Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 961
  • 812
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Здравейте,
чета ви от известно време насам.
Имам едно питане (извинявам се, ако сте коментирали):
захранвам по класически метод с пюрета. Кога започнахте вместо с пасатор, да мачкате сварените зеленчуци с вилица?
Кога предложихте на бебчетата ви finger foods? И какви точно храни изпозлвахте?
Дъщеря ми на 20-и прави 8 месеца, и се притеснявам, че закъснях..
Тепърва ще започвам да мачкам зеленчуци с вилица, и да ѝ предлагам хранене с пръсти.

# 286
Тъкмо навреме е, според мен

# 287
Минахме на консултация днес +400гр и 2см ( 7.900кг, 70см). Коментирахме, че хремата може да е от отслабналия имунитет покрай зъбите. Да си слагам scaler silver и физ.разтовор, витамин ц, имунокинд ...стандартните неща. А като излезем и кихне направо балончета му излизат от носа.
Следващия път го иска стабилно седящ хаха. Трябваше да повтаряме изследванията, защото на първите беше с ниски левкоцити, но сега, заради хремата го отложихме за следващия път. Каза да давам попара, но й казах, че тепърва въвеждам овесена каша и тогава можело поне сирене да въведа, така или иначе е най-важно в попарата. Изкиснато от предишния ден, колкото кибритена кутийка да слагам в зеленчуковото пюре или където преценя. Ще изчакам обаче още малко с въвеждането му.
Днес Алекс не се е оплаквал от ухо. Споделих и на личната, каза че може да е от хремата. Каза ми да вземе Отипакс и да му капя 2 дена.

При температура аз се водя по децата. Алекс като има температура е отпаднал и хич не му е добре. Преди заспиване също давам за понижаване, защото много бих се притеснила, ако има температура, докато спи. За себе си също като знам, че и при 37 и нещо съм като парцал...ами не се мъча излишно. На Алекс сме правили компреси с вода и оцет, на Марти оцет не бих сложила все още. Аз също знам това, което Деси спомена, че при студени крайници, значи температурата ще се покачва още.

Суха пастичка, не може да се развиват еднакво бързо във всичко децата. Според мен няма за какво да се притесняваш. Ето, казваш, че в момента усъвършенства грубата моторика, другото е на изчакване. Моето момче не може още да седи стабилно и не лази. Все повече се върти, надига на една страна, влачи се и се клатушка като застане на 4 крака, но не седи дълго сам, ако го оставя. От изброените неща също не пляска, не казва чао и здравей... За мен на 8-9 месеца по-скоро е рано за притеснения в тази посока. От друга стана голямото ми момче на 8 месеца, т.е. още на 7 навършени, е пляскал с ръчички, правил е "пет", боц с пръстче, казвал е мама и баба. На 9 месеца - не, да, айде, тата...Седял е стабилно, започнал е да лази, изправял се е на крачета. Марти сега ми се струва доста далеч от това. Първото зъбче на Алекс се появи на 11м, а Марти сега е на 8 и вече има 5 зъбчета. Толкова са различни всички деца. Аз си правя сравнения с големия. Той проговори мноого рано, но ще видя Марти как ще е.

# 288
И аз ги сравнявам само за да разбера колко са различни Grinning Но е забавно как са даже в някакви крайности при мен. Единият проходи на 9-10м, другият чак на 16м. Не помня много неща и не съм си записвала като Miss_Independent5, за което сега много ме е яд, но никога не съм била от най-организираните хора Grinning Вече се успокоих за завъртането (водих я на ортопед и той каза, че това изобщо не е задължително умение, свързано с развитието, както вдигането на главичката в поза по корем или стабилното седене, но не все още , а към 8-9м. Макар че и сега тя вече стои стабилно, стига да има кой да я сложи седнала). Върти се от корем към гръб и то по 2 пъти на ден най-много. Та вече се успокоих с това, но пък пляскането с ръчички стана нещо, което прави почти постоянно за всяко нещо. Даже онзи ден плака от умора и докато й слагах пижамата започна да пляска и да плаче, ох, изядох я, толкова сладка! Така че, да, едното напредва, другото изостава. И между другото синът ми, който проходи рано, после си остана супер подвижен, спортен, активен... А този, който проходи много късно пък не е чак така спортен и бърз, обаче с думите и начина на изразяване е много напред с материала. Така че някак си показват характера още от сега, големите хора също сме различни и всеки си носи своите силни и слаби страни. Според мен и тя няма да е от най-спортните натури, но пък е музикална. Пусна ли музика веднага започва да се клати и смее, танцува Simple Smile

Мислех, че сме на ДК днес, а то било другата седмица. Чудя се какво да въведа днес, имам само кайсия. Мислех да е каша елда или киноа, но е толкова студено навън, има един гаден вятър, облаци, че надали ще ми се ходи до магазина, а и все още не съм намерила къде ги продават, в ДМ няма такива.

# 289
Пастичка

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 02:57 от Miss AG

# 290
  • Замък сред облаците
Аз имам едно глупаво питане 😁 Досега преварявахме Девин изворна за детето. Сега реших да почна от каната с филтър да преварявам чешмяна вода. Нали е ок? 😁 Хич не я харесвам като качество софийската вода, ама съм разглезена с родопска 😁

# 291
Страх ме е и от висока температура, и от ниска такава. И от задръстения му нос, и от стичащите се секрети. От всичко ме е страх. Високата температура я разнищихме вчера, ами я кажете как се вдига ниска такава? Тая нощ - 34.5! Явно нещо нурофена му дойде в повече, макар да беше и в дозировка, и в подходящ интервал. Не сме минавали крайното количество за 24часов период, и е даван само при крайна нужда. 34.5! Хибернация. Навлечен е сега с надежда да вдигне малко по-нормална, задържа се до 35 и нещо, почти 36, което го броя за успех. Интересно е, че сега изглежда доста по отпаднал, от колкото с 38.

Иначе правихме тестове за грип и ковид - отрицателни.

Тони бърбори с някакви нечленоразделни звуци, само агу-то различавам. Чува се мама, но само когато реве силно. Иначе нищо. Повтарям мама, баба, тата до откат, но той не. Познава си името, боц понякога дава, понякога се опитва да ти хване пръста и да го изяде. С дай 5 имаме по-голям успех, повечето пъти дава. Не пляска, не сочи, рядко поглежда, когато аз му соча нещо. И на мен ми е малко филм, но мисля е още рано да се панираме за тези неща.

# 292
  • Замък сред облаците
Деси беше писала назад мисля за ниска темп. Обличаш хубаво (навличаш), гушкаш, разтриваш ръце и крака.

Ето тук: https://bg-mam.ma/p/1515434/45947095

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 10:43 от АА

# 293
  • София
Не, не, тя говори за друго. Хахахахах ама все едно по моя път минавате. Алис след няколко дни с над 39 и даване на панадол и Нурофен след това два или три дни беше с 34,5!!! Нощем като спеше ставаше най-страшно. Спеше няколко дни с космонавта по съвет на лекарите от Пирогов. Чак после личната ми обясни, че тялото им още няма постоянна терморегулация и всъщност се е сбъркало от това редуване висока, ниска температура. Така че, това е съвсем съвсем нормално, не се притеснявай. До няколко дни ще се възстанови… Алис май чак след 5 дни върна 36,6 нормална телесна температура. Ако решиш навличай, може да вдигнеш до 35 и малко. Мен лично така ми беше по-спокойно.

# 294
  • Замък сред облаците
Да, да за същото визирам, горе ти изрових и поста от януари Simple Smile

# 295
  • София
Да, ехеее браво много си бърза. Но да, мен като човек, който не го е страх от висока температура от ниската беше пълен кошмар и ужас 😂 постоянно си представях хипотермия!

# 296
  • Замък сред облаците
Като карах бронхит на 16 след това бях една седмица с 35градуса ама тогава ми се сбъгяса и щитовидната. Та знам аз че може от боледуване също, ама при бебе не е баш същото 😅😅😅

# 297
Сега се сетих от спането с космонавт, вярно че и Алисчето беше така. Уф туй бебе, тъкмо се успокоя, че всичко му е наред и е ново 20. Заспа сега и веднага смъкна на 35. То донякъде нормално като спят да пада ама… облякла съм го една идея повече в момента, ама май ще навличам още после. Студен е на пипане по чело и лице, крайниците са топли. Добрата новина е, че от последния нурофен не е вдигал, ама ако вдигне пак висока темп, ще ме е страх да му дам нова доза. Абе… ще мине и замине ама първо боледуване, ни знам какво да очаквам, ни нищо!

# 298
Аз като карах Ковид първия път бях с толкова ниска температура. Обсъждах и с доктор, но не го отбеляза като нещо притеснително. Но при деца вече сигурно е друго. Ще се регулира температурата.

Марти сутринта ми викаше "мама", докато бях в другата стая. Правим боц с пръстче и чука на кучетата по прозореца с юмруче. Показвам му как да пляска с ръчички и да правим "пет". Абе всичко ще се научат децата, ама нали майките им все трябва да има за какво да се филмираме.

# 299
АА, водата в Сф е мека, и с преваряване не виждам проблем да я използваш. Аз от миналата седмица минах от бебелан на девин без преварка.
Лъчи на моменти дава боц, но май забравям да го тренираме достатъчно често. От няколко дни сама започна да пляска на музика. Дай 5... подам ли длан и без да кажа дай 5 ще ме плесне. Още не пълзи. Търкаля се и се опитва да се набира по дрехите ми.
Снощи супер настървено ми сви наденичката. Тя така като кърначе тънка. Разтрепери се и взе да крещи като посегнах да я взема. Нещо обаче й куца връзката ръка - уста. Играчки лапа, но храна се сеща да поднесе към устата. Та наденичката накрая й дадох да осмуче. Е, не смука - отхапа и доволно си го сдъвка. И си мисля що я мъча с тия пюрета. Хич не ги яде с мерак.

Общи условия

Активация на акаунт