Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 987
  • 812
  •   1
Отговори
# 405
  • Замък сред облаците
И ние се гледаме сами, честно казано не смятам че и имаме нужда от помощ, отменяме се когато някой от нас е претоварен, излизаме да разпуснем по отделно. Свекърите са тук в София, нашите са на 250км и идват за по уикенд през месец. Айде, майка вчера се отби за 2ч че беше в командировка и се възползва 😄

Дето вика Маги, аз мъж избирах ама да ви кажа и отношенията МУ с родителите гледах - докато тръгна студентка живяхме с родителите на татко, та отношенията свекърва-снаха с негативна свекърва са ми ясни, пък и като “потърпевша” внучка гледана от баба и дядо съответно…

Та понеже свекърите си имат кривини (не че не си обичат децата и се отнасят уважително към зетьове и снаха, но са си серт), ММ не им цепи басма и слага граници отпреди да се роди детето. Няма натискане за гледане понеже и те си имат здравословни проблеми и с толкова малко (несамостоятелно) дете ще им е зор. Но го водим всяка седмица да го видят все пак освен ако не сме болни (или те). От свекъра има повече коментари и цупене за неща дето той “знае”, отколкото от свеки - с нея диалог става и като обясня защо и как са се развили грижите за децата отбира от дума.

# 406
Мирра, разбирам те за всичко 😁
Аз съм социална, но съм малко темерут на моменти - не обичам аз да инициирам контактите, може би и защото често съм уморена и все смятам, че трябва да съм на ниво в общуването, ако ще се виждам с някого. Не ми трябват много контакти, но все пак да има и да са качествени Simple Smile та почнах и аз да се свързвам с приятелките си повече и ми става по-добре. Уикендите задължително се виждам и с брат ми или излизаме с ММ и също ми е разведряване.
Аз също бих участвала в някакво мероприятие, е което да се съберем да пием по кафе, неангажиращо така да се каже 😂 няма да си разваляме перфектните онлайн взаимоотношения 🤣

# 407
  • Замък сред облаците
Аз също бих участвала в някакво мероприятие, е което да се съберем да пием по кафе, неангажиращо така да се каже 😂 няма да си разваляме перфектните онлайн взаимоотношения 🤣

+1 от още един темерут

# 408
Маги, звучи ужасно, не знам как търпиш...

Ами тази тема сега...а съм на гости на свекървата след като бяхме при моите родители. Сами си гледаме детето и не искам помощ от тях, просто няма нужда. Свекървата не изгаря от желание да помага, майка ми е все на нисък старт, както се изрази Мирра. И двете са на около 300 км от мен. Наслушала съм се на глупости за водичката, водичката със захар, сокчета, осоляване и прочие, нямам доверие да ми гледат детето и толкоз. Мъжът ми пък е на мнение, че който си прави деца, той трябва да ги гледа. Аз съм и много възмутена от липсата на хигиенни навици у свекървата, а майка ми пък, другата крайност, само дето не мие храната с дезинфектант или белина...
Признавам си, че съм малко и ревнива, не желая да споделям детето си и не го смятам за нормално. Като почнат да я целуват и да я подмятат...издивявам и се карам. Да не е кукла? Човешко същество с лично пространство! А родата на мъжа ми смеят да я целуват и по лицето, и в устата... Отвратена съм! И колкото и забележки да правя, все забравят някак, когато не съм покрай нея, съм сигурна, че се случва, но все трябва да се изкъпя или да ида до тоалетна... За това и се виждаме 3-4 пъти в годината, предостатъчно!!! Тепърва ще се карам с тях, от сега не уважават границите ми като родител, няма да става по-добре, сигурна съм.
Разбиранията им за света и за отглеждането на деца са толкова далечни от моите и няма да се срещнат скоро. Майка ми пускаше коментари, че краката на Дарина били криви и дебели и, уж шеговито, ѝ показваше 5 пръста тип "шамар" като не била слушала. В такива моменти направо оставам безмълвна. Тихо заплаших майка си, че ще я бия лично аз нея, ако посегне на детето. За дебелите крака? Кой си мисли, че бебешки крака са криви и дебели? И го казва ей така? А това дете като започне да разбира? После аз защо ли имам комплекси за външния си вид като тя ме е отгледала...

А сега за срещата, и аз бих взела участие за София. Аз съм темерут на n-та степен и редовно отбягвам социални контакти, но понякога ме настига усещане за самота.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 14:33 от Bubblezz

# 409
Ама много сте изписали, почвам аз по ред на номерата...

Хоуп, може да му е малко сумарното дневно будуване. За две дремки трябва е минимум 10,30 часа, при Йоан даже и те не стигат и не будували поне 11 часа после се буди през нощта. От неделята е на две дремки, криво ляво малко с мъка избутваме интервали 3:10/ 3:30/4:20 Накрая вече е страшно, ама поне после спи. С 3 не става вече и почваше да заспива в 7 вечерта за 3та дрямка.

Днес минахме на ДК за 8ми месец, качил е 400 грама и е 7,7 и 74 см. Мисля че Маги се чудеше дали да продължава да настоява да храни бебчето, ако вече се е понаяло и аз имам същото чудене с Йоан и педитърката ми каза да гледам да си изяжда порцията, защото е слабичък, обаче не го препоръчва при бебета,които се кърмят, защото така често може да се претъпчат и с пюре и колкото си дърпат от мама. Просто при нас шише стачката се отрази и аз трябваше да го гоня за всяка една допълнитена лъжица да хапне. Пак 400 грама е супер, при все че  повече от 130-140 мл мляко не се изпиваха на хранене. Смених биберона на 3-ка, малко се дави, но поне по-лесно  пие вече, надявам се това отказване на мляко да преминава вече, че е  ужас.

За помощта- ми няма такова животно. Моите родители не са добре здравословно и просто няма как да гледат бебе, а свекърите имат желание, ама аз има нямам малко доверие, а и работят все пак.  Майка ми постоянно ми намилаше как това дете щяло да реве от всеки, само изолиран съм  го държала, никой не познавал.... дрън дрън  много си е социален, ако хареса някой и види,че ние с баща му  сме с позитивно отношение към човека ведага си играе, смее се, раздава усмивки.
Сега уикенда се наложи да го оставим защото бяхме на сватба, ами справили са се, даже доста изпълнителни. Моята свекърва е добра, малко дава непоискан акъл и понякога дърдори много, ама по-скоро с ММ се карат, аз не участвам. Аз съм доста серт и честно казано никога никой не си е позволявал да ми се меси и каквото кажа го правят., щом е свързано с детето. Обаче аз тези хора не съм ги виждала толкова щастливи, ММ също, два дни бяха с детето и направо грееха, защото  в петъка дойдоха за тренировка да им покажем кое как,  че памперси не са сменяли то 20 години. Та режимът беше отишъл на майната си , но поне така минахме на 2 дремки, а детето беше щастливо и дори не отрази, че ни няма. Та нашето "асоциално" дете се оказа бая социално.

# 410
Аз мисля, понеже не сме много активно пишещите тук да се съберем всички веднъж някъде на по-централно място (Борисова градина?) в някой по-топъл ден след обедното хапване Simple Smile) Само трябва да го издебнем този ден, че го дават да се разваля, но се наемам да ви напомня Simple Smile)

# 411
Много темерути сме се събрали, сигурно затова така добре ни върви приказката.

И аз съм за, макар че предполагам с различните режими ще е доста трудно да се напаснем, но пък може да направим опит Simple Smile

# 412
  • Замък сред облаците
За Борисовата звучи добре, ако има нужда някое бебче може да се врътне мама с количката да го успокои/приспи Simple Smile

Нещо тематично за съня 😅 https://www.instagram.com/reel/CpYcqzMv-iM/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 413
Така е, принципно утре го дават хубав ден, но предполагам, че няма да могат много майки да се включат.
После следв. петък го дават хубаво Simple Smile Според мен ранния следобед ще е удобно време за повечето, или най-късно средния Simple Smile

# 414
Маги, дай , моял те, фийдбек после как е минало с БЦЖ-то.
Аз също съм ЗА среща в София и бих се включила.

# 415
Оказа се, че реакцията е достатъчна и няма нужда от повтаряне Simple Smile Взехме и бележка за държавна кухня и тия дни ще проуча процедурата, някой вече записвал ли е за нея?

Предлагам да го мислим за следващия петък, а пък ще следим времето Simple Smile

# 416
  • София
И аз съм навита за среща, само че вероятно ще съм с баткото, че имат скарлатина в групата и не е ходил от миналия петък и кой знае кога ще го пусна. За свекървите като ви чета не мога да се оплача, гледат ги като идем там, особено свекър ми като поеме Калин и му виждам очите само като е време за ядене дори нощес спи с него. Но тук в София сме си сами за жалост, на мен не ми е чак такава драма - вече свикнах, но на Калин му е много мъчно за дядовците и бабите и много му липсват. Зимата идват за по една седмица майка ми и свеки и имам малко помощ, но я използваме повече да излезем с мъжа ми на кино и до някой мол за шопинг с майка ми например. Много отдавна им секнах опитите за съвети и им казах, че за моите деца аз ще си взимам решения за да си бия после аз главата и някак си с времето спряха изобщо да се мешат. Дори като сме в Козлодуй и оставям примерно Алис няколко часа със свеки ме пита кога да яде, какво точно и кога да спи и изпълнява всичко много стриктно. Момичета аз също съм много серт и темерут и не обичам познанства, предпочитам малко приятели, но утвърдени.

# 417
  • Замък сред облаците
Значи срещата ще е под слоган “Майки-темерутки разнообразяват самотата” 😂

# 418
На мен пък ми се иска да имах свекърва, даже и да ме ядосва. Моите свекъри са починали отдавна, аз не ги и познавам. Децата за съжаление си имат само 1 баба (моята майка).

Супер идея за срещата. Аз не се имам за темерут, много говоря и обожавам да общувам. Но ние сме далеч и затова ви пращаме само позитивни мисли.

# 419
Маги, за кухнята знам, че се ходи в централа с бележка от ЛЛ и бурканчета да се запише детето. Може да видиш тук какво се иска още спрямо центъра, в който се падате https://www.sofia.bg/childrens-kitchens Теди беше писала мисля, че са на държавна вече.
Ние пробвахме 2 частни, като едната се хареса много, другата беше пълен отказ (а това е бебе, което не отказва никаква храна). Честно казано на мен държавната ми е малко съмнителна, но може да и дам шанс по нататък. Раздавателния пункт ми е доста удобен, на 2 крачки буквално, но пък удобството на куриера до вратата е по-голямо 😀

Матея, ти беше в Германия нали? Има ли нещо подобно на детските кухни там? Любопитно ми стана Simple Smile

Бяхме на офтамолог днес. Профилактика, че нали е бил в кувиоз с пускане на кислород и е препоръчително за него. Беше ми леко притеснено как ще протече прегледа, не знаех какво да очаквам. Беше доста интересно за мен, на него му беше скучно 😂 извади лекарката най различни машинки, светкащи, блещукащи, въртящи, гледа 5 минути и накрая заключи, че всичко му е наред. Далекоглед бил, ама точно толкова колкото трябвало, всички бебета били далекогледи. Следващ преглед на 3.5години. Каза, че често това далекогледство ставало късогледство в юношеска възраст, а при него има и наследствен фактор от баща му, ама да видим.

Общи условия

Активация на акаунт