Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 976
  • 812
  •   1
Отговори
# 480
Искате ли да се организираме във вайбър/фейсбук/някъде другаде? Ще е по-лесно и в деня да се намерим.

Иначе Тони спи горе долу по това време сега, та към 1 и нещо, 2 мога и аз да съм там. Предлагам да не е около детската площадка, защото е много вероятно да има още много майки там и трудно ще се разпознаем 😀 синя количка, синьо яке, по синия цвят съм аз. Ако видите някоя в синьо - аз съм. Ще ме познаете по черните кръгове под очите 😂

Имам пъклен план - понеже той в количката винаги си омазва режима яко, заспива по рано, спи много малко и тн, съм приела, че ще го омажем яко в петък. Обаче аз в петък вечер ще излизам по женски след като го приспим, та с това излизане е много вероятно той да трябва да си ляга рано вечерта 😂  случайно или не, ММ когато излиза, винаги се налага той да си ляга по-късно 🤷♀😀

Лазур, в кой киндиру център ходихте? Дай отзив като натрупаш впечатления, че аз вече 5 месеца се каня и все не стигам до там.

# 481
Не разбирам много от фейсбук групи, ако искате направете. С размяна на номера ще е по-сложно за вайбър, освен ако няма по-лесен начин да се включиим към вайбър група. Площадката я предложих с оглед на това, че който стигне по-рано да може да се занимава с детето, пък ще се оглеждаме. По мое мнение там е по-пълно уикендите, но както кажете.

# 482
Привет, момичета, ние чакаме с каката да я прегледа нейната лекарка, защото пак я започна ухото. Така че съм малко под въпрос за петък, но ще опитам да дойда с Магдалена. Каката ще има евентуално кой да я гледа. Аз също гледам доста лошо 😁 иначе съм със светло сива количка. За коя детска площадка става въпрос, може ли линк от гугъл мапс.
Иначе на малката се наложи да ѝ сложат повторно БЦЖ, защото мантуто ѝ не се хвана/отчете.

# 483
Ама завиждам за срещата. Понякога така ми се иска и аз да се видя с хора...ама само понякога. Joy Ще чакаме снимки от събитието.

Мекси, прави я на око попарата, специално водата/чаят. Някои деца я обичат по-гъста, други по-водниста.
Аз инструктирах мъжа ми да вземе сухари и масло, но масло забравил, вече втори ден. Аз пък и сирене не съм обезсолила, та още я отлагам. Grinning Давам му коричка да гризка, офф абе направо изтръпвам всеки ден. Преживявам голям стрес от това. Особено като ме гледа и му се догади. За части от секундата си представям всякакви неща. Не знам защо ми се губи с Алекс как сме минали към храна на парченца.

Още си спомням вкуса на едно пюре морков и ябълка, което дадох на Марти. Ужасно беше...Имам едно с тиквичка и ябълка, но не смея да го дам, защото така ми се наби вкуса на първото, че ми се гади като се сетя. Confounded

Аз не знам, ако си спеше в леглото как щеше да оцелее това дете. Голямо въртене цяяла нощ. Отвиване, завиване, мятане....спи в различни посоки. Снощи голямо мрънкане преди да заспи и се бута в мен, не мога да разбера какво иска. Накрая легна на крайчето на възглавницата ми и заспа. Heart

Добре, Маги, добре. Joy Честити дънки и прическа. Със здраве да си ги носиш. И аз щях да си развея моите нови, ако можех да дойда на срещата.

# 484
Много ме е яд, че съм тоооолкова далече и няма да дойда. Но поне вие се забавлявайте. Иначе за Вайбър може да се правят групи и без да се разменят телефонните номера Simple Smile Аз членувам в доста такива, но как точно става ... Идея нямам 😁😁

# 485
Ама голяма съм фукня 😂 и по 100те килограма ще ме познаете Simple Smile) ама друго си е да се вгледа човке в прическата 😂

ето локация на площадката която имам предвид (детска площадка Слона - хм, тематично) Playground "Elephant"
https://maps.app.goo.gl/hhHYH5LYUF4KqtTW6?g_st=ic

# 486
Може и там, нямам против. Честно казано не съм ходила в Борисова извън уикенд, ама в главата ми е лудницата от хора навсякъде 😀

Мис, пробвай с някакви меки храни, с които да няма толкова голяма опасност от задавяне, докато свикнеш. Вкъщи печен сладък картоф е фаворит, той доста омеква. Тиквичка може също, но нея с кожата, за да я държат, защото иначе е много лигава. Хляба е доста лепкав и на мен също не ми е комфортно да го давам. Поне докато ти приемеш идеята и станеш по смела 😊

# 487
  • София
Който иска петък на среща да ми прати на лично съобщение телефонния си номер и ще ви добавя в група на Вайбър - това е моето предложение.

# 488
  • Замък сред облаците
Аха, ясно за безглутеновото. Ама то като е ориз, леща хич не го приемам за паста, кускус 😅 В някой друг живот съм била италианка 😂😂😂

Ще пратя на Деси тел и отивам да храня детето, че цяла сутрин чистя 🤷🏻♀

# 489
  • София
Как предлагате парче круша?

# 490
Давала съм само настъргана в овесени ядки досега, но бих дала цяло парче сварена/поширана с подправки или печена. Само гледай да е достатъчно мека. Мен от ябълка и круша ме е страх доста.

