Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 941
  • 812
  •   1
Отговори
# 195
Хелп! Малкия звяр тази сутрин реши, че ще започне деня в 5:20 😭 какво се случва и защо почва да се буди все по-рано и по-рано, при положение че спи на минимума за възрастта си. Идеи как да го върна обратно? Час и нещо лежа при нас на спалнята, катери се, обръща се, скуба ни, така и не заспа пак.

Кошарата още не сме я смъкнали, тепърва започва да се протяга към ръба и я използвам малко рисково за обучителна цел по вдигане и набиране. В момента, в който успее (или се доближи до успех), я смъкваме.

На 6 месеца водихме на ортопед, щото ортопеда така каза 😀 мисля, че е само препоръчителен този преглед, особено ако се е ходило на 1 месец. По-важният е като проходят.

# 196
  • Замък сред облаците
Мира, освен да почетеш за регресията в 8 месец. На това ми прилича.

За ортопед забравих да пиша, на нас на прегледа на 2 месеца каза да идем пак чак на 2г. Други същия викаше на 6м пак.

# 197
А на 6-тия месец правиха ли им пак ехография?

# 198
При нас прави, да.

# 199
  • София
Здравейте! Писах в темата за захранване, но и тук да попитам. Става въпрос за млечните хранения на беба, която е на 7+++. Има общо 5 хранения, от които 2 са заместени, а другите са АМ. Понеже започна да ми отказва следобедното мляко, педиатърката каза да намаля храненията на 4, да са през 4 часа и да вкарам попара сутрин. В такъв случай единственото хранене с АМ ще бъде вечер. Според мен е малко да има само едно хранене с АМ и мисля да й давам базмлечни каши. Та въпросът ми е рано ли е за 4 хранения, от които 1 да бъде АМ?

# 200
  • Замък сред облаците
Ами… според мен лично е рано. Ние сме на 5 хранения, доскоро 3 заместени, сега почвам да замествам 4-то (закуска сутрин). Утре прави 8 месеца.

# 201
  • София
Нейният режим е следният:

08.00-08.30 - АМ
11.30 - зеленчуково пюре
14.30- 15.00 - каша
17.30 - АМ
20.30 - АМ

Млякото в 17.30 ми го отказва. Хапва 40-50мл. и не иска повече. И аз мисля, че е малко рано за 4 хранения, и доколкото знам е хубаво сутрин и вечер да е АМ.

# 202
  • Замък сред облаците
При нас е:

8:30 - 200мл АМ
12:30 - зеленчуково пюре 170гр
16:00 - плодово пюре 120гр
19:00 - безмлечна каша с АМ плод 170гр
23:00 - 200мл АМ

Часовете варират +/- 30ина минути.

# 203
Кашата е доста засищаща, може просто да не е огладняла на 2.30-3 часа. При нас часовете са подобни, но аз давам закуска на храненето в 11 вместо зеленчуково пюре. Него го давам на следващото хранене (3тото за деня), после давам каша с плод и накрая вечерното мляко.

АА, издържа 3 часа само на плод? Завиждам! Вчера дадох плодов пауч за да изкара един час до млякото, едвам го издържа!

# 204
  • Замък сред облаците
Паучовете са по 90гр… 😅 А и гледам калориите, бананът засища най-много, като цяло гледам да давам смесени. Но му съвпада и с последната дрямка към 18ч иначе ако е буден издържа 2-2,5ч Simple Smile

Случва се да дам и 150гр плод (оставям 40гр за вечерната каша) ако е по-нискокалоричен.

# 205
Bookaddict8  и при мен отказва млякото, според мен е от зъби, но е много мъчна историята, по 30-40 минути притоплям,  разсейвам го и днес сутринта изпи само 100 мл, също е на 5 хранения, 2 заместени. Аз под 5 няма скоро да падна със сигурност и без това вода не пие, остава, дори и по-малко млякото все пак приема нещо.

Мирра,  да не му е малко будуването като е на две дремки и затова сутрин да пощурява от рано?. Аз правих опит за две, защото единия ден си изкара интервалите за две, ама се появиха едни 40 минути по-малко будуване и вземи ... тея 2,5 часа през нощта в които се въртя, пя, блъска, накрая от умора заспа с рев. И сега съм 3 са много, 2 са малко. Почнах да го вдигам все по-рано, за да си събере  времето  за будуване и пак последната дрямка отива след 6 вечерта и накра заспива в 21,30/22 каквото и да правя... Дърпа си всеки интервал с по 10 минути повече и това си е.

Аз щях да ви питам какво давате за закуска, ако някой я е вкарал? Предстои да в вкарам глутена, след него попарата, но ми се ще и с нещо друго да я въртя/ макар че се съмнявам/ че ще я  хареса.

И преварявате ли бутилираната вода за мляко и каши или само я затопляте?

И последно.. какво става с тези цени на АМ?! За 8 месеца от както се роди Йоан, Нан Комфортис от 31 лв сега е 40 и то навсякъде +/- 1 лв.  Инфлация , инфлация, ама това са 30 % за няколко месеца и то рязко поскъпна последния месец както го гледах в Гален 32, 34 и оп 40 лв...

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 15:10 от mexicana___

# 206
  • Пловдив
Здравейте! Писах в темата за захранване, но и тук да попитам. Става въпрос за млечните хранения на беба, която е на 7+++. Има общо 5 хранения, от които 2 са заместени, а другите са АМ. Понеже започна да ми отказва следобедното мляко, педиатърката каза да намаля храненията на 4, да са през 4 часа и да вкарам попара сутрин. В такъв случай единственото хранене с АМ ще бъде вечер. Според мен е малко да има само едно хранене с АМ и мисля да й давам базмлечни каши. Та въпросът ми е рано ли е за 4 хранения, от които 1 да бъде АМ?

Извинявам се, че така нахлувам в тази тема.
Моята дъщеря е 7++ и от 5-и месец е на 4 хранения.  И по същия начин като при теб, има две заместени.
Щом ти отказва следобедното хранене, не я насилвай. Дай си ден-два и се води по нея: тя ще си определи броя хранения.
Аз лично за малката мисля да въведа закуска след 8-9 месец и няма да бързам да я заменям напълно.

# 207
И при мен от скоро отказва петото хранене. Закусва сутрин в 8ч, като се опитвам да вкарам попара и днес за пръв път изяде половината. После в 12ч обядва пюре, СЗ - каша към 16ч, която правя с адаптирано мляко, вечеря - адаптирано мляко към 20ч. Понякога се буди към 12-1 за едно нощно млечно хранене, ама по-скоро вече не го прави. До преди месец се опитвах да я храня и сутрин при събуждане към 6, но изпива 20-30 мл със зор. И на мен ми се струват малко 4 хранения, но пък като знам, че е на моменти. Миналият месец имаше период се будеше по 2 пъти на вечер и изпиваше по 160мл мляко. Както и имаше период, в който огладняваше на 2ч., а сега преди да са минали 4 не иска. Та водя се по нея и колкото иска да яде, важното е да расте здрава.  🥰
Мекси, и Яна е на комфортис. Миналата седмица поръчвах беше на стара цена. Сега влезнах да видя и съжалявам, че не поръчах 10. 🫣😀

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 19:11 от krisstiA

# 208
  • София
И аз съм на мнение да се водите по децата, насила не може да ги накарате да ядат повече. Може да опитате да увеличите дозата на АМ на млечните хранения, които ви остават. Алис за момента яде в 9 АМ, 12:30 обяд пюре, 17 каша, 20 АМ и нощем към 5 яде АМ. Като махне нощното хранене и като заместя закуската тези дни ще има и тя много малко мляко. Аз знам, че до годинката трябва да остане едно млечно на вечеря, после се замества и вечерята. Днес сложихме последните две ваксини, малко порева и съм доволна. Личната ме шокира обаче да дам фастъчено масло..... иска възможно най-рано да вкарам всички алергени, последните проучвания така казвали. Аз реално знам на теория, че е така, но не е ли много рано за фастъчено масло чак.
Нашето мляко от 34 лв. в момента го намирам още на 38-39 лв , но масово е 45 лв.

# 209
Мога да се похваля, че вече пълзи много хубаво. Опитва се да се изправи, но не може още. Вчера седна самичка от пълзене.
Днес за първи път яде кухня и си хапна всичко.
Аз зная, че до 1г трябва да има 2 млечни. С каката процедирах така. На 1г.вкарах вечерята. Към 1г и 4.5 месеца спрях вечерното АМ, след него и сутрин. При нея мина всичко много лесно и като по учебник.

Общи условия

Активация на акаунт