Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 972
  • 812
  •   1
Отговори
# 495
Същата работа е и при нас, Бъбълз. Сърдит, нервен, та се не трае. Според мен е някакъв скок, или твърде много нови умения. Бях писала - много усилено се мъчи да сяда, да се изправя, развива фината моторика. От както падна в леглото назад, там не се изправя, но пък се катери по мен, изправя се по мен, минава през мен като някакво препятствие. (И после се сърди, че вече не е в мен) Ядосва се страшно много нещо като не му се получи, пак намали дневния сън, ужас е някакъв. Реве от някакви неща, които преди ги е правил без проблем. Днес успях само с биберон да го успокоя, а по принцип го ползва само за сън. Цял ден си го влачи с него.

# 496
бъбълз, като предложих имах предвид, че е възможно най-централния парк, изключих малко, че хората шофират (аз самата ще слизам с един бус и ще сменям метрото от Драгалевци). Иначе това което ми хрумва е, макар и не най-близото да спреш в Лозенец , там около Под липите има една улица митрополит Кирил Видински - обикновено там спираме ако няма на буферния паркинг или по другите улички като сме с ММ. Иначе има паркинг пред входа на стадиона, но предполагам, че ще е заето там.

teddynm, благодаря ти за подкрепата Simple Smile) Аз в крайна сметка стигнах до 50ти размер и ми е добре. Последните години постепенно ги минах всичките от 42ри, но здраве да е Simple Smile) Минах някаква психологическа бариера напоследък, че трябва да чакам да отслабна, за да еди какво си… например да се подсттижа по-късо, да си купя нови дънки (вместо да се мъча да вляза в старите)…. и тн

# 497
  • София
Аз в Борисовата рядко ходя, заради паркирането също. Но за един път ще ползвам метрото и ще си оставя колата на метростанцията в Дружба. Рафаела, диадемата е от един детски магазин в Козлодуй- любима ми е и на племенницата взех същата. Ако искаш сега като ходим за Великден мога да проверя дали има още - по 2 лв бяха!!!! Ти в София ли беше? Аз цял живот съм ходила с пусната коса, защото едното ми уше леко стърчи и много грозно ми седи като се вържа. До ден днешен вкъщи се връзвам, навън дори до кошчето да изляза пускам косата - навик. Огромен комплекс ми е било чак сега се замислям, защото Алис вече има около 15 панделки, 10-15 фиби и над 100 ластички за коса. Просто обожавам да и слагам някакви неща.... дадох над 50 лв за аксесоари за коса в Алиекспрес и нямам търпение да я кипря. Тази дни и слагам един моц и седи маймуната и чака да я вържа, много ми е сладка и бонбонеста. Ще изгледам всички клипчета в Пинтерест и Инстаграм за прически хора, полудяла съм.

А тези са само от днес: (плитката е за гаджето на Калин, той я е избрал сам Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 22:43 от Десислава``

# 498
И аз завиждам за срещата, хубаво да се забавлявате.
Мати много набляга на груба и фина моторика. Лази вече и днес се изправи на крачета. С пълзенето страшно бързо стига където иска, минава под холската маса и се ядосва, че не може да седне там (много е висок за целта, ха-ха).
Забелязахме, че като има някаква промяна отказва храна или яде много малко и спи супер много.
Измисля си и той игри. Супер му е интересно да седна и да си изпъна крака. Той сяда от едната страна и започва да премята играчки от другата страна, после се протяга да си ги вземе и така до не знам кога. Супер са и разни каталози. Мачка, къса, прелиства, говори им.

Ние започваме да плануваме кръщене и се вълнувам много. Дано до тогава обаче е топличко, че и ние извадихме пак зимните якета.

# 499
  • Замък сред облаците
Май горе долу всички сме с подобни вълнения.

Ние бодро вървим към 2 дремки (надявам се), полека се връщаме към 5 хранения след като търсеше 6 2-3 седмици.
Тази вечер преди баня и лягане беше някаква голяма превъзбуда - вряка, пищи, смее се, та чак се разрева накрая.
Това с катеренето по нас е от 10 дни някъде, като си забие лактите в гърди, слабини сълзи ми избиват… Друго любимо му е да си мушне пръста в носа ми, едно щипане и дърпане пада… Откакто почна пинсетния захват да упражнява това го разсмива от раз. Иначе е на етап вадене на неща и се опитва да отваря шкафовете. Успя да разлепи обезопасителните лепки и си ги дъвче когато не го хвана навреме… Иначе вади торбички найлонови от една пластмасова кутия, в един кашон за памперси му сложих капачки от пюрета (първо бяха в метална купичка), отделно коша с играчките събаря, а част от играчките редя на ниския рафт на холната масичка - сяда там и ги вади всички 😁

Скрит текст:

# 500
Идвам след тежка вечер... докато оправим и легнем ме зацепи яко главата и май синузитът ми се е възпалил като ме духна малко тези дни. Вчера цял ден ме изкърти Йо, викане, крякакане, да го оставя за две минути без да ме вижда  и протест. Играхме на пода и като се засили прави няколко въртенета наведнъж, прасна си носа  в моя крак... ейй няма такъв рев ... иначе сам като си бие главата в пода, нищо не усеща.

