Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 947
  • 812
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Пловдив
Аз като голяма калпазанка още не съм й давала риба ..ми забравих изобщо за нея No Mouth
Ще ми препоръчате ли с каква да започна,каква комбинация да е пюрето?

Герито вече има избил 5-ти зъб,до горните два левия съседен ..изправя се по облегалката на дивана и стои права да гледа през прозореца и чак мучи от кеф Simple Smile Долу-горе така ни протича ежедневието ,понеже на пода не иска да играе,все гледа по  мен да се катери ..
Добре,че е разкошно времето тези дни,за да се излиза повече Nature Sun With Face

# 226

Относно рибата аз доста се чудих и проучвах. Започнах и продължих да давам на babybio. Добре се приемат.

# 227
И аз взех тези на бейбибио със зелен боб, но имам и заготовки на Плазмон, както и едно пюре на Хип, готови да стартираме с рибата. По веднъж седмично ли давате риба, като започнете да захранвате с нея?

Аз напоследък малко съм го ударила пре просото със захранването. Вчера давах пюре с домат, картоф и пиле на Хип, днес му правих супа с брюкселско зеле и сладък картоф, което той не хареса, а и доматът и брюкселското зеле са ни нови продукти. Утре мисля, да му сготвя пюре от грах и за закуска да направя нещо като банички, ама ще видим как ще стане Simple Smile
Някой, мисля че Деси, беше поствал рецепти преди време, ама ето на, сега ми дойде времето чак.

# 228
Здравейте! Ние още борим сополите, но е по-добре.
От седмица някъде ми отказва всяко предложение за храна, дори кашата, която преди ядеше. Не знам дали да го свързвам с хремата, защото и преди не ядеше с голям ентусиазъм, но тези дни направо започваше да върти глава, когато му поднеса лъжицата към устата, без да опита. Вчера с триста зора изяде малко заешко на обяд, а следобяд каша с плод. Ама на нея сам си отваря устата и чака да му дам. Чудя се кога ли ще прояде, защото наближава 9м.
С рибата аз ще изчакам още, защото се води силен алерген. На брат му дадох към 9-10 месец и сега мисля така да направя. Първо ще въведа глутен.

Тези дни и режимът му се обърка или пък се променя ...знам ли.. Вечер заспива по-късно и сутрин спи до късно. Удължи си и първата дрямка.

# 229
  • Замък сред облаците
Не съм писала аз тези дни, че положението е същото като при Мис. Сополи, сополи и отказ от пюрета и каши. Слава богу, пие си млякото, не всеки път по 170-200мл, но пък почна да търси междинки по 100мл и връзваме 800мл на денонощие.

Ние също изкарахме хремата с ММ, Йоан го почна 3-4 дни след нас. А тя една гадна, един ден тече яко и после рязко преминава в задна. Няма гърлобол, няма температура. Активен, играе много. Детето чак на 8 ден го заведохме при ЛЛ като почна да кашля, то и ние го минахме това кашляне от носоглътката, ама за мое спокойствие да чуе гърдите. Естествено бяха чисти, даде калциев глюконат и биозин сиропчета. Милото цяла седмица го мъчим с промивки на нослето и дърпане на сополи, ужасно са му неприятни, ама му се вижда края. Сутрин към 4:30 се върти по корем ама нещо не може да се нагласи и се буди - почнахме да го взимаме при нас на леглото да си доспиваме всички успешно; иначе го приспиваме 20мин, слагаме го в кошарата и след половин час същата история.
Вчера бяхме на обяд в свекърите, пробвах едно ново пюре да му дам - евала, изяде се.  Надявам се скоро да се върнем в обичаен ритъм. Сигурно аз останах единствената дето не е дала още месо, ама след 2 седмици и това предстои. Тази хрема обърка малко вкарването на глутена, но взех пюрета тип зеленчуци със спагети, ябълки със сухари и подобни, за да не се мъчим само с попара и каша - тях ги яде няколко пъти по половин купичка, не е имал реакция, така че ще предложа и тия пюрета идните дни.

