Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 983
  • 812
  •   1
Отговори
# 450
Muppa, намерих инфо от 2007-ма, явно затова го помня някъде от първата бременност Grinning

Eто цитат от Косе-Босе (виждам, че вече е неактивен потребител, но навремето беше от знаещите. Мале, чувствам се на 100 години):

"Усвояемостта на желязото от пълнозърнестите храни е доста ниска най-вече поради фитатите и фибрите.
...
Усвояемостта може да бъде подобрена по няколко начина: прием едновременно с витамин С; накисване на зърната; отделна консумация на продукти, богати на калций.

Когато се консумират едновременно храни с хемово и нехемово желязо се оптимизира усвояването на желязото. Витамин С също подобрява абсорбцията му."

Та така. Останало ми е просто като някакво далечно знание без да помня защо. Не че е фатално или грешно да се дава със сирене, просто така съм запомнила и не сме свикнали с тази комбинация. Смятам и да накисвам зърната също така. Точно днес ще вкарвам елдата, но за сега с готова каша.

# 451
Аз откакто записах Вики на кухня го карам доста през просото това захранване 😁 Има заместени сутрешна закуска, обяд и следобедна. Единствено вечер пие АМ за вечеря, но нещо взе да го отказва .

# 452
Аз затова питах снощи легнаха ли навреме децата. И на мен ми харесваше преди като заспиваше в 20-20.30ч. Ама снощи 23ч ....сутринта стана в 8.45ч. Преди малко заспа за първа дрямка.

Пак му сложих Мелилакс, че не беше акал няколко дни, но не знам дали ще прибягвам до тях вече. Много плаче след клизмата и му е трудно, а на мен ми е ужасно мъчно. Имаше някакъв сироп, дали ще е по-добре в случая?

Това ли са сухарите на Холе и Дм?
Скрит текст:

Тези са със спелта. Мислех за някакви пшенични, за да знам, че съм вкарала глутена с тях. Спелта давам на каша.

За чай и аз щях да питам какъв е подходящ за бебета, да става и за попара. Плодови не обичам.

Елда давам на каша с плодово пюре, но скоро не съм, от както започнах да въвеждам глутена. Даже трябва да купя нова.

Често чета и по групите, че включват канела към закуските. Значи е ок да даваме?

Вечерята се въвежда последна. Първо закуската. Аз скоро не съм я предвидила.

АА, вие още ли използвате шезлонг? Аз мислех да го предложа на една приятелка, която роди преди дни.

# 453
Аз не знам в нашата количка как да задържам одеалцето, ама трябва да рисърчна за някакво покривало Simple Smile

Да напомня и аз за плана да се съберем в Борисовата в петък, който може Simple Smile ММ като му споменах, че ще се събираме с момичетата от форума ми вика - “Винаги съм се чудел като видя струпвания на 20 майки с колички някъде, а то какво било” 😆

Аз предлагам да го направим следобед към 13:30 - 14:00 часа при добро време Simple Smile Аз   мога и по-рано да се явя де, не знам кой как обядва и спи, и вече който когато може Simple Smile)

# 454
  • Замък сред облаците
Шезлонгът ни е бекъп когато трябва да го вържа някъде да седи на едно място 😁 Иначе нашият се води до 18кг с функция столче, 3г май някъде.

# 455
Тея зърнени са ми тъмна Индия на мен, със спелта са сухарите да. Обърках я с елда 🤦♀ точно тези са, Мис.

Канела аз съм давала вече, както и всякакви подправки без черен пипер и сол.

Рафаела, мерси за инфото. След 3 бременности да помниш такива неща, не е никак зле! 😀

И аз го давам отгоре отгоре тва захранване, а от както е на кухня - съвсем. Дала съм основни групи, реакции няма, тъй че всичко вече е както дойде. Гледам само да е максимално разнообразно.

Чувала на количката още не съм го махнала, ама не го и завивам де. Възползвам се да му топли на гръбчето нещо. А шезлонга много искам да го разкараме, че ми се пречка само. Пуснали сме го в олх, ама там такива неща бол. Изхвърлили сме му кутията, та няма и къде да го прибера сега, само ми събира прах и заема пространство.

# 456
Елдата я кисна (както и киноа, и прочие зърнени/бобови) няколко часа с лъжичка лимонов сок във водата. Слагам я привечер и готвя на сутринта. Гречката я давам с настъргана ябълка или круша и малко канела. Става вкусно!

В петък за сега ще е облачно, чак от събота дават дъждове, дано така остане за срещата. 13:30-14 ми звучи добре като време.

Днес се чувствам много виновна! Дарина падна напред и явно прехапа устна. Всичко беше кръв и викове. Горната ѝ устна стана двойна. Отново раницата и аспираторът ме спасиха, до сега не се беше случвало да плаче толкова дълго. Sob След като спадне отокът, ще огледам какво е станало, дано не е пострадало и някое зъбче.

# 457
Шезлонгът и аз за това ще го предложа на приятелка, ако го иска, защото заема място. Снимах го и Марти като го видя се зарадва и искаше да седне в него. Но не се задържа дълго. Не го завързах, защото бях до него и ето го вече бягащ...Grinning

Скрит текст:

Мирра, пробвай в групите тип продавалник във фейсбук.

Аз само си записвам различни варианти на закуски и т.н. пък ще видим ще има ли кой да ги яде.