Та разсополових се и тамън заспах в 3 и в 5 Йоан  се  разбуди и се почна една игра и въртене  в 7 без 20 заспа ..... оставих го до 8,че ми дожаля, сега пак ще е  лудница цял ден. Будува си даже над нормата,а ама явно иска да си упражнява движенията постоянно. Май Miss  беше споменала, че не знае как щяла да спи, ако детето не е в леглото при нея, защото много шава, е аз не знам как щяхме да спим, ако беше при нас  Grinning Такива околосветски пътешествия са в кошарата, една нощ гледах записа от камерата, завъртя се 24 пъти пълна обиколка обратно на часовниковата стрелка от дългата към тясната страна и накрая заспива на тясното и всичко това на сън.

p.S.  Май ще пропусна срещата, че няма как да дойда на бебе сбирка сополива  ; (

# 501
  • Замък сред облаците
Мекси, да се оправяш! Геломиртола действа добре в началото при синузит при нас с ММ. Плюс 2х1 или 3х1 парацетамол 3 дни.

И аз безсънна малко. ММ ме събуди към 23:30 като си лягаше и се кокорих до 2 и нещо. Аха да се унеса и бебето неспокойно… Взех го на спалнята, иначе не мога да мигна. Викам ще стана 7 и нещо, днес закуска да му приготвя, да мина през банята докато си доспива, че иначе обичайно ставам с него. Нема, братче, станах и малкия скочи.

Закуската (кускус с масло и сирене) пълен крах - едно давене, кашляне…. Принудих се да му сложа плодово пюре да го направя по-кремообразен…. Тц, отврати се само като го гледа кускуса…. Айде прави каша спелта…
И нея изяде на половина и не ще, а аз съм недоспала и се нервирам жестоко….

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 10:18 от АА

# 502
  • гр.Пловдив
Търсех Fillme ,да й благодаря за показателното заглавие на темата,че има приложение всяка вечер Smiling Imp

Аз не мога да си обясня моето бебе как кара с толкова малко сън -през деня са 2 дрямки от по 30-40 мин макс ,ако е в кошара,ако сме в количката или колата,в момента в който спреш и се ококорва,значи през деня го слагам макс 1,5ч в най-добрия случай ..снощи е заспала с 300 зора в 22.30ч и тази сутрин е он-лайн от 07.30 No Mouth

Не трябва ли до 1г да спят 12-14ч или аз нещо се бъркам ?

# 503
  • Замък сред облаците
Те са ориентировъчни часовете, всеки организъм си е с различни нужди. Друг е вариантът да се преуморява или да не се уморява достатъчно; да не е на подходящ режим и т.н. Като за подходящия режим не визирам ти да правиш нещо погрешно, просто детето някъде да има малко по-различна нужда от нещо.

Една приятелка има почти месец по-малко дете, нейното не спи, ляга късно… но пък тя съблюдава режима си на нея да й е удобно, товст не гледа той колко будува и кога, гледа да обърне внимание на каката (ходи на ясла тя), у тях ТВто работи нон стоп и децата все го зяпат. После се чуди защо спи малко, а ми се смее че аз следя по часове нещата.

# 504
Във фейсбук се вихри някаква дискусия на тема солети - давали ли сте някакви твърди неща досега? От кога изобщо е подходящо да започнат да се дават твърди храни?

Аз купих някакви бисквити с що годе изчистен състав.. на холе. Те твърди на камък. Киснах ги в мляко и плодово пюре 20тина минути, не омекнаха особено и се отказах да ги давам.

