Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 958
  • 812
  •   1
Отговори
# 270
  • Замък сред облаците
Йоан от 1 седмица спря с мамосването, предполагам защото яко се фокусира над пълзенето и вдигането на 4 крака.

# 271
  • София
Muppa, защо не направите един тест за грип? Тамифлу действа почти веднага.

# 272
Уфф, бързо оздравяване, Мuppa! При нас като вдигна така висока температура, помогна Ефералган свещички..

Тази нощ беше кошмарна, както предните.. Много се буди, плаче, не иска да спи.. Не знам вече зъби ли са, регресията ли е, какво чудо е, но е факт, че горните две зъбчета до предните изглеждат сякаш избиват, ама знам ли...

# 273
Мерси, момичета. Нурофена свали температурата сутринта, игрив е, не се спира на едно място. Личната ни викна на преглед, предписа някакви неща. Гърдите са чисти, кашлица няма. Изписа хексалгин за много краен случай, ако нурофена не сваля температурата. Надяваме се до петък лечението да има резултат и се чуваме тогава пак. Свещички с ибупрофен нямаше в аптеката, затова взехме такива с парацетамол, ама не му помогнаха особено. Нурофена и събличането помогнаха, но това при условие, че целия гореше включително и крайници.

Иначе ние с баща му сме само сополиви, ама е ясно, че му метнахме нещо. Личната каза, че гърлото и венците са страшно възпалени, най-вероятно покрай зъбите му се е сринал имунитета. Едното зъбче е направило раничка във венеца, чакам го да се покаже. Днес имаше някакви “мокри пръцове” им казвам аз, леко разстройство. Според ЛЛ от лекарства и зъби, ако се влоши, зачестят и тн пак се чуваме за лекарство. По тая причина и каза, че не препоръчва витамин Ц, че може да разхлаби допълнително.

За грип си мислих и аз да правим тестове, ама забравих да купя от аптеката. Все си мисля, че ако е грип аз щях да съм по-зле, щото аз съм много кекава по принцип. Ако вдигне пак толкова висока темп, ще взема. Но се надявам тва да беше най-драматичния момент. От малка помня като съм боледувала, първата вечер е най-тежка и после 3 дни и си като нов. Дано и при него е така. Да живее майкито, ако го нямахме не се виждам как щях да меря темп нон стоп. Препоръчвам го със сто ръце.

Между другото белтъка знам, че не се препоръчва при температура при деца, също и оцетените кърпи. Макар че нас са ни лекували много така, е опасно, тъй като могат много рязко да смъкнат температурата. Ние имахме спор вчера, щото аз искам да събличам детето, ММ да го навлича. Сменяхме памперс и като го оголихме от раз смъкна малко темп, та мина на моята.

# 274
Oцетните кърпи са ни спасявали много пъти. Но е добре да е био или домашен оцет, не някоя химия. Също резен лимон под мишницата.  Не знам какво ли не съм изпробвала в годините, всичко което някой някога ми кажеше. Имахме проблем с високата температура и когато понякога лекарствата не действаха, пробвах всичко народно, просто нямах избор. Най-добре действа под душа, първо към 37 градуса водата и постепенно намаляваш, а не да го бухнеш в студената Simple Smile Не съм навличала и аз, по-скоро охлаждам като теб. Все пак ние започнахме с боледуването след 2-рата годинка, такова малко бебе не съм лекувала с домашни методи, така че някой да не последва сляпо съвети от интернет. Каквото каже лекарят.
Да, щом е разстроен стомахът вит. Ц не е подходящ. Аз го давам още при съвсем първи симптоми, както и профилактично през 3-4 седмици по малко.

# 275
Мерси, момичета. Нурофена свали температурата сутринта, игрив е, не се спира на едно място. Личната ни викна на преглед, предписа някакви неща. Гърдите са чисти, кашлица няма. Изписа хексалгин за много краен случай, ако нурофена не сваля температурата. Надяваме се до петък лечението да има резултат и се чуваме тогава пак. Свещички с ибупрофен нямаше в аптеката, затова взехме такива с парацетамол, ама не му помогнаха особено. Нурофена и събличането помогнаха, но това при условие, че целия гореше включително и крайници.

Иначе ние с баща му сме само сополиви, ама е ясно, че му метнахме нещо. Личната каза, че гърлото и венците са страшно възпалени, най-вероятно покрай зъбите му се е сринал имунитета. Едното зъбче е направило раничка във венеца, чакам го да се покаже. Днес имаше някакви “мокри пръцове” им казвам аз, леко разстройство. Според ЛЛ от лекарства и зъби, ако се влоши, зачестят и тн пак се чуваме за лекарство. По тая причина и каза, че не препоръчва витамин Ц, че може да разхлаби допълнително.

За грип си мислих и аз да правим тестове, ама забравих да купя от аптеката. Все си мисля, че ако е грип аз щях да съм по-зле, щото аз съм много кекава по принцип. Ако вдигне пак толкова висока темп, ще взема. Но се надявам тва да беше най-драматичния момент. От малка помня като съм боледувала, първата вечер е най-тежка и после 3 дни и си като нов. Дано и при него е така. Да живее майкито, ако го нямахме не се виждам как щях да меря темп нон стоп. Препоръчвам го със сто ръце.

Между другото белтъка знам, че не се препоръчва при температура при деца, също и оцетените кърпи. Макар че нас са ни лекували много така, е опасно, тъй като могат много рязко да смъкнат температурата. Ние имахме спор вчера, щото аз искам да събличам детето, ММ да го навлича. Сменяхме памперс и като го оголихме от раз смъкна малко темп, та мина на моята.

Можеш ли да дадеш линк за  майкито ви? ❤️

# 276
То при него най-първите симптоми бяха вечерта когато от раз вдигна темп и нослето почна да се чува. Иначе съм чувала, че се гледат крайници при темп - ако са студени навличаш, ако са топли събличаш. Наспамих темата, спирам се вече. Много благодаря отново.

Иначе майкито е това - https://mykifamily.com/myki-care страшно удобно е и мери точно. Засичах го вчера с нормален термометър и показваха еднакви резултати. Нямаше нужда да го будя през нощта да меря, а само проверявах на приложението колко е температурата.

# 277
  • Замък сред облаците
Не разчитай на това за крайниците при дете под 2г, кръвообращението им е несъвършено.

# 278
  • София
Без майкито и аз не знам какво щях да правя, толкова много сме го ползвали на всички, че не е истина. За температурата това с навличането за да се изпотиш и да ти мине е ок, но за възрастни не и за деца. Крайниците ако са студени означава, че ще качва още температура, защото за да нормализира температурата на крайниците организма ще повишава телесната си температура, не знам дали обясних правилно. НО НЕ се навличат бебета и малки деца, а просто им се разтриват ръцете и крачетата с вашите ръце, те веднага започват да се стоплят. Ако ги оставите да са ледени, дори и да е с 39 ще продължи да качва докато не ги сгрее. Душ с хладка вода е ок, куул пач също. Слагала съм на Калин кърпи напоени с оцет и вода, помагало е, но на Алис не бих сложила, още ми се вижда малка. Не е ок да се сваля бързо температурата, мисля че имаше някакво правило на час по един градус или нещо подобно, защото от рязко сваляне може да се получи гърч. По правило деца, които не са предразположени и нямат семейна история с гърчове да не правят гърчове. Високата температура не е притеснителна изобщо мили майки, не знам защо така се страхувате и се притеснявате. Реално това е защитата на тялото и е опасно, ако се боледува без температура едва ли не по най-прост начин обяснено. Не е приятно разбира се и за това даваме температуропонижаващи, но дори и да си седи с 39, значи организма се бори. Аз си имам схема през деня да давам свещички Ефералган, а вечер Нурофен, защото държи повече време ниска температура от Парацетамола. Хексалгина е капка на килограм като се дава еднократно и също бързо сваля, но важно е спокойствието за да сме адекватни и да не прехвърляме тревожността си на малките. Съжалявам за лекцията, която дръпнах, но като знам колко много се притеснявах и аз от висока температура преди години, ако имаше кой да ми ги обясни тези неща щях да съм благодарна. Вече по съвсем друг начин гледам на температурата и се моля вируса, който ще кара да е само с температура, отколкото без температура, но с кашлица. Grinning
P.S. Малките като караха грип на нас възрастните нищо ни нямаше освен леко неразположение, хрема и 37,2 от време на време.

# 279
Здравейте, в търсене съм на лятна количка, защото нашата е ужасна 😏 Ако някой знае нека да каже модели, но искам да може детето да е обърнато към мен, и вече е последствие да е с лице напред.

# 280
  • Замък сред облаците
Сайбекс балиос може и в двете посоки Simple Smile

# 281
Мамита, здравейте,

Редовна съм в юлските бебета във фейсбук, но имам нужда от малко анонимност.
Синът ми днес стана на 8 м. Пълзи от два месеца, изправя се, че дори катери и стълби. Има сериозна сила и дори ме изумява понякога. Като изключим това, ми се струва, че… изостава когнитивно. Сигурно е пъпна глупост, но все пак имам нужда мамитата с по-големи деца да кажат дали има повод за притеснение или поне някой да ме успокои.
- лепетната реч липсва. Направо никаква я няма. Издава някакви звуци, но рядко и по малко.
- обръща се на името си ама пак рядко.
- когато му посоча нещо го гледа, но той не посочва нищо.
- не ни имитира респективно не прави здрасти, чао, не пляска.

Сигурно е рано, ама все пак.. навсякъде пише, че тези milestones се случват някъде до към 9-ти месец. Аз ли бъркам някъде? Sad((

# 282
Ох, за съжаление ние точно температурни гърчове сме преживявали и ... кошмарно беше. Няма фамилна обремененост, не знам защо го правеше това големият ми син, случи се поне 4-5 пъти. И при 38 се е случвало, и при 39...За щастие се израства. Пак като мантра ще го кажа, но се водете по детето. Той като вдигне малко веднага става отпаднал, кофти му е, ляга си и над 38 веднага му давам каквото е нужно, просто не може да се рискува и затова на всяка цена трябваше да я сваля. Малкият пък над 39 си играе и се смее, той не е правил такива неща и с него ми е по-спокойно. Проблемът е, че малката не знам дали ще е като единия или другия, затова все още ми е леко нервно, но ако няма проблеми не е чак такава драма температурата.

Има и една cybex easy twist, ние много я харесахме, но беше мнооого лека, а с новородено ми изглежаше нестабилно. Вече са големи и сигурно ще е удобна.

# 283
  • Замък сред облаците
Те момчетата са предразположени повече от момичетата казват лекари. Брат ми е правил, аз не…

Пастичка, за мен това поведение е нормално. Описаните неща могат да почнат на тази възраст. Лепетната реч в момента отстъпва на грубите моторни умения и спират да повтарят срички в концентрация над усвояване на нови неща.

# 284
  • София
Пастичка, Алис е на 8 месеца и седмица от всичко изброено само на името си се обръща и бърбори, не ни имитира, не пълзи, не се изправя, еле пък да посочва нещо (това според мен е доста по натам). Simple Smile Голяма част от момчетата повече изостават от момичетата. Отделно пък задължително е при развитие на едно нещо другото да изостава. Например баткото ми от малък е физически активен, катери се, какво ли не прави за сметка на по-бавно проговаряне, и всичко свързано с говорене (голям речник, дълги изречения). С него се научих да не ги следя изобщо тия "задължителни" неща. Честно казано с нея един път не съм отворила да прочета какво трябва да прави, защото ще се филмирам. Чета тук момичетата какво споделят и така имам някаква база за сравнение. Но тя пък скоро започна да се обръща, закъсня със седенето, та определено физическата активност няма да и е сила, но пък говори от много малка всяккави бебешки неща, гледа книжки с интерес, яде сама и явно ще е противоположност на брат си.  Рафаела не на 100% е фамилна обремененост, но в повечето случаи го има, може някоя ваша баба или дядо. Гърчовете се появяват и на 37, изобщо няма пряка връзка с високата температура. Стискам палци малката да няма такива случаи.

Общи условия

Активация на акаунт