Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 965
  • 812
  •   1
Отговори
# 300
  • Замък сред облаците
И аз като дам храна се мачка, хвърля, но не се поднася в уста. Всичко друго не за ядене директно отива в устата 🤣🤣

Девин я преваряваме щото знам как са ми идвали палети със стекове, осрани с курешки и миши изпражнения…

# 301
Йоан също не си отговаря на името твърде, много се фокусира върху игрите си. Не бързам да се тревожа, защото в други отношения се развива добре. Ту казва срички, ту не.

За Сайбекс Балиос исках да кажа, че в сравнение с други модели има доста по-големи гуми и няма лекотата на други летни колички като бизи и ийзи. Но пък това че се върти в двете посоки е голям плюс, ние заподозряхме че това е причината Йоан да не иска да се вози - не е свикнал да се вози без да ме вижда.

# 302
  • Замък сред облаците
Ооо да, може да е причината това. За името направете тест - сутрин реагират много повече отколкото вечер когато са уморени и заплеснати в игри Simple Smile той мъжа ми не си чува името като гледа нещо на компютъра, пък детето като играе съвсем. Като все пак моето си реагираше на името още от 5 месец. Сега с новите игри и умения концентрацията е другаде и не трябва да се шашкаме. Те просто не са мултифункционални.

# 303
Така е, да, ние не бяхме и много постоянни в използването на името му. Да не говорим че се улавям често да му викам “мами”, от което трябва да се отуча.

Ами най-вероятната причина е, да, и аз чувствам дискомфорт като не е обърнат към мен, но това пък въобще не го съобразих, защото дори и малко все пак сме го возили и в другата посока, но после се сетих че често се сърдеше. Та с триста зора (и малко неустойка) успяхме да ги сменим тази сутрин. Не исках да чакам да видя дали ще свикне, защото на другата ни количка отгоре покривалото пък е счупено. Но определено по-леките модели за лятото са по-яки, ако го нямаше това обстоятелство. Та не питай старило, а патило има значение всеки детайл, сравнявайте добре и в магазина само за оглед, щото или ще се опитат да ви продадат кквото имат или както беше при мен може да не им се занимава. аз като бях в рая тойс онзи ден питах и за други модели, а продавачката само измунка че всички били еднакви, а за цветовете ми каза да си ги видя на телефона 😁 Не ми е виновна тя де, но и занапред ще имаме скъпи покупки, та ще знам как да подхождам.

# 304
  • Замък сред облаците
Жалко, на нас в Рая тойс на Черни връх ни обърнаха внимание като купувахме, демонстрираха, всичко беше ок. Гумите на балиос ще те спасят по липсващите тротоари и асфалт обаче 😁

# 305
Така е, може би са по-натоварени, защото дори и днес доста сновяха напред назад и изчезваха в техните помещения. Нямаше клиенти, но явно склададжийски дейности,  и трябваше да ги гоним да ги питаме още детайли, ММ ми даваше зор, аз изпуфтях че ми е притеснено, защото това не са малко пари, та накрая едната дама реши да ни обърне внимание като хората,, показа ни модела в подробности (кое кск се натиска к прибира), отбеляза, че този модел им е най-харесваният, видимо, за дс ме успокои и даже предложи да ни направи отстъпка върху новата покупка.

В крайна сметка всяко зло за добро. В Драгалевци големите гуми ще са ни голям плюс, а и изглежда по-стабилна. Ако някой ден имаме друго детенце за такова шаси по-скоро бих купила кош за новородено  и цвета, който си взехме е по-як, river blue се води.

# 306
  • Замък сред облаците
Ние сме с ривър блу Simple Smile и летния кош в хоризонтално положение става за новородено освен това Simple Smile но ние имаме кот с (зимния кош) и в началото на 5 месец минахме на летния че окъся. И коша за колата става на шасито на количката също с адаптери Simple Smile

# 307
Аха, да, вярно Simple Smile абе яка е количката, ако не иска и сега да се вози, пак ще сменяме, но този път бебето Simple Smile)

Твзи дни съм тотално изтощена и се радвам че поне това няма да мисля сега повече.
Почнахме отбиване, засега само с вечерното хранене. Оказа се че има повече успеваемост като му давам млякото да го пие като от чашка. Не му допада твърде биберонът и бързо се отказва да пие от него. Обаче сънят му все още е доста зле. Буди се с рев около 4 часа, иска да спи при мен, но тая работа е вече за консултант, защото изпуснах нещата от контрол и последните дни да не кажа, че спи все едно сме пак в четвъртия триместър - върху мен гушнат и дебна да го оставя. Станал е малко клинджи, знам че е нормално за етапа, но реве неутешимо като изляза до тоалетната само. Никога не е плакал така. Дано мине по-скоро, защото усещам че съм на ръба си от умора и че много му се изнервям, а това не е ок. Чакам днес следобед дя го оставя малко на свекървата че да си поема малко въздух.

# 308
  • Замък сред облаците
От регресията плюс separation anxiety ще да е. Отговаря си на възрастта. Аз май писах - и нашия се буди към 4:30 и го взимаме при нас, така поне спим всички.

# 309
Маги, пак, че можеш да го оставиш на някого. Аз не виждам, ако нещо ми се наложи как ще го оставя. Плаче от майка ми и свекървата. Само на баща му мога да го оставя без проблем. Знам, че е нормално, но все пак ...

# 310
Да, кофти е, по принцип се напрягам от близостта ни, но осъзнавам, че в някои ситуации е голям плюс.

# 311
Много трудно приспиване беше тази вечер. Толкова бях уморена от целия ден, а и искам вече да отвикне с това заспиване на гърда, също си бях решила да правя една лека йога тази вечер, че се заинатих веднъж поне баща й да я приспи. След 30мин рев не издържах и се намесих - пак на гърда. Цял час ме дъвка, хванаха ме нервите, стана 23ч и просто излязох от стаята, а тя се разбуди и пак рев. Пак се върнах, но този път я гушнах с гръб към мен на люлеещия стол и така гледахме музикалната играчка и о! чудо! заспа. Дори не се събуди като я сложих в нейната си кошара!! Утре пак ще пробвам по този начин.
Току що си приключих йогата половин час след полунощ и тепърва влизам в банята и после ще почета. Късно е, но имам нужда от време за себе си. Надявам се поне до 4ч да си спи в кошарата, след нощното кърмене лесно си я връщам пак там ако не заспя докато суче. Ако заспя се будим тримата на спалнята.
И така, честит петък Simple Smile Въпреки че не съм на работа, пак ми носи радост мисълта, че е петък.

# 312
При нас е същото - приспиването е много трудно, още като го оставя в кошарата, се буди и плаче.. И също при баща си плаче много истерично, изпъва се, изпотява се целия, направо ми се къса сърцето и се намесвам аз 😅

# 313
Ние сме на гости за моя рожден ден при бабите и е ужас със сън, режим и всичко! 😬😬😬

Момичета, от официалния сайт ли купихте Майки-тата? Не виждам наличност в момента, а ми се струва наистина удачен термометър.

Дарина не ме поглежда като я извикам по име, ако нещо е по-интересно от мен. Любимото ми е, след като се е нахранила, стои на стола вперила поглед в прозореца в някакъв транс от пълното коремче и гледа облаци, птички и т.н. За да ѝ дам знак за край на яденето или за вода, се налага да ѝ повтарям името няколко пъти, пощраквам с пръсти, за да ѝ привлека вниманието.

# 314
Честит рожден ден Simple Smile

Точно вчера изпаднах в паника, че съм го счупила, щото го потопих във вода, но взе че тръгна. Търсих тогава и видях, че навсякъде е изчерпан, а говорих и с една приятелка, която им е звъняла и са казали, че нямат производство в момента и не се знае кога ще имат. Много жалко, защото наистина е добра машинка. Не знам и дали има еквивалент някакъв, надявам се да не ми се налага и да разбирам.

При нас положението се подобрява, не е вдигал повече темп, държи я една идея по-ниска от колкото ми е комфортно, но поне не е стигал такива крайности. Борим разстройство обаче, личната изписа някакви прахчета. Чудя се кога и как да вкарвам обратно храна, че досега беше все на мляко. Ще изчакам поне до утре и ще гледам да е с по-леки храни и по по малко.

Тая нощ имаше истеричен рев един час от нищото. Нищо не го успокоява, като го взема в мен почва да ме блъска, удря и още по-силно да реве. Най накрая някак с песнички успя да се успокои и да заспи обратно. Днес също много реве като пъхне играчка в устата си, лапва нещо и следва пронизителен рев. Явно бая го мъчат зъбчетата, друго обяснение нямам.

Спахме до 9 тази сутрин! 9! Тва бебето дето става в 7:30 най-късно, а наскоро почна и в 6, спа до 9! Успяхме и ние да поспим, събудиха ме от кухнята, супер много се изненадах. Режима днес е леш, ама ще го нагласим някак. Чак сега легна за първа дрямка… както съм свикнала вечер да ляга най-късно в 8, днес ще е тегаво 😀

Общи условия

Активация на акаунт