Сега се сетих, че правех един десерт поширани круши с маскарпоне… доста вкусно става, ама тва щото се пошира във вино и има доста захар в крема 😀

# 491
Деси, пуснах ти на лично номер!

Значи, петък към 13:30 около слончето. Мен ще познаете по следните белези:
- възраст- вероятно съм кака на всички ви;)
- както споделих преди време (ноември някъде) с каса коса съм в следствие на следродилния косопад.
- количката ни е Mutsy  - сива.

Мирра, ходим в Бъкстон на KindyRoo. Днес ни беше втори урок, май съм една идея по-доволна, но все още съм със смесени чувства. Ще пиша след седмица пак.

Мекси, за частните кухни започвам от утре за 3 дни с Хер бебе, после Вълшебник. Двете са на един собственик. След това ще пробвам Ян Бибиян, Юначе и Зелео.

# 492
  • гр.Пловдив
Сладки бебоци ❤ teddynm, ти не си в София ли? Дано избие по-бързо. Йоан засега е с 4 зъба, пък да видим. Много е смешен като се хили. Тези дни се е научил да мляска (малко се престарах като му показвах как се дъвче) и сега мляска звучно при всеки удобен момент 😂

Дават го засега да е хубаво времето в петък. Аз се сдобих с дънки тия дни и даже мисля да се облека като човек за срещата. Слагам край на двегодишно носене на клин  Който може - спал, недоспал, кисел, дебел, слаб, депресиран, щастлив да идва 😂 (казвам го щото част от тия са ми понякога оправдания да кръшна от уговорки), а особено това с доспиването е малшанс Simple Smile) Само да сме здрави Simple Smile)

Magi,в Пловдив съм ,на топличко Stuck Out Tongue
Честити дънки,за успокоение само да ти кажа,че се пъхнах в 48 размер на НМ ,а пък майка ми ме преценила жената и за успокоение ми купила 52 -огромни са ти казвам,направо щях да падна ,ама взеха,че ми станаха за мое учудване  и са ми само леко по-свободни Smiling Imp

Fillme ми се губи от доста време Thinking

# 493
Последно съм ходила в Борисовата преди ... 5-6 години, не ми е близо от Илиянци, но ще се постарая да дойда. Нямам идея и къде да паркирам, по спомен паркинга на стадиона вече не е достъпен за всички.

Парче круша давам на пара, ама много хубаво да е сготвено. Крушите са си опасни, една ми е оставала жилава до сега въпреки 40 минути варене и щеше да стане гаф, успя да я изплюе. Иначе става и настъргана, а може и в рецепта за бебешки бисквитки.

Добавям си в поста:
Последните дни е много лошо положението, много рев, много нервност. Не знам дали от падането се изплаши много. Вчера се събуди от следобедна дрямка, бях в кухнята и помолих мъжа да отиде при нея. Тя го гледаше и мрънкаше, той легнал до нея. Влязох, сукна си, усмихна ми се, обърна се към баща си и изпадна в невиждана истерия!?! За първи път се захласваше, спираше да диша за по 20-30 секунди. Не знам какво стана. Реши, че не го познава ли? Помисли си, че е непознат ли в просъница? И продължи да хлипа от него още 40 минути след като я успокоих. После всичко беше окей. Рев за всичко... Скоро нали бяхме и на гости на бабите, може и това да повлия. За първи път там я видях да се вкопчва в мен и да не иска да я пускам.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 21:24 от Bubblezz

# 494
Няколко пъти почвам да пиша и нещо става и не пращам Simple Smile
Набързо по темите:
- Взех царевичен кус-кус, безглутенов. Когато искам да намалим глутена в къщи взимам царевична или оризова паста, не е същото, наистина, изобщо даже, но върши работа. Много често правя и безглутенови гофрети или палачинки с нахутено и оризово брашно в съотношение 1:1, стават много вкусни.
- Кашите ги давам над упоменатия срок и аз, 2-3 седмици е много малко като ги въртиш. Сега довършваме една с просо, имаме отворена една царевична и една с 3 зърна - овес, елда и царевица. Смятам като свършим тези с по едно зърно да взема още една с няколко,  но още не знам коя. Искам да е без ориз в нея, безмлечна и безглутенова, с 3 зърна поне. Може и да няма такава.
- И аз не помня как съм минала от гладко пасирано към малки парченца преди, също ме е страх сега и си пасирам още. Може би с кус-куса ще преминем. Чудя се как да направя фини овесени ядки - накиснати от предната вечер, после с настъргана ябълка - така биха били достатъчно на ситно да се хапват, нали? С попарата също ще минем към парченца, но още не съм стигнала до нея.
- Режимът ни днес тотално се обърка, следобед трябваше да я оставя при баба й и дядо й, защото имах ангажимент с батко й в училище и не можех да я взема. Не са успяли да я приспят, съответно днес имаше само една дрямка около обяд (която беше 2 часа за късмет), сега ще видим каква нощ ще бъде и от утре пак ще си влизаме в релси.
- Деси, от къде е диадемата с листенца, много е сладка, като цветенце е с нея Simple Smile
- Завиждам и аз за срещата, пазя си още контакти от такива срещи от преди 10 години. Хубаво да си изкарате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт