🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 2 (23.02 - 29.02) 🌴

• 23 478
  • 465
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, аз съм суперфен на Сървайвър и бивш журналист. Написах един текст в личния ми блог, където казвам цялата истина за настоящия сезон на BG Survivor и бруталната подигравка с оригиналния формат.

Бях и част от кастингите, където обещах силно стратетическа игра, влизане с фиктивна професия (нещо, което не е правено в БГ Сървайвър), блайндсайдс и т.н. Разбира се турските продуценти ме гледаха като телета и си нямаха никаква представа за какво им говоря.

Озаглавил съм текста "Фалшивият Сървайвър по БТВ".

Заповядайте:

http://theolimpichero.blogspot.com/2023/02/survivor.html

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 14:03 от Olimpic

# 91
  • Другата България
Много добре казано.
Това истинските фенове на “Сървайвър“ го говорим още от първия излъчен епизод, същите неща отблъснаха много от нас, като най-големите оптимисти чакат и се надяват нещо да се промени в движение, каквито са заявките на продукцията и на водещата Евгения Джаферович. Зад кадър. Дано това да се случи, поне по отношение на игрите, но самия СМС вот надали ще отпадне, да не говорим за продължителността му и това какви асоциации навява тя.
За момента това нищо от Алиекспрес носи само негативи на БТВ що се отнася до рейтинги и гледаемост, спасява ги “Ергенът“, иначе НОВА ги отнесоха и с “Капките“, и с “Хелс Кичън“.

# 92
  • София
Жени не е обещавала, че ще се промени нещо по отношение на игрите, точно обратното каза, че това, което е гледала, е все в този стил, няма отборни, игрите са дълги и е единоборство, масово е с целене, каза, че се надява да вкарат и пъзели. Единствено каза, че все пак се напасват спрямо зрителите и обратната връзка и е възможно да има някакви промени, но какви и дали ще има въобще не се знае. Ще има и битки 2:2, 3:3, 4:4, но останах с впечатление, че пак ще са на рундове като сега.

Дяволо, за Капките си разбрал грешно, имаше мини сезон преди две седмици, той беше провал, официалният нов сезон е добър.

Аз си оставам на Сървайвър, Капките ще са на запис. Искрено се надявам сезонът да е достатъчно успешен поне да си покрият разходите. В противен случай никога няма да видим, какъвто и да е Сървайвър отново, а това ще е много тъжно. Не е моята концепция сегашната, но я предпочитам пред това да няма. А претърпи ли пълен провал и да са на загуба, край с надеждите за истински.

Свикнах му на Ваня, има участници, които са ми интересни. Единствено игрите са ми твърде дълги и еднакви и смс-ите. Това го знаем от месеци, но трудно се свиква. Ако играят до 5 точки, би било много по-добре.

# 93
  • Другата България
Напротив, от това, което съм прочела, а именно преразказа на Дяволчето, цитирам част от него
Цитат
Жени е голям фен на стратегиите, но миналия сезон един вид е виновен за ниския рейтинг в България (не го каза директно, но първо загатна, че ще има изненади и ако е нисък рейтинга в началото ще се вдигне, а после изведнъж заговори за стратегиите и за сезон 6), защото не можело от час и половина, играта да ти е 1 минута, а хората си искат най-вече игри.

Жени загатна, че щяло да има много хубави изненади, които ще се случват тепърва, но няма как да издава...
оставам с впечатление, че точно това се визира, като далеч не коментирам само продължителността на игрите и тях самите - надявам се да се промени същността им, да не са толкова монотонни, продължителността е ясна.
Говоря по принцип, за всичко, като цяло, “Сървайвър“ поне за мен никога не е бил игри, основно игри.
Племенните съвети например са абсолютна пародия.

# 94
  • София
Точно след името ѝ си писала, че се надяваш да се променят игрите, затова го уточних, тъй като я изгледах Жени и точно в тази посока не даде надежди. Коментарът ѝ беше спрямо това, което е гледала в другите държави със същите продуценти. Каза, че по принцип са склонни да се вслушват, но засега не са коментирали поне с Ваня промяна в игрите. Изненади ще има, но в каква посока ще са, ще видим, които останем да гледаме.

Аз наистина не виждам смисъл в тези СМС-и, мислех, че ща са поне цяло предаване и се надяват да изкарат пари. Така за 10 минути, хем скачват концепцията на предаването, хем не печелят, защото освен родата, друг няма да пусне. При същите продуценти в други държави отпадането е било с игра между номинираните. Дано и при нас го променят, СМС-и е най-скучният вариант.

# 95
  • Другата България
Да, затова и уточних, че относно игрите поне моята забележка не е само за продължителността им. Което от друга страна пък е проблем що се отнася до запълване на ефирно време и загуба на интереса на зрителя поради тази причина. Но ако тези игри са многокомпонентни, с по-голяма сложност, има елементи на издръжливост, баланс, дори пъзели да се вкарат, то има шанс вниманието на зрителя да бъде приковано за по-продължително време от 10-15 минути например. Това имах предвид за игрите, и така ми се иска да разбирам “изненадите“. И така ги разбрах от преразказа на Дяволо, още повече, че турците “били склонни да се вслушват в мнението на зрителите“. От друга страна обаче осъзнавам, че желанието ми е химера предвид физическата подготовка на част от участниците и вероятно видяното и предстоящото е съобразено с нея.
СМС вотът е.... каквото и да се каже за него, е безсмислено, не остана нещо неизказано. Вероятно и самите участници не вярват в достоверността му, и съм сигурна, че ще има коментари в бъдеще от отпаднали такива, не само за вота. Стефани вече направи такъв, че “ще гледа без превъртане“. Joy За него /СМС вота/ с две ръце се подписвам под това
Цитат
Защото победителят се определя от самите участници в шоуто. Няма СМС-и, няма манипулации, няма глупости. Най-добрият елемент е, че трябва да изгониш с гласуване твой колега в играта и въпреки това накрая да го накараш да гласува за теб за победител. Това е толкова умно, че трябва да си идиот, за да го развалиш. Тук историята се пише сама. Ти просто трябва да я заснемеш, не ти трябва нищо друго. Във Фалшивия Survivor обаче продуцентите са измислили СМС гласуване, като единствената цел зад това е да могат да се намесват в играта. Мисля, че всеки с малко акъл в главата ще ме разбере. 10-минутно СМС гласуване не се прави с цел печалба на пари, а за по-лесно следване на сценарий и за оставяне на удобните за продуцентите участници в играта.
Не виждам разлика между формат на Тупарев и това, което са спретнали турците. Що се отнася до краен победител.

# 96
Скрит текст:
Интересно, но според мен ако пак двете племена играят до 10 точки ще се нивелира до голяма степен стратегията на племената как да се разпределят по двойки.

Стратегията на разпределяне при двубои е математически ясна, но при конкретните решения има два проблема:
   1.  Не е обективно ясно кой колко е силен (спрямо всеки от другото племе)
   2.  Не всяко решение е изцяло в ръцете ти, защото противникът също избира и неговият избор ако е умен е такъв, че всеки негов ход е лош за теб.  С други думи имаме поява на игрови елементи в "битка", която сама по себе си е поредица от индивидуални състезания.

Каква е логиката:
Да не се хаби излишен ресурс, а да се принуди противникът да хаби излишен ресурс.
Тоест, ако зависеше само от "нас"
   А)  Винаги избираме нашият състезател да е малко по-силен от другия. Така хем вземаме точка, хем не хвърляме полезна сила на вятъра.  
   Б)  Същевременно, имаме сметка да пратим най-слабия си състезател срещу техния най-силен - нашият така и така ще падне, поне да не дадем да си ползват най-силния по-пълноценно.

Съответно умният противник  се сеща за същите неща. И интересното става когато започне редуването в избора.
Примерно за да се предпазиш от ход Б може да направиш ход А с най-силния си играч.   Може и директно да атакуваш с ход (Б).

В крайна сметка, колкото повече излишен (силов) ресурс е останал неусвоен от противника и по-малко от нас, толкова по-голяма е вероятността да вземем повече на брой двубои. Което е и крайната цел.    При умно изиграване (и глупаво от противника) може племе със сумарно по-малък силов ресурс да бие племе със сумарно по-голям силов ресурс. Ако племената са еднакво умни в избора (тоест всеки прави най-добрият избор за себе си), тогава е важно кой избира първи. Ако участниците, във всеки отбор, са четно число, предимството за първия е още по-голямо защото тогава те избират "N" пъти, а противника избира "N-1" пъти.  При нечетен брой участници, ще се избира еднакъв брой пъти.  

С всичко написано съм съгласен.
Но даже и при тези правила в момента "наказанието" при загуба на играч в игра с 9-0 е същото като при загуба с 9-8.
И в двата случая племето губи точка.
А е елементарно поправимо, ако се добави фактор време. Сумира се времето, за което играчите от двете племена  преминават през трасето. Така силно бездарните преминавания по трасето ще имат повече повече тежест в крайния резултат на племето и съответно чисто практически нуждата на племето да се "отърве" от слабите си звена ще е по-голяма.
Или ако се играе на принцип на щафета. Следващия играч тръгва когато предишния е завършил преминаването си. Сигурен съм, че са обмисляли и подобен вариант, но според мен с цел запазване на интригата в играта не са се спрели на него. Защото една Мани може да реши играта практически в самото начало и ще бъде скучно за гледане. Както се случва в част от щафетните игри в ИВ - един слаб пост предрешава изхода ... но там компенсираха този фактор с многоелементни пъзели като край на игрите.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 14:40 от Bengun

# 97
  • София
Е, да, и аз искам да е с гласуване в племето, но с игра пак ще е една идея по-добре от със СМС. А за игрите, тя каза, че повечето са такива, каквито гледаме и досега единоборства с целене накрая. Дано обаче видят, че на нашата публика не се харесва това и да поразместят елементите. Наистина не знам как е успешно в толкова държави. Трябва си разнообразие.

Мен Игри на волята ми харесва като концепция, освен това, че лъжат, че на Реката не ядат нищо две седмици. Проблемът ми там е единствено в това, че Тупарев манипулира игри, награди, кое колко да струва и влияе кой да отпадне. В този Сървайвър не виждам още манипулации, всеки можеше да отпадне с това гласуване 10 минути. Проблемът за мен е, че е скучно 100 часа една повтаряща се игра, както и половината племе номинирано. Така и социалната игра куца, какво да се бориш да си добре с всички като така или иначе шансът е голям често да си на номинация. Да играеш за зрителите е елементарно, всички влизат в ролята на герои и готово, но къде остава интересното за нас.

Дано попроменят малко концепцията, щом дори при съседите не е било със смс-и, поне в това отношение може да има промяна.

# 98
  • Другата България
Именно, всеки можеше да отпадне със “СМС гласуване“ в рамките на 10 минути, но отпадна точно Златка. Joy
А масовата нагласа беше това да е Мария.
И аз съм съгласна с ....не помня чия беше хипотезата тук, че това е защото е станало ясно /защо сега обаче/, че Злати и Божана са близки от доста време. Тя и Злати беше изненадана май.....
Лично за мен именно с СМС вота продуцентите могат да се намесват в това кой да отпадне, независимо от причините.

# 99
  • София
Не я виждам конспирацията. Най-логично беше тя да отпадне, нищо интересно не показа, беше и слаба в игрите. Мария също е слаба, но има много последователи. Те затова другите не искаха да излизат срещу хора с повече последователи на номинация. Което още повече показва колко е грешно това със СМС-ите.

Те половината се познават, едва ли е проблем, че Златка и Божана се познавали. Нищо по-различно от другите познанства вътре. Засега не се казва, и че ще има и обединение, така че можеше въобще да не повлияе на играта. Предпочитах Златка да остане пред Мария, навън е цветен образ, но вътре нямаше време да се разкрие.

# 100
Далеч съм от мисъл за конспирация, но никак не ми допада, че не получихме информация за процентното съотношение на вота между номинираните играчи. Липсата на тази информация подклажда огъня на съмнението при зрителите за мен лично. Даже и измислени проценти при гласуването са по-добре от никакви.

# 101
  • Другата България
Далеч съм от мисъл за конспирация, но никак не ми допада, че не получихме информация за процентното съотношение на вота между номинираните играчи. Липсата на тази информация подклажда огъня на съмнението при зрителите за мен лично. Даже и измислени проценти при гласуването са по-добре от никакви.
Именно.
Затова лично аз виждам конспирация, и не само това. Да търся логика в това нищо ми е обидно, така че не го правя.
Нито съм гледала кой колко последователи има, нито ще го направя, но ако това е целта - да гласуват само последователи на база.....последователност, а не представяне в игрите и формата като цяло, то още повече се обезсмисля идеята на “Сървайвър“. Както някой предложи, едно “заглавие“ “Инфлуенсъри на плажа“ далеч повече би подхождало на това, което явно е замислено като формат.

# 102
Ех Мери Мери Simple Smile
Гледай на предаването не като на Сървайвър. И тогава не е чак толкова лошо Simple Smile

Като в стария виц - "ти от кутия бисквити "катеричка" катерица ли очакваш да излезе? Simple Smile"

# 103
  • Другата България
Ех Мери Мери Simple Smile
Гледай на предаването не като на Сървайвър. И тогава не е чак толкова лошо Simple Smile

Като в стария виц - "ти от кутия бисквити "катеричка" катерица ли очакваш да излезе? Simple Smile"
Опитах, три епизода ги изгледах чинно.
Ако само това се предлагаше на ТВ пазара в момента щях да гледам заради ШООЛ-то. И заради вас всички в темата - Heart
Или пък ако бях безработна, с никакви ангажименти.
Времето, което имам, ми стига за един такъв формат, и заложих на “Хелс Кичън“, това когато остане.
И ще ви чета, разбира се, вие поне сте си същите. Hug

# 104
  • София
На Владо Карамазов му е пълен инстаграма със молби да се върне.
Няма шанс обаче да сменят Ваня.
В Сървайвър Австралия направиха смяна, но след като мина целия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт