Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 930
  • 812
  •   1
Отговори
# 165
Маги, моят Виктор също така доста често клати глава, но с ММ го забелязахме, че само като е на мека повърхност го прави и май се забавлява така, защото се смее, а на пода, например, не го прави? Не знам и аз много се шашкам. И също от време на време не се обръща, особено ако се е заиграл с нещо.

Мис, за парчетата и аз много се страхувам, но започнах и аз с хлябче, банан, бисквитки, лека-полека наистина вече не гагва толкова, а до скоро, усетеше ли парченце на езика си, се давеше и връщаше всичко. 😅

Мексикана, нашият човек и той така се зачерви два пъти - веднъж беше от студа, понеже не го бях намазала с колд крем, а друг път беше преди да излезе зъбче. И ние нямаме никакъв успех с пиенето на вода - какви ли не чаши пробвах..

Мирра, благодаря за информацията! Ще пробвам и аз с фини овесени ядки. Какво им добавяш? 🤗

Лавинка, аз също съм с диастаза и няма сваляне този корем.. стои все едно съм бременна в седми месец 😅 уж упражнения правя, малко ми се струва, че я понамалих, но все още ми е доста голям коремът....

# 166
  • Замък сред облаците
Да, за зъбите имах предвид, че може да отхапе с тях, а не че ще дъвче. Иначе той не се закашля, а му се гади, когато усети парченце. Знам, че трябва да съм спокойна, но е по-силно от мен това чувство. Просто в един момент си става някак естествено преминаването към парченца(все пак имам и по-голямо дете, което съм захранвала), а сега не ми се струва готов. А и както казах, първо трябва да започне да яде някакво количество, за да свикне с храната.
Значи засега оставям овесените ядки за по-натам..

На ДМ и на Холе са като каша. На ДМ са много фино млени, даже се учудих, то стана бетер разтопен сладолед. На Холе са по-хубава консистенция, но не са едри.

Ох, не мога да ви изчета... тук гледам  бурно  развитие, а при мен не само застой, ами се връщаме от начална позиция. Яденето рязко намаля, не знам от зъби ли е, даже кашите почна да отказва, преди си изяждаше към 160-180 грама, сега макс 100 с уговорки, не знам какво се промени. На ръба съм да му включа плодове да видя ще прояде ли.

Мекси, според мен много отлагаш плодовете и разнообразието в храненето и така пак се стига до злоядост…

# 167
След тази доста неспокойна нощ се събудихме с още едно пробило зъбче отгоре. Heart Eyes Още вчера прозираше. Да видим дали ще има някакво спокойствие до следващите. Тъй като през нощта беше голямо мятане и мрънкане, сутринта се събуди късно и сега ще измести целия режим. Още не е станал от първата си дрямка.

Баткото пък се събуди с болки в гърлото и хрема. Баща им от няколко дни е с хрема. Надявам се ние да не се заразим. Днес трябваше да ходим да ги снимаме за 8ми март, но отпада.

Маги и Мира, благодаря за споделеното. От всичко може да се извлече нещо полезно. Hug

АА, ще ги видя тези овесени ядки на ДМ, щом казваш.

Мекси, наистина може да вкараш вече плодове, за да видиш дали ще се харесат. И Марти не яде много, но не се отказвам да му предлагам различни неща. Все нещо се надявам да му хареса. Плодовете ги въведох, за да мога да му давам с кашите и тях ги приема по-добре. Досега съм въвела доста от зеленчуците, плодове, каши, 3 вида меса и в момента жълтък. След жълтъка мисля да въведа глутен вече. Предполагам притесненията ти са, че ако яде плодовете после няма да иска зеленчуците, но не е гаранция, че ще стане така, а и ако не пробваш, няма как да разбереш. Иначе те разбирам напълно. Май всички минаваме през това в даден момент. Тъкмо си помисля, че започва да яде и на следващия ден пълен отказ.

# 168
Няма гаранция, че когато се въведат плодовете ще откажат зеленчуците. Аз ги вкарах долу горе едновременно, заради запек , но не им е фен. На зеленчуково пюре яде с наслада, а при плодовете е голямо молене. Банана чак я отвращава 😁 Не бях виждала такова дете, за разлика от кака и, която е като маймуна от малка за банани 😁

# 169
Вече 2 пъти пиша и не пращам, че нещо все ме разсейва, сега не помня какво съм казала и какво не Grinning
И моето детенце има проблем с изхождането. Яде круша и сини сливи, от 1 седмица ги яде с овесена каша всеки следобед и нищо. Рициново масло добавих - нищо. На обяд яде готови пюрета, разнообразявам, но гледам, че са все или с ориз, или с картофи. Така че днес ще й дам от замразените зеленчуци, има още малко и ще поръчам нови. Не знам пюрето ще бъде ли достатъчно хранително без картоф, ориз, месо и жълтък ( не са въведени още), само чушка, пащърнак и карфиол за днес. Но дано поне я разхлаби.
 Също нещо не мога да оправя режима с храненето и съня. Сутрин яде към 6. После пак към 9 и ставаме. В 11 и нещо става кисела, започвам да я приспивам, но ми отнема време до 12ч. Спи до 14ч и реално в 14:30 обядва, а следобедната отива към 18-18:30ч. Вечерята в 21ч на заспиване. Иска ми се да ги изместя напред, да обядва преди дългата дрямка. Това става ако яде в 8 и заспи до 10-11, но не всеки ден е така. Реално над първото хранене и ставане нямам голям контрол - когато тогава и всеки ден различно. Според тях нагласям нататък режима, но в последно време нещо ми се изплъзват нещата.

# 170
Последно за храненето, че досадих - замислих се, че мен цял живот ме бъзикат, че имам “цедка на гърлото” 😂 ям ли нещо полутечно с парченца вътре, веднага ми се повдига. По тоя повод не мога да ям супи, ако не са крем, фрешове/сокове с парченца, айрян на бучки… та ги разбирам бебетата с тея гранулки в пюретата, и аз не бих ги яла. 😀 важното е да го даваме спокойно, пък квот такова, всяко бебе си е по неговия начин и всяка майка си го усеща най-добре.

Маги, за клатенето на главата, Тони също го прави и се забавлява. А как се клати в леглото - дига си ръчичките и се пуска постоянно, колкото по му се разклати главата, толкова му е по забавно. Синдрома на раздрусаното бебе ряпа да яде, той сам се друса така че… не ми се мисли. А името си го научи с игра - скриваш му лицето с нещо, казваш “къде е [името]” после откриваш и “ето го”. Много се забавлява и така се научи. Даже сам се крие понякога, като иска да се заиграе с нас и не се открива докато не кажем репликата 😀

Хоуп, овесените ядки всякак ги правя - с плодово пюре е най-лесно, може сирене, кисело мляко… търпят всякакви импровизации.

Рафаела, всички консултанти по сън казват, че за да се направи режим, трябва да се фиксира сутрешното ставане. Знам че не си фенка на буденето, ама така казват 😀 при нас се получи някак естествено, будеше се към 5 и нещо за ядене, яде и доспива до 8-9-10 различно. Няколко пъти откара до 6 и директно го дигнахме, сутрешен тоалет и чак тогава мляко. Не беше особено щастлив от факта, трудно изкарваше първия интервал, но траеше 2-3 дни и след това сам почна да си доспива. Постепенно си измести ставането към 7. Така изместихме реално и първото ядене (за мен си беше нощно, макар всички лекари да казват, че не беше 😀 5-6 си е още нощ, кво да правиш…) И сега събуди ли се след 6 вдигам, ако е преди 6 доприспивам, но е рядкост вече.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 22:02 от Muppa

# 171
Мира, ама как си ме запомнила само Grinning
Има голяма логика в това, което казваш, съгласявам се, но ми е адски трудно да го приложа. Първо и за мен 6 си е още нощ, то даже не е ли тъмно тогава Grinning Но също така тя си суче нощем, нещо се върнаха нощните спорадични хранения, кога яде, кога за успокоение или заради зъбите...Взех я на спалнята до мен даже, защото душата ми спи нощем и честно казано не знам колко пъти и кога суче. Затова първото й хранене за деня е някак плаващо. Понякога в 6, друг път в 7, в 8...Понякога заспива след него, друг път се налага да станем заради учениците. То и затова някои дни ни се получава перфектно режима, други не. И като станем сутрин не й давам да яде докато не се изнерви, защото реално не знам кога последно е яла (може да е било в 7, а аз да съм спала като пън, може да е било в 4) и не искам да я прехранвам.
Трябва ни значи да оправим нощите и най-вече сутрините. Да закусва в 7, 10, обядва в 13, следобедна в 16, хранене в 19 и сън в 20. Това би бил идеалния режим. Да кажем, че хипотетично започна да я будя, но дори само едно приспиване да се проточи, тогава всичко пак се бърка. Защото на всичкото отгоре се опитвам да я науча да заспива сама и понякога става, понякога се мъчи половин час - не става, приспивам я аз, минава час и всичко се измества.
Та така....това от нас. Сметки, графици и диаграми Grinning

Мис, и аз съм същата параноя с гъгненето и задавянето и макар да ги знам нещата на теория, на практика не мога да ги приложа. Ще си действам като с големите, сега пюрета, постепенно кус-кус, попара и т.н. Кокосово масло взех на Dragon от Лидл, но дори да беше от био магазин пак тази марка съм взимала и от там преди - сигурно щеше да е същото.

# 172
Благодаря за съветите, аз не исках да  вкарвам  плодовете и по друга причина свързана с моята ИР, още като се роди ме консултираха,че е добре максимално късно да му вкарам фруктозата, за да  "узрее" панкреасът и да я преработва по-добре отколкото моето тяло е успявало, но да .. няма да оставя детето да гладува, ще пробвам утре с ябълка и после круша. Не съм разглеждала в детайли, но има ли плодови пюрета без добавена захар, защото на пръв поглед  отворих 2-3 различни  марки  еднокомпонентни и всичите  си имаха захар в състава? Освен ябълка, круша, слива, банан и авокадо има ли други подходящи за възрастта? И по колко  грама чист плод давате? От лекциите на Владимирова ми се въртеше 30 грама, но ще погледна пак.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 16:16 от mexicana___

# 173
  • Замък сред облаците
120гр за СЗ е плодът при нас. Виж на Гербер плодовите, на Хип чист банан, на ДМ био серията.

# 174
Маги, моят Виктор също така доста често клати глава, но с ММ го забелязахме, че само като е на мека повърхност го прави и май се забавлява така, защото се смее, а на пода, например, не го прави? Не знам и аз много се шашкам. И също от време на време не се обръща, особено ако се е заиграл с нещо.

Мис, за парчетата и аз много се страхувам, но започнах и аз с хлябче, банан, бисквитки, лека-полека наистина вече не гагва толкова, а до скоро, усетеше ли парченце на езика си, се давеше и връщаше всичко. 😅

Мексикана, нашият човек и той така се зачерви два пъти - веднъж беше от студа, понеже не го бях намазала с колд крем, а друг път беше преди да излезе зъбче. И ние нямаме никакъв успех с пиенето на вода - какви ли не чаши пробвах..

Мирра, благодаря за информацията! Ще пробвам и аз с фини овесени ядки. Какво им добавяш? 🤗

Лавинка, аз също съм с диастаза и няма сваляне този корем.. стои все едно съм бременна в седми месец 😅 уж упражнения правя, малко ми се струва, че я понамалих, но все още ми е доста голям коремът....
Привет ,
Какви точно упражнения правиш за диастазата. Аз 2 месеца правих коремни преси и планк по малко всеки ден, дори тичах. И почти никакъв ефект, после четох че с диастаза даже е противопоказно. Трябвало "обратен планк" и други упражнения... направо се ядосах и зарязах всичко.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 16:22 от Lavinka

# 175
  • Замък сред облаците
За диастаза повечето стандартни упражнения са противопоказни.
Ето тази мацка показва различни: https://fb.watch/j33b6wRft-/

# 176
Мекси, плодови пюрета без захар взимам на ДМ, Гербер и паучове също му давам в каша, защото има и по-разнообразни комбинации. Паучовете са на Гербер, Хип и ДМ био.

# 177
https://youtu.be/8NhanDq-psc
Tези. Simple Smile
Но съм се отчаяла някога ще отслабне ли.. качих 32кг и започнах да се отчайвам, че май няма да сваля много 😓 аз също така имам и ИР..

Привет ,
Какви точно упражнения правиш за диастазата. Аз 2 месеца правих коремни преси и планк по малко всеки ден, дори тичах. И почти никакъв ефект, после четох че с диастаза даже е противопоказно. Трябвало "обратен планк" и други упражнения... направо се ядосах и зарязах всичко.

# 178
Аз слагам половин бурканче плод в кашата, към 60гр. Без захар на хип мисля че са круша, синя слива, ябълка....уж ги чета етикетите, но не помня конкретно тези дали ги четох. Би било много тъпо да има захар в тях.

Днес реших да направя половин доза каша - 100мл вода с 3 лъжици АМ и 2-3 лъжици просо. Като добавих 60гр круша, ами общо си стана точно 170гр. А по упътване на кашата са 200мл  мляко с 4-5 лъжици каша, като сложа и плод...после изхвърлям половината.
Просото много й хареса, идеално й стигна.

Каша от елда видях на Слънчо, има ли ги в ДМ? Синът ми казва "Този ДМ те е обсебил, само от него пазаруваш вече" 😇🤣😂

# 179
  • Замък сред облаците
На някои бурканчета пише нещо от рода “захари от естествен произход” или “естествено съдържаща се сол”, които си визират натуралния състав на плода или зеленчука Simple Smile само да имате предвид за всеки случай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт