Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 987
  • 812
  •   1
Отговори
# 435
  • Замък сред облаците
И аз снощи рових за Гербер и гледах за металите в храната. Принципно всеки зеленчук, плод, зърнена култура абсорбират метали и различни вещества от почвата. Оризът абсорбира много арсен примерно затова е хубаво да се разнообразяват видовете храни, за да няма потенциално натрупване на конкретни метали и минерали. Това го обясняваха и в Solid starts. Но това си важи открай време. И е въпрос на каква почва се гледат културите, защото почвата е обогатена с метали и токсини за години напред. Неслучайно биофермите прекарват по 5-10г в предварителна обработка на земята също. САЩ мисля че си произвеждат на родна почва (pun intended) и не изнасят продукция насам. Най-малкото че FDA има едни изисквания към храните, ЕС други.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 08:43 от АА

# 436
Бъбълз, аз за носенето на хълбок имам предвид, когато го нося на ръце, а не с раница.

Вие как носите децата?

Тази нощ беше зле. Май пак го мъчи коремчето. Снощи заспа късно, събуди се в 8, а даже будува 1 час през нощта. Отдавна не се беше случвало.

# 437
Като казахте носене, ами на хълбок го нося отдавна, то така си стана естествено , особено като се наложи да му мия ръцете го слагам на хълбок с едната ръка го държа  , а с другата му мия ръчичките. Обаче аз съм 1,80, та място има, кокали също по които да се намести, а и той върви високичък и вече с краката всичко стига като  го разнасям, редовно четките ни за зъби  стават жертва като им бие по някой шут. Моята свекърва е ниска, но и тя напред го носи забелязах, слава богу че живеем отделно, дет се вика да си оставим с добрите впечатления Grinning За бебеносенето, ами нещо не се наканвам, носих го малко като беше мъничък, сега не съм пробвала, чудя се да взимам ли раница или да пробвам с хибридната пак.

Дадох попара, точно се чудех,че не ми е отказвал  досега храна... леле какви физиономии прави, все едно се дави повръща, почервеня, плю и всичкото това за 4 лъжици, утре ще опитам пак, но поне ще направя по-малка порция да не хвърлям. Абе пробвах я, ами гадна си я, но и аз никога не съм  харесвала. Поне му дадох малко сиренце и масло, не че изяде нещо с тея 3-4 лъжици. На моменти имах чувството,че ще се задави сериозно, ама как да я намачкам повече, то си беше на трохи попаресто и гадно Grinning Утре май качамак ще пробвам да дам или бебешка паста.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 10:05 от mexicana___

# 438
И аз се разрових вчера за гербер, защото давам основно гербер и холе, а и ам е на нан. Открих това: https://www.goodmorningamerica.com/amp/family/story/gerber-powde … bacteria-98012376

В България не съм виждала конкретното мляко.

# 439
  • гр.Пловдив
Нашата кухня е разкошна, много разнообразно меню - спанак, супи, яхнии с пуешко и заешко, рибена чорба, мюслита, изобщо приказка, но ако имаше кой да я яде Cry Имат меню съобразно пасираността преди 1г и след 1г и е само 30лв на месец. И няма буркани

Stuck Out Tongue Winking Eye

Ние я изяждаме , но от април няма да взимам, ще направя 1,2 месеца  пауза. Вчера бяхме на ДК станала е 9.800кг и само 70см, оплаках се на педи, че върти само едни и същи неща, новото не се приема,но тя каза изобщо да не се притеснявам нито за жълтъци, нито за еднообразието, вика, че имало много по-тежки случаи само на мляко и бисквити карали по 2г някои бебета:no_mouth:

# 440
До коя седмица е тази регресия? В интернет пише до 40 седмица,вярно ли е? Ако е така, да скачам от някъде още сега 😓🤔

# 441
  • Замък сред облаците
Скачай в някой магазин за вино и мезета 🍷🥰

# 442
9 месеца днес, а новите умения валят. За добро утро реши да се изправи прав в леглото, сам. Той се изправяше от 2 седмици някъде, но само до колена. Е днес откри, че може и да си стъпи на крачетата. Задържа се около 2 минутки, супер стабилен, но накрая реши да се пусне… спря ми сърцето, така падна назад, притесних се, че ще си удари главата в кошарата, но за късмет падна върху матрака. Бая се стресна обаче и такъв рев му дръпна после…

Другото ново от днес е дъвкането - както си седи и започва да дъвче. Първо реших, че е изял нещо. Мне. После се усетихме, че май ни имитира, защото ние дъвчехме в тоя момент. Обаче сега почвам да се чудя дали не е сигнал за глад.

От една седмица насам му е много интересно да слага неща върху неща. Дрънкалки и гризалки върху кубчета, играчки по масата, играчки върху мен и тн и тн. Опитва се да пъха кутийки в кутийки, всичкото това с променлив успех, рядко му се получава, но доста се заиграва така.

Опитва се и да сяда, само в леглото го прави, но все още не успява. Доста е смешен как се търкаля в леглото, оставям го максимално дълго там след като се събуди и той подивява. Кипи от енергия.

# 443
Нашата дребосъчка много обича музика, само да пусна музика и веднага започва да се клати и издава звуци, все едно пее и танцува Grinning Имитира ни и тя с дъвкането и прави нещо като мляскане, което не мога да разбера желание за вода ли е, за сукане ли е, на една приятелка й прилича, че дава целувки. Но според мен е свързано с ядене/пиене.

Аз не съм ги записвала на кухня, няма да повярвате, но ми е по-мързеливо така. Определено ми е по-лесно да метна няколко зеленчука с един ден месо, втори ден киноа, трети ден риба, четвърти ден друго месо и т.н. от колкото да ходя до някаква кухня и да се връщам, поне 30-40минути. Не ми отнема повече от половин час да направя някаква супа/яхния, разбира се имам заготовки и предварително изготвено меню, за да не губя време в мислене. Следобедите някой мъфин, домашен кекс, бисквитки с кисело мляко, вечерта супичка и готово....Може да се замрази половината за някой следващ ден, хранителните качества се запазват. Десерти няма нужда. А и аз смятам след няколко месеца да мине към общата храна, така или иначе готвя почти всеки ден за семейството, защото опустошават всичко. Та така...никой не ми вярва, но ми е много по-лесно да сготвя за 20-30мин, няма да отнеме от времето за разходки.
За частните кухни минусът за мен е топла храна в пластмаса, това ми е много трудно да го приема. Иначе менютата им са хубави, аз и затова ги крада Grinning Нека никой не го приема като критика или нещо такова, просто споделям какво върши работа при мен.

Гербер не съм взимала, защото са нестле, а нестле ги бойкотирам по някакви мои лични съображения Grinning Караме на Холе и Хип, но ми се иска вече да спираме с пюретата. С био зеленчуците ще продължа още месец-два да излязат на пазара пресни и после от там. Ще ги изкисвам и каквото мога ще правя за намаляване на нитратите, но не може все на био да караме за жалост. Имам някакви спомени, че картофите трябва да се белят по-дебело, а на морковите май се махаше сърцевината. Нещо такова ми се върти, но може и да се лъжа. Sad Иначе яйцата ни са домашни, месото взимам някакво по-хубаво от ферми, масовото от супермаркетите не ме кефи.

И аз я нося на хълбок, то 11кг как се носят иначе Grinning Отдавна обмислям да си взема онази приставка със седлката, казвали са ми, че за по-тежки бебета е супер удобна. Не я нося в раничка, като беше лека все искаше да суче в тази позиция, а сега просто тежи. А и си обича количката, вози си се в нея без да протестира. Яд ме е, защото имам хубава раница ,сега ми подариха още една, ама...

Допълвам се, че последното мнение е мое, а никой не пише тези дни:
Първо завъртане от гръб по корем : ))) Много изстрадано от моя страна, а то се случи в най-неподходящия момент - докато я оставих да заспи сама. И тъкмо се умълча, зарадвах се, че е заспала, цъкам на бебефона - тя си седи по корем и си играе с решетките. Еми...да се радавaм ли, да ме е яд ли, че не е засала още Grinning

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 11:48 от Raffaella_

# 444
Честито! Най-накрая така чаканото завъртане. Simple Smile

3ти брой зъб е вече факт. Вчера като го храних, отваря уста и какво да видя - зъба вече даже пробил. Тоя не го усетих, виждаше се, че нещо се случва на венеца, все се чудех тръгнал ли е, не е ли, ама нямаше никаква промяна в поведението му. Ай дано повечето са така.

Днес дадох рикота за първи път, правих палачинки. След тях изпи 80мл вода от раз! Ся се чудя понеже обикновено пие макс толкова за цял ден, рикотата ли му дойде солена или какво. На мен не ми се стори да е солена ама знам ли, нали те усещат повече вкус.

# 445
Здравейте! Заспаха ли навреме бебчетата? Марти заспа чак в 23ч. Надявам се тези дни да влезем пак в стария режим.

Вчера си направих сандвичи и понеже започна да подскача и да иска се престраших и му дадох коричка. Нали, умрях от страх, но се справи. Смука я, дъвка, мачка я в юмруче. Проверявах само за по-големи парчета.
Иначе пюре с парченца не иска, гади му се. Пасирах го и яде. Явно пюрето трябва да си е гладко пасирано, а твърдата храна да си е твърда.

Да питам какви сухари използвате, най-вече, ако сте решили да вкарвате глутен направо с попарата? Днес ходих до бебешкия магазин, но имаше само някакви сухари с мед и не взех.

Аз обичам попара, но винаги съм я яла със захар и чай и си ми харесва. Без ми е гадна и не бих я яла. Просто от сега виждам как изобщо няма да я хареса моето момче.

# 446
  • Замък сред облаците
На Холе взех аз, и ДМските били със същия състав (от Деметер/Холе произведени за ДМ) и на половин цена ми казаха, но още не съм привършила Холето та да купя от тях.😁

# 447
И аз загледах тези на Холе, но още не съм взимала. Аз харесвам вкуса на попара само със сухар, масло и сирене. С чай ми е странно, но сигурно е вкусно, просто ми е странна комбинацията. Какъв чай ползвате, бебешки ли някакъв или вече обикновен?

Имам някакъв много далечен спомен, че елдата не е добре да се комбинира със сирене, беше свързано нещо с усвояване на желязото? Като в мъгла ми е, беше отдавна, но заради това съм ги свикнала на елда с мед и канела. На нея ще й дам с намачкан банан и канела само, а след годинката с мед.
Едната закуска ще е елда с банан и канела, втората попара, третата кус-кус, четвъртата качамак със сирене, петата овесени ядки, шестата и седмата уикенда палачинки. Вече мисля да започвам закуските някъде около 10ч, само да си оправим режима, че се развали. А следобедите са млечни каши с плодове. Вие  давате ли вече вечеря или е рано?

Режимът ни беше страхотен до онзи ден, нощен сън от 19:30 до 7:30 с две дрямки от по един час през деня - около 11 и 16ч. Вчера разбира се всичко се обърка, толкова да се дразня на тази смяна на времето. Децата днес станаха за училище в 7, което е предишното 6, бяха парцали. Дори да се сменя в неделя е трудно човек да свикне за 1 ден. Тя снощи заспа чак в 22ч и днес стана в 8:30. Много искам да се върнем на предишния режим, беше ми удобно да ляга рано и да мога да се фокусирам само над оправяне на другите деца и къщата. От друга страна вече е светло в 19:30, времето ще става все по-хубаво, ще стоим навън до по-късно...

# 448
  • Замък сред облаците
Аз взех чай смесени плодове на Хип, но още не съм дала. Само вода, сирене и масло не се приема. Мислех днес да пробвам с чая, но познайте кой не е обезсолил сиренето…

И нашият режим е на кино, но си го обяснявам с новите умения. Вчера се изправи сам на крачета, подпирайки се с ръчички на шезлонга. Имахме няколко спокойни нощи миналата седмица, след това пак почнаха нощните будения. Мисля че може и вълненията да са причината. Започнахме ре-социализация 😅 Ходим с метрото до центъра (водих го с мен до АГ), водихме го в офиса на тати, бяхме при баба и дядо, вчера бяхме с други наборчета (е ся, с някой и друг месец разлика) в Борисовата.

За Борисовата само да споделя че си подухва, та за сбирката си носете одеялца или покривалца за количките Simple Smile че аз редовно излизам бе одеялце, бях свикнала с чувалчето 😁

# 449
Ползвах на холе сухарите до скоро, но свършиха. Взела съм и на дм, мини са обаче. (Не че има някакво значение). Не съм обръщала внимание на цена/грамаж, но по състав са едни и същи. Попара правих един път с чай, на мен никак не ми хареса, но пък той си я изяде. Ползвах бебешкия му за колики, имам и лайка вкъщи за тази цел, но не съм правила все още. Препоръчвам ви да ползвате билки, а не готови пакетчета.

За елдата със сирене ще се разровя, че ми стана интересно. Те повечето сухари са от елда.

Аз точно с цел не омазване на режима го събудих вчера сутринта (знам, знам, будене на бебе…) ама както е почнал да си ляга към 9, не си представях лягане след 10. По ми харесваше да си ляга към 7:30-8 ама нещо си промени режима.

Общи условия

Активация на акаунт