# 230
Допълвам се:)

Давам веднъж седмично риба, пилешко, заешко и пуешко. През ден или два жълтък. След навършени 8 месеца му дадох и телешко, не го хареса. Ще пробвам пак:)

Мис, АА, минахме през същия период. Две седмици никакъв режим на хранене. Отказва всичко почти или хапва две лъжички и върти глава със затворена уста. Само на кърма и то зачести сукането, освен това нощем се буди по 4-5 пъти. И при нас всичко започна с хрема като не помня дали писах тук, но педиатърката като го прегледа обстойно изказа мнение, че може да се дължи на зъби всичко това в т.ч. и хремата. Не смея да кажа, че от 2 дни започна да се храни.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 09:24 от Lazur

# 231
Йоан прояде днес кус кус от най-ситния за закуска със сирене. Надявам се че това е удачна всекидневна закуска, предвид че педиатърът препоръча попара всяка сутрин.

Купих му бисквитки на Холе, като е гладен успява да ги наръфа и се сети че трябва да ги поосмуче, за да може да ги яде. Харесват му. Пробвах и коричката хляб, също я дъвче (една част) другата я прави на трохи и има занимание за десетина минути. Мисля, че това му помага катп цяло да се справя с новите консистенции. Като му дам зърнесто пюре - ще не ще го дъвче Simple Smile

# 232
При нас през седмица носа хърка и вадя секрети, не са сополи баш, но все нещо се върти. Каката в момента е ок, но ММ нещо се разосполиви и на малкото пак започна да ѝ хърка носа. Омръзна ми вече, тоя инхалатор вече не го прибирам, постоянно е в действие.
Аз пък риба въведох вече, гледах си записките, че и с каката не съм я бавила. Мен по-скоро ме притеснява произхода им на тия риби, защото колкото и да се сертифицирани пюретата едва ли са използвали дива риба, а не от култури, където ги развъждат. Въведох я иначе с пюре на хип с дива сьомга, след това съм давала на гербер хек със зеленчуци. Но не ѝ допада особено, един път на седмица давам риба. При нас упорития отказ на следобедните каши и плодови пюрета продължава. Всичко опитах, но отказва.
Определено пюретата с месо са ѝ любими.
Мен много ме тормози първата ѝ дрямка. Става в 7 и към 9 вече е дроб, слагам я да спи, но се започва едно кошмарно приспиване около 30 минути с пеене, шъткане, люшкане на кошарата, но тя се нерви, плаче, рита с краката, докато я приспя и се е събудила. После е свежа и не мрънка, явно има нужда от тази дрямка, но това приспиване ме побърква. Пробвах по-рано да я слагам, по-късно, но все тая. Не искам да я махам тази дрямка, но не знам защо така трудно заспива и спи между 20-30 минути.

# 233
Аз мога да измрънкам, че от коленца премина много бързо на изправено положение...и откри, че може да виси на решетките на кошарата и да гледа, и да протестира от там. С това изправяне вече има и няколко падания, трябва все да съм покрай нея, за да не се нарани сериозно....толкова е нестабилна и упорита едновременно!

Сънят се влоши, мисля, че от бурното развитие на нови умения. Дремките станаха по-кратки и имаме дни с 3, а беше на 2 доста дълго време. Започна да става и много рано. Grinning

Мога и да се похваля! Най-после пропи вода! Намерихме Чашката със сламка - Munchkin! Не се дави с нея, бавна е струята и по-силно се смуче, и пие с кеф.

# 234
Сега, когато се сгъстят сополките и на мен ми е трудно да ги дърпам, мъжът ми действа с аспиратора. Любимо ми е, както снощи, тъкмо заспи и започне да му хърка носът и да не може да диша, съответно капане на физиологичен разтвор, дърпане и се ококорва. Та хайде пак приспиване. Иначе му изписаха правените капки Коларгол и този път съм доволна, защото бързо му подсушиха течащия нос. Ужасни са обаче, защото много цапат. Онзи ден идваха да засичат водата и аз излязох на вратата с него. Радва му се жената и после като си влязохме и го погледнах хаха ужас...носът му кафяв. Кой знае какво си е помислила жената..

Като споменахте калциев глюконат, давате ли им, защото съм чела, че се използва за много неща, но пък и че не е много ок да се прекалява...та не посмях.

Филипа, приспиването и при нас е дълго. Примирих се вече и гледам всеки път да легнем на спалнята (спи при мен) по-рано, за да си мине цялата волна програма преди да заспи. В най-добрия случай 30 мин. Много обича да се върти като легнем, чопли възглавници, закача ме, мрънка, суче ....и като вече напълно му паднат батериите започва да се сърди и чак тогава заспива. Няма значение дали ще легнем по-рано или по-късно. Само преди няколко дни заспа за няма и 5 мин от лягането. Отдавна не се беше случвало и на дали ще се повтори.

# 235
  • Замък сред облаците
Днес е трети ден откакто давам КГ, имаше мигновено действие. 5-7 дни се дава макс каза ЛЛ. Има противоалергично действие и свива подутата лигавица в носа. Реално е калциева сол и няма странични ефекти като антихистамините или кортикостероидите.

# 236
Ох, момичета  съжалявам, ама май всички сме на едно дередже тези дни. И Йо не яде, с млякото зор, вода не пие в чудо съм се видяла да не се дехидратира. Почнах плод да слагам в кашата, подхапва, ама не като преди, не знам какво го отказа. Отдавам го уж на зъби, но погледнах и сме в  седмицата с  гръмотевичките, явно и растежен скок за бонус.  Все се кара, иска да го гушкаме, което е необичайно за него. И май най-голяма  гредда е със съня. Наскоро четох една статия на Нани, Нани бебе за периода когато 3 дремки са много, 2 са малко... е същата работа, не мога да го сложа на две, а с три вече е ужас, изтегля си едни дълги интвервали през деня, третата дрямка отива в 18,30/19.00, вечерното заспиване в 22.... опитах се на е на 2, не издържа толкова дългите интеревали. Но има и друг проблем, тези от вас, които са с две дремки как нареждате храненията, защото едното все ми идва по време на втората дрямка и не се получава?

Отделно кашля нон стоп от лиги и киха често, ЛЛ каза че явно се дави от лигите, но заради грипния сезон и зъбите на давам Биозин. Ама съвсем забравих да питам по колко? Вие как го давате?

# 237
  • Замък сред облаците
5мл Биозин на ден за 20 дни.

# 238
Здравейте, мами!
Дарина също беше спряла да яде. С триста зора си хапваше зеленчуковите пюрета с месо/жълтък. Правих почти всякакви домашни пюрета, принудих се да купя от магазина различни марки, за различна възраст, но не и не... даже започна да реве, докато правя опит да й давам да яде.

Беше ми направило впечатление, че сутрин си хапва с голямо желание попарата, ако хапките не са кашнати (използвам бял хляб, който препичам на тостер).
И стигнах до извода, че на детето просто не му се ядат пюрета.

Реших да пробвам с картофи на фурна с подправки (червен пипер, риган), объркани след извеждане със сирене... ами какво да ви кажа - няма рев, няма мрънкане. С абсолютен кеф започна да прави опити да си хапва с ръчички.

И всеки ден става все по-добра и по-добра, разбира се, аз също й помагам.

За СЗ често й правя бананови палачинки (банан, яйце и мнооого малко брашно, даже някой път не слагам), френски тост (не съм сигурна дали така се казва - хляб потопен в яйце, прясно мляко), спагети болонезе, печени пилешки гърди с гарнитура зеленчуци...
Утре съм решила да й направя кюфтета от тиквички и да й дам кисело мляко.

За СЗ понякога й давам каша с плод, но нея си я хапва без проблем.

Та така реших проблема с яденето. Blush

Е, накрая всичко е толкова омазано.. Joy

# 239
Здравейте, момичета!

При нас Виктор мина на две дремки, но мисля, че избива зъб и вечер много се буди.. Иначе спазвам по приложението Huckleberry - първи интервал 2ч и 45мин, втори 3ч и 15, трети преди нощния сън - 3ч и 30 мин. Първите дни беше много зор първият интервал, но вече си стои буден спокойно и го приспивам лесно. Минах го на две дремки, защото просто отказваше да заспи за третата дрямка..

Мен много ме притеснява, че пие много малко мляко.. вечер към 220мл, а сутрин в кашата към 100. Sad

Минахме на друга кухня - всичко си изяжда, пу-пу!

Лази активно, опитва се по мен да се изправя, вече успява от лазене да седне сам! 🥰

Общи условия

Активация на акаунт