Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 981
  • 812
  •   1
Отговори
# 465
И Йоан варира количествата, а откакто яде пюрета с месо, никак не ми уважава зеленчуковите. Попара не се и опитвам да давам. Яде си кускус сутрин.

# 466
Привет!
Не съм писала сума време, но пък ви чета Grinning

За среща в петък съм за. Около 14 ч. ми звучи добре и на мен.

Аз въртя 4 безмлечни каши, също държа добре затворени и използвам до край без да се съобразявам с 2/3 седмици. Достатъчно храна хвърлих през първите 10 дни след навършването на 8 месеца. Голям отказ беше. След това се нормализира слава богу. Само че попара и кус кус не иска и това си е. Но пък месни пюрета предпочита пред тези без..

От четвъртък започвам да тествам детска кухня.  Мисля да пробвам по 3 дни от няколко фирми за да видя как е храната и какво ще се хареса. Много ми се ще държавна да запиша от следващия месец, но ще видим.

Въпреки вятъра и студа следобедно го метнах в раницата и излязохме за час и половина.

От неделя разбутахме яко режима. Става рано, заспива след час, има 3 дремки за деня, а бяха 2 преди това и заспива чак 21:30ч.  

Да ви споделя ходихме на KindyRoo.Взех ваучер за три посещения. Остават още 2, но съм със смесени чувства и за сега няма да давам отзиви.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 07:17 от Lazur

# 467
Лазурче, имаш ли идея откъде ще вземеш буркани за детската кухня. В нашата искат 30 буркана и 60 капачки и макар в Олх да има хора които продават, няма таквиа количества, а ми се искаше да взема всички от един човек. Йоан навършва и той 9 месеца след няколко дни и мисля да действам.

# 468
  • София
Здравейте. При нас в Дружба 1 има борса и там е един онлайн магазин с доста евтини бурканчета. Миналия път през Google си го харесах заради цената и съвсем случайно видях, че са близо до Езерото и отидох да си ги взема с количката на една разходка. Аз реших също да дам шанс на държавната  пък да видим.
Аз въртя две каши - една елда и една овесена за момента. Пробвам различни марки, но зърното си е това. На едно ядене гледах днес, че отива 25 гр каша, значи за 16 дни ги свършвам някъде двете. Не бих хвърляла и също съм давала след този период каша, не виждам какво може да и стане Simple Smile Една оризова имам от два месеца отворена, чудя се какво да я правя, че не ми се хвърля, а нея я запича и съм решила нещо за нас. Живот и здраве за срещата в петък и аз съм навита. Даже мисля да дойдем с метрото, че имам адски лош спомен от търсене на паркомясто там…..
Още какво беше актуално за коментиране.. Днес беше ужасно и излизахме и ние с раницата на кратки разходки до Кауфланд и за бати, не беше особено приятно. Алис е в някаква пищяща и мрънкаща фаза от една седмица, а уж трябва да сме минали периода с гръмотевиците. Въпреки че няма още един зъб започнах да давам Дентокинд и има подобрение определено днес. От толкова излизания насам натам последните дни сме загубили любимата и чесалка, която беше подарък от зъболекарката ми и търсих навсякъде да поръчам и няма и няма. Оказа се, че в България изобщо ги няма, намерих една бройка в Амазон за скромната сума от 45 лв и доставка след бая време и сме много кисели всички в нас. Тя не иска да ползва нищо друго за чесане и само рови в играчките и мрънка и ми е много тъжно. Хареса ми израза, че ушите ме болят вече от нейното реване и пищене. Вчера звънях на зъболекарката ми да каже от къде я е поръчала и се оказа, че от някакъв сайт за зъболекарски консумативи. Та ще провери дали има и ще ми поръча нова, ама хора - голяма драма за нашата чесалка! Та в тоя ред на мисли, ако някой я е виждал моля да сподели….
Ето я и красавицата с претенции.

# 469
За буркани и капачки ще питам приятелка, която ми препоръча държавната кухня от къде ги е взела.
Деси, можеш ли да изпратиш повече информация къде точно в Дружба. Нашите живеят там и мога да изпратя баща ми да вземе.
Иначе имам предвид едно магазинче за всякаква стъклария в центъра близо до Дом на киното. Пускам контакти, Маги:

# 470
Приятелка е поръчвала от буркани.бг и не са и ги приели, забравих причината. Гледам из сайтовете, но не намирам такива от 190 мл или са изчерпани. Освен да поръчам от двама души в олх

# 471
  • София
Да, явно са изчерпани - http://napalnisisam.com/ от тук съм поръчвала 33 бурканчета "бебешка храна" с 66 капачки за 14,85 лв.

# 472
А към кои частни кухни сте се насочили? Аз все още не мисля да почвам, но искам да им разгледам менютата и да се ориентирам какво се предлага за тази възраст.

Днес победа с попарата- 190 грама избумка, гледам да не му давам повече от 180, но нещо се разсеях с песните, които задължително акомпанират храненето , та уцелих консистенцията с 3,5 сухара на Холе и  30 грама сирене и 140-150 грама вода. Ще му дава още няколко дни и ще пробвам после с кус кус. Обаче видяхче съм взела такъв на плазмон за 4+ с глутен, а май ще потърся и без, за да мога следобед да давам каа с глутен ,че имам две отворени.

Йоан май не харесва особено сладкото, в кашите като слагам плод хич не го отразява, вчера му намачках банан, почна да го плюе, опитах го, ама то  бъка от сладост, чак да мен ми стана сладко.

Трябва да почвам да давам храни да ги мачка с ръчички, ама се чудя с какво да пробвам няма да е плод явно Grinning

Иначе за срещата и аз мисля,че ще успея да се класирам.

# 473
  • гр.Пловдив
Виждаме зор тия дни ние, 2 вечери подред давам Панадол заради тоя 6-ти зъб:confused: Рев, мучане по цял ден, буйства и не иска да спи,буди се с писъци и рев и само иска да суче и да се мъкне на ръце,..

Ето  едно ядосано Герганче

За срещата и разходката в Борисовата - завижд Smiling Imp
Да си направите хубав мохабет и да качите някоя и друга снимка тук 😀

# 474
Сладки бебоци ❤ teddynm, ти не си в София ли? Дано избие по-бързо. Йоан засега е с 4 зъба, пък да видим. Много е смешен като се хили. Тези дни се е научил да мляска (малко се престарах като му показвах как се дъвче) и сега мляска звучно при всеки удобен момент 😂

Дават го засега да е хубаво времето в петък. Аз се сдобих с дънки тия дни и даже мисля да се облека като човек за срещата. Слагам край на двегодишно носене на клин  Който може - спал, недоспал, кисел, дебел, слаб, депресиран, щастлив да идва 😂 (казвам го щото част от тия са ми понякога оправдания да кръшна от уговорки), а особено това с доспиването е малшанс Simple Smile) Само да сме здрави Simple Smile)

# 475
  • София
Алис мляска като е много гладна и гледа жално. Grinning Само тя ли ще стане на 9 месеца без нито един зъб Grinning Сутринта дадох извара с рендосана ябълка, блякс ужасно беше и тя не го одобри. Нз и аз защо взимам такива неща и решавам да експериментирам ама голяма греда тия закуски. Попара не иска, кус кус с триста зора яде, извара не иска, явно ще караме на палачинки и мъфини. Ще търся някакви различни рецепти поне. Вие как предлагате извара? Някой беше споменал на тост май с жълтък ли беше, може ли пак да напише комбинацията...
За частни кухни не знам, ще пробвам една по една и ще решавам.

# 476
  • Замък сред облаците
Мекси, кускус без глутен май няма. Той си е пшенични топчета просто.

Аз взех десерт с извара, грозде и още нещо на Гербер. Не съм стигнала да го дам още. И някакъв на Бебивита пак плод и извара, ама после видях че бил 10+ и го набутах в дъното.

За срещата в петък какво се разбираме официално като час и място и как ще се познаем? Аз съм ужасен физиономист и колкото и снимки да сте поствали, не ми помага да помня лица 😂😂😂

Ние трябва да почваме месото ама трябва да ида да купя. Вчера ЛЛ го измери, че е пораснал с 0,5см, на кг не е мръднал, седи си 8. Ама не ме учудва, той не се спира на едно място, дори като спи 😂

Снощи изкарахме кажи-речи цяла нощ на спалнята заедно. Върти се и мрънка и се събужда в кошарата. На спалнята го слагам между нас, завърта се настрани и се гушва в мен. Връщам го в средата, белким и аз имам пространство за мърдане, след минута врът и пак при мен. И така 5 пъти и се отказах… Ама поне спа.. Аз цяла нощ в просъница и в една поза.

# 477
АА, за този говоря-
Не съм го пробвала, ама мисля да го издиря.

О мен ще ме познаете, най-бялата и висока жена която видите, аз съм Grinning Ако  и гледам и лошо, 100 % съм аз.

# 478
Има разни безглутенови пасти, кус кус, а и други форми. Май в дм бях мяркала някаква от червена леща, която ми се стори интересна. То е паста само заради формата де, иначе няма общо с обикновената паста.

За изварата аз бях писала - жълтък, извара и авокадо намачкано на пастет за мазане. Но не съм давала така все още. Иначе оня ден дадох на палачинки рикота, но то е същото - 1 яйце, 2сл рикота, 2сл овесени ядки. Станаха, но банановите по ми харесват.

# 479
Аз съм едра едра с вече подстригана до раменете коса (и с дънки, както вече анонсирах 😂). Йоан яде някъде към 12 -12:30 обикновено, след това ще се запътя надолу, за да може да дреме по пътя. Тоест до 13:30 трябва да съм стигнала. Поне така съм го намислила засега. Може да се видим направо там около детската площадка?

Общи условия

Активация на акаунт