Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 29 258
Съмнявам се.
За нарушения съм пускала жалби до инспекцията. Рядко резултат.
Не смятам, че един клип би свършил работа. Не и в България.
Иначе ми е симпатичен идеализма ти.

# 16
  • Мнения: X
Като съм подписала, значи съм имала доверие. А че се оказа неоправдано е съвсем друг въпрос.
Иначе мерси, че ми казахте нещо, което знам.
Тук става въпрос, че досега не съм освобождавана от работа, която съм си вършила съвестно, само защото съм се родила с едни определени физически особености, а не с други. Това НЕ е нормално. Приятна вечер.
Те пък са ти се доверили, че като дойде времето, ще си тръгнеш без да правиш циркове. А че се е оказало неоправдано е съвсем друг въпрос.
Съвсем нормално е да те уволнят в изпитателния срок, без да се оправдават, независимо ти какво мислиш. Неприятно е, но такъв е животът. Теб поне са ти казали в началото, че за тях си компромисно решение, та е можело да си имаш едно наум. Можеха да те излъжат.
А това да караш роднини (сигурно мама и тати) да се обаждат да те защитават е много незряло. Ако това 96 в ника ти е набора и си на 26-27 години, то си е направо жалко. Не го пиша за да те обидя, а за да се замислиш сама да си отговаряш за живота.

А вие дали сте наясно че има други начини за прекратяване на трудов договор, а не чрез уволнение, особено след като аз не съм сгафила на работа? Както и да е, както съм споменала документите ми още не са приключени. Никой не ми е заявил директно, че аз съм временно на работа там. Ако всичко беше открито, нямаше да се създаде тази ситуация.
Циркове? Не. Аз имам права и съвсем нормално питах има ли как да си ги потърся. За сведение, не съм намесвала семейството си. То се е намесило само, без аз да знам. Не можете да съдите и преценявате за зрялостта ми от един пост. Ако нямате с какво да помогнете, а мислите само да ме нападате, най-добре ще бъде да не ми коментирате под поста. Благодаря.

# 17
  • sofia
  • Мнения: 8 856
Има разлика между освобождаване от работа и дисциплинарно уволнение. При второто ти връчват заповед с мотиви, а преди това трябва да са ти изискали писмено обяснения за провинението, за да изпълнят административната процедура.
Та последно - уволняват ли те или просто те освобождават от работа? По членовете от КТ, които фигурират в документите може да се ориентираш по-точно, защото и освобождаването се случва по няколко начина в зависимост от трудовия договор.

# 18
  • Мнения: 13 550
Ти си в изпитателен срок, не мога да разбера какво подскачаш.
А тези глупости за клипа не те съветвам по няколко причини - в изпитателен си (отново) + пак е недоказуема причината за освобождаване + кара те да изглеждаш озлобена некадърна пикла + можеш да си докараш такова дело за клевета, че да го плащаш години наред.
Един приятелски съвет, не карай роднини или 'хора от семейството' да говорят с шефовете ти. Изглеждаш...зле.

# 19
  • Мнения: 11 596
А защо са искали само мъже?
Иначе попитай в инспекцията по труда. Може би жалба да подадеш.
То ще е интересно и по какъв член ще те махнат.
Но ти си на 4 месеца всъщност. Просто могат да те освободят и ако инспекцията мине да кажат, че вече не им трябваш.
Вързали са си гащите както се казва.

Ами заради "концепцията", самата работа беше натоварена, но не и тежка. Имам и друго доказателство, но ще бъде незаконно от моя страна да го използвам...
Наскоро преподписахме, увеличиха ни часовете, но беше точно преди работа и първо, че не можах да го прочета, второ че все забравях да си взема копието (това си е моя вина), не съм ходила да си правя справка на какво точно съм назначена последно, понеже като преподписахме ни казаха, че до онзи момент сме били в изпитателен срок.
Изчакай да си получиш заповедта за прекратяване на трудовия договор и тогава може да се коментира. За сега са само предположения.

Друг път винаги чети внимателно, преди да подписваш и винаги искай копие, а ако няма за теб в момента и кажат "после ще ти дадем" - снимай с телефона си, за да знаеш какво подписваш. Не разчитай други хора да са защитили твоите интереси, след като техните интереси са противоположни на твоите. Това - като принцип и без да означава недоверие или неуважение.
,

# 20
  • Мнения: 35 223
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт