И очакванията на купувачите са такива. И брокерите това съветват. Аз също съм сваляла около 8% от цената с преговори. И самата аз съм сваляла на имот, който продавам, защото нагласата на купувача е такава.
Рядко има хора, които не желаят да свалят и не са го заложили в цената, която искат.

# 415
Продавате си вашия, разбирате се със съседите да свалят цената и да ви изчакат, теглите кредит за разликата, вдигате леко наема на другия, за да си помагате с вноската.
Или продавате другия и давате под наем вашия, хем ще сте в един вход и ще наглеждате по-лесно наемателите.
2000 евро са много, да, но ще се намери кой да го купи, щом е толкова добра сградата и ниски сметките.
Няма да паднат цените драстично. Не ги чакайте. Ще паднат на непривлекателните жилища в крайните квартали, но това не е вашият случай. Няма как да сравнявате Дружба и вашия район. Едно е колко вие искате за това жилище, защото така сте си направили сметката, друго е колко е готов някой да ги даде.

Здравейте. Мерси. В Дружба не е с ипотека, но не искаме да живеем в този район и не е мн подходящ за наем. Скоро ще се наложи и ремонт, защоъо лека полека се амортизира. Искаме да го продадем и върнем след 1 година пи-голямата част от кредита, който ще теглим сега за новото. Първо ще купим новото и след това продадем старото. Вече ни намалиха. Няма да плащаме брокер инв двата случая. Само ще имаме такса по прехвърляне за новото. Мен ме притесняват високите цени сега и дали не грешим. Дали няма да паднат и да се набутаме. Въпреки, че ние също ще продадем на висока цена. Само ще остане рзликта между двата имота.

Защо ще се набутате? Нали ще живеете в него? Какво значение има?

# 416
Ако сте си намерили жилище по вкуса не се чудете, при все, че скоро ще погасите голяма част от кредита с друг имот. Ако чакате да паднат цените, то и цената, на която ще продадете в Дружба ще е по-ниска. Няма смисъл. Разликата между двете цени ще е една и съща, само малко повече лихва ще платите първата година ако купите сега.

# 417
  • Варна
Мда, при положение, че ще продадете и купите по едно и също време, дали цените ще са 5 лева или 5 милиона няма никакво значение за вас. Какво толкова се чудите, не разбирам.

# 418
Мда, при положение, че ще продадете и купите по едно и също време, дали цените ще са 5 лева или 5 милиона няма никакво значение за вас. Какво толкова се чудите, не разбирам.
Това принципно е вярно, но не съвсем:) когато имотите са много скъпи, и разликата за доплащане в абсолютна стойност е голяма. Ако преди са ти трябвали за ъпгрейд 20-30 к., сега да речем са поне 60 к .
Последната година всеки път като вляза в Лидл и ми става лошо, същото сега и с Imot.bg. Едни 250-300 к ги нямат за нищо вече, при това пак са с известни компромиси. Вие имате ли много хора в обкръжението си, които са готови сега да дадат 300 к за апартамент? Наистина ми е интересно, защото сме с нелоши професии, но никой около нас не е дал или готов да даде такива пари сега за апартамент.

# 419
  • Sofia
Иронията е, че преди 2 години започнах с мисълта за не повече от 100к и когато трябваше да ъпдейтна, не малко бюджета, си мислех, че се изхвърям много и, че правя грешка.

Предполагам, че всичко е в главата и винаги е някакъв процент, който си готов да отидеш нагоре спрямо началния бюджет.

Сега за същото, трябваше да тръгна от 250к и да ъпдейтна след това до 300к за да "станат нещата".

Но хората се казали - не купувай, когато е скъпо, а когато е евтино, но малко са хората, които могат да запазят спокойствие и да изпълнят съвета. Психиката е нещо много невероятно. За съжаление обикновено ни поставя в ситуация на страх, а не действие. И разбира се грешим.

Общи условия

Активация на акаунт