Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 20 001
  • 812
  •   1
Отговори
# 420
Ето ни след ДК, + още 500гр...И при нас има коментари за кълките, баджаците, че била момиче, че трябвало да минава на диета и т.н. Дразнещо е, но ние сме спортно семейство, така че съм сигурна, че ще си влезе в норма. ЛЛ ми предложи да я водя на рехабилитация за раздвижване, правели сериозни упражнения, каза ми къде, така че ще го обмисля и проуча тези дни.

И както очаквах да започваме попарата. Но аз първо ще въведа сиренето, после ще мисля за хляба, така че закуската след седмица-две я започвам. Ще погледна някоя по-хубава детска кухня какво меню имат и ще си го копирам в нас, така процедирах и с големите, не са били записани на кухня.

Чудя се дали да не преместя кашата за закуска, в последствие ще стане на кус-кус и попара това, тоест зърнените със сирене/извара да са сутринта, а за СЗ ще останат плодове с нещо, тоест да е по-леко.

Много ме е яд, че забравих да я питам да погледне малката за синехия. Онзи ден бях на гинеколог за цитонамазка с бебето и тя ми предложи да види и нея, пък аз не знам защо викам "Аа, нищо й няма, няма слепване, ние я гледаме", имаше и голяма опашка пред кабинета, та реших да не я бавим допълнително. И после вкъщи като я погледнах малко се зачудих всъщност така ли трябва да изглежда. Мислех днес да питам ЛЛ и пак забравих. Търся снимки в нета, не намирам. Ядосвам се на себе си, трябваше гинеколожката да я види като предлага, защо съм толкова загубена.

# 421
Лавинка, има ли ги в някоя брошура на Лидл дрешките? В магазин не съм влизала от месеци (освен ДМ и един друг бебешки) и мъжът ми пазарува.
За Гербер и аз не знам какъв е случаят.

Бъбълз ме подсети какво щях да питам преди време, но съм забравила. Става въпрос за носилките, използвате ли ги още? Аз бях ентусиазирана, че ще нося, но от както му умаля слингът не съм го носила, а имам раница, която явно пак няма да ползвам. Имам чувството, че ще ми тежи, а и искам да свиква с количката.

Аз не мога да спя с него, докато той спи. Не, че не мога да заспя, но не мога да си го позволя, докато Алекс е в другата стая сам, аз да спя. Всякакви филми ми минават през главата. Пък и разбирам да заспи и да спи спокойно 1-2 часа, а той като се върти и ми се убива желанието за сън. Но и само да си полежа ми е достатъчно да презаредя батериите.
Вечер заспивам късно, защото гледам на запис Един за друг (най-после и аз нещо да гледам, а нямам друга възможност), чета, пиша...и то стане 1ч.

Свекървенската тема...ох и аз ще съм свекърва един ден.. Joy Помощ и ние нямаме, с Алекс също не сме имали. Гледан е броени пъти, когато ни се е налагало да отидем някъде за няколко часа. Никога не е спал при бабите си примерно. Аз по друг начин виждах нещата преди да родя, но на приказки всички са много силни. По принцип предпочитам сами да си гледаме децата и никой да не ни се включва с непоискани съвети, но е трудно никаква помощ да няма. Писала съм и преди тук свекърва ми какви ги говори - като започнем от как да кърмя, без тя да е кърмила и не знам от къде знае в такъв случай, как да захранвам, какво да давам, как да го подпирам да седи, как да го нося...Последно ми каза да спирам да му давам пюрета, а направо да му предлагам варени зеленчуци да се маже с тях. Била гледала клипчета и така правели там. Като се задави да му обяснявам, че сам ще се справи и той щял да си преглътне сам хахаха. Другоо все ми обяснява и ми се чуди как ми било удобно да го нося така ( мислех си, че е нормално да носиш на хълбок детето си). На нея така не и е удобно, значи не е правилно!, а го носи наред (мъжът ми също, защото Марти се завърта и иска да гледа напред)...та как ми било удобно така, сигурно защото съм била ниска! и 100 пъти ми повтори колко ниска съм била, а съм 165 налии, не съм викинг, но не съм и 150. Та видиш ли ниска съм била, за разлика от нея, която е висока колкото мен като застана до нея.. Последния път ме гледа как го нося и ми каза, че се притесявала да не получи някоя луксация като си разперва така ръчичките назад и му ги бута към тялото! Погледнах я само и си прехапах езика за да не кажа нещо ...засмях се и не помня какво казах. Отделно е много активна в социалните мрежи и качва снимки на децата и то такива, които не бих искала да са там. Мъжът ми й праща да им се радва и тя веднага да ги покаже. Откачам...
Рядко идва, но и от моите ръце се взима и разнася. Отделно не спира да говори и е доста натоварващо. Марти съответно плаче като не ги вижда често и после се чудят защо! Ревльо бил...Все се сравнява с Алекс...нямал коса хаха, а тя му влиза в очите и ушите, но нямал хаха. А пък с голямата внучка омг. Когато вече са повече внуците се вижда деленето, ама тая тема няма да я подхващам, защото избеснявам.
Спирам до тук с тази тема, че мога да пиша до утре. Иначе не е лоша жената. Разбираме се, но като на всички не ни е приятно да получаваме непоискани съвети, които изобщо не отговарят на нашите разбиране за отглеждане на нашите деца.

За БЦЖ не съм забелязвала личната да проверява и да го коментира.

И аз съм от клуба на темерутите. Трябва ми време да се отпусна и да допусна някой до себе си. С удоволствие бих искала да се видим на живо, но не съм от София и няма как. А щеше да е хубаво! Heart

# 422
  • Замък сред облаците
Ох тия свекърви… Клъц клъц с голямата ножица!
И моята го носи напред, тяхното поколение явно така е свикнало, а като е скоро наяден и се случва да го обърне с главата надолу да му провери/подуши памперса и настръхвам как ще повърне…. Ама с две приказки и се сепва.
Аз умишлено не се вторачвам в неща, които не ми харесват освен ако не застрашават детето. За всичко останало съм решила, че са бели кахъри и няма да го мисля и да си го слагам на сърце.
Ама все пак и аз да споделя, де…
Свеки към малкия всеки божи път като идем: “Ти така и не ме запомни….” (Детето му трябват 10мин с други хора които не са мама и тати, за да се отпусне).
Майка ми към малкия вчера: “Аз лоша баба ли съм…Лоша бабааа….” (не му дава да лапне нещо от пода)
Свекъра преди 3 месеца: “Трябва да го подпирате отзад с ръце, за да пропълзи иначе откъде ще разбере как..” Обяснявам аз за самостоятелност, заякване; следва “Все много знаете, аз 3 деца съм изгледал…” (Свека клати глава в стил -аз ги гледах, той само беше наоколо.. 😁😁😁)

# 423
Хаха, Мис, разсмя ме с викинга 😄 АА, права си, принципно са бели кахъри и не е здравословно да си го слага човек, ама ако си твърде великодушен ти се качват на главата. Все пак, нали, както съм споменавала, ние сме под един покрив, макар и на различни етажи и съм по-чувствителна по отношение на границите. Но да сме живи и здрави. Днес успях да се измъкна за една йога и сега съм дзен 😆

Аз ползвам още раницата, да. Даже онзи ден като валя ходих с него до мола за подарък на свеки пак да я спомена с добро, че беше рожденичка и ми беше доста удобно, не знам как ще е като натежи още повече, но засега е удобна опция. И на лекар го нося в раницата, че няма как да кача стълбите иначе. Принципно гледам да взимам раницата като излизам в случай че нещо се вкисели, или ако трябва да се качвам в автобуса преди когато ползвах по-тежка количка.

# 424
  • Замък сред облаците
Да, Маги, под един покрив си е друго и границите мнооого се размиват, особено и като е уморен постоянно човек всичко е по-силно като преживяване.
Важното е да има уважение, разбирателство и да не забравяме че умишлено никой няма да навреди на детето от роднините ❤

# 425
  • София
"Аз умишлено не се вторачвам в неща, които не ми харесват освен ако не застрашават детето. За всичко останало съм решила, че са бели кахъри и няма да го мисля и да си го слагам на сърце." Това е и моята мантра за добри отношения с тях.
Ние с Алис се носим много, особено като трябва да ходя някъде с колата и на пазар или на консултация, последно се носихме като водих батко на плуване вторник, спа един час в раницата докато го чакахме. На нея и е много удобно, но на мен след час стоене малко ме позаболя кръста. Калин май до годинката го носих с раница, после като проходи вече не.
За детската кухня в София трябва акт за раждане и по спомен 30 бурканчета за детска кухня + 60 капачки. После всеки път ходиш и носиш 3 бурканчета... Калин с триста усилия го бях записала, но не ми хареса храната- беше мега рядка и за да изяде нещо бухах яко сухари. Също така времето в което трябваше да взема храната съвпадаше с режима му на спане и сега като гледам май същото ще е и май май няма изобщо да я записвам нея. Директно на частна кухня ще си мине. Преди ползвахме Ян Бибиян, но като чета коментари май доста са занижили качеството и явно ще пробвам подред всички. Аз както мразя да готвя абсурд да готвя всеки ден по 2-3 различни неща... Просто предпочитам да сме цял ден навън и да е сготвено, а баткото да е на градина и само вечеря да трябва да измисля. Това ми е перфектното хахаха

# 426
Мира, в Германия сме ние, да. Няма кухни тук, нито нещо подобно. За бебетата има вариантите да си готвиш сам или пюрета. Като минат на нормална храна си остава само готвенето вкъщи.

Раницата си ползваме и ние. Мати също много я обича. Ако може по цял ден ще е в нея. Още не ми тежи. Много по-удобно е с нея, с количката на мен ми е по-трудно. Пролетта ще изкараме триколката. С нея може къси разходки да правим.

# 427
Така е, ако трябва да сме мъдри, човек е хубаво да си подбира битките, иначе нервите няма да ни стигнат за важните неща.

Много съм боса в темата с кухните. Имах една приятелка, която ползваше в Овча купел държавната и беше доволна. Аз предполагам, че има разлики в готвенето или не е точно така?
Гледах на хербебе кухнята, ама нещо не ми вдъхна доверие, а и пишеше че за 9-12 месеца всичко е пасирано, а не знам как е пасирано…Иначе бих купувала и частна, ако знам че е хубава.

# 428
  • Замък сред облаците
Те държавните кухните са по райони, иначе готвят по един стандарт и май са 3 главни кухни в София, а се разпределя храната по пунктове?

Аз засега не смятам да записвам на кухня, то е още няколко месеца докато мине на съвсем обща (е, съобразено с подправки и някои алергени нали). До нас карат на 4 частни, ако реша може да поръчам от тях за проба.

# 429
АА, тя и твоята свекърва сигурно е висока и затова така й е удобно да го носи. Joy
Май освен на децата трябваше да се сетя да водя дневник и на останалите какви ги говорят и правят. Joy
Дааа, и ние все сме млади и нищо не знаем още. А понякога се чувствам като малоумна, когато започне да ни обяснява някакви елементарни неща. Видяла ме да почиствам на Марти окото, което сълзеше и след няколко МЕСЕЦА се сеща да кажа "абе аз все да питам, но видях един път, че почисти на детето окото с мокра кърпичка..." Квоо? Никога не съм използвала мокра кърпичка да му чистя очите, а марля и Физ.разтовор. Та се успокои, макар че бяха минали месеци и навреме се сети да каже. А помните ли, че веднъж писах, че ми каза, че ще му кваси мляко, за да подхвръкне малко...и на мен все ми е смешно какво ще рече, но явно е слабичък според нея. Един ден като дойде отбеляза "кака (другата внучка) ми харесва, че има бузки, Алекс също е направил бузки, а Марти хихихи." Абе много може да се изпише на тази тема .Grinning
Ясно е, че никой не иска да си навреди на децата/внуците, но се чудя, все пак и те са имали или имат свекърви и знаят за какво става на въпрос. Живи и здрави да сме!

Аз Алекс първо го пробвах на частна кухня, но не ми хареса и минахме на държавна. Марти не знам кога ще го пробвам, но имаме още неща за въвеждане първо. Иначе изобщо не ми беше удобно да я взимам и често мъжа ми я носеше или си правехме едни дълги разходки до там.

# 430
  • Замък сред облаците
Лошото е че има свекърви, чиито свекърви са били същите и те сега виждат шанс да покажат я надмощие, я значимост някаква, защото някога не са могли… и не осъзнават, че повтарят модела.

Висока е свеки, аз съм лилипут покрай цялото им семейство 😂

# 431
И ние пробвахме Ян Бибиян, всичко се изхвърляше, нищо не му хареса... 🥲

# 432
На мен Дара ми тежи повечко, ако я нося отпред, но тъй като седи стабилно вече, по-често я нося на гърба си. Голям кеф е така, като изключим, ако реши да ме скубе. В такива случаи мятам една огърлица-гризалка, за да не остана плешива. За мен носилката е удобство огромно. Улиците само на места са проходими с количка, доста от парковете са с безумен асфалт или плочки, през които, ако мина, ще събудя детето, ако спи. Вкъщи нося Дара, когато чистя и не трябва да лази по земята, когато ѝ никнат зъбки и е кисела по принцип, и т.н. Замислила съм се за раница toddler, но не съм сигурна. Не мога да я нося на хълбок, твърде ниска съм и аз, няма място за седалка. Laughing

Случаят на Гербер в Щатите е свързан с големи количества тежки метали, поне от това, което видях в Тик-Ток.

# 433
Нося от време на време, ама и на него не му е удобно вече. Но аз си го нося отпред с лице към мен, той само се върти да гледа… пробвах го веднъж наобратно, с гръб към мен, да гледа навън… ама ми е много неудобно така, много повече тежи и се натоварваш. Трябва да пробвам на гръб, струва ми се, че ще е удобно.

За кухните - в София са 3 центъра и от тях се разпределя към раздавателни пунктове. Храната не е пасирана. На Ян Бибиян и Хер Бебе никак не ми харесаха менютата, едните бухаха АМ във всяко ядене, другите соеви напитки. Не съм ги и пробвала. Пробвахме ЗелеоБио - интересни менюта, но… всичко беше адски безвкусно и водно. Рибена супа - нямаше и помен, дъх даже на риба. Някакви крекери с домати - червен пипер и нищо друго. Никак не ни харесаха. Но пък от тях видях, че може да яде цяло парче баница 😀 Тейсти лаб поръчвам, готвят по-вкусно от мен. Обаче! Малко са скъпи. И десертите им са мнооооого скучни. Въртят едни и същи всеки ден - овес с ябълка, булгур с круша, безглутенов овес с банан… Имат и ЗВБ менюта, мисля следващата седмица да поръчам за 1-2 дни да го видя ще яде ли така. Не би трябвало да откаже, ама знам ли. Тази седмица му правя аз някакви неща, че нали уж по полека го даваме след боледуването. Ми доста ми е трудно да мисля 3 различни яденетата. Пък да е различно, пък да не се повтаря, пък не знам си кво си…

# 434
  • София
https://www.actualno.com/america/doklad-ot-sasht-opasni-niva-na- … news_1649554.html Дали не е стара информация за Гербер? Още 2021 са разследвание, имало желязо в два от продуктите им и били май с производство от 2019 година. Няма да се учудя, едно от най-добрите оръжия на пропагадата е подвеждане на читателя. Често се въртят статии със стари дати и се представят за нови. Поне аз нищо актуално не намерих.

Общи условия

Активация на акаунт