Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 951
  • 812
  •   1
Отговори
# 240
И на нас ни изписват калциев глюконат почти всеки път като се разболее, също й давам вит.Ц на ампулки една седмица и много промивки. Като я усетим да хърка веднага й почваме инхалациите с физ. разтвор. Капките Коларгол наистина доста изсушават, но имайте предвид, че баткото ми правеше ларингит от тях. Толкова го изсушаваха, чак пресушаваха.  За сега на нея само виброцил сме й слагали при по-запушен нос. Наистина е много гадно като им пречи на съня нощем и ги буди, трябва да дърпаш сополки, а те са полузаспали, плашат се, будят се, после пак приспиване...изнервящо е.

Вкарах бялото месо и жълтъка тази седмица, телешко и свинско ще оставя за малко по-нататъка по препоръка на ЛЛ, че са по-тежки. Сега ще вкарам още някоя каша - елда, царевица, киноа и още малко плодове - ябълка, кайсия, банан. След което мисля да премина на млечните, после рибата и глутена най-много ще го забавя. За сега така мисля, ще видя на следващата консултация какво ще ме посъветват. За риба Маги Пашова май беше писала, че препоръчва да се яде 2 пъти  седмично - веднъж бяла и веднъж по-мазна, но и аз мисля да й давам веднъж. Вече заместихме обяд и СЗ, закуска кога да почвам? Чак с глутена ли или още сега може с някакви безглутенови неща като царевичен кус-кус, бананови палачинки и друго? Като казах палачинки, въвели ли сте белтъка с тях или ги правите само с жълтък? И бисквити искам да направя вече, но някакви без глутен, без захар, без млечни, без белтък, то май нямам все още достатъчно въведени продукти за бисквити.

И при нас сутрин доста бързо й се доспива, днес пак си стана в 7:30, към 9:30 вече търкаше очи. Все я слагам в кошарата с приспивна музика, някой път успява, друг път се мъчи 20мин, стига до рев, отивам да я успокоявам, после с 1 мин сучене заспива. Нещо не мога да махна кърменето за приспиване. Вечер задължително заспива на гърда, но в последно време сутрин също. И нощем си се буди по 2-3 пъти, не се залъгва с вода, иска да суче. Много ми е странно някой лекар като ми каже да не й давам да суче нощем и да я залъжа с вода. Как се залъгва бебе с вода? Не знам...и биберона вече не я лъже даже, да не е новородено...Simple Smile

# 241
  • Замък сред облаците
Мацки, мерси за стиснатите палчета, но се оказа все пак, че е кухо яйце - не се е оформил ембрион въобще. Спирам лекарствата и чакам до уикенда да видим дали ще тръгне спонтанно изчистване и ако не, другата седмица ще обсъждаме кюртаж. Не ми е особено сдухано, понеже се бях подготвила и за такъв развой.

Пускам ви снимка как Йоан се опитва да ми опоска бенджамина Simple Smile

# 242
АА, съжалявам, че така се е получило, може би не е бил моментът сега, но от сърце ти пожелавам всичко да мине възможно най-леко и после нещата да се развият както сте си пожелали.

Много сладка руса глава! Simple Smile)
Вече стават палави и е купон.

И Йоан минава през някакъв скок в растежа и както беше на две дремки спи няколко дена по три и ляга после късно, но и това ще мине. Иначе Рафаела яйце можеш да даваш и с белтък, ако си смела, само жълтък ако следваш бг-школата. Ако даваш белтък следвай много внимателно постепенното въвеждане на алергени.

Иначе ние въведохме закуска, но все си дохранвам. Закуската малко май компрометира обяда и не знам дали не беше рано за нея, а може би трябва да оставям и повече време между закуска и обяд.

около 6 до 6:30 става и го кърмя
около 8:30 - 9:00 кус кус със сирене - изяжда около 50 грама
12:00 - обяд от пюре с месо (пуйка, пиле или заек), сега ще въвеждам и риба
два пъти в седмицата пюрето е с яйце (слагам и белтък)
един път седмично оставям постен обяда

следобед около 3-4 му давам банан или импровизирам с нещо за дъвчене - бебешка бисквитка, коричка, палачинка и тн

вечеря - млечна каша изяжда около 150 грама
после пак кърмя, кърмя и нощем

Ако сме вкъщи, винаги докърмвам, ако излезем веднага след обяд заспива в количката без кърма.

Ако не е ял добре твърда храна през деня, се буди по-често нощем.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 18:23 от magi g

# 243
Минавам да споделя новостите от днес при нас.
Моето момченце от сутринта повтаря "мама". Heart Брат му явно изревнува, защото искаше първо да каже "бати", но после се зарадва, даже звъня на баща си да му сподели. По този повод извадих дневника на баткото и се зачетох пак в него. Той малко по-рано е казал "мама", после "баба" и "тата" ... На 9 месеца е седял стабилно, изправял се е в леглото като се хваща за решетките, даже е искал да ходи. Много добре се е хранил за разлика от Марти. Охх много се разчувстам като си спомням. Heart
Другото е, че зъбче номер 5 е пробило. HeartТази вечер го видях и усетих. Брат му до 11 месеца нямаше нито едно, а Марти, както е започнал да ги реди... Голям кеф е вечер като легнем да ми хапе пръста и колкото повече му повтарям да не го прави, толкова по-забавно му е.
Следобяд дадох овесена каша за първи път, после ще видя с каква ще продължа.

Днес 100 часа се оправяхме да излезем и накрая 30 минути разходка. Ама докато обядвяме всички, докато приготвя багажа и се облечем...И не беше чак толкова топло, колкото изглеждаше. Накрая опънахме един тигел и се прибрахме, защото на Марти му се доспа и започна да мрънка.

Като ви чета как някои те първа минават на две дремки...Марти вчера спа само веднъж, хаха. Но това е понеже спа до 9 и нещо сутринта и после спа близо 3 часа. После му се падаше да спи към 18.30ч, пробвах го, но понеже се проточи приспиването реших, че ще го задържа повече и после направо ще ляга за нощен сън. Надявам се да не се повтаря. Брат му на 8 месеца е спал 2 пъти по 30-40 минути. Какъв е бил този режим, не знам. Тогава със сигурност не съм следила интервали хаха. На 9м вече е поспивал по-добре.

Сетих се, че имаме кошарка и я опънахме в хола. Само тя липсваше там, но е добре да се занимава и в нея. Не, че седи дълго време, но пак е нещо.

АА, гуш от мен! Дано всичко мине леко! Heart

Значи няма толкова да се притеснявам с този калциев глюконат. Имам една опаковка, но не посмях да им дам. За друг път ще знам.
На инхалациите Марти нещо започна да им се сърди и да не иска да седи. Коларгола го спрях, защото капахме 6 дена, но гледам нещо днес пак му се разтече носът. Ще го видя утре как ще е.

Рафаела, и Марти заспива най-често на гърда или сгушен в мен. Отделно, понеже спи при мен, често си ме търси. През нощта също суче по няколко пъти, но вече не гледам часовника и не знам колко точно пъти. Предлагам и бибата, която вече също се съгласява да използва. Преди категорично не я искаше през нощта.

# 244
Чета ви внимателно, щото баща му се разсополиви вчера, днес цъфнах и аз. Надявам се да останем само двамата ама да видим.

АА, много съжалявам за развитието, стискам палци да мине по най-лекия и безболезнен начин. Като му дойде времето, ще стане!

В кухнята, която поръчвам редуват телешко, пуешко, пилешко, един ден риба, един ден постно. Тва от понеделник до петък. Събота и неделя ги мисля някак, понякога яйце, понякога пак месо.

Нещо има регрес в яденето на парчета, дави се, тъпче устата на макс, не дъвче. Оня ден си напъха цялото парче банан в устата и се опита да го преглътне така. Догади му се, излезе му от устата, като го видях директно хванах банана и го намачках на пюре… никак не беше правилна реакция ама му бях набрала и от преди това.

Иначе ще сваляме кошара - издърпва се с ръце, изправя се на колена, опитва се и да стъпи, но не може още. Клати се така прав на колена много, изглежда много доволен от себе си. Тренираме движението за сядане, би трябвало да може да седне сам предвид, че се изправя на колена прав, ама още не му идва на акъла.

От днес новото е, че най-накрая започна да напуска стаите пълзейки, чува шум и отива да провери. Досега все се задържаше в стаята, без значение аз къде съм. Днес го оставих за 1 минута сам и изведнъж се появи една главичка на вратата, гледайки любопитно ❤ от кога го чаках.

# 245
Дами, исках да ви попитам с какви колички се придвижвате сега. Аз все още ползвам летния кош на комбинираната количка, но ми се иска да взема някакъв икономичен, но приличен вариант лятна количка вече. Какво ползвате вие?
Също сега ще пътуваме и мисля да купувам и преносима кошара за сън, да ме пита човек защо поначало не сме с такава. Чудя се дали да взема най-евтин вариант нова или да се ровя, за второупотребска, има ли значение качеството при положение че няма да се ползва много

Благодаря ви!

# 246
Аз по начало ползвам две колички, голямата за из квартала, в който живеем, и една сгъваема с в колата, с мм й казваме “молската количка”, ползвам я, за да не се занимавам да разглобявам и сгъвам голямата, която е и с чувал в момента, тази в колата е за молове, магазини тип Икеа, хотели и като цяло да си имам количка при пътувания, Cybex Beezy, сгъва се на куфар, с предното дете имах Peg Perego Pliko Mini, сегашната е по-приятна за ползване

# 247
  • Замък сред облаците
Аз съм си с летния кош на комбинираната (Сайбекс балиос 2в1, продава се и само летен вариант) и хич нямам намерение да я сменям. Прекрасна маневреност, здравина и товаропоносимост. 11кг е количката, с бебето и покупки докарва до 20-25кг и пак мога да я бутам с един пръст.
Отделно си се сгъва спокойно (е, не съм пробвала с една ръка, не ми се е налагало). Аз много четох преди да изберем и съм доволна от модела, понеже наистина имам познати купували по2-3 колички, а ние нали нямаме никакво място у нас 😅 та разгледай на Сайбекс моделите Балиос, Брийзи; Изиуолкър ми беше друг препоръчан модел, гледам ги в квартала, изглеждат леки.

За кошара виж Киндеркрафт. Ние купихме такава за у нашите и много ми харесва. И матрак Caramell (и двете купувани от Дундьо).

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 09:28 от АА

# 248
И аз ще си карам с Макси Кози-то, много е удобна особено летният кош и се движи много лесно. За сгъваема кошара, ние имаме Lorelli Noemi и  ми е супер, лесно се разгъва, матрак за нея имаме сгъваем на Чиполино/ не ми допада/. Първо бях взела на Kikka Boo Milkiway, ама много дървена работа и я  върнах.

P.S.

AA, сега допрочетох темата, дано всичко размине по- леко при теб и ти пожелавам колкото ви душа и сърце искате  руси главички да ви тичат из къщата и правят бели.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 10:44 от mexicana___

# 249
Благодаря ви, момичета. На нас комбинираната ни я дадоха, затова не съм се замисляла досега, но при толкова обикаляне и хубавото предстоящо време усещам нуждата от сгъваем вариант.
Честно казано, бях се насочила към Чиполино, но и на снимките си личи, че са по-паянтови и особено ако ще ползваме количка още дълго има смисъл да вземем нещо по-стабилно. На Сайбекс изглеждат супер количките, Балиос модела би бил по-подходящ за нас, мисля, заради високия чифт колела, тъй като при нас в кввартала управлениетл е затруднено на места, но ще го обмислим.
И за кошарата супер съвет, понеже и тази на Лорели не е скъпа, а явно е по-удобна от други в тоя рейндж. Подсетихте ме че ще ми трябва и матраче Simple Smile)