Бъбълз, дано сте минали само с уплахата.

Чак сега се преборихме за втората дрямка и пак ще заспи по нощите най-вероятно.

# 458
Bubblez, бързо да минава устичката, аз миналата седмица малко кръцнах кожа при рязане на ноктите, защото много шава Йо и лошо ми стана като видях, ама детето май не се усети. Виж като спра да режа ноктите ... ей всеки път няма такъв рев, приема го кати игра и спра ли драма, драма...

За сухарите, давам тези от спелта на Холе, първият път щеше да повърне  от попарата и  я отказа, 2-ри опит -50 грама, вчера 100, днес 160 грама. Слагам и сирене и масло и вода. Много е смешен как се мъчи да я дъвче и постоянно припява "Тата-тата" докато яде попарата. Онзи ден пробвах качамак да правя, защото никога не съм, е този грис, хич не ми хареса, уж е  някакъв био/ на Биокласа/, има някакви черни неща и явно нещо аз не го направих добре, ама беше много рядък. Вие какъв  царевичен грис слагате?

Днес дадох риба треска за първи път, сега ще наблюдавам за реакции, защото аз нямам алергия, но от доста риби ми става неприятно на стомаха.

Вчера заспа към 21.00, викам си добре... е да ама в 1.15 се събуди с желание за игра и чак в 3 без 15 успяхме да го приспим.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 18:50 от mexicana___

# 459
  • Замък сред облаците
Царевичната каша на Хип си става баш качамак

# 460
Тя му е топ кашата  Grinning и тази на Холе с просо, ама  исках да ги поразнообразя.

Edit:

Кашите успявате ли да ги изпозлвате в рамките на 2-3 седмици? Аз гледам поне по 2 да въртя, за да не му писват и само ги хвърлям за 3 седмици от някои от половината остават, особено от безмлечните.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 17:53 от mexicana___

# 461
Такъв рев като вчера досега не е бил. Горе долу се дра цял ден с 2-3 прекъсвания от по 20-30минути 😳 тая сутрин като се събуди очите му бяха подпухнали, но то нормално от толкова рев. Мен главата още ме боли, а ушите ми бучат. Часовника не можеше да смогне да ми праща нотификации, че съм изложена на твърде силен шум… каква беше причината не знам, но силно се надявам да не се повтаря повече. Мисля вчера беше най-трудния ден досега.

Иначе е в скок, макар по календарите да е минал уж, от всякъде е в скок. Много усилено пъха неща в неща - има едни кутийки, които се редят една в друга, само ги вади и вкарва обратно. Задобрява много, до онзи ден едвам пъхаше една, сега ги пъха от раз всичките. Също и дребни играчки в един панер - до скоро любимо беше да ги извади всичките, сега ги прибира всичките. Обаче… ако не успее да уцели нещо е живо чудо - рев, крясъци, ядосва се… Другото, което ме изненада - почна да подава играчки. Хваща дрънкалка и ми я тика в ръцете. Буквално за един ден се случиха тея неща - както не го правеше изобщо, се събуди сутринта и почна да ми ги дава.

Вече съм се убедила, че всяко ново умение ще бъде съпроводено с много рев. Силно се надявам да се научи по бързо да ги прави тея неща, щото иначе ще оглушея.

За качамака - сега съм купила някакъв от дм, правя по упътване на опаковка. За бебета е добре да е малко по-течен, иначе ми става малко като лепило. Обикновено го правя 1:4 за нас и 1:5/1:6 за бебето. Кашите не успявам да ги използвам за тоя период - те са такова количество, че трудно да свършат за 2 седмици при мен. Признавам си, че надвишавам 3те седмици, но купувам само безмлечни и безплодови. Държа добре затворени с клипс, изхвърлям на около месец от отварянето. Бях качвала преди време някаква рецепта за бебешки солети с остатъци от каша - пълен провал претърпя при мен. Ако случайно някой и се кани, да не я прави 😀

Голям студ днес, тегав ден ще бъде. Много ми е трудно да уплътнявам будно време без да излизаме навън, ама в тоя вятър и студ трудно ще се наканя.

# 462
Всичките са безмлечни и си ги ползвам докато свършат, затворени, разбира се.

И аз се чудя дали да излизам днес, ама май по-скоро ще си останем вкъщи и ще се опитам да изчистя. Нещо сдуханясвам от това време.

# 463
  • Замък сред облаците
Ужасно е времето, ние след малко отиваме на ДК. Аз пусках сутринта изследвания и естествено цъфна начална форма на ИР, но пък щитовидната е топ за 2 месеца хапчета.

Йоан не мога да му схвана спатиите - лапа като невидял близо седмица, сега едвам изяжда 150гр/мл. А не е болен. 🤷🏻♀

# 464
AA, аз се отказах да му се чудя след шише стачката, както не ядеше , прояде, после пак 1 ден се пъне и реве на шишето.

За ИР, ако е в начален стадий, с диета лесно се коригира.

За попарата тази рецепта,която я гледам навсякъде с 3 сухара, 30 грама сирене и 200 мл вода, никакъв шанс, днес сложих 115 мл вода и тя беше супер водниста, чак му изтичаше от устата, а и все не докарвам порция от 180 грама, май ще сложа още половин сухар да пробвам.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 18:34 от mexicana___

Общи условия

Активация на акаунт