Иначе за съня - малко е. И да няма нужда от много сън, пак ми се вижда малко. Ама може режима да не е ок, да не е достатъчно уморено детето. Ако пък е криво през деня, може и да е преуморено. Може да има някаква силна асоциация, която му пречи да слее циклите, може да е в скок, може да го мъчат венци… комплексни са нещата доста. А пък ако е ок през деня и спи добре през нощта, значи е добре. За възрастта им сега дават 2.5-3.5 (на места 2-3) дневен сън и 10-12 нощен. Тони тея дни спи макс 2 часа през деня общо, ама както казах май е в скок. Преди седмица пък спеше по 2 часа + на всяка дрямка. Тогава пък беше много… При нас това което работи е твърдо наложени интервали, дойде ли време го слагам да спи. Може да не е дал никакви сигнали за сън, слагам. Може да е почнал да мрънка 30 минути по рано, чакам да стане време. Иначе се омазват яко нещата. Отпускам някакви 10тина минути толеранс макс. Ама това работи при нас, не при всеки е така.

# 505
Давам аз, снакс - ама много лепне и става ужас. Давам и бисквити на Холе, ръфа ги с предните зъби и после ги размеква сам в устата си. По-скоро за занимавка стават. Доста са твърди. Веднъж по изключение му дадой  бебешка бисквита със захар на Хип, далеч по-меки са и я изяде за нула време, но може би няма как да докарат подобна консистенция на такива без захар, не знам.

Знам че има и някави безсолни солети, ама не знам кои са, не съм проучвала още.

# 506
  • Замък сред облаците
Хрус хрус синия пакет са детските.

# 507
Днес за първи или втори път направих изцяло домашно пюре - броколи, малко морковче, малко пащърнак и накрая 1с.л. каша, за да се сгъсти. И рапично масло капнах, и жълтък добавих, ей толкова бях горда от външен вид и консистенция и вкус....накрая обядва кърма. Хич не й хареса, а не ми беше отказвала храна до сега. Май прекалено дълго време давах готови пюрета, сега тепърва трябва да я привиквам на домашна храна. А уж не съм сложила нищо по-различно от това, което пише на бурканчетата.
Деси, благодаря Heart Имам познати там, ще им кажа да хвърлят едно око. И аз онзи ден също за 50лв пуснах поръчка от али експрес, трябват ми фибички на този етап, но да са някакви меки, деликатни, а не метални. Още няма коса за вързване с ластик, но й влиза в очите. И аз съм изтрещяла на тема панделки, диадемки и всякакви такива аксесоари Grinning
Вчера видях едно дете на около годинка да яде солети и се зачудих от кога да й давам, не съм видяла дискусията във фб. Може би около годинката лятото, далечно ми се струва още.

# 508
Аз домашните пюрета ги правят с масълце к са доста вървежни. Солети тънки още не бих давала. Една приятелка видях че дава дебели солети и каза, че са без сол, може и сама да ги е правила, ще я питам

# 509
  • гр.Пловдив
Днес за първи или втори път направих изцяло домашно пюре - броколи, малко морковче, малко пащърнак и накрая 1с.л. каша, за да се сгъсти. И рапично масло капнах, и жълтък добавих, ей толкова бях горда от външен вид и консистенция и вкус....накрая обядва кърма. Хич не й хареса, а не ми беше отказвала храна до сега. Май прекалено дълго време давах готови пюрета, сега тепърва трябва да я привиквам на домашна храна. А уж не съм сложила нищо по-различно от това, което пише на бурканчетата.
Деси, благодаря Heart Имам познати там, ще им кажа да хвърлят едно око. И аз онзи ден също за 50лв пуснах поръчка от али експрес, трябват ми фибички на този етап, но да са някакви меки, деликатни, а не метални. Още няма коса за вързване с ластик, но й влиза в очите. И аз съм изтрещяла на тема панделки, диадемки и всякакви такива аксесоари Grinning
Вчера видях едно дете на около годинка да яде солети и се зачудих от кога да й давам, не съм видяла дискусията във фб. Може би около годинката лятото, далечно ми се струва още.

Raffaella
,не сте единствени,на мен у дома постоянно ми трият сол,че заради захранването
с купешките се е отказала от домашните,в това число и от кухнята,не иска и да близне,пасираме супи,меса,различни комбинации от зеленчуци,но не е и не,признава само купешко и то един единствен вид домат/морков/пиле и ориз и това си млати всеки ден за обедно Sad
Как ще стане това привикване идея си нямам и чествно казано ми е пристеснено,свекървата се е заела преди всяко слагане на подправки и запръжки да й отделя,пасира и да топи със залци ,уж на майтап да близвала и опитвала,белким нещо й допадне ..че към момента караме на каши със сирене и бисквити ,лидълски пюрета и плодови на Ганчев -това й е менюто ...аз тука като ви чета за какво разнообразие от продукти и комбинации иде реч и направо се потискам No Mouth

Общи условия

Активация на акаунт