Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 938
  • 812
  •   1
Отговори
# 180
За пюре от сини сливи, само на Гербер гледах, че не е с добавена захар, в това на Хип си пишеше, че има. Това по спомен.
При нас обаче е все тая, никакви каши не признава, млечни, безмлечни, никакви плодови пюрета не иска, нито банан самостоятелно, ни-що. Следобендата закуска е мираж. Ще пробвам някакви печива да ѝ правя, ама само с жълтък ще трябва, че цяло яйце не съм вкарала. Не знам кога ще прояде плодове наистина. Днес вечерта ѝ дадох коричка хляб от лимец, за първи път нещо с глутен и много се изкефи. Смука, дъвка, голяма забава беше. Обаче преди това много ме изплаши. На обяд си си изяде зеленчуковото пюре с жълтък и толкова се зарадвах, даже не я кърмих. Дойде време за следобедната каша, бях взела поредната нова млечна, отказа, обаче и кърма отказа, което никога не се е случвало. И малко след това си върна целия обяд на няколо пъти. За първи път такова чудо ми се случва и много се стреснах да не е някакъв вирус стомашен. Но явно просто не бях намачкала добре жълтъка и коремчето не успя да го преработи.
Иначе Рафаела и аз съм така през нощта, не знам колко пъти ставам да я взимам, за да я кърмя, през час ли, през два ли, три ли, някои нощи е кошмар, други мааалко по-добре, но аз съм супер уморена и ми се трупа само..

# 181
като говорим за пазаруване само от едно място, днес по принуда купих едни памперси-гащички на мама и бейби от Лили и изглеждат дооста прилично. Мисля като ми свършат ДМските да взема един пакет и от памперсите с лепките да пробвам, че излизат по-евтино и от ДМските - нещо от сорта на 50 за 15 кинта. Само малкл се смущавам че са от 7 до 17 кг четворката.

Йоан не яде плодови пюрета все още, но затова пък как яде банан. Днес бяхме в мола и излапа половин почти за нула време. Ама все си мисля, че не може да кара само на банани от плодовете. Ама все е нещо.

# 182
Охх права си, Филипа, за синята слива на Хип. Имало захар....Емии здраве да е Simple Smile И аз като сока от синя слива на АА. 🤣 Сигурно защото е леко кисел плод по принцип.

# 183
  • Замък сред облаците
На Гербер синята слива взимаме ние, чист плод е Simple Smile

# 184
Хоупче, няма да губиш надежда, има как да се случи. Аз също още не съм започнала да губя килограми, защото още не съм се наканила. Винаги най-добре съм се справила с броенето на калории, но си отнема време и мерене. Това лято няма да имам тяло за плажа. Обаче, аз никога не съм имала тяло за плаж, така че голяма работа. Grinning

Надявам се да не съм го поствала вече, нямам спомен и мозъчен капацитет от известно време насам. За овесени ядки говорихте, много готин вариант за цялото семейство е тази рецепта от Tiny meals:

Хапва се с пръсти, ако се нареже на лентички за бебета.

# 185
АА, да, имах предвид онзи сок от сини сливи съвсем в началото, дето го беше дала за разхлабване само. Нали не се бъркам, че беше ти, може и да се бъркам. Та и аз така. Но ще си отварям повече очите вече, защото ми се иска да не свиква с много сладкото. Нарочно наблягам на по-горчиви и кисели неща, даже тиквата и моркова са рядко, за сметка на броколите и карфиола. Днес започваме месо.

Вчера седях до 100 часа да мисля режим. И търсих в интернет, писах, смятах, нагодих го според нас и  горе-долу стана, само за да се провали още тази сутрин, защото се успахме Grinning Но поне имам някакви насоки как да продължи денят.
Снощи поръчах някои играчки за нанизване и сортери, още им е рано, но в Озон имат намаления в момента. Даже харесах 1-2 по-големи неща за рождения ден, живот и здраве Simple Smile

# 186
  • гр.Пловдив
Цитат
На обяд си си изяде зеленчуковото пюре с жълтък и толкова се зарадвах, даже не я кърмих. Дойде време за следобедната каша, бях взела поредната нова млечна, отказа, обаче и кърма отказа, което никога не се е случвало. И малко след това си върна целия обяд на няколо пъти. За първи път такова чудо ми се случва и много се стреснах да не е някакъв вирус стомашен. Но явно просто не бях намачкала добре жълтъка и коремчето не успя да го преработи.

Филипа,на мен ми го направи абсолютно същото и оттогава вече не иска да вкуси и преглътне жълтъка ...гади й се от опитването и се потриса,при положение,че го замаскирам много старателно,но как го усети и всичко приключва:no_mouth: В малкото пъти,когато съм успяла да й го натъпча е следвало повръщане,явно наистина се явява още тежка храна за стомахчето,аз поне нямам друго обяснение ..

Маги ,за плода банан ли става въпрос ,че Йоанчо го е излапал половината,не за пюре?

# 187
  • Замък сред облаците
Рафаела, даа да, онзи сок беше на Слънчо. Ама техните продукти са все бъкани със захар (повечето).

Аз не знам защо така смятате, че децата задължително ще предпочетат по-сладките пюрета. В см, Йоан не отказва зеленчукови, нищо че яде и чисто плодови. Отказва такива, които не харесва като вкус (пащърнак, чист морков, сега едно на Холе предлагах с няколко зеленчука сред които и праз и честно казано на аромат и мен не ми е приятно). Та, пробвайте, според мен, Мекси може да подбере плодове с нисък ГИ примерно.

# 188
Да, банан обелен директно му подавам и така си хапва. Не е задължително хич, Йоан цял потреперва от плодовите пюрета понеже са му кисели.

# 189
  • София
Жълтъка не е на всяка цена момичета, не си хабете излишно нервите. Като минала през този път - Калин изобщо не искаше жълтък, дори една троха на 280 гр. пюре да сложа я усещаше и както казвате повръщаше после. Пробвах няколко пъти, няколко месеца и накрая се отказах. Педиатърката просто ми каза да давам всеки ден месно за да е ок хемоглобина. Години по-късно прояде варени яйца.. чак като направи 3 години и до ден днешен много яде варени яйца с малко шарена сол. И в момента като варя за Алис иска и той винаги, така че аз лично не виждам смисъл в терзания за тоя пуст жълтък.
Алис тотално отказва зелените пюрета - не обича броколи и спанак, грахта и дразни много коремчето и за сега няма да го давам. Лошото е, че взех едни поне 6 зелени бурканчета вчера от ДМ и се чудя как да ги лансирам. Мисля днес да добавя малко круша в едното и да видим Grinning Защото само круша имам, а за другите ще взема чиста тиква и ще пробвам с нея. Тя както брат си обича оранжеви пюрета и бели - сиреч за тиква и пащърнак си умира. Взех и кашата на Хумана с АМ да я видим и някаква овесена на ДМ, че ми се ще да сменя това Слънчо.
Стискайте палци, утре сме на последните две ваксини! Леле вчера ако знаете каква драма настана в магазина за една зелена салата.. Понеже влязох във фантастико единствено само за една зелена салата реших да не свалям количката, а да я сложа да седи в една пазарска количка. Та, сложих марулката при нея и като започна една игра и едно мачкане. На касата я взех да я маркират и това като ревна хора, изпадна в дива истерия, всички взеха да ни гледат, дори охраната се показа да види какво става. Умрях от срам, едни крокодилски сълзи, не си поема въздух от надуване. После и връщах салатата ама не я иска маймуната. Реве и се сърди... мисля да я пекръстим на Марулка. Не знам как осъзнава кое е храна и не го дава, за играчки няма никакви драми.

# 190
За жълтъка аз го хванах,че не го иска, ако е рядко пюрето, тогава се дави и явно му се догадва и другото, което е че на моменти нещо се лиготи и уж се дави, ама като го разсееш и почва хилене и всичко му минава.

Борбата с млякото продължава  и там е някаква игра, млякото се пие по 30 минути.

Дадох плод в кашата... ама и аз  индианец, нагласям си просото, мляко смесвам, тръгвам да  давам ябълка, ама гледам в бурканчето разни черни/ кафеникави неща в пюрето... Викам си а не ми харесва, друго ще взема, то пак същото... в бързината да не изстине млякото взех круша и сложих 30 грама, не знам дали заради нея и заради това че зяпаше една шарена кутия от друга каша, но си изяде порцията. Но после естествено ми светна,че тези черните неща в пюрето най-верятно са смлените семки, едва ли някой ги маха . Доядох аз ябълката... ама много сладко бе ... а уж чиста ябълка, представям си ако и захар се добави  Grinning

АА, това пюре с  праз на Холе, аз го дадох миналата седмица, той го излапа с кеф, ама ужасно ми смърдеше на манджа и след това цял ден като се оригваше все едно бяхме в  някоя кръчма Grinning След това 2 дни бузата му беше червена, едва ли има общо с праза, но и аз не съм му фен.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 17:27 от mexicana___

# 191
Повече няма да ви пиша нищо за сън, всеки път като кажа нещо и нещата се объркват тотално. Три дни се буди в 6, готов за игра. Оня ден даже и в 6 без нещо. Ами не съм съгласна! Тъмно е, нощ е, трябва да се спи! И няма значение в колко си е легнал, 6 е на линия 😭

Следващия зъб почва да си пробива път, купона почва отново! Отказва ми вода тея дни, надявам се е заради зъба. Едвам пробутвам по 10-20мл на ден, а както има само 2 млечни хранения, никак не ме кефи. Дано почне пак да пие.

Тестваме нова кухня днес, не е толкова вкусна като другата, ама съм поръчала цялата седмица да и дам шанс. Според мен де, той си я яде днес. И двете (сегашната и проверената) са с подходящи менюта следващата седмица, така че да видим от коя ще яде тогава. Трябва да заредя плодови пюрета обаче, че те вървят. По тоя повод в ебаг са намалени разни на холе, които не съм засичала другаде. Друг е въпроса колко са намалени, че там цените по принцип са си по-високи една идея.

За жълтък съм чела да се размие с малко вода преди добавяне на пюрето, така не ставал на гранулки.

# 192
Аз днес ѝ давах пак жълтък и го минах през пресата за чесън 😁 но по принцип, да, жълтъка не е на всяка цена, може месо да се върти всеки ден и риба да се разнообразява. При нас бойкота с плодовите пюрета и кашите продължава. Тотално отвратена е. Обаче трета вечер смуче коричка хляб и е много доволна. Даже днес бяха правила броколи на пара за сестра ѝ и бях сложила в купичката ѝ, но голям рев изрева, докато не ѝ дадох коричка хляб.
Деси, много ме развесели за марулята 😁 те са много смшени като започнат да си чоплят нещо и да си играят, сакън някой ако им го вземе.
Свалихте ли вече второто ниво на кошарите? Тя спи в преносима кошара и вече доста се обръща, хваща се за ръбовете и май ме хваща страх да не стане някоя беля.

# 193
АА, защото съдим по себе си Grinning Може и да не ги предпочетат, но пък вкусовете се възпитават и просто бих искала да обича и по-горчивите зеленчуци, затова наблягам на тях. Плюс това с кашата следобед яде сладък плод, затова гледам на обяд да преобладават други вкусове.
Благодаря, Мира, сега ще видя в ебаг. Мислех да поръчам пак био зеленчуци да сваря на пара и пасирам, но трябва да измисля как да ги  замразя в по-големи формички. Но последно като гледах нямаше почти нищо в ебаг, ох да идва вече пролетта и да се напълнят магазините със сезонни плодове и зеленчуци.
Малката вече си се обръща много категорично да името и пляска с ръчички като кажа "браво". До скоро го правеше само ако и аз пляскам, вече само като чуе "Браво" и директно започва.
На 6м всички ли ги водихте на ортопед или само при нужда? Още не съм ходила и за цитонамазка...

# 194
А повръщането след хранене не е ли признак на алергия/непоносимост към храна?

Жълтък варен много мразя, сипкаво, гадно...Яйцата само сготвени по друг начин за мен (и за всички вкъщи, защото аз готвя само).

Свалихме на ниското ниво на кошарата още в началото на 6-ти месец, защото е много активна. Вече се катери, издърпва и стои на колена...

Коричката хляб, която предложих преди месец, беше голям провал, много се задави с нея, но ако ѝ давам средичка препечена, няма проблем.

BTW, прави ми впечатление, че нещо, което не яде 5-6 пъти, когато го предлагам отново и отново, в един момент се яде.
И по този повод, вчера в ЗВБ групата постнаха тази информация относно интеракцията с храната на децата: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0HtcovrgWit5p7q … d=100057583593993

P.S. Спагети болонезе, няма по-голяма вкусотия.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 11:28 от Bubblezz

Общи условия

Активация на акаунт