Шумни съседи 🤯

• 22 432
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
Звучи ужасно! Бихте ли могли, заедно с останалите съседи, да пуснете жалба срещу тези наглеци?
Ако не, всеки път като са несъобразителни да им се звъни на звънеца/тропа на вратата, за да се оплачите, но това всеки път. И същевременно всеки път да се пише на съпруга ѝ (евентуално и на него да му писне в даден момент и да предприеме нещо). И също така, всеки, ама всеки път да се звъни на полицията с оплакване за вдигане на шум, крещене и там каквото правят.
Според мен трябва на всяко действие от тяхна страна, да има такова и от ваша - иначе няма да им писне. Ако им се оплакват от дъжд на вятър, муха ги ощипала. Ама, ако както тякното дразнене идва от честото не съобразяване, те също да видят какво е това всяка вечер да ти звънят на вратата, да ти пращат полиция и да звънят на мъжа ти.
Ядосах се чак и аз, извинете за дългия коментар.

# 136
Звучи ужасно! Бихте ли могли, заедно с останалите съседи, да пуснете жалба срещу тези наглеци?
Ако не, всеки път като са несъобразителни да им се звъни на звънеца/тропа на вратата, за да се оплачите, но това всеки път. И същевременно всеки път да се пише на съпруга ѝ (евентуално и на него да му писне в даден момент и да предприеме нещо). И също така, всеки, ама всеки път да се звъни на полицията с оплакване за вдигане на шум, крещене и там каквото правят.
Според мен трябва на всяко действие от тяхна страна, да има такова и от ваша - иначе няма да им писне. Ако им се оплакват от дъжд на вятър, муха ги ощипала. Ама, ако както тякното дразнене идва от честото не съобразяване, те също да видят какво е това всяка вечер да ти звънят на вратата, да ти пращат полиция и да звънят на мъжа ти.
Ядосах се чак и аз, извинете за дългия коментар.

Имали сме десетки разговири.Един от които беше миналата година.Трябваше да ставаме в 6 сутринта понеже трябваше да правим кръщене на малкият ни син.Просто умопомрачително беше в тях вечерта преди нашето кръщене.Слизахме да чукаме на вратата в 2 сутринта.Долу колоните дънят бас никой не чува.Трошене на нещо Дивашки викове.Ама от дивашки по дивашки.Викнахме полиция никой не дойде.Накрая бих с юмруци по вратата..Спряха музиката и и от вътре чух  някакво копеле да казва на съседката че ако още един път потропам на вратата.Ще излезе и ще ми разбие мутрата буквално хлапак на 18години.В крайна сметка не ни отвориха вратата.Във 2:30 сутринта дийде едно такси и всички се изнизаха пияни на кучета.Няма да ви казвам как станахме в 6 сутринта децата не можехме да ги вдигнем.През целия ден със жена ми бяхме като пияни от недоспиването и то точно на кръщенето на детето ни.След 1 седмица се срещнахме във входа.И след дълги спорове уж стигнахме до съгласие след 22ч никакъв шум нито музика нито смях нито говор.Стиснахме си ръцете и след 2 месеца мача продължи на ново.От тогава до сега съм писал лично на нея поне 5 пъти и 2 пъти на мъжът и.Спира се е за няколко дена максимум седмица и същата оесен на нов глас.

# 137
за шумните комшии пробвали ли сте да им пуснете опера, или нещо подобно което те да не могат да издържат?
или - които обикниовено се събират да пият, пари заядене нямат - пуснете скарата на терасата и да почне да мирише на кюфтета или на риба. ще си потърсят друго свърталище, където няма да ги дразни липсата на храна на тяхната маса

# 138
При мен и метъл не помогна. Не мога да намеря клипчета с начинаещи цигулари. Ще е страхотен фон за сън.

# 139
Или записи от ранните епизоди на Х Фактор 😁

# 140
  • Пловдив
От квалификациите направо. Wink

Може и мен да ме запишете как пея (много фалшиво).

# 141
Във FB имаше страница за родители.Там бяха качили статия как да накараме децата да спят спокойно през ноща.При което аз написах в коментарите че когато имаш нагли  съседи които правят пиянски сбирки през вечер няма как децата ни да спят спокойно.И имаше коментари като вашите да им пускам музика( на съседите) и тн. за да им го върна .И хоп съседката ме тагна не знам как е видяла че съм коментирал там.И написа нещо от сорта." Когато стана татко тогава се сети че трябва да се пази тишина и в прочем ние сме купонджии по природа така че ше се радваме да ни пуска музика по всяко едно време не ни бърка поздрави от наглата съседка!"

# 142
    Тя наистина е мега нагла тая. Какво поведение трябва да имаш, че нейното да е адекватно като отмъщение?! Нямам думи!

# 143
    ... От тогава до сега съм писал лично на нея поне 5 пъти и 2 пъти на мъжът и.Спира се е за няколко дена максимум седмица и същата оесен на нов глас.
    5+2=7 пъти общо сте и писал. А тя колко нощи ви е държала будни? Аз ви съветвам да бъдете също толкова досадни колкото нея - а вие само 7 пъти сте им досадили. То и на вас 7 пъти да ви бяха вдигали шум, нямаше да се оплачите. 7 не тежи.
    Пак казвам, на всяко вдигане на шум от тяхна страна, противодействие от ваша, ама в троен вариант - пишете на мъжа и + звъните на полиция+тропате по  врата им или се облягате на звънец-по ваше усмотрение. 🙂
    П. С. Незнам дали е най-добрата идея, но ако искате да им нарушите спокойствието, това е начина.

# 144
    • София
    Имам се за съобразителен и толерантен човек, но се случи нещо което го мисля вече два дни. Имам съседка която скоро роди,  тя каза, че бебето е на 4 месеца. Живее на долния етаж по диагонал от нас.
    У нас обичаме да хапваме пържоли на скара, скарата не мирише, свързана е към абсорбатор и сме на последен етаж, до сега никой нищо не е казал за нея, приемам че не пречим на никого.
    Преди месец към 10,00 начуках 4 пържоли, вече бях приключила, когато съседката дойде да ми направи забележка, че бебето спи. Следващия път, съобразявайки се, че бебето спи до късно, начуках 4-те пържоли след 11,00 часа, но съседката отново дойде. Бебето не спяло през нощта и спи до обяд. Стана ми тъпо, след бебето спи дядото под нас, ама реших, че мога и към 17,00 да ги начуквам тези пържоли, имат време за 2 часа в маринатата. Преди два дни приготвям аз пържолите, поглеждам периодично навън, защото детето играе в двора на училището, да съм сигурна, че е там и виждам бабата и бебето се разхождат в двора на училището. Спокойно си чукам пържолите и на вратата се звъни. Отварям - съседката  ми шепти  " тихо, тихо, Момчил се прибра изморен от работа и легна да поспи докато детето е навън с баба си" Ами не издържах, казах й, че от този момент насетне, ще спазвам само часовете за почивка от 14-16часа и не ме интересува. Казах, също че аз давам нощни смени, и спя през деня, но не дебна кой кога нещо е тропнал за да вися по чуждите врати. Реакцията й беше шок за мен, тя се разплака. Почувствах се отвратително, тръгнах да я успокоявам, мислено се упреквах, че й отвърнах така. ММ каза, " сега какво и да ядем ли не може, щото имат бебе"  У нас  сме на режим, спортуваме и пържолите са част от менюто ни.

# 145
    • Варна
    Абе, аз в панел живея ама за толкоз години ни веднъж не съм чула какъвто и да е шум от съседи на долен/горен етаж, които са по диагонал. Няма какво толкова да я мислиш.

# 146
    Имам се за съобразителен и толерантен човек, но се случи нещо което го мисля вече два дни. Имам съседка която скоро роди,  тя каза, че бебето е на 4 месеца. Живее на долния етаж по диагонал от нас.
    У нас обичаме да хапваме пържоли на скара, скарата не мирише, свързана е към абсорбатор и сме на последен етаж, до сега никой нищо не е казал за нея, приемам че не пречим на никого.
    Преди месец към 10,00 начуках 4 пържоли, вече бях приключила, когато съседката дойде да ми направи забележка, че бебето спи. Следващия път, съобразявайки се, че бебето спи до късно, начуках 4-те пържоли след 11,00 часа, но съседката отново дойде. Бебето не спяло през нощта и спи до обяд. Стана ми тъпо, след бебето спи дядото под нас, ама реших, че мога и към 17,00 да ги начуквам тези пържоли, имат време за 2 часа в маринатата. Преди два дни приготвям аз пържолите, поглеждам периодично навън, защото детето играе в двора на училището, да съм сигурна, че е там и виждам бабата и бебето се разхождат в двора на училището. Спокойно си чукам пържолите и на вратата се звъни. Отварям - съседката  ми шепти  " тихо, тихо, Момчил се прибра изморен от работа и легна да поспи докато детето е навън с баба си" Ами не издържах, казах й, че от този момент насетне, ще спазвам само часовете за почивка от 14-16часа и не ме интересува. Казах, също че аз давам нощни смени, и спя през деня, но не дебна кой кога нещо е тропнал за да вися по чуждите врати. Реакцията й беше шок за мен, тя се разплака. Почувствах се отвратително, тръгнах да я успокоявам, мислено се упреквах, че й отвърнах така. ММ каза, " сега какво и да ядем ли не може, щото имат бебе"  У нас  сме на режим, спортуваме и пържолите са част от менюто ни.

Вие сте в темата "Шумни съседи", ще ви изядат участниците с парцалите, защото в случая вие сте шумните съседи.

Предполагам на хората им е писнало да ви слушат ежедневно да блъскате с чука по пържолите и са решили да се възползват да ви влияят че са с бебче. Вие сте се съобразили 3-4 пъти и така са решили че е окей да ви се вясват на вратата по всяко време. Както писахте стига да спазвате часовете за почивка от 2-4 и след 23 сте си в пълното право да вдигате какъвто си шум искате.
    Но идва чисто човешкия аспект и да се опитате да я разберете като жена, вероятно не се наспиват грам. На жената и бушуват хормоните след раждането. Ако и е първо бебче се притесняват как да го гледат. Може да има следродилна депресия. Най-добре говорете с нея и намерете компромисен вариант. Например уговорете се всеки ден между 17:30-18:30 ще блъскам чо пържолите или тя да предложи друг период и това е.

# 147
    • София

Явно жената е преуморена и просто и  е дошло в повече и се е разплакала , НО това колкото и грозно да звучи ,не е ваш проблем, и  то начуквате пържоли ?? Не сте включили къртач ..

# 148
    • Пловдив
    Сега, аз не съм топ кулинар, ама чукането на пържоли не отнема ли някакви минути, не часове?! Изобщо не бих си го сложила на сърце. И на мен много шумове не са ми приятни, ама не им вися постоянно на главите на съседите.

# 149
    • Пловдив
    Е, колко па да чука тоя чук, ще речеш, че камъни разбиват по цял ден. Това е обикновена битова дейност.
    Впрочем за панелите и аз съм чувала мнения, че изолират по-добре звук от тухлите. За разлика от температура например. Живяла съм само в тухла - чува се това-онова, обаче сигурно моите съседи не ядат пържоли или ги чукат леко. Wink

Не става това с уговорката за час. Тия с бебето ако търпят чукане от 17,30 до 18,30, Момчил няма да може.
    Не са прави според мен съседите. И явно живеете на много тихо място, щом чукът се чува.

Общи условия

Активация на акаунт