# 250
AA, много съжалявам. Радвам се, че приемаш нещата добре и не си се сдухала както казваш, неприятно е при всички случаи, но поне си имаш един Йоан, който да те радва, а когато е писано ще дойде и второто бебче.
И ние имахме 1-2 дни с по една дрямка, не знам как става понякога, но се случва като станем по-късно, увеличим интервалите и спи повече. Аз се похвалих, че имаме режим, но това не значи, че съм започнала да я будя, нещо не мога да се пречупя да го правя Simple Smile Само веднъж я събудих като закъснявахме за рожден ден, а си беше поспала 30-40 мин третата дрямка и нямаше как тогава. Но като цяло тя сама започна да си става в точно определен час. Днес например стана 30-40мин по-късно, аз успях да оправя кухнята и да си догледам един филм от вчера, да си сгъна прането....така че днес храненията са изместени с 30мин, но горе-долу си ги спазваме.

Маги, може да видиш за кошара и лятна количка в baby.bg, видях че сега имат някакви намаления. И ние си караме с комбинираната количка, удобна ми е много. Не смятам да взимам друга на този етап.

# 251
Оказа се, че мъжът ми е отпрашил с количката днес в багажника, и не знам какво ме прихвана, отидох до Рая тойс и си купих най-хубавата сайбекс, която имаше (ийзи с плюс 2). Реших че заслужаваме, пък аз няма да си купувам нищо скоро 😂 Замъкнах го със слинга, щото и раницата останала в колата и викам сега като пичове ще се върнем с яката количка в океанско синьо вкъщи, времето беше още топло и хубаво. Бебето се изкефи на първо време.

Излязохме и след две минути Йоан започна да реве, е гладен беше та викам ще седна в някой парк да го нахрсаня. Нахраних го, дадох му вода, банан - който той не хареса и изплю върху блузата си и викам сега врче си отиваме. Да де, ама детето реве та се къса. Хората ме гледат укорително. Накрая не издържах и си взех такси, така както бях тръгнала с Йоан в слинга и със сгъната количка в багажника.

Силно се надявам да свикне с количката 😩

# 252
  • Замък сред облаците
Кисел е бил нещо. А на укорителни погледи не се връзвай въобще.

# 253
Тъй първо боледуване - дигна температура тая вечер, цял ден ми киселее яко, стори ми се топъл сега, меря - той горкия имал темп и искал да спи. Лепнах един куулпач на челото и го приспахме набързо по-рано от очакваното. Майкито е сложено под мишница, ще навия няколко аларми да го следя през нощта. И нослето му нещо се озорва, млякото малко трудно си го изпи. За темп теоретично знам кво да правя ама тоя нос… ще видим как ще изкараме нощта и утре ще звънна на личната да дава акъл. Че себе си лекувам по мое усмотрение, ама такова малко човече ме е страх. Зъбчето излиза, ама както сме понастинали и ние не мисля, че има съмнение.

Не съм се панирала още, щото не е минал 38 градуса все още, но ми е притеснено. Стискайте палци.

# 254
  • Замък сред облаците
Стискаме. Ако можеш надигни матрачето, помага за нослето. Ако имаш аспиратор, дърпай и през нощта, ако се налага.

Йоан днес изкара на 2 дремки и 2 вечери подред заспива към 19:30 нощен сън. Естестествено, буди се през нощта, ама се оправяме някак за сравнително кратко време да се приспим пак.
Апетитът му се връща, днес омете и обяда и СЗ без протести. Вечерята обаче съвпадна с времето за заспиване и направо дадох мляко, че вече 45мин се опитвах да го приспя уж за кратка дрямка.
Ама съм голям шемет с неговите храни - взех бурканче паста на хип със зеленчуци, мислейки си че е пюре 😂 то си е паста в сос. Игра пасатора ама го хареса. Оставях и по-едри парченца паста, особено вчера но баш накрая се задави и върна половината. Има напредък все пак, жълтъкът вече не го дави, а и видимо движи челюстите с дъвкателни движения. Ще упорствам бавно и полека с по-едрите храни. Четох, че трябва да давам повече гризалки, за да се стимулира дъвченето, а не е като да не му попада всяко нещо дето докопа в устата.

Общи условия

Активация на